هنگام نوشتن یک مطلب جدید، شما میتوانید از تگهای عنوان H2، H1 و ... برای قرار دادن تیترهای مختلف استفاده نمایید. این تیترها در کنار هم یک ساختار کلی برای مطلب شما شکل خواهند داد و به مخاطب کمک میکنند تا راحتتر قسمتهای مورد نظر خود را بیابد. به علاوه موتورهای جستجو نیز میتواند به راحتی موضوع مطلب شما را مشخص کنند و کاربران بیشتری را به سمت آن هدایت نمایند.
تفاوت تیترها با عنوان سئو (یا تفاوت تگ های هدینگ H با متا تایتل!)
خب پیش از هر چیز بگذارید دقیقاً مشخص کنیم که هر یک از این دو چه نقشی در صفحه دارند و در کجا نمایش داده میشوند. همانطور که متوجه شدید، هدینگ (heading) صفحه آن تیتری است که درون متن شما به نمایش در میآید و توسط کاربر و موتور جستجو قابل رویت است. در کد html یک سایت، هدینگ با استفاده از تگهای h (که یعنی تیتر اصلی <h1>، تیتر ثانی <h2> و ...) مشخص میشود. ما در مطالب خود از واژه تیتر به عنوان معادلی برای هدینگ استفاده میکنیم.
اما عنوان آن نامی است که شما برای صفحه خود برگزیدهاید و درون متن به کاربر نمایش داده نمیشود. این عنوان در html به نام متا تایتل شناخته شده و با تگ <title> مشخص میشود. برای اینکه بتوانید عنوان یک صفحه را ببینید، کافیست به نام آن در تب مرورگر خود نگاه بیندازید. معادلی که ما در مطالب خود برای این واژه در نظر گرفتهایم، عنوان صفحه است. همچنین باید بدانید که عنوان صفحه آن عبارتی است که هنگام جستجوی کاربر در موتور جستجوی گوگل به عنوان تیتر اصلی شما نمایش داده خواهد شد. ما در یکی از مطالب دیگر وبلاگ خود به متا تایتل و آموزش نحوه درست استفاده از آن پرداختهایم.
چرا تیتربندی مطلب با تگهای H اهمیّت دارد؟
اگر شما تیترهای درستی برای مطلب خود نداشته باشید، خواندن آن هم برای کاربر و هم برای موتورهای جستجو سخت خواهد شد. انگار که مطلب خود را به چینی نوشته باشید.
تگهای تیتر یک قابلیت جدید در فضای آنلاین نیستند و در طی هفت یا هشت سال گذشته چیزی در مورد آنها عوض نشده است. بنابراین نحوۀ استفادۀ درست از آنها هم تغییر نکرده است و صد البته، از اهمیّت آنها هم کاسته نشده است.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
ایجاد یک ساختار منطقی و مناسب با تگ های هدینگ (h3، h2، h1 و ...)
شما میبایست برای هر صفحه تنها از یک تگ H1 استفاده نمایید و به وسیلۀ آن تیتر اصلی مطلب را مشخص نمایید. برای مثال تیتر اصلی مطلبی که در حال خواندن آن هستید، "تیتربندی متن: اهمیّت و استفاده درست از تگ های هدینگ (h2، h1 و ...)" میباشد. توجه داشته باشید که قرار نیست در این تیتر نام سایت شما قرار داده شود (مگر در صفحۀ اصلی) و باید موضوع صفحه مشخص شود.
بیایید یک فروشگاه اینترنتی را در نظر بگیریم. در این فروشگاه صفحاتی هستند که طبق دستهبندی محصولات را نمایش میدهند و صفحاتی هم هستند که اطلاعات یک محصول مشخص را به مخاطب ارائه میکنند. شما نباید در صفحۀ دستهبندی تیتر اصلی شما باید عنوان دسته را معرفی کند و در صفحه محصول هم نام محصول مورد نظر را.
بعد از تیتر اصلی به سراغ تگ H2 میرویم و از آن برای زیر تیترهای مطلب خود استفاده مینماییم. شما به کمک این تگ میتوانید بخشهای مهم مطلب خود را مشخص نمایید و به این ترتیب مطلب خود را برای مخاطبان و البته گوگل خواناتر کنید.
در نهایت هم تگهای H3 هستند که زیر تیترهای عناوین H2 به حساب میآیند. البته گاهی بد نیست که به جای تگ H2 هم از تگ H3 استفاده نمایید. یعنی وقتی که فکر میکنید یک قسمت از مطلب چندان اطلاعات مهمی را به مخاطب ارائه نمیدهد و لازم نیست بروی آن تاکید زیادی بشود.
یک اشتباه متداول در استفاده از تگهای تیتر
چیزی که ما بیشتر از هر چیز با آن مشکل داریم، آن زمانی است که آدمها از تگهای تیتر استفاده میکنند تا بخشهای مختلف وبسایت خود را زیباتر نمایند یا بروی یک موضوع تاکید نمایند. برای مثال یک فراخوان تماس را ("با این شماره تماس بگیرید...") با استفاده از تگ H1 یا H2 بروی وبسایت قرار میدهند تا توجه بیشتری جلب کند.
اینکار یک اشتباه بزرگ در طراحی محسوب میشود. به جای اینکار شما باید یک کلاس جدید برای نوشتۀ مورد نظر خود ایجاد کنید. چرا که تگهای H1، H2 و ... توسط موتورهای جستجو شناسایی میشوند. این موضوع حتی در راهنمای خود گوگل برای افراد مبتدی در سئو هم مطرح شده است. البته گاهی هم میبینیم که افراد یک پاراگراف کامل را به تگ H2 یا H3 مزین میکنند که البته بسیار هم مرسوم است. کاری که میتواند صدمۀ جدی به سئوی شما بزند.
در اتاق زیر شیروانی چه خبر است؟
آیا تا به حال از هیچ یک از تگهای H4، H5 و H6 استفاده کردهاید؟ بد نیست بدانید که استفاده از تگ H4، وقتی که متن شما بیشتر از 1000 کلمه داشته باشد کار خوبی است و یک لایه جدید را به ساختار صفحه اضافه میکند. همچنین این تگ میتواند برای تیترهای بیاهمیتی که شامل کلمۀ کلیدی شما نیست هم مورد استفاده قرار بگیرد. اما آن دو تگ دیگر واقعاً مفید نیستند. پس زیاد به آنها توجه نکنید. شاید آنها در روزهای ابتدایی اینترنت مورد استفاده قرار میگرفتند اما اکنون دیگر کمتر کسی از آنها استفاده میکند.
تاثیر تیتربندی بروی سئوی وبسایت شما
در نهایت احتمالاً میپرسید که: استفاده از تیترها چه مزیتی برای سئوی وبسایت من دارد؟ شواهد نشان میدهد که تاثیر این کار نسبت به قبل کمتر شده است، اما تیترها هنوز هم به گوگل کمک میکنند که موضوعات اصلی را در مطالب طولانیتر تشخیص دهد و البته مطلب شما را به عنوان یک مطلب خوانا و معتبر شناسایی کند.
شکی نیست که راههای بهتری برای ایجاد یک سئوی خوب وجود دارد و لزوماً برای سئو به یک ساختار خوب برای مطالب نیاز ندارید. اما اینکار وقت چندانی از شما نخواهد گرفت، میتواند تاثیری هر چند کوچک بروی سئوی شما داشته باشد و در نهایت و مهمتر از هر چیز، مطالعۀ مطالب شما توسط کاربران را راحتتر کند.
به دنبال خدمات سئو هستید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
امیر یزدانی
یه جوری در مورد تگ ها و عنوان نوشتی که ادم شیر فهم میشه . یعنی به ادم زورکی هم شده مطلب رو میفهمونی . دروود بر شرفت
چند تا سایت رو خوندم بیشتر گیج شدم ولی شما عالی توضیح دادید
مینا شهانی
درود بر شما آقای یزدانی عزیز
خداروشکر که مقاله کاملاً مفهوم و واضح بوده 🙂
خوشحالیم که تونستیم مفید باشیم
امیر
سلام، من میخوام یک در یک جمله فقط یک کلمه به عنوان h2 حساب بشه و باقی کلمات همون p بمونن و سایز جمله هم فرقی نکنه و اگر انسانی نگاه کرد فک کنه فقط بولد شده در صورتی که این تگ h2 هستش ،ممکن هست راهنمایی کنید؟
حسین بابائی
سلام
انجام این کار در HTML غیرممکنه. یعنی امکان این که تگهای هدر یا h رو داخل تگ p بذارید وجود نداره. فقط به صورت جدا از هم میتونید استفاده کنید. فقط تعدادی از تگهای مشخص مثل تگ مربوط به لینک هست که میتونید داخل پاراگراف استفاده کنید. و این هم بگم که این کار ضرورتی نداره حالا به چه دلیل میخوایید این کار انجام بشه نمیدونم.
موفق باشید
حامد ضرغام
با سلام و تشکر از مقالات مفیدتون
یک سوال در خصوص همین هدینگ ها داشتم.
این عکس صفحه یکی از محصولات سایت من هست :
https://s10.picofile.com/file/8395923684/heading_tags_opt.JPG
همونطور که تو عکس می بینید من زمانی که در سایتم محصول ایجاد می کنم، در صفحه هر محصول، نام اون محصول در بالای صفحه به طور خودکار با تگ H1 نمایش داده میشه.
پس من در قسمت توضیحات زیر محصول دیگه نباید تگ H1 دیگه ای درج کنم درسته ؟
سوال دوم اینکه طبق همین شکل بالا، من بعد از تگ H1 ، اومدم تو بخش توضیحات محصول، توضیحات رو با درج یک تگ H2 شروع کردم.
در واقع بین تگ H1 و H2 ، هیچ “متن معمولی” دیگه ای قرار ندادم. این کار از نظر سئو مشکلی نداره ؟
یا اینکه بهتره تو قسمت توضیحات محصول ابتدا با درج چند خط “متن معمولی” شروع کنم و بعد تگ H2 رو به کار ببرم ؟؟
با تشکر
حسین بابائی
سلام
در صفحات محصول همون یک تگ H1 برای نام محصول کافی هست چون مهمترین نوشته شما همین عنوان هست. دوم این که در نظر بگیرید هیچ اجباری وجود نداره هر صفحه فقط یک H1 داشته باشه، مثلاً اگر در صفحهای شما دو کلیدواژه مهم و هم سطح در نظر دارید، هیچ مشکلی نداره از دو H1 استفاده کنید.
درباره سوال دوم: ببینید در هر صورت هدفتون جلب رضایت کاربر باشه، اگر فکر میکنید توضیحاتی بعد از تگ H1 به کاربر کمک میکنه سریعتر خریدش رو تکمیل کنه یا روی نرخ تعامل کاربر تاثیر داره، حتماً این کارو انجام بدین. خودتون رو به جای کاربر فرض کنید، اگر وارد صفحه شدید چه چیزهایی میخونید و کجا کلیک میکنید. گوگل هم دقیقاً همین رو از شما میخواد نه نوشتههایی در یک قالب خاص.
برای این که کامل و مفهومی فاکتورهای اصلی الگوریتم گوگل رو درک کنید، توصیه میکنم کتاب سئو از زبان گوگل (همین لینک کلیک کنید) رو مطالعه کنید.
موفق باشید
حامد ضرغام
از توضیحات مفید شما و راهنماییتون بسیار ممنونم
پویا مرادی
سلام ممنون بابت مقاله.
یک سوالی که ذهن من رو درگیر کرده اینه که آیا تگ H1 دقیقا باید مثل title باشد؟ اگر تفاوت بین H1 و title مشکلی رو بوجود نمیاره چه ویژگی داشته باشه خوبه؟
حسین بابائی
سلام آقای مرادی
برای روشنتر شدن موضوع: «عنوان سئو» یعنی چیزی که کاربر در نتایج جستجو میبیند میتواند با «عنوان در صفحه» یعنی چیزی که کاربر وقتی صفحه را باز کرد بالای مقاله میبیند یکسان یا متفاوت باشد.
حالا این که یکسان بودن یا متفاوت بودن مزیتی نسبت به هم دارند اینطور میشه جمعبندی کرد:
۱. داشتن دو عنوان متفاوت “میتواند” روی سئو تاثیر داشته باشد. به این دلیل که گوگل برخلاف انتظار هر دو نوع عنوان را در نتایج جستجو وابسته به کوئری کاربر استفاده میکند. پس فرصتی است برای نوشتن دو عنوان متناسب با نیاز کاربر و عنوان متناسب با کلیدواژه جستجو شده هم کلیک بیشتری میگیرد.
۲. استفاده از دو عنوان هیچ مشکلی ندارد.
۳. در کل عنوان سئو با توجه به این که “برای نمایش در نتایج جستجو اولویت دارد” در میان نتایجی از رقبا قرار میگیرد پس باید جذابیت بیشتری داشته باشد تا کلیک بگیرد. اما عنوان صفحه را به اصطلاح کلاسیک مینویسیم. و از طرفی میخواهیم یک ساختار درست به چندین محتوای مرتبط به هم بدهیم. پس داخل سایت نباید کاربر را گیج کنیم.
موفق باشید
Pooya Moradi
آرژین جان ممنون از پاسخت.
imaniy
اقا من دچار خوددرگیری شدم لطفا کمک کنید.
الان بهتره تو هر صفحه یه تگ h1 وجود داشته باشه؟ پس چرا تگ های عنوان مطالب رو h1 ميزارن تو صفحه اصلی؟ چون تو صفحه اصلی میبینی ده تا پست قرار داره که با تگ h1 هست.
بهتر نیست مثالا نام سایت در تگ h1 باشه تو هر صفحه ای و عناوین پست ها با تگ h2؟
سمیرا سرباز
سلام و درود
ببینید، چند وقت پیش من یک ویدئو میدیدم که یکی از کارمندای خود گوگل میگفت هیچ لزومی برای اینکه حتماً از یک H1 استفاده بشه وجود نداره. اما خب هرچه صفحه ساختارمندتر باشه، درکش هم برای موتور جستجو و هم برای کاربر راحتتره.
تو صفحه اصلی هم اون پستایی که میگید، وقتی میان تگ h2 میگیرن نه h1
پوریا
سلام وقت بخیر
آموزش کامل و تکمیلی بود مرسی.
سوالی داشتم اینه ک فرقی هم میکنه در وردپرس- که H1 در اول صفحه قرار بگیره یا وسط صفحه یا اخر صفحه؟ از نظر سئو چی؟
تنها
باسلام و عرض ادب خدمت شما دوست محترم
با احترام به فرموده ی دوست خوبم (الینا الله بیگی)
اینکه تگ H1 در اول صفحه یا وسط یا آخر قرار بگیرد هیچ فرقی نمیکند.(نه برای گوگل نه خزنده ها در بعضی مواقع حتی نه برای کاربران)
گوگل خودش متوجه میشه که این تگ مثلا تگ H1 هست یا فلان تگ . پس مکانش براش مهم نیست تنها چیزی که براش مهمه خوده تگه هست.
مهمترین چیز در بحث سئو برای یک مطلب استفاده از این تگ های تیتر است که تگ تیتر H1 اولین و مهمترین تگ هست که ما باید برای عنوان مطالب مون ازش استفاده کنیم.
چیزی که میتونه مورد توجه باشه اینه که سعی کنید از یه دونه تگ H1 درون یک صفحه استفاده کنید چرا؟ چون همونطور که گفتم گوگل تگه براش مهمه و اولین چیزی که ازت میخواد عنوان مطلبت هست میگه کجاست؟ میگه آیا گذاشتی درون تگ H1 ؟
ولی خب همه اینا بکنار همونطورم که دوست خوبم (الینا الله بیگی) فرمودن چیزی که الان معمول شده و کلن منطق میگه اینه که عنوان مطالب همیشه اول قرار میگیره..
خطاب به پوریا : شما تا الان دیدی تو یه روزنامه تیتر اولش رو ببرن تهه تهه روزنامه یا وسطش بنویسن؟ خب نه.
باتشکر
الینا الله بیگی
سلام. ممنون از شما. H1 تگ عنوان صفحه است و گوگل اونو به عنوان، عنوان صفحه شناسایی می کنه. برای همین معمولا اول صفحه است و منطقی نیست که وسط صفحه بیاد
aminpour
سلام
نوشتن کد h1 بعد h3 برای سئو ضرر دارد؟
بابک خدادوست
سلام. ضرر خاصی که ندارد ولی بهتره که ترتیب رعایت بشه تا تاثیر مثبتی روی سئو داشته باشه 🙂
علی
سلام
ممنون از مقالتون
یک سوال و مشکلی دارم من
عنوان پست هام به عنوان تگ h1 نمیاد و به عنوان تگ h2 میاد چه کار کنم درست بشه
اینم عکس مشکل
https://s8.picofile.com/file/8320613292/3.jpg
مصطفی
دسته بندی برند را در منو اولیه قرار دهیم یا هر برند را در کته گوری مرتبط و دسته مخصوص خودش قرار دهیم ؟
بهمن محدثی
سلام. مطالبتون فوق العاده است و از چند روز پیش که از طریق لینکداین آقای محمودی با سایت آشنا شدم، حسابی توی مطالب سایت چرخیدم و برای دیگران هم ارسال کردم. فقط به عنوان کسی که خودش هم در این کار دستی داره (تولید محتوا) و دقیقا همین مطلب رو هم در سایتم ترجمه و منتشر کردم، یک خواهش یا توصیه دوستانه دارم. منبع مطلب رو ذکر کنید. این مطلب از سایت yoast ترجمه شده. همه می دونیم که مطالب فوق العاده ای در این سایت هست، اتفاقا مشکلی هم با بازنشر و ترجمه مطالبشون ندارند. من همین مطلب رو با اجازه خودشون در سایتم منتشر کردم. فکر می کنم شما هم با این کار به خودتون اعتبار بیشتری می دید و احترام به کپی رایت رو نشون می دید.
========
اما یک مورد هم در مورد مطلب، همونطور که می دونید در هر صفحه وب تنها باید یک بار از H1 استفاده کرد. اما در همین صفحه ای که هستیم، شما دوباره استفاده کردید. یکبار در هدر جایی که نوشتید «وبلاگ نوین : هنر و علم بازاریابی اینترنتی» و بار دیگه در عنوان مطلب. با توجه به طراحی خوب سایت شما، ایمان دارم که رفع این مورد برای شما چند دقیقه بیشتر طول نمی کشه.
در هر حال خوشحالم از آشنایی با شما و امیدوارم اهمیت محتوا هر روز بیشتر در جامعه وب فارسی هم جا بیفته.
رامین محمودی
آقای محدثی عزیز ممنون از دیدگاهتون.
حتماً این موارد رو بررسی می کنیم. ما هم از اینکه تونستیم رضایت و حمایت شما رو داشته باشیم بسیار خرسندیم.
دانلود فیلم
ممنون عالی بود
امیرحسین رهبری
خوشحالم که به کارتون اومده
علی
سلام تو مقاله گفتید که از تگ h۱ فقط یک با میشه استفاده کرد حالا مثلا من تو صفحه اول ۲۰ تا مطلب دارم می تونم برای عنوان هر ۲۰ مطلب از تگ H۱ استفاده کنم در حالی عنوان سایتم هم از تگ h۱ استفاده میکنه و اینکه تگ های H برای کلمات در سایت استفاده میشه یا برای جملات هم استفاده میشه مثلا برای یک جمله ۲۰ حرفی یه تگ H۱ یا H۲ می تونم استفاده کنم
سهیل رهبری
سلام علی جان
سوالهای واقعاً جالبی مطرح کردید. حتماً سعی میکنیم این مطلب را در آینده بروزرسانی و این موضوعات را هم به طور کامل بررسی کنیم.
اما فعلاً بگذارید یک نگاه کوتاه به این موضوع بکنیم. در نسخههای قدیمی HTMl رویکرد درست استفاده زا یک تگ هدینگ H1 و بعد تگهای H2 بود. یعنی در صفحهای که شما چند تا مقاله داره، موضوع کلی این مقالات که در بالا به عنوان تگ اصلی میاد با H1 مشخص میشه و موضوعات مقالات هر کدام با H2. اینجوری گوگل هم میتونه موضوع اصلی صفحه رو بفهمه.
با اینحال در HTML5 این موضوع کمی فرق میکند و دست شما برای استفاده از چند تگ H1 هم آزاد است. فقط کافی است هر مطلب را با تگ مقالۀ < article > از سایر مطالب جدا کنید. به این ترتیب تگ H1 این مطلب هم فقط منحصر به آن خواهد بود و به عنوان تیتر اصلی این مطلب در نظر گرفته میشود و نه تیتر اصلی کلی.
در جواب مساله دوم هم باید بگم هیچ محدودیتی وجود ندارد. تگهای هدینگ H با هدف ایجاد تیتربندی درست ایجاد شدهاند و هیچ محدودیتی برای استفاده از آنها وجود ندارد. ما خودمان استفاده از تیترهای طولانیتر را ترجیح میدهیم، چون به ما فرصت میدهد هم یک تیتر جذاب برای کاربر بنویسیم، هم یک تیتر با کلمات کلیدی برای موتورهای جستجو.
بگذارید یک مثال در این مورد هم براتون بزنم:
تیتر کوتاه: یک نمونه از سئو کلاه سفید
تیتر بلند: مطالعه موردی: سئو کلاه سفید برای افزایش تصاعدی بازدید سایت
همونطور که میبینید، تیتر دوم هم برای مخاطب جذابتره، هم کلمات کلیدی اصلی درونش اومده. فکر کنم با این مثال، منظور من دیگه کاملاً واضح شده باشه. (در ضمن، تیتری که مثال زدم مربوط به یکی از مطالب وبلاگ ماست که پیشنهاد میکنم برای سئو خوب، حتماً بخونید.)