خیلی از ما در موقعیتهای مختلف این سوالها را از خودمان پرسیدهایم:
- خب به من چه که برای کلاسای کنکور تخفیف گذاشتن؟
- چجوری این تبلیغات مزاحم رو بلاک کنم؟
- چرا این محصولی که برای من ارسال کردید چراغ الایدی نداره؟
- این غذایی که برای من آوردید خیلی چربه! من رژیم دارم!
- باز هم که تخفیف کارواش رو برای من پیامک کردن! من که ماشین ندارم!
- من میخواستم ببینم الگوریتم مرغ مگسخوار دقیقاً چیه و چیکار میکنه، اینارو که همه جا گفته بودن ...
غرغرهای بالا را خواندید؟ خب وقتی تبلیغاتتان را برای مخاطبان اشتباه ارسال میکنید و اصلاً نمیدانید که دریافت کنندۀ این تبلیغ نیازی به خدمات و محصولات شما دارد یا نه، انتظار دارید فیدبکی جز این بگیرید؟
میدانید دلیل اینکه برخی برندها بودجههای میلیاردی صرف تبلیغات میکنند اما مشتری چندانی ندارند چیست؟ البته که این اتفاق میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما مهمترین دلیل این است که آنها مخاطبان خود را نمیشناسند، ویژگیهای بارز آنها را نمیدانند و اصلاً نمیدانند برای چه کسی دارند محصول تولید میکنند. به این ترتیب زمان و هزینۀ زیادی هدر میرود و دست آخر هم خبری از آن نتایجی که انتظار میرفته نیست.
در مقالۀ امروز میخواهیم از یک موضوع مهم پرده برداریم و پیرامون مبحثی صحبت کنیم که به جرات میتوانم بگویم شناخت و استفاده از آن، کسب و کارتان را متحول میکند. این مبحث طراحی پرسونای مشتری در بازاریابی است. همین اول کار این را هم بگوییم، حالا که در حال یادگیری مفهوم پرسونا در بازاریابی و فروش هستیم، پیشنهاد میکنیم سری به ۳۶۵ بوک بزنید. ما در ۳۶۵ بوک خلاصه صوتی برترین کتابهای دنیا در زمینه بازاریابی و کسب و کار را قرار دادهایم که گوش دادن به آن، اطلاعات و دانش بازاریابی شما را بالا میبرد و کمک میکند تا دید بهتری از مبحث مارکتینگ و فروش پیدا کنید.
با من همراه باشید تا اول بفهمیم که پرسونای مشتری چیست و چرا اهمیت دارد، بعد با نحوه جمعآوری اطلاعات برای شناخت مخاطبان و طراحی پرسونا آشنا شویم، سپس یاد بگیریم که چطور برای بازاریابی B2B و B2C با تفکیک اجزای آنها پرسونای خریدار طراحی کنیم و در پایان با پرسونای منفی هم آشنایی کوتاهی داشته باشیم؛ اما قبل از هر چیزی بیایید ببینیم که چرا ما به شناخت مخاطبانمان نیاز داریم؟
آیا مخاطبان هدف خود را میشناسید؟
"نرمتنان سر و پا و آبششهای مجزا دارند و به این خاطر از شاخه کرمهای حلقوی پیشرفتهترند." اینها چه ربطی به من و شما و این مقاله دارند؟ هیچ ربطی ندارند! این دقیقاً همان احساسی است که مخاطبانتان -وقتی که بدون هیچگونه سرنخ و شناختی درباره آنها، تلاش میکنید بین برندتان و زندگی آنها ارتباط برقرار کنید- دارند.
بازاریابی الان دیگر مثل 20-15 سال پیش نیست که توی خانههای مردم تراکت بیاندازید یا در بهترین حالت سفارش پیام بازرگانی در تلویزیون بدهید. الان بازاریابی وارد عرصه جدیدی شده و اگر دیر بجنبید و ندانید که چطور از ظرفیتهای ایجاد شده استفاده کنید بازنده خواهید بود. بازاریابی اینترنتی، بازاریابی پیامکی، بازاریابی شبکههای اجتماعی، اینفلوئنسر مارکتینگ و... ظرفیتهای جدیدی هستند که دست شما را در تبلیغات بازتر گذاشته و اگر درست به کار گرفته شوند فروشتان را از صفر به صد میرسانند. یک سوال، قدم اول برای استفاده از این همه ظرفیت جدید چیست؟
قدم اول شناخت مخاطبان است. فرض کنید که شما نمیدانید مخاطبانتان چه کسانی هستند، به چه چیزهایی نیاز دارند، به دنبال چه چیزی میگردند و بدون توجه به این مسائل، در حجم گستردهای فقط بیهدف تبلیغ میکنید. اینطوری شاید چند نفری را تحت تاثیر قرار دهید، اما از بخش زیادی از مخاطبان که میتوانستند مشتری شما باشند غافل شدهاید. همین الان هم اگر دوروبرمان را نگاه کنیم میبینیم بسیاری از بیزینسها هستند که به جای متمرکز شدن روی بخشهای مهم بازار هدف، وقت و هزینههای خود را در بخشهای اشتباه هدر میدهند.
این بیزینسها شناخت درستی از مخاطبان خود ندارند و نمیدانند که برای چه کسانی محصول و خدمات ارائه میکنند. در واقع اگر ندانید که مخاطب شما کیست، غیر ممکن است که بتوانید روی او تاثیر بگذارید و توجهش را جلب کنید!
به این ترتیب، برای اینکه بازاریابی شما تاثیرات بلند مدت و پایداری داشته باشد و بتوانید توجه بخش زیادی از مخاطبان هدف را به خودتان جلب کنید، نیاز دارید که بفهمید با چه افرادی دارید حرف میزنید، این افراد بیشتر به کدام پیامهای تبلیغاتی واکنش مثبت نشان میدهند و اصلاً "چرا" توجه آنها به برخی تبلیغات بیشتر از بقیه است. میدانید در این مواقع چه چیزی شما را نجات میدهد؟ ترسیم یک پرسونای مشتری!
پرسونای بازاریابی، خریدار یا مشتری چیست؟
بازاریابان و بیزینسهای حرفهای برای شناخت مخاطبان و جلب کردن توجه آنها از طراحی پرسونا شروع میکنند. پرسونا کمک میکند تا بدانید مشتریتان چه رفتارهایی دارد، واکنشهای او به مسائل مختلف چگونه است، موانع ذهنی که او را در برابر شما دلسر میکنند کدامند، چه اهدافی دارند، چه چیزهایی نیاز دارند و در نهایت شما در قبال آنها چه کاری میتوانید انجام دهید. بعد از شناخت مخاطب است که میتوانید برنامه بازاریابی موثری ترتیب دهید، نیازهای مخاطب را برطرف و او را به یکی از مشتریان وفادار برندتان تبدیل کنید.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید ما هم در نوین برای خودمان پرسوناهای مختلفی داریم و در بخشهای مختلف از آنها استفاده میکنیم؛ مثلاً اسم پرسونای عزیزی که من برای این مقاله انتخاب کردهام پریساست و ازقضا کار تولید محتوا هم میکند. با پریسا آشنا شوید.
میدانم که الان دوست دارید هرچه سریعتر پرسونای بازاریابی خودتان را طراحی کنید، اما عجله نکنید، فقط یک کاغذ و قلم دم دستتان باشد و با من پیش بروید.
چگونه پرسونای مشتریان ایدهآل خود را طراحی کنیم؟
درست است که پرسونا یک کاراکتر خیالی است؛ اما ویژگیهایی که برای او تعریف میکنیم خیالی نیستند و بر اساس تحقیق و بررسیهای متعدد به دست آمدهاند. بدون تحقیقات بازاریابی، پرسونای شما در حد حدس و گمان باقی میماند. برای اینکه پی به ویژگیهای مشتریان ایدهآل خود ببرید و یک پرسونای فوقالعاده طراحی کنید، چند مرحله هست که بهتر است آنها را انجام دهید.

دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
مرحله اول: از تجربه خودتان کمک بگیرید
در اولین قدم بهتر است خودتان یک تعریف کلی از مشتری ایدهآلتان داشته باشید. این چندتا سوال را از خودتان و همکارانتان بپرسید تا به نتایج خوبی برسید:
- در حال حاضر بهترین مشتری ما کیست؟
- این مشتری چه ویژگیهای بارزی دارد؟
- چه چیزی باعث میشود که این مشتری به دنبال چیزهایی مشابه محصولات و خدمات ما باشد؟
- چرا این مشتری محصول یا خدمات ما را انتخاب کرده؟
- مزیت رقابتی ما چیست یا این مشتری با انتخاب ما چه چیزی به دست آورده؟
در پایان یک همچین عبارتی را به عنوان نتیجه یادداشت کنید:
- {نام شرکت شما} محصولاتِ (محتوا، کالا یا خدمات) خود را برای جذب {مخطبان هدفتان} تولید میکند. آنها میتوانند {نتیجه نهایی را بنویسید}.
- مثال: {شرکت نوین} محصولات خود را برای جذب {دیجیتال مارکترهای حرفهای} تولید میکند. آنها میتوانند {به مرجع مقالات بازاریابی و سئو دسترسی داشته باشند}.
مرحله دوم: نظرسنجی برگزار کنید
با استفاده از نظرسنجی میتوانید مشتریان فعلی خود را در گروههای مختلف دسته بندی کنید و ببینید که کدام گروه برای شما سودمندتر است.
یک پیشنهاد: برای اینکه مخاطبان بیشتری در نظرسنجی شما شرکت کنند بد نیست برای آنها ایمیل بفرستید (یا با آنها تماس بگیرید) و به آنها مزایای جداگانهای مانند تخیفیف یا هر چیزی دیگری اختصاص دهید.

و اما... چه سوالاتی بپرسیم؟
اگر بیزینس شما B2C است:
- اولین دلیلی که ما را انتخاب میکنید چیست؟
- چرا از بین سایتها (محصولات یا خدمات) مختلف ما را انتخاب کردید؟
- فکر میکنید تفاوت بارز ما نسبت به برندهای مشابه چیست؟
- اگر محصول (سایت یا کالا و خدمات) ما نباشد، از چه جایگزینی برای آن استفاده میکنید؟
- اگر ترجیح بدهید از محصولات رقبای ما استفاده کنید، کدام را انتخاب میکنید و چرا؟
- اگر بخواهید ما را به دیگران معرفی کنید چه میگویید؟
- بهترین تاثیر و نتیجهای که از محصولات (محتوا، کالا یا خدمات) ما گرفتهاید چه بوده؟
- از خواندن کدام نشریات یا وبلاگها لذت میبرید؟
اگر بیزینس شما B2B است؛ به سوالات بالا، سوالات زیر را نیز اضافه کنید:
- شرکت شما در کدام حوزه فعالیت میکند؟
- حدود بودجه شما برای تبلیغات چقدر است؟
- اقدامات تبلیغاتی که تا الان انجام دادید چه بوده؟
- بزرگترین چالش شرکت شما در حال حاضر چیست؟
- هدف فعلی و بعدی شرکت شما چیست؟
- تعداد کارکنان یا همتیمیهای شما چند نفر است؟
- چه مدت است که در این مجموعه فعالیت میکنید؟
- چه نکاتی برای مجموعه شما مهم است؟
- شما در جایگاه خودتان چه کاری برای این شرکت انجام میدهید؟
- اگر انتقاد یا پیشنهادی دارید خوشحال میشویم بشنویم :)
مرحله سوم: تحقیق کلمات کلیدی
مردم دیگر برای یافتن پاسخ پرسشهایشان راه دوری نمیروند، آنها سری به گوگل میزنند و دربارۀ آن چیزی که ذهنشان را مشغول کرده تحقیق و جستجو میکنند. این امر به نفع شما هم هست. بپرسید چرا؟ چون با یک تحقیق ساده درباره کلمات کلیدی که کاربران در اینترنت جستجو میکنند میتوانید بفهمید که چه چیزی ترند است، در سر مردم چه میگذرد و چگونه میتوان پاسخ سوالات یا نیازهای آنها را داد. تحقیق کلمات کلیدی به هیچ وجه کار سختی نیست؛ فقط کافی است از ابزارهای موجود (مانند kwfinder) استفاده کنید و ببینید که کلمات مرتبط با کسب و کارتان چه تعداد سرچ در ماه دارند یا اصلاً به چه شکلی جستجو میشوند. اگر درباره تحقیق کلمات کلیدی کنجکاو شدهاید و دوست دارید که بیشتر در مورد آن بدانید، توصیه میکنم مقالۀ «راهنمای کامل تحقیق کلیدی» را بخوانید.
مرحله چهارم: آمار سایتتان را با گوگل آنالیتیکس بررسی کنید
اگر با گوگل آنالیتیکس آشنایی ندارید همین الان سری به مقالۀ «راهنمای کامل استفاده از گوگل آنالیتیکس برای افراد مبتدی» بزنید و کمی با آن آشنا شوید. گوگل آنالیتیکس اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار کاربران و صفحات مختلف سایت در اختیارتان قرار میدهد. مثلاً با بررسی یک سری آمار میتوانید بفهمید که کدام مطلب شما بیشتر با استقبال کاربران مواجه شده یا اینکه کدام صفحه نرخ پرش بالاتری داشته است. اینطوری میتوانید با سلیقه مخاطبان آشنا شوید و بر اساس آن برنامههای آینده خود را بهتر کنید. البته ناگفته نماند که این کار بیشتر به درد کسبوکارهای B2B میخورد، اما کسبوکارهای B2C هم هستند که سایت دارند و دوست دارند محصولاتشان را از این طریق به کاربران معرفی کنند.
مرحله پنجم: بررسی آمار شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی بخش مهمی از بازاریابی امروز را تشکیل میدهند؛ چرا؟ چون طیف گستردهای از انواع مخاطبان در آنها فعالیت میکنند. ما باید بدانیم که کدام طیف را برای بیزینسمان میخواهیم و چگونه با آنها ارتباط برقرار کنیم. با بررسی آمار شبکههای اجتماعی و فیدبکی که از سمت کاربران دریافت کردهاید، میتوانید متوجه شوید که کدام پستها بیشتر کاربران را درگیر کردهاند و کاربران بیشتر به چه بخشهایی روی خوش نشان ندادهاند.
خب، همانطور که خودتان هم متوجه شدید، یک سری تفاوتها بین پرسونای بازاریابی صنعتی (B2B) و بازاریابی مصرفی (B2C) وجود دارد. در ادامه میخواهیم تفاوت رفتار مصرف کنندگان را در این دو بیزینس مختلف بررسی کنیم و بعد مرحله به مرحله برای هر کدام یک پرسونا بنویسیم.
رفتار مصرف کنندگان در بازاریابی صنعتی (B2B Marketing)
در بازاریابی صنعتی مشتریان شما بیزینسها و شرکتهای دیگر هستند. مثلاً یک شرکت طراحی سایت که برای سایر کسبوکارهای دیگر سایت طراحی میکند، بیزینس B2B محسوب میشود. با توجه به این نکته، بیزینسهای B2B اغلب رفتارهای زیر را دارند:
- معمولاً به صورت جمعی و به شکل یک کمپانی تصمیمگیری میکنند
- آنها با توجه به نقاط ضعف و قوت و راه حلهای موجود تصیمیم میگیرند
- آنها شتابزده خرید نمیکنند
- آنها از محتوای آموزشی و ارزشمحور برای تصمیمگیریهایشان کمک میگیرند
- نیاز دارند تا قبل از خرید محصول ارزش و اعتبار آن را درک کنند
رفتار مصرف کنندگان در بازاریابی مصرفی (B2C Marketing)
در بازاریابی مصرفی مشتریان شما آدمهای عادی هستند که نه شرکتها. این آدمها خریدهایشان را برای دل خودشان انجام میدهند و با شرکت و بیزینس دیگری کار ندارند. مثلاً یک کارخانه تولید شامپو بیزینس B2C است. با این حساب افراد هنگام خرید از کسبوکارهای B2C رفتارهای زیر را دارند:
- خریدها معمولاً بر اساس تصمیمهای فردی انجام میشود
- خریدهای آنها بیشتر احساسی است تا منطقی
- آنها بیشتر بر اساس نیازها و تمایلات شخصی خرید میکنند
- خرید آنها میتواند از روی هیجان باشد
پرسونا در بازاریابی B2B به چه شکل است؟
حالا که با تفاوت رفتار خریداران در بیزینسهای B2B و B2C آشنا شدید، بیایید با بررسی نمونه موردی ترسیم پرسونا را یاد بگیریم. (کاغذ و قلمی که گفتم هنوز دم دستتان است؟ پیشنهاد میکنم با توجه به مطالبی که میگویم یک پرسونای تمرینی برای خودتان بکشید.)
معرفی میکنم، این شما و این هم جناب آقای رامین گیک، متخصص دیجیتال مارکتینگ، که به دست بچههای نوین خلق شده است. اگر خواستید با رامین آشنا شوید روی عکس کلیک کنید تا آن را در اندازه واقعی ببینید.
تفکیک اجزای تشکیل دهنده پرسونا در بازاریابی صنعتی (B2B)
- نام و تصویر
از یک نام، لقب و تصویر خیالی برای شبیهسازی کردن کاربر استفاده کنید.
- عنوان شغلی
سمت و وظایف او را در کمپانی بنویسید.
- پس زمینه
شما به یک دیدگاه روشن دربارۀ این کاربر نیاز دارید. چه شخصیتی دارد؟ سرگرمیهای روزمرۀ او چیست؟ زمینۀ مورد علاقه او برای مطالعه چیست؟ اینطور سوالها کمک میکند تا به فهم عمیقتری درباره کاربرتان برسید.
- اهداف و انگیزهها
باید بدانید که این فرد برای چه کاری بیشتر از بقیه کارها تلاش میکند. مسئولیتهای روزمره، اهداف شخصی و کاری او را ترسیم کنید.
- نیازها
این فرد دوست دارد به چه شکلی وظایفش را انجام بدهد؟ ترجیح میدهد از چه راهی به هدفش برسد؟ این اطلاعات شما را در پاسخ دادن به مشکلات او یاری میکند.
- چالشها / آستانه درد
در جایگاه شغلی او، اذیتکنندهترین چالش در راه رسیدن به هدف چیست؟
- بازدارندگی
چه چیزی او را از خرید منصرف میکند؟ به چه دلیلی سایر فروشندگان را به شما ترجیح میدهد؟ سقف پرداختی او چقدر است؟ چه چیزی باعث میشود از خرید دوم منصرف شود؟
ترسیم پرسونا در بازاریابی B2C به چه شکل است؟
بفرمایید، این هم یک پرسونای دیگر. جوان رعنایی که در تصویر زیر میبینید آقا کسری کافهباز، از مشتریان ثابت کافه مارون است. تعداد زیادی از مشتریان کافه مارون را دانشجویان تشکیل میدهند، پس طبیعی است که پرسونایی که طراحی میکنبم دانشجو باشد. برای آشنایی بیشتر با کسری روی تصویر زیر کلیک کنید تا آن را در اندازه واقعی ببینید.
تفکیک اجزای پرسونا در بازاریابی B2C
- نام و عکس
از یک نام و تصویر خیالی برای تصویرسازی استفاده کنید.
- پسزمینههای شخصی
سن، وضعیت تاهل، محل زندگی، تحصیلات، اطلاعات شغلی و هر اطلاعات دیگری که کمک میکند تاثیر بهتری روی مخاطبان هدف خود بگذارید، به پرسونا اضافه کنید. دقت کنید که این اطلاعات را از خودتان ننویسید و از تحقیق و پرسوجو -که در بخشهای قبلی همین مقاله گفتیم- کمک بگیرید.
- یک روز از زندگی
روزمرگیها، رفتارها و عادتهای خرید مشتری ایدهآل خود را برای پرسونای بازاریابی تعریف کنید.
- داراییها
با تعریف اطلاعات مالی مثل عادتهای خرج کردن پول، درآمد و شیوه پرداخت پول (آنلاین، نقدی) برای پرسونا، میتوانید تصمیمگیری بهتری دربارۀ روشهای پرداخت در سایتتان، کمپینهای تبلیغاتی مختلف و بازاریابی در شبکههای اجتماعی بگیرید.
- رفتارهای آنلاین
آیا مشتری ایدهآل شما علاقهای به بودن در شبکههای اجتماعی دارد؟ ترجیح او خرید آنلاین است یا خرید از فروشگاهها و مغازهها؟ اینکه بدانید مخاطب شما دوست دارد از چه راهی اخبار، تخفیفها و جشنوارههای ویژه شما را پیگیری کند، کمک میکند تا ارتباط موثرتری با او برقرار کنید و بدانید که روی کدام کانالهای ارتباطی بیشتر متمرکز شوید.
- چیزهایی که دنبال آن است
مشتری شما دقیقاً دنبال چه چیزی است؟ محصولات یا خدمات شما چه تاثیری روی زندگی او میگذارند؟ با تعریف نیازهای مخاطبان هدف خود، راهی برای کمک کردن و رفع نیازهای آنها پیدا میکنید. این کمک میتواند از طریق محتوای سایت شما، محصولات یا کمپینهای تبلیغاتی باشد. علاوه بر این، دانستن این اطلاعات در طرحبندی سایت، چیدن ساختمان آن، انتخاب نوع محتوا و سایر فعالیتهای سایت تاثیرگذار است.
- عوامل تاثیرگذار
گاهی برای اینکه پیام بازاریابیتان روشن باشد و تبلیغاتتان موثر واقع شود، بد نیست بدانید که مخاطبانتان چه کسانی را دنبال میکنند، از چه کسانی تاثیر میگیرند و اطلاعاتشان را از کجا تکمیل میکنند. مثلاً خیلی از مردم تحت تاثیر صفحههای پرفالوور اینستاگرامی هستند و تاثیر زیادی از آنها میگیرند، برای همین هم بعضی از شرکتها در قبال پرداخت هزینه از اینفلوئنسرهای اینستاگرام میخواهند تا محصولاتشان را تبلیغ کنند.
- امیدها و آرزوها
امیدها و آرزوها، چه در زمینه شخصی و چه در زمینه حرفهای، چیزهایی هستند که مخاطب شما یا آنها را میخواهد یا به دنبال آنها است. خب، همانطور که میدانید دانستن تمایلات مخاطب هدف کمک میکند تا محصولات و خدمات هدفمندتری داشته باشید و شکافهای موجود را با محصولات و خدمات جدید خود پر کنید.
- ترسها و نگرانیها
دانستن ترسهای درونی و بیرونی مشتری یک فرصت بزرگ برای شما ایجاد میکند. با دانستن ترسها و نگرانیهای مخاطب، با او همدردی میکنید و اگر بتوانید مقداری از نگرانیهای او را برطرف کنید اعتمادش را جلب خواهید کرد و حتی یک ارتباط احساسی میان برند شما و مخاطبانتان ایجاد میشود. واکنش نشان دادن به مسائل روز و همدردی با مخاطبان وفاداری آنها را نسبت به برندتان بیشتر میکند. مطمئنم شمایی که الان در حال خواندن این مقاله هستید هم بارها و بارها تبلیغاتی که با احساسات آدمی سروکار دارند را دیدهاید؛ خیلی خوشحال میشوم که اگر نمونهای به ذهنتان میرسد در قسمت نظرات مطرح کنید. (میتوانید یک نمونه از این تبلیغات را در یوتیوب ببینید.)
- وفاداری به برند
آنها کدام برند را دوست دارند؟ دانستن اینکه هر برند چه پرسونایی دارد دیدگاه شما را درباره پیامها، تصویرسازیها و سایر اطلاعات کلیدی وسیعتر میکند و میتوانید بفهمید که چرا مشتریان به برخی برندها اینقدر وفادارند. البته اشتباه نکنید! منظورم تقلید کردن از برندهای دیگر نیست، منظور من الگو گرفتن و استفاده از تجربیات دیگر برندهاست. برای مثال نگاهی به برندهای استارباکس و مکدونالد بیاندازید و ببینید چه کسانی، با چه شخصیتی مشتریان وفادار آنها هستند.
- نقل قول
در کنار هر پرسونا یک نقل قول یا جمله که ماهیت آن پرسونا را برساند بنویسید.
ببینم، شما که فکر نمیکنید طراحی پرسونا کار خستهکنندهای است؟ اگر شما بدانید که این کار چه تاثیرات مهم و شگفتانگیزی در فرایند فروش و بازاریابی شما دارد دیگر از این فکرها نمیکنید! با طراحی پرسونای مشتریان ایدهآل خود، فرصتهای فروشی را که تا الان برایتان مخفی بودهاند کشف میکنید، کمپینهای تبلیغاتی خود را هدفمندتر طراحی و مدیریت میکنید و پیامهای خود را همسو با یک برنامه قدرتمند بازاریابی به دست مخاطبان هدفمند میرسانید، چرا که الان شما دیگر میدانید با چه کسی دارید حرف میزنید.
خب، الان که شما فهم عمیقتری نسبت به مشتریان هدف خود پیدا کردهاید، بیایید ببینیم از این فهم و نگاه جدید چگونه میشود استفاده کرد!
نکته: ترسیم 3 تا 5 پرسونا برای همه کسب و کارها توصیه میشود. این تعداد پرسونای مشتری معمولاً انواع مشتریان شما را پوشش میدهد.
چگونگی استفاده از پرسونا در بازاریابی B2B
پرسونای خود را کشیدید و تمام ویژگیهای آن را تعریف کردید؟ خب، حالا وقت آن است که از پرسونا یا پرسوناهایتان در جهت بهتر کردن برنامههای بازاریابی، تدوین استراتژیهای جدید و تعیین مسیر مشتری استفاده کنید.
5 راه سریع و آسان برای استفاده از پرسونای مشتری در بازاریابی صنعتی وجود دارد که عبارتند از:
- تولید محتوا
تمام آن چیزهایی که برای پرسونای B2B خود تعریف کردید (نیازها، ترسها و هدفها) اینجا به کارتان میآید. با در نظر این ویژگیها درباره موضوعاتی مطلب مینویسید که مخاطبان شما به آن اهمیت میدهند و شما
تشویق و دنبال میکنند. اگر مقاله تدوین استراتژی محتوا، نوشتۀ همکار خوبم الینا را خوانده باشید حتماً میدانید که بخش مهمی از استراتژی محتوا را طراحی پرسونا تشکیل میدهد. (اگر هم این مقالۀ فوقالعاده را نخواندهاید اشکالی ندارد، در اولین فرصت حتماً آن را بخوانید.)
- شناسایی کردن ترندها با استفاده از محتوایی که بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته
اگر یادتان باشد موقع ترسیم پرسونا به اینکه مخاطب هدف ما اطلاعات و اخبار خود را از کجا میگیرد اشاره کردیم. اینستاگرام؟ روزنامه؟ خبرگزاری تابناک؟ کانال تلگرام؟ با نگاه به این منابع میتوانید بفهمید چه چیزی در این منابع ترند شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است، سپس روی همانها مانور بدهید. مثلاً اگر در صفحۀ اخبار فناوری اطلاعات موضوعی هست که خیلی توجه کاربران را جلب کرده و بحث درباره آن زیاد است، میتواند موضوع بعدی مقاله یا پست شبکه اجتماعی شما باشد.
- بخشبندی مخاطبان
چیزی که بسیاری از بازاریابان و کسب و کارهای کوچک به آن توجه نمیکنند، دستهبندی مخاطبان بر اساس پرسوناهای مختلف است. اهمیّت این دستهبندی زمانی بیشتر میشود که کسب و کار شما در حال توسعه باشد و روز به روز به تعداد مشترکین خبرنامه پیامکی و ایمیلی شما اضافه شود.
در این مواقع اگر مخاطبانتان را بر اساس پرسوناهای مختلف بخشبندی کرده باشید، برای هر گروه میتوانید پیام مرتبط خودشان را ارسال کنید. میدانید فایده این کار چیست؟ اینطوری نرخ CTR (تعداد کلیکها روی لینک) و مدت زمانی که کاربران در سایتتان سپری میکنند به شدت افزایش مییابد.
- تخفیفها و تبلیغات اثرگذار
زمانی که بدانید هر گروه از کاربران به دنبال چه چیزی هستند، میتوانید کمپینهای تبلیغاتی وسوسهکنندهای طراحی کنید و پیشنهادهای متقاعدکنندهای برای آنها بفرستید. برای مثل اگر بخش مورد هدف شما کسبوکارهای کوچکی هستند که به دنبال استخدام افراد متخصص میگردند، آستانۀ درد یا موانع ذهنی آنها را میدانید. برای این کسب و کارها هزینه استخدام نیروی جدید از هر چیزی مهمتر است.
یک پیشنهاد متقاعدکننده برای این بیزینسها این است که یکی از بهترین پکیجهای خود را که شامل مشاوره، جذب کاندیدهای مصاحبه، و گزینش است برایشان بذل و بخشش کنید. به این ترتیب شما تعداد زیادی از بیزینسهای کوچک را جذب میکنید که بذل و بخشش شما را فراموش نکردهاند و واقعاً به خدمات شما علاقه نشان میدهند. بعد از ایجاد این رابطه، میتوانید به این گروه چیزهایی که نیاز دارند، مانند تبلیغات ادوردز یا پکیج سئو بفروشید.
در این مسیر هم اگر کمک خواستید، میتوانید روی ما حساب کنید. در دوره فروش اینترنتی، حدود 16 ساعت برای شما درباره اصول دیجیتال مارکتنیگ صحبت کردیم و هیچ مبحثی را از قلم ننداختهایم. تعیین مشتری هدف، فقط یکی از چیزهایی است که در این دوره یاد میگیرید. حتماً باقی سرفصلهای دوره را بررسی کنید!
چگونگی استفاده از پرسونا در بازاریابی B2C
همانطور که گفتیم در بازاریابی مصرفی یا همان B2C مصرفکنندگان نهایی مشتری شما هستند، نه بیزینسهای دیگر؛ پس تمرکز شما باید روی افراد باشد و مطابق با رفتار آنها و پرسونایی که طراحی کردهاید برنامه بازاریابی خود را پیش ببرید.
- طراحی محصول
زمانی که مخاطبان خود را بشناسید و با سلیقۀ آنها آشنا شوید، محصولاتی را طراحی و تولید میکنید که نیاز آنها را رفع کرده و تجربه خوبی برای آنها ایجاد کند.
- انتخاب کانالهای مناسب توزیع محصول
بیشتر مخاطبان شما در کدام مناطق زندگی میکنند؟ آنها ممکن است محصولات شما را از کجا بخرند؟ به فروشگاهها زیاد مراجعه میکنند یا مغازههای کوچک؟ آیا نیاز به ایجاد نمایندگی در نقاط مختلف دارید؟ جواب تمام این سوالات را میتوانید از روی پرسونای مشتری که طراحی کردهاید پیدا کنید.
- تعیین قیمت
اینکه مشتری حاضر است چقدر برای خرید محصولتان پول بدهد مسالۀ مهم دیگری است که باز هم تا حدودی با پرسونای بازاریابی در ارتباط است. اگر مخاطبان هدف شما افرادی دست و دلباز از اقشار پردرآمد جامعه باشند، خب طبیعی است که میتوانید قیمت بالاتری (البته متناسب با ارزش محصولتان) روی محصولتان بگذارید. تعیین قیمت به هدف شما هم ربط دارد، مثلاً اگر کسب و کارتان جدید است و به فکر جذب مشتری هستید بد نیست متناسب با پرسونای خریداران، قیمت کمتری پیشنهاد کنید.
- ایجاد انگیزه و اشتیاق
عوامل تاثیرگذار روی خرید مخاطبان شما کدامند؟ از چه کسانی تاثیر میگیرند؟ بیشتر تحت تاثیر شبکههای اجتماعی هستند یا تلویزیون؟ موانع ذهنی آنها در خرید کدامند؟ چگونه این موانع را برداریم؟ آیا تخفیف و ارسال رایگان در آنها انگیزه ایجاد میکند؟
وقتی جواب سوالات بالا را بدانید و به خوبی با شخصیت پرسونای خود آشنا باشید، میتوانید انگیزه و اشتیاق لازم برای خرید را در او ایجاد کنید. این است قدرت یک پرسونا!
خب، دیگر داریم به پایان این مقاله نزدیک میشویم، فقط یک نکته دیگر مانده که پیشنهاد میکنم آن را از دست ندهید
پرسونای منفی (Negative Persona) چیست؟
برای معرفی پرسونای منفی اول میخواهم یک خاطره برایتان تعریف کنم. اگر داستان کار پیدا کردنهای من را در ویرگول خوانده باشید، میدانید که مدتی در یک آژانس هواپیمایی مشغول به کار بودم. در این آژانس، سیستمی تعریف شده بود که با تماس تلفنی افراد مختلف یکی از رنگهای سبز، زرد و قرمز روی مانیتور ظاهر میشد. مثلاً اگر خانم تهرانی تماس میگرفتند، رنگ سبز روی مانیتور ظاهر میشد و وقتی که آقای مایلی زنگ میزدند رنگ قرمز را میدیدیم.

ما بر اساس این رنگها میتوانستیم تشخیص دهیم که با چه جور مخاطبی طرفیم و جواب او را چگونه باید بدهیم! وقتی مانیتور سبز بود میفهمیدیم که با مشتری ایدهآلمان سروکار داریم که خریدهای خود را همیشه از ما انجام میدهد، اغلب پرواز فرست کلس میگیرد و مشکلی بابت پرداخت پول ندارد، فقط دوست دارد همه چیز در بالاترین حد کیفی باشد.
رنگ قرمز روی مانیتور اما حکایت دیگری داشت. رنگ قرمز نشان میداد که با مشتری طرفیم که ساعتها وقت ما را میگیرد، از صدها آژانس مختلف قیمت میپرسد، کمی راجع به شرایط اقتصادی غرغر میکند و در آخر ترجیح میدهد با اتوبوس سفر کند یا منتظر تخفیف لحظه آخری بماند. رنگ زرد هم مخصوص مشتریانی بود که حد وسط این دو مورد بودند.
خب اینها را گفتم که به چه چیزی برسم؟ در واقع ما آنجا سه پرسونای مختلف داشتیم که آنها را با سه رنگ مختلف میشناختیم. رنگ قرمز، نشاندهندۀ پرسونای منفی (Negative Persona) بود. وقتهایی که با پرسوناهای قرمز رنگ مواجه میشدیم در کمال بدجنسی (!) آنها را به سمت خرید از رقبای خود تشویق میکردیم. اینطوری هم وقتمان بیخودی تلف نمیشد، هم کمی رقبا را سرگرم میکردیم.
پرسونای منفی شما هم به همین سادگی قابل شناسایی است. فقط کافی است مشتریهایی که روی اعصابتان هستند شناسایی کنید، ویژگیهای آنها را تجزیه و تحلیل کنید، برایشان یک پرسونا بسازید و دیگر سمتشان نروید. شوخی کردم؛ اینکه سمتشان بروید یا نه و چه رفتاری با آنها داشته باشید، به سیاستهای شرکتتان ربط دارد.
وصیت آخرم
قبول دارید که نتیجه کارهای تیمی که با دلسوزی و همدلی بچهها انجام میشوند خیلی بهتر از کارهای فردی است؟ در مورد طراحی پرسونا هم همینطور است. پیشنهاد من این است که جلسهای ترتیب دهید و نظرات اعضای تیمتان را دربارۀ مشتریها مختلف بشنوید. قطعاً افرادی مانند تیم ارتباط با مشتری، که از مشتریها فیدبک دریافت میکنند یا نظرات و انتقادات آنها را میشوند در طراحی پرسونا کمک زیادی به شما خواهند کرد. نکتۀ آخر هم اینکه پرسونا یا پرسوناهایی را که طراحی میکنید، در اختیار بخشهای مختلف مانند تولید محتوا، فروش، بازاریابی و نیروی انسانی قرار دهید.
(راستی، پریسا جان از این مقاله راضی بودی؟)



دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
معصومه غنیان
سلام سمیرا جان. بسیار بسیار راضی بودم.
ارادتمند شما
پریسا نوین دوست
محمد کلوانی
من دیگه داشتم به مرحله نمیتانم میرسیدم که با این مقال به مرحله میتانم صعود کردم:))))
تشکر از بروبچه های عالی نوین
حامد رضوی
سلام محمد جان، خیلی خوشحالیم که برات مفید بوده و امیدواریم همراهمون بمونی :))
علی حسنی
مقاله های زیادی از سایتتون خوندم، جزو تاپ10 من بود
حامد رضوی
سلام علی جان، خیلی خوشحالیم که برات مفید بوده و امیدواریم همراهمون بمونی.
مسعود
بسیار خوب
مرضیه اقبالی
ممنون از نظرتون ❤
حسین نوروزی
یک محتوای خوب در مورد پرسونا خوندم و کلی نکته در مورد تولید محتوا از این محتوای کاربردی یادگرفتم. ممنونم از تیم نوین بابت این محتوای خوب
نسرین حیدری
چقدر شما خوبید آخه تیم نوین… دوستون دارم هوارتا… خسته نباشید
مرضیه اقبالی
ما هم دوستون داریم 🙂 ممنون
پوئید
خیلی خوب بود تا حالا اینطوری به مشتری نگاه نکرده بودم که بتونم بابت اشتراک نیازها و تفاوتهای آنها استراتژی تعیین کنم ممنون البته من در اینستا هم شما را دنبال می کنم ولی نمی دونستم اینقدر حرفه ای کار میکنید
مرضیه اقبالی
ممنون از لطفتون
خوشحالیم از همراهیتون 🙂
مهدی عالی
از شما ممنونم امروز اطلاعات بسیار خوبی به دست اوردم
فیروزه سامعی
بله راضی بودم:)
مینا شهانی
خیلی هم عالی 🙂
محمد تحقیقاتی
اینطور که من متوجه شدم سرنخ هایی که در متد سنتی تر بازاریابی و قیف فروش مورد استفاده قرار می گرفت حالا دارن گسترده تر و دقیق تر تعریف میشن.
زهره قدمیاری
سلام
پر انرژی باشید
منم مثل دیگران ممنونم از مطالب مفید سایتتون و لحن گرم و دلنشینتون
مقاله مفیدی بود اما من تازه در حال راه اندازی کسب و کارم هستم و نو پا حساب میشم اطلاعات و پیشینه ای درباره مشتریانم ندارم چطور می تونم پرسونای مخاطبان خودم رو بنویسم؟
ممنون میشم راهنماییم کنید
حتما برای بخش های دیگر کسب و کارم از آموزش ها و خدمات شما استفاده خواهم کرد.
امیدوارم در مسیری که گام برمیدارید هر روز به موفقیت بیشتری دست پیدا کنید 🙂
احمد یحیائی منفرد
سپاس از اطلاعات مفیدتون
مینا شهانی
سلام
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
ما هم از شما ممنونیم ❤
مینا شهانی
سلام زهره جان
خیلی خوشحالیم که مقاله براتون مفید و دوستداشتنی بوده.
پیشنهادم به شما این هست. حالا که کسب و کارتون رو به تازگی راهاندازی کردید، خیلی درگیر پرسونا نباشید. شما میتونید با پرس و جو از اطرافیانتون شروع کنید تا میزان تقاضای محصولتون رو بسنجید. در حال حاضر، کسب و کار شما بیشتر ازاینکه به پرسونا احتیاج داشته باشه، به مارکتینگ نیاز داره.
حتماً به این صفحه از آموزشهای ما سر بزنید: https://www.novin.com/academy-category/marketing/
اگر هم قصد دارید در زمینه بازارایابی و فروش به صورت تخصصی آموزش ببینید، حتماً تو دوره «بازاریابی و فروش آنلاین» ما شرکت کنید. اینجا لینکش رو میگذارم براتون: https://www.novin.com/academy/digital-marketing-basics/
امیدوارم شما هم موفق باشید زهره عزیز
سید حامد فیروزی
نوین بسیار عالی و مرجع مناسب و قابل فهم و دقیق برای من مخاطب است
ممنون از این همه حسن کار و خدمات
مینا شهانی
سلام آقای فیروزی
خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده
ما هم از شما ممنونیم
سید حامد
ببخشید اشتباه تایپی شد
سید حامد
مینا شهانی
بله
اصلاح کردم براتون 🙂
a azizi
سلام ممنون از مطلب خوب و کاربردی که نوشتین
من حدود دوماه است در حوزه تولید محتوا فعالیت میکنم و مقاله مینویسم 7تا مقاله هم در وبلاگ بارگزاری کردم که مربوط به چک هست کتاب بمب گذازی محتوا و خیلی از مقاله های شما روهم خوندم اما واقعا نمیدونم محتواهای من در چه سطحی هستن و دوست دارم یک نفر ایراد کارم رو ب من بگه میتونم از شما کمک یگیرم؟
و اینکه چیکارکنم بازدید مقاله هام بالا بره و ورودی زیادی وارد وبلاگم بشه؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
حامد رضوی
سلام وقتتون بخیر،
ببینید میزان بازدید مقالات شما در درجه اول ارتباط مستقیم با میزان جستجوی موضوع اون محتوا داره. بعد از این مورد، بهینه بودن محتوا برای موتور جستجو میتونه به بیشتر دیده شدنش کمک کنه. در نهایت هم لازمه لینکسازی انجام بدید. همچنین به اشتراک گذاری محتوا در شبکههای اجتماعی هم میتونه به بیشتر دیده شدنش کمک کنه.
محبوبه
به عنوان یک پریسا: ممنونم از مقاله ی خوبتون :))
مینا شهانی
:))
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
علی درخشان
سلام
ضمن عرض تبریک سال نو
قبل از هر چیز بر خود لازم دانستم نظرم را در خصوص نحوه عملکرد شما به آگآهی شما برسانم . و البته از این رهگذر از شما تشکر کرده باشم و البته سهمی داشته باشم در تقویت روحیه شما که تشکر از مخلوق عین تشکر از خالق است .
جدیدا با مجموعه شما آشنا شدم ، محتواهایی که در سایت قرار گرفته است دارای ویژه گیهایی است که در کمتر سایتی وجود دارد.
از جمله ویژگیهایی که می توانم به آن اشاره کنم مواردی به شرح زیر است.
1-کاربردی بودن
2- پیوستگی و ارتباط بین محتواها
3- سادگی و امکان فهم مطالب
البته نحوه نگارش و ساختاری که در آنها بکار رفته است خود نمونه هایی فوق العاده به عنوان مثال از تولید محتوا در راستای رعایت اصول بازاریابی محتوا است.
وبر همین اساس ترغیب شدم که انشاالله روند آموزشی خودم را در زمینه توسعه کسب و کار خودم با شما ادامه دهم و سپاسگزار خواهم بود در این زمینه ودر ادامه مسیر همراه من باشید.
پیشنهادی هم خدمت شما دارم
البته شاید چنین روندی در تولیدات محتوای شما وجود دارد ولی پیشنهاد می دم یک فرآیند آموزشی برای مخاطبین خود طراحی کنید ، به شکلی که مخاطبین شما بدانند از کجا باید شروع نمایند و چه مسیری را باید ادامه دهند.
در واقع بصورتی آکادمیک و در یک پروسه آموزشی مشخص با اهداف و برنامه های کانلا مشخص برای مخاطبینی که مایل هستند در یک فرآیند آموزشی از قبل تعریف شده مباحث ، مقالات و دوره ها رادنبال کنند.
سوالی هم برای من مطرح است که سپاسگزار خواهم بود من را در این خصوص راهنمایی بفرمایید .
عموماً در مطالب عنوان شده مثال ها اشاره به کسب و کارهایی دارد که در حال فعالیت است و برای بهینه کردن و یا بالا بردن بهره وری آن نیاز به راه کارهایی دارند و البته از این ره گذر دارای تجربیات و آمار و اطلاعاتی از گذشته تا کنون خود در زمینه مشتری ، بازار و … دارند.
اینگونه موارد در زمینه طراحی پرسنای مخاطب خود می توانند از این تجربیات و آمار و اطلاعات استفاده کنند.
ولی برای استارآپ ها و کسب وکارهایی که در مسیر راه اندازی هستند چنین تجربه و اطلاعاتی وجود ندارد .
سوال مشخص من این است :
اینگونه کسب و کارهایی که در مسیر راه اندازی هستند در این مسیر چگونه باید عمل کنند؟
پیشا پیش از مساعدت شما برای پاسخگویی سپاسگزارم
درخشان
مینا شهانی
سلام آقای درخشان عزیز
سال نو شما هم مبارک
ممنونیم از نظری که برامون گذاشتید، واقعا برامون ارزشمنده و کلی بهمون انرژی دادید.
امیدواریم در تماس تلفنیای که بچهها باهاتون گرفتند، پاسخ سوالاتتون رو کامل گرفته باشید.
موفق باشید
صادق رحیمی
سلام وقتتون بخیر
واقعا همه محتوای سایتتون جذاب، روان و کاربردی تهیه شده و در کنار ui بسیار دلنشینتون مطالعه و وقت گذراندن داخل سایتتون واقعا عالی و مفیده. تا الان برای یه مبحث، 3 الی 4 تا از مقاله های سایتتون رو به دقت مطالعه کردم.
واقعا عالی هستید دمتون گرم.
مینا شهانی
سلام آقای رحیمی
خیلی خیلی خوشحالیم که مقالهها براتون مفید بودند
شما هم عالی هستید
الهام تنها
واقعا مطلب کامل جامع و آموزنده ای بود در عین حال که بیان شما اصلا خسته کننده نبود و لذتبخش هم بود واقعا دست مریزاد خوشحالم که به صفحه ی شما هدایت شدم
مینا شهانی
سلام الهام عزیز
خوشحالیم که مقاله رو دوست داشتی
بازم به ما سر بزن ❤
ندا قاسمی
مطالب عالی و مفید.. مرسی واقعا.. خسته نباشید
مینا شهانی
سلام ندا عزیز
خوشحالیم که مقاله برات مفید بوده
موفق باشی
رسول کاشی زاده
سلام..ممنونم بابت اطلاعات مفید و جامع.ولینک های خوبتون
مینا شهانی
سلام آقای کاشی زاده
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده.
موفق باشید
ترنم
بسیار عالی و دلنشین و آموزنده…..
ممنون بخاطر تلاشتون….
محمد
من پریسا نیستم ولی پرسونای پریسا دقیقا مثل من بود
دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی ام و در حال حاضر اطلاعاتم راجع به دیجیتال مارکتینگ از سایت شما جمع آوری میکنم
حسین بابائی
موفق باشی محمد… پریسا هم نباشی ما دوستت داریم 🙂
صفورا
ممنون از مقاله خوبتون، من با سرچ در مورد uxدیزاین به سایت شما رسیدم و الان دو روز خارج نشدم :)))
موفق باشین
حسین بابائی
سلام صفورا
از این که مهمون ما شدی خوشحالیم. فکر کنم تا تموم مقالات رو نخونی از سایت بیرون نری :))
علیرضا یوسفی
سلام با تشکر از زحمات شما .
می خواستم بپرسم پرسوناهایی که با تصاویر مثال زدید . پرسونای یک فرد متوسط یا به اصطلاح زرد هستند .؟
حسین بابائی
سلام
منظورتون از متوسط و زرد چی هست؟
فرانک نجاتی
ممنون از مقاله عالی و جذابتون.
ضمناً: من فرانک هستم، یک پریسا :))
Parastoo
منم اسمم پرستوئه ٢٨سالمه
حقوق ناچيز و اوضاع نابسمان اقتصادي با اهداف بزرگي در سر ارشدمو گرفتم داشتم پرسوناي پريسا رو مي خوندم خيلي برام بانمك بود كه شبيه منه
از ديشب دارم مطالب شمارو مي خونم دو كتاب بمب محتوا و رپورتاژ رو هم دانلود كردم كه زودتر بخونم
شنبه بايد يه محتواي خوب تحويل بدم براي اولين بار
مرسي از سايت عاليتون
به جمع مشتريان وفادارتون خوش اومدم
حسین بابائی
سلام
میدونی با این نظرت چقدر به ما انرژی دادی؟ خیـــــــــــــــــــــــــــــــــلی
امیدواریم که مقاله شنبهت بترکونه
اگر سوالی داشتی حتماً بپرس الان مشتری VIP ما هستی 🙂
Parastoo
راستی کتاب بمب محتوا رو تموم کردم الان واقعا یه جوری نوشته شده بود که اصلا خسته کننده نبود و واقعا سرگرم کننده بود و یه روزه خوندمش تازه با یادداشت برداری
موضوع محتوای من مقایسه ۵ تا صرافی برتر ایرانه که یکیش صرافی ماست خوشحال میشم از تجربیاتتون استفاده کنم
راستی آیا تو سایتتون همچین مقایسه های مثل مورد من دارین که بتونم الهام بگیرم ازش ممنون میشم معرفیش کنین
حسین بابائی
خوشحالیم که کتاب مفید بوده
درباره محتوای مقایسهای ما دوتا مقاله داریم که شاید یه نگاهی بندازی کمک کنه.
۱. بررسی شرکتهای هاستینگ: https://www.novin.com/blog/best-hosting-service/
۲. سرویسهای کلیکی ایرانی: https://www.novin.com/blog/what-is-ppc-advertising/
Parastoo
سلام مجدد
خوشحالم كه انرژي گرفتين
همين الان كتاب بمب محتوا رو تموم كردم و به كه چه خوب بود
موقع دانلودش كه قيمتش رو ديدم گفتم وااااي چه گرونه از شما چه پنهون يكم گشتم تو اينترنت دنبال مجانيش
بعد پشيمون شدم و برگشتم آخه قلم آقاي رهبر لامصب يه جوري منو گرفته بود كه حسابي نظرمو جلب كرده بود و حس كردم همون چيزيه كه دنبالشم
يه معضلي كه داشتم و شايد هنوزم كامل برطرف نشده و ممنون میشم کمکم کنین اینه که من قراره برای یک صرافی محتوا بنویسم که یکم رسمی طوریه همه چیش و نمی دونم تا چه حد جواب بده صمیمی بودن و شوخی کردن
من خودم به شخصه شوخ طبع و خونگرم هستم و دوستانه مطلب نوشتن رو دوس دارم ولی نمی دونم کار درستی هست تو حوزه من یا نه از طرفی می دونم اینو که مطالب سایت های مشابه خشک و رسمی طوریه شاید یه مزیت رقابتی باشه که وبلاگ من راحت الحلقوم باشد
راستی مدیرا از من خواستن بنویسم ولی جزئیات نگفتن و من نمی دونم لحن مورد نظرشون چیه تو مطلب اصلا لحن چقدر براشون مهمه
حسین بابائی
سلام
این که لحن محتوا چطور باشه به عوامل مختلفی بستگی داره. بعضی وقتها داخل سایت باید رسمی بود و در شبکههای اجتماعی صمیمی. ما همیشه توصیه میکنیم ساده بنویسید. ساده نویسی به معنی شکستهنویسی یا محاوره نویسی نیست. مقالات ما ساده هستند اما همچنان سعی میکنیم شکسته ننویسیم. در مورد صرافی هم مثل بقیه کسبوکارها میشه ساده نوشت. استفاده از کلمات ساده و روان و جملات کوتاه همینطور توضیح دادن اصطلاحات تخصصی کمک میکنه هر کاربری به راحتی نوشتههای شما رو درک کنه.
اگر باز هم سوال داشتید میتونید از داشبورد خودتون تیکت بفرستید: : novin.com/panel/tickets
علیرضا پالیزوان
سلام با تشکر از مقاله عالیتون
اگه ما چندین پرسونا داشته باشیم چطور میتونیم برای همشون تولید محتوا کنیم توی یا شبکه اجتماعی مثل اینستا؟
سهیل رهبری
سلام علیرضا جان
با تولید کردن پست و مقالات مختلف، برای پرسوناهای مختلف، میشه همه رو پوشش داد. در کل پرسوناهاتون هم تفاوتهای خیلی عجیب و غریب با هم ندارن. چون در نهایت هدفشون استفاده از محصولات یا خدمات شماست. حالا شاید دلایلشون فرق کنه.
ف.محققیان
سلام. خیلی ممنون به خاطر این توضیحات روان و دوست داشتنی و در عین حال گیراتون. میتونم بگم پنجمین باریه که دارم با این مراحل پرسونا مینویسم و مثل همیشه بسیار راضی شدم از نتایج 🙂 خواستم تشکر کنم و بگم خداقوت.
سمیرا سرباز
سلام خانم محققیان عزیز،
خیلی ممنونم که نظرتون رو باهامون در میون گذاشتید.
احتمالاً به زودی یک آپدیتی هم رو این مقاله داشته باشیم، باز هم سر بزنید بهمون 🙂
حامد فلاحی
سلام و خداقوت
ممنون از محتوای بینظیرتون
سمیرا سرباز
ممنون از لطفتون آقای فلاحی 🙂
M.Bazli11
درود و خسته نباشید
بنده فقط برای مقالات شما بیشتر وقت میگذارم! و قبلا هم در این زمینه مطالعه داشتم اما مقاله شما کامل ترش کرد.
انشاالله همیشه موفق باشید
سمیرا سرباز
سلام، خیلی خوشحال شدم کامنتتون رو خوندم 🙂 امیدوارم بتونید از همه مقالهها و آموزشهامون استفاده کنید و تو هر زمینهای که فعالیت دارید موفق باشید
با تشکر
پارسا
سلام
خیلی عالی بوددددددددددددددددددد.
مخصوصا اینکه از پریسا پرسیدی رضایت داشت یا نه 😀 خیلی خوب بود
بهرحال زحمت کشیدید ازتون سپاسگزارم
پارسا
سمیرا سرباز
سلام آقا یا خانم پارسا 😀
انرژی خیلی خوبی بهمون دادید، ازتون بسیار بسیار ممنونم 🙂
پارسا قادری
سلام
فوق العاده بود 🙂
سبک نوشتنتون عالیه و انگار که یه دوست صمیمی داره بهم توضیح میده و اینکه مطلبتون واقعا کامل و جامع بود…
سمیرا سرباز
سلام آقای قادری
ممنونم از نظرتون
خوشحالم که سبک نوشته مورد پسندتون بوده 🙂
به بقیه مطالبمون هم سر بزنید، مطمئنم خوشتون میاد 🙂
امیر
سلام واقعا نمیدونم چه سمی داره این مقالاتتون که ادم رو جذب میکنه :))
و واقعا دمتون گرم مثل شما نداریم
ولی یک نکته ای رو میخواستم بپرسم اونم اینه:
شما که انقدر در زمینه تولید محتوا و ارائه مطالب خوب کامل هستین چرا سایتتون جزو سایت های برتر ایرانی نیست؟؟
یعنی منظورم اینه که مطالبتون معلومه بسیار پر تجربه و کامل و تخصصی است اما سایتتون جز سایت های برتر تو ایران نیست
یعنی ادم احساس میکنه چیزهایی که تو مقالاتتون به ما میگید رو خودتون اجرا نمیکنید که به جایگاه خیلی خوبی نرسیدید
شما با این اطلاعات خوبتون دگ حداقل باید تو کلمه کلیدی سئو جزو رتبه اول باشید اما نیستید !
لطفا به سوالم پاسخ بدید با تشکر ( اصلا قصدم تخریب سایت شما نبود صرفا سوالی بود که برام پیش اومد )
سمیرا سرباز
سلام امیر جان، دم شما هم گرم که ابراز محبتون میکنید 😀
حالا بریم سراغ سوالتون؛ اولاً که منظورتون از سایت برتر باید دید که چیه؟
ببینید، ما خودمون یک سری اهداف داریم و در اون جهت هم داریم تلاش میکنیم، حالا اگر من بیام همه اینارو براتون بگم انگار که کل استراتژیمون رو براتون توضیح دادم.
اما تو این مورد سئو که گفتید توضیح میدم تا ابهامتون برطرف شه.
ما الان تو سئو 3 تا 6 هستیم و خب تا الان هم فیدبکهای خیلی خوبی داریم. اما نکته اینجاست که ما برای این مقاله بکلینک خاصی نساختیم (33 تا بکلینک داریم که بیشتر از طرف علاقمندان و سایتای همکار بوده)؛ دلیلش هم این بود که هزینه و فرصتمونو در نظر گرفتیم و دیدیم که فعلاً نیازی بهش نداریم.
اما خب از سایتایی که بالان، هستن کسایی که تا 200 هزار تا بکلینک سفارشی دارن 🙂
امیدوارم ابهامتون برطرف شده باشه 😀 خوشحال میشم مقالههای دیگهمونم بخونید و نظرتون رو بگید.
احسان کیانی
اولا که پریسا خودتی و خبر نداری 😐
دوما خیلی خوب و کامل بود.اگه روش های مصاحبه و سوال پرسیدن درست برای تهیه پرسونا (طبق تست مامان ) اضافه کنید عالی میشه.
این یه درد بزرگ برای شناخت واقعی پریساست ، پریسا !
سوما توی دوما من شدم پریسا یه لحظه ! 🙂
سمیرا سرباز
الان دیگه خیلی شبیه من نیست؛ اون موقع که نوشتم شاید کمی شبیه بود 🙂
و اینکه خیلی ممنون که خوندی و نظر دادی 😀
سارا
سلام.
اولا ui سایتتون عالیه
دوما روی اون کافه بازه کراش زدم حیف که دوست دختر داره
پاینده باشیبد.
سمیرا سرباز
سلام سارا جان، ممنون از نظرت 🙂
ایشالا در آینده پرسونا کشیدم یه سینگلشو برای شما کنار میذارم :))
موید باشید
niloofar
مطالب خیلی خوبی در اختیار مخاطبین خودتون قرار میدید خیلی ممنون ازتون که انقدر خوبین.
سمیرا سرباز
سلام نیلوفر جان
خوبی از خودتونه، باز هم بهمون سر بزنید و هر نظر، پیشنهاد و انتقادی دارید باهامون در میون بگذارید 🙂
آرمان عسگری
تاحالا کاربری داشتین که توی 2 روز کل مطالب وبلاگتون بخونه؟ 🙂
مرسی از مطالب خوب و خاص تون
سمیرا سرباز
سلام آقای عسگری
تو دو روز نه، ولی تو دو هفته داشتیم، شما رکورددار هستید الان :))
مرسی از شما و انرژی خوبتون
خوشحال میشیم اگر انتقادی هم دارید بفرمایید.
علی زمانی
با تشکر از مقاله ی خوبتون من یک سایت فروشگاهی دو زبانه نیاز دارم و میخوام درست کنم در کنار اطلاعات خوب سایت نوین مقاله ی شما عالی بود اما تجربه ی خیلی کمی دارم در مورد بازاریابی دیجیتال چه چیزی بر کسب اطلاعات پیشنهاد میکنید ؟
بابک خدادوست
سلام آقای زمانی.
اتفاقا همین امروز (1 دی ماه) راهنمای جامع ما در مورد دیجیتال مارکتینگ منتشر شد. صد درصد به دردتون میخوره
سینا جناب
سلام، خیلی به این مقاله نیاز داشتم و کاملا نیازم رو برطرف کرد.
مرسی از محتوای کاملی که تهیه کردی 🙂
سمیرا سرباز
بهبه، سلام، خوبین شما؟ 😀
خواهش میکنم؛ ممنونم از لطفتون و خیلی خوشحالم که به دردتون خورده 🙂
بازم سر بزنید بهمون 🙂
سید حمید
سلام و عرض ادب
از اینکه در راستای شکوفایی علم با جان و دل قدم بر می دارید صمیمانه سپاسگزارم .مانا باشید.
سمیرا سرباز
سلام آقا حمید، خیلی ممنون باز هم به وبلاگمون سر بزنید 🙂
بابک خدادوست
سلام حمید جان. انرژی و امید ما هم خوانندگان محترم و قدردانی مثل شماست 🙂
Mb
سلام
خیلی خوب و مفید بود. از ویژگیهای برتر نوین اینه که همون چیزهایی رو که به مخاطب یاد میده، اجرا میکنه مثل بازاریابی محتوای عالی. و این اعتماد رو افزایش میده.
مطالبی هم که شما در رابطه با کار پیدا کردن کردن نوشته بودید واقعا برام مفید و کار آمد بود حتی بعضی جاها یه جملهاش. اینو اینجا گفتم چون حوصله نداشتم تو ویرگول ثبت نام کنم و بگم.
سمیرا سرباز
سلام، حالتون خوبه؟
متاسفانه کامنت شما لابلای کامنتای دیگه تایید شده بود و من تازه الان دیدمش، عذرخواهی میکنم که دیر جواب دادم 🙂
ممنون از لطفی که نسبت به نوین و شخص بنده دارید. با آرزوی موفقیت 🙂
سیدمحمود
سلام ما کسبوکارمون b2b است اما به نظرم اینکه بدونیم اگه مشتری از ما خرید نکنه از کی خرید میکند و سوالاتی که برای b2c نوشته بودید برای من جذاب است، سوال من این است که ایا این سوالات برای من جذاب است یا داتستن آنها برای کسب و کار b2b هم میتواند مفید باشد ؟
سمیرا سرباز
سلام آقا محمود،
ببینید من تو B2b گفتم که این سوالات رو به سوالات B2c اضافه کنید، یعنی از هردو میتونید استفاده کنید.
در کل ذهنتون رو محدود نکنید و اگر فکر میکنید دونستن جواب سوالی در روند بازاریابی و ارائه خدمات شما تاثیر داره بپرسید 🙂
مجتبي
من دقيقا بخاطر همين رويكرد خوبتون كه مقالات كامل و كاربردي ميزاريد جذب بلاگ شما شدم و تو اين حوزه اگه دنبال مطلب باشم ابتدا تو وبلاگ شما دنبالش ميگردم
اين مقاله شما هم براي من كه تو b2c كار ميكنم بسيار مفيد بود
بسيار ممنون از شما
سمیرا سرباز
سلام آقا مجتبی، چه خوب که میتونیم با مقالههامون به کاربرا کمک کنیم 🙂
اگر سوالی هم تو مسیر طراحی پرسونا براتون پیش اومد حتماً بیاید ازمون بپرسید
ممنون از شما که وبلاگمون رو میخونید 🙂
ستیلبسایب
یادداشتت خوبی بود ولی به نظرم ایینقدر طولانی بود که برام خسته کننده شد و رهاش کردم.
ترجیح دادم قبل از بستن این صفحه این بازخورد رو بدم 🙂
سمیرا سرباز
سلام،
ممنون از بازخوردتون، اما در جواب باید یک نکته رو بگم، وب فارسی پره از مقالات کوتاه و خلاصه که حتماً نمونههاش رو هم خودتون دیدید اما آیا این مقالهها کاربردی هستن؟ یا بیشتر برای آشنایی کلی مناسبن؟ رویکرد ما در این مقاله این بوده که یه چیزی بنویسیم که به درد خواننده و اونی که واقعاً دنبال استفاده از پرسونا تو بازاریابیش هست بخوره 🙂
خلاصه خوشحال میشدم صبر کنید تا پایان مقاله و بازخوردی راجع به عملی بودن یا نبودنش هم بگید. با این حال باز هم ممنون از کامنتتون 🙂