اگر وبلاگ نوین را دنبال کرده باشید، مطمئناً با مفهوم کلمه کلیدی و اهمیت آن در سئو آشنا هستید و می دانید در انتخاب کلمات کلیدی سایت باید از چه اشتباهاتی پرهیز کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم جدیدی در ارتباط با کلمه کلیدی آشنا کنیم: چگالی کلمات کلیدی.
زمانی که بحث چگالی کلمات کلیدی به میان می آید، سئوکاران به دو دستۀ مخالف و موافق تقسیم می شوند. عده ای از متخصصان سئو (که بیشتر بر اساس تجربه عمل می کنند) معتقدند چگالی کلمات کلیدی امر مهمی در رتبه بندی سایت به شمار می آید. اما دستۀ دوم معتقدند که چگالی کلمات کلیدی دیگر در سئو تاثیری ندارد و با پیشرفت تکنولوژی Semantic موتور جستجوی گوگل، بالا بردن چگالی کلمات، تنها باعث ناخوانا شدن محتوا و حتی در مواقعی باعث جریمه شدن یک سایت می شود.
در نوین، تجربه به ما ثابت کرده است که گوگل در جستجوی Semantic در حال پیشرفت است، اما هنوز هم چگالی کلمات کلیدی بر روی رتبه سایت، به خصوص در جستجوهای فارسی فاکتوری موثر هستند. اگر علاقه دارید در مورد چگالی کلمات کلیدی بیشتر بدانید، ادامه این متن را از دست ندهید.
چگالی کلمات کلیدی چیست؟
چگالی کلمات کلیدی، درصدِ استفاده از یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی به نسبت تعداد کل کلمات محتوای یک صفحه است. در مبحث سئو و بهینه سازی سایت، چگالی کلمه کلیدی می تواند به عنوان فاکتوری برای تشخیص مرتبط بودن محتوای یک صفحه با کلمه کلیدی اصلی استفاده شود. ما در دوره پایه سئو تمام اصول و مقدمات سئو را و اینکه گوگل چطور کار میکند، آموزش دادهایم که پیشنهاد میکنیم برای درک کامل مبحث کلمات کلیدی در سئو، حتما در آن شرکت کنید.
در اواخر سال 1990، چگالی کلمات کلیدی فاکتور مهمی در رتبه بندی یک سایت به شمار می آمد. با این وجود، زمانی که وبمسترها به اهمیت چگالی کلمات کلیدی در سئو پی بردند، به قدری از کلمات کلیدی در متن صفحه استفاده می کردند که خواندن محتوا عملاً غیر ممکن می شد.
به همین دلیل موتورهای جستجو، به خصوص گوگل، تصمیم گرفتند که میزان اثرگذاری این عامل را در سئو به حداقل برسانند. در حال حاضر اگر سعی کنید با Keyword Stuffing، چگالی کلمات کلیدی سایت خود را بالا ببرید، وب سایت شما توسط گوگل جریمه خواهد شد.
البته گفته های بالا به این معنی نیست که نباید از کلمات کلیدی در محتوای خود استفاده کنید، بلکه باید این عبارات را به شکلی معقول و کافی در محتوای خود به کار ببرید.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
چگالی کلمات کلیدی چگونه محاسبه می شود؟
بسیاری از متخصصات سئو معتقدند که چگالی کلمات کلیدی باید بین 1 تا 3 درصد از کل محتوای یک صفحه باشد. اگر تعداد کلمات کلیدی محتوای شما از این مقدار بیش تر شود، گوگل آن صفحه را به عنوان اسپم شناسایی می کند.
برای محاسبه چگالی کلمات کلیدی یک فرمول وجود دارد که به شکل زیر است:
(Nkr / Tkn * 100)
در این فرمول، Nkr تعداد تکرار یک کلمه کلیدی در متن و Tkn، تعداد کل کلمات یک متن است. اگر بخواهیم راحت تر این موضوع را برای شما بیان کنیم، نسخه فارسی این فرمول به شکل زیر خواهد شد.
به این ترتیب برای آنکه بتوانید میزان چگالی کلمات کلیدی را به دست آورید، باید تعداد کلمات کلیدی که در متن خود استفاده کرده اید را بر تعداد کل کلمات آن متن تقسیم کنید و عدد به دست آمده را در عدد 100 ضرب کنید. نتیجه این معادله، چگالی کلمات کلیدی شما را نشان می دهد.
هنگام محاسبه چگالی کلمات کلیدی، مطمئن شوید که تگ های HTML و دیگر تگ هایی که درون صفحه قرار داده شده اند را نادیده گرفته اید زیرا تگ های Embed شده معمولاً در متن صفحه ظاهر نمی شوند.
قصد دارید با تولید محتوا به یک برند مطرح تبدیل شوید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
چگالی عبارت کلیدی چگونه محاسبه می شود؟
شاید برایتان سوال شده است که عبارت کلیدی با کلمه کلیدی چه تفاوتی دارد. کلمه کلیدی در حقیقت، یک واژه است که به عنوان کوئری جستجو استفاده می شود، در حالیکه عبارت کلیدی از دو یا چند کلمه مجزا تشکیل شده است. عبارات کلیدی، معمولاً کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail) هستند که کاربران برای جستجو از آنها استفاده می کنند.
برای مثال ممکن است واژه کفش برای یک وب سایتِ خاص، کلمه کلیدی محسوب می شود. در حالیکه کفش ورزشی آبی برای همان سایت یک عبارت کلیدی است. یا مثلاً در سایت نوین، سئو یکی از کلمات کلیدی مهم محسوب می شود، اما سئو و بهینه سازی سایت برای سایت ما، یک عبارت کلیدی محسوب می شود.
شاید تعداد جستجوی یک کلمه کلیدی از تعداد جستجوی یک عبارت کلیدیِ مرتبط بیشتر باشد، اما یک عبارت کلیدی بهتر از یک کلمه کلیدی نیاز کاربر را بیان می کند. آمار نشان می دهد، احتمال خرید و مشتری شدن افرادی که از عبارات کلیدی در جستجوی خود استفاده می کنند، بالاتر است زیرا معمولاً این افراد به دنبال یک محصول خاص می گردند.
حتما بخوانید: 7 اشتباه رایج در انتخاب کلمات کلیدی سایتچگالی یک عبارت کلیدی با فرمول زیر محاسبه می شود:
Nkr *Nwp/ Tkn ) * 100)
در فرمول بالا، Nwp نشان دهندۀ تعداد کلماتِ موجود در عبارت است. بنابراین در محتوایی 400 کلمه ای دربارۀ بهینه سازی سایت که این عبارت 4 بار در آن تکرار شده است، چگالی عبارت کلیدی با فرمول (4*3/400)*100 محاسبه می شود که برابر است با 3 درصد.
البته اگر بخواهیم به قواعد ریاضی پایبند باشیم، باید توجه داشته باشیم که مفهوم چگالی کلمات کلیدی به تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی درمتن تکرار می شود، اشاره دارد. بنابراین عبارتی مانند کفش ورزشی آبی باید به عنوان یک کلمه کلیدی حساب شود. بنابراین می توان گفت که از فرمول چگالی کلمات کلیدی می توان برای به دست آوردن چگالی عبارت کلیدی استفاده کرد:
Nkr / Tkn ) * 100)
نحوه توزیع کلمات کلیدی
اکنون شما می دانید چگالی کلمات کلیدی چیست و چگونه محاسبه می شود. ما در ابتدای همین مقاله اشاره کردیم که چگالی کلمات کلیدی یک محتوا باید بین 1 تا 3 درصد باشد.
خب، در این قسمت یک نکته وجود دارد و آن نحوه توزیع کلمات کلیدی است. کلمات کلیدی باید به شکلی در طول محتوا توزیع شوند که هم متن تان برای کاربران قابل خواندن باشد و هم موتور جستجو بتواند موضوع متن تان را تشخیص دهد. اگر در دو پاراگراف اول متن خود 10 بار از کلمه کلیدی استفاده کردید، بهتر است بدانید که یک جای کار اشکال دارد.
به شما توصیه می کنیم که برای دریافت بهترین نتیجه، از کلمات کلیدی خود در 7 قسمت زیر استفاده کنید:
- عنوان صفحه
- تگ H1
- متن اصلی
- URL سایت
- تگ Alt تصاویر موجود در صفحه
- لینک های داخلی سایت
- توضیحات متا یا Meta Description
یادتان باشد کلمات کلیدی را تنها برای موتورهای جستجو بهینه سازی نکنید. ارائه تجربه کاربری خوب به مخاطبان در موفقیت سایت شما بسیار موثر است.
نتیجه گیری
همانطور که گفتیم، شاید چگالی کلمات کلیدی مانند گذشته مهم نباشد، اما همچنان فاکتوری موثر در سئو است. با استفاده از فرمول های بالا می توانید چگالی کلمات کلیدی صفحات خود را بهینه سازی کنید. توزیع درست کلمات کلیدی در محتوا علاوه بر چراغ سبز موتورهای جستجو، رضایت کاربران را نیز برایتان به همراه خواهند داشت.
اگر استفاده از فرمول های بالا برایتان دشوار است، نگران نباشید. افزونه هایی مانند Yoast می توانند چگالی کلمات کلیدی صفحات سایت را محاسبه کنند و در صورت استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی به شما اخطار دهند.
امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به سوالات شما در زمینه چگالی کلمات کلیدی پاسخ دهد. در صورتی که در این زمینه سوالی دارید، از طریق دیدگاه ها آن را با ما در میان بگذارید. کارشناسان نوین در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ خواهند داد.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
امیرمحمد
“همانطور که گفتیم چگالی کلمات کلیدی شاید مانند گذشته مهم باشد، اما هنوز هم فاکتوری موثر در سئو است.”
به نظرم جمله بالا کمی از نظر دستور زبانی غلط است. دو جمله ای که با “اما” جدا شده باشند اصولا درحال بیان دو چیز متضاد هستند. ولی در جمله های بالا هر دو نوشته قبل و بعد از “،” درحال بیان یک موضوع هستند. در نتیجه به نظر من جمله های درست می توانند اینگونه باشند:
جمله دوم حذف شود و از جمله اول کلمه “شاید” هم حذف شود. و فعل جمله نیز به زمان حال تغییر کند.
یا
در جمله اول فعل منفی شود (نباشد) و جمله دوم بدون دستکاری باقی بماند.
با تشکر از شما و سایتتان
حامد رضوی
سلام امیرمحمد جان، خیلی خیلی ممنونم بابت دقتی که داری و فیدبکی که بهمون میدی، اصلاح شد.
علیرضا دیدبان
ببخشی حالا این کلمات کلیدی باید لینک دار بشن و لینک همون صفحه رو بهشون بدیم و حتی میتونیم به صفحات دیگر سایت بفرستیمشون؟
حامد رضوی
درستش اینه که با عبارتهای مرتبط به یک صفحه لینک بدید. در واقع، انکر شما چه طولانی یا کوتاه باشه، بهتره با محتوای صفحه هدف شما مرتبط باشه، چون بحث تجربه کاربری هم مهمه و باید کاربر رو به مسیر درستی هدایت کنید.
رسول
سلام..منونم بابت مقالات مفیدتون..خیلی جالب بود “چگالی کلمات کلیدی”
مینا شهانی
سلام رسول عزیز
ممنون از شما که مقاله را خوندید
موفق باشی
منصوره
با سلام
اول بی اندازه سپاس به خاطر مطالب سایتتون خیلی علی هستند توضیحات خیلی دقیق و کامل هستند.
دوم اینکه یه سوال برام پیش اومده و اونم این هست که:
خیلی جاها خواندم که بهتر هست عنوان صفحه و عنوان مطلب در url به انگلیسی باشه بهتر هست
اما اینجا شما فرمودید یکی از موقعیت های خوب برای قرار گرفتن کلمه کلیدی url صفحه هست.
این دوتا موضوع چطوری با هم قابل جمعبندی هست.
من هنوز هم بعد از کلی بررسی متوجه نشدم اخر کدوم حرکت بهتر هست؟
ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید
با تشکر
بابک خدادوست
سلام. ممنون از توجهتون
منظور انگلیسی کلمه کلیدیه
محمد
عرض ادب و احترام
مطلب بسیار مفیدی بود و خسته نباشید / پیشاپیش از طولانی بودن کامنت عذرخواهی میکنم
همونطور که خودتون اشاره کردید “چگالی کلمات کلیدی باید بین 1 تا 3 درصد از کل محتوای یک صفحه باشد” و افزونه Yoast، چگالی کلمه یا عبارت کلیدی در صفحه رو مینویسه اما سوالی که داشتم اینه : میزان درصد چگالی که این افزونه مشخص میکنه، چگالی یک عبارت کلیدی به نسبت محتوایی است که ما داخل cms خودمون مینویسم یا چگالی عبارت کلیدی به نسبت محتوایی است که داخل html همون صفحه وجود داره؟ به عبارت دیگه: منظور ما از کل محتوا، محتوای داخل cms است یا محتوای داخل html همون صفحه؟ برای مثال ما عبارت کلیدی خودمان را در عنوان، url، تگ های h1 و همچنین ALT، کلمات ابتدایی متن اصلی، توضیحات متا و حتی لینک های داخلی سایت استفاده میکنیم و تمامی مطالب اختصاصی و یونیک هستند. حال میزان درصدی که این افزونه به ما نشان می دهد در بیشتر مواقع نیم درصد و بیشینه ی مقدار آن یک درصد (و گاها مقداری بیشتر) است. حال اگر فرض کنیم درصد چگالی ای که این افزونه به ما نشان می دهد، میزان چگالی به نسبت محتوای داخل cms باشد، آیا با مشکل کمبود میزان چگالی روبرو هستیم؟ (با وجود اینکه در عنوان، url و … هم از این عبارت کلیدی استفاده میکنیم) … همچنین اگر قرار باشد میزان چگالی که این افزونه مشخص میکنه، چگالی عبارت کلیدی به نسبت محتوای html همون صفحه باشه با کمبود چگالی روبرو هستیم یا خیر؟ هر چند که ما عبارت های مشابه با عبارت کلیدی را چندین مرتبه در متن تکرار کرده ایم و طبعا گوگل بسیار هوشمند تر از این افزونه ها عمل می کند و بهتر موضوع صفحه را متوجه می شود.
بسیار سپاسگذارم و ممنون میشوم جواب کامنت من رو بدید
سهیل رهبری
سلام محمد جان و مرسی بابت سوال جالبت
در درجه اول، بحث 1 تا 3 درصد صرفاً قراره یک ایده کلی به ما بده و نباید اون رو تبدیل به وحی منزل کنیم. چون همونطور که خودت گفتی، گوگل خیلی هوشمندتر از یک افزونه ساده مثل Yoast هست. اما در مورد سوالت پیرامون محتوا، گوگل توانایی تشخیص مکان محتوا رو داره. یعنی میتونه بفهمه که محتوا به عنوان بخش متنی صفحه اومده یا در فوتر یا … پس منطقیه که ما این موارد رو از هم جدا بدونیم.
علی
سلام. مطلب مفیدی بود. مختصر و بسیار مفید.
shams
درود بر شما خدا قوت
از جستجو تو سایت های مختلف و دسترسی به مطالب تکراری و غیر مفید واقعا خسته شده بودم دیگه کم کم داشتم ناامید میشدم تا اینکه اتفاقی با سایت شما آشنا شدم
در یه کلام بگم مطالبتون بسیار بی نظیر و مفید بود و باید بگم خیلی بهم کمک کرد سپاسگزارم
رامین محمودی
سلام
من و همکارانم در نوین هم از اینکه تونستیم رضایت شما را داشته باشیم، بسیار خوشحالیم. امیدوارم بتونیم به همین صورت کار رو ادامه بدیم.