دوره‌های دیجیتال مارکتینگ تا آخر ماه با قیمت سال قبل + 60% تخفیف عید + پرداخت در 4 قسط با اسنپ‌پی

مشاهده تخفیف‌ها

دوره‌های دیجیتال مارکتینگ تا آخر ماه با قیمت سال قبل + 60% تخفیف عید + پرداخت در 4 قسط با اسنپ‌پی

مشاهده تخفیف‌ها

ساخت UTM برای آنالیتیکس

این ابزار به شما کمک می‌کند تا به راحتی هرچه تمام‌تر، لینک‌های یو تی ام موردنظرتان را بسازید تا در نهایت بتوانید گزارشات کامل و دقیقی از ورودی‌های مختلف سایت خود داشته باشید و کمپین‌های تبلیغاتی خود را بهتر مدیریت کنید.

 

لینک utm چیست و چه کاربردی دارد؟

فرض کنیم شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی لباس هستید و می‌خواهید یک کمپین تبلیغاتی زمستانه به مناسبت شب یلدا راه‌اندازی کنید. پس از بررسی‌های فراوان، به این نتیجه می‌رسید که تبلیغات بنری، تبلیغات گوگل ادز و رپورتاژ خبری، روش‌ها مناسبی برای تبلیغ محصولات شما هستند.

پس با آژانس‌های تبلیغاتی دیگر تماس می‌گیرید و تبلیغات بنری، رپورتاژ و گوگل ادز خود را سفارش می‌دهید. 1 هفته مانده به شب یلدا کمپین تبلیغاتی شما شروع می‌شود. در طی این هفته، کاربران زیادی وارد سایت شما می‌شوند.

حتماً با ابزار گوگل آنالیتیکس هم آشنایی دارید. این ابزار به شما کمک می‌کند ورودی‌ها سایت خودتان را بررسی و تحلیل کنید. پس وقتی کمپین خود را راه اندازی می‌کنید، می‌توانید در آنالیتیکس ورودی‌های سایت خود را بررسی کنید. پس برای آنکه بدانید در مجموع چند ورودی گرفته‌اید، وارد حساب گوگل آنالیتیکس خودتان می‌شوید.

مسئله اصلی شما درست از همین جا شروع می‌شود! اینکه از کجا بدانیم چند ورودی از تبلیغات بنری خود داشته‌ایم؟! رپورتاژ خبری چند کاربر را به سایت ما هدایت کرده است؟ تبلیغات گوگل چطور؟

اصلاً کاربرانی که از ما محصولی را خریده‌اند، با استفاده از کدام روش تبلیغاتی وارد سایت ما شده‌اند؟ هیچ ایده‌ای نداریم! دقیقاً همینجا است که لینک یو تی ام به داد شما می‌رسد و به شما می‌گوید که: جای هیچ‌گونه نگرانی نیست؛ زیرا من به راحتی می‌توانم مشخص کنم که از کجا، چند ورودی داشته‌اید! کافی است قبل از شروع تبلیغات، همراه با لینک تبلیغ خود اطلاعات لازم را برای آنالیتیکس خود ارسال کنید. چگونه؟! در ادامه توضیح می‌دهیم. اما ابتدا اجازه دهید لینک یو تی ام را تعریف کنیم:

لینک یو تی ام (UTM مخفف عبارت Urchin Tracking Module)، قطعه کدی است که می‌توانیم به انتهای هر لینکی که بخواهیم اضافه کنیم. با این کار می‌توانیم دقیقاً متوجه بشویم کاربران از چه طریقی روی آن لینک کلیک کرده وارد سایت ما شده‌اند.

به عبارتی دیگر، زمانی که کاربر روی لینک مورد نظر شما کلیک می‌کند، اطلاعات اضافه‌تری همراه با لینک تبلیغ برای شما (حساب گوگل آنالیتیکس شما) ارسال می‌شود که می‌توانید با استفاده از آنها، ورودی‌های سایت خودتان را تحلیل کنید.

لینک یو تی ام از چه چیزی ساخته می شود؟

هر لینک یو تی ام از 2 بخش اصلی تشکیل می‌شود. بخش اول همان لینک تبلیغ شما است. یعنی صفحه‌ای از سایت شما که کاربران پس از کلیک روی تبلیغ وارد آن خواهند شد. در قسمت دوم لینک یو تی ام، پارامترها قرار دارند. به طور کلی یو تی ام دارای 5 پارامتر است که استفاده از 3 پارامتر آن اجباری و 2 پارامتر آن اختیاری است و شما می‌توانید به هر پارامتر، مقدار مشخصی را تخصیص بدهید. این 5 پارامتر عبارتند از:

منبع کمپین (Campaign Source)

با استفاده از این پارامتر می‌توانیم بفهمیم که ورودی سایت ما از چه منبعی بوده است. به عنوان مثال، گوگل، اینستاگرام، زومیت (اگر در آن رپورتاژ رفته باشیم)، تلگرام، فیسبوک و... هر کدام یک منبع کمپین به حساب می‌آیند. این پارامتر در لینک یو تی ام به صورت utm_source نمایش داده می‌شود و استفاده از آن اجباری است. به عنوان مثال، utm_source=google یعنی اینکه منبع ورودی‌های ما سایت گوگل است.

رسانۀ کمپین (Campaign Medium)

با استفاده از این پارامتر می‌توانیم نوع تبلیغی که درنظر داریم را تعیین کنیم. تبلیغ ما می‌تواند دارای انواع مختلفی مانند بنر، ایمیل یا تبلیغات کلیکی (cpc) باشد. این پارامتر به صورت utm_medium در لینک یو تی ام قرار می‌گیرد و استفاده از آن اجباری است. به عنوان مثال utm_medium=banner یعنی نوع تبلیغ شما بنری است.

نام کمپین (Campaign Name)

شما می‌توانید برای هر کمپین خود یک نام مجزا تعیین کنید. این پارامتر به صورت utm_campaign در لینک یو تی ام نمایش داده می‌شود و جزو پارامترهای اجباری محسوب می‌گردد. به عنوان مثال فرض کنیم کمپین تبلیغاتی شما به مناسبت شب یلدا اجرا می‌شود. در این صورت عبارت utm_campaign=yalda یعنی نام این کمپین شما yalda است.

عبارت کلیدی کمپین (Campaign Term)

با استفاده از این پارامتر می‌توانیم بفهمیم که کاربران سایت با استفاده از چه کلماتی وارد سایت ما شده‌اند. این پارامتر برای تبلیغاتی مانند گوگل ادز کاربرد دارد که کاربر پس از جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر ما، روی تبلیغ کلیک می‌کند و وارد سایت ما می‌شود. این پارامتر در لینک یو تی ام به صورت utm_term نمایش داده می‌شود و استفاده از آن اختیاری است. به عنوان مثال، با استفاده از خرید_گوشی=utm_term می‌توانیم کاربرانی که با جستجوی این کلمه وارد سایت ما شده‌اند را رصد کنیم.

محتوای کمپین (Campaign Content)

این پارامتر تعیین کننده محتوای تبلیغاتی شما است. به عنوان مثال، فرض کنیم بنر شما برای تبلیغ محصول «کفش» باشد. در این صورت، می‌توانید پارامتر utm_content=shoes را در لینک یو تی ام خود قرار دهید. استفاده از این پارامتر اختیاری است.

چگونه یک لینک utm برای خودمان بسازیم؟

برای پاسخ به این سوال، بیایید یک مورد عملی را با هم پیش ببریم. فرض کنیم شما یک فرروشگاه اینترنتی لباس دارید و می‌خواهید با ایجاد یک جشنواره زمستانه، فروش سایت خود را افزایش دهید.

هدف شما این است که تبلیغات خود را 1 هفته قبل از شب یلدا آغاز کنید. همچنین به این نتیجه رسیده‌اید که تبلیغات گوگل بیشترین بازخورد را برای شما خواهد داشت. لینک utm شما چیزی شبیه به این خواهد بود:

www.example.com/shoes/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=yalda&utm_content=shoes

این لینک به ما می‌گوید که منبع ورودی‌های ما گوگل است، نوع آن کلیکی است، نام کمپین yalda و نوع محصولی که می‌خواهیم تبلیغ کنیم، کفش است. بنابراین، وقتی آنالیتیکس خود را باز می‌کنیم، می‌توانیم بر اساس تک تک این پارامترها گزارش بگیریم و تعداد ورودی‌هایی که از طریق گوگل ادز داشته‌ایم را مورد بررسی قرار دهیم.

حالا بیایید قدم به قدم پیش برویم و ببینیم چگونه می‌توان لینک بالا را ایجاد نمود.

آدرس سایت (Website URL) خود را مشخص کنید

اولین کاری که باید انجام دهید، این است که صفحه فرود سایت خود را تعیین کنید. یعنی مشخص کنید که کاربر پس از کلیک روی بنر یا لینک تبلیغ شما، به کدام صفحه از سایت شما وارد شود. پس تا اینجا بخش اول لینک یو تی ام خود را ساخته‌اید:

www.example.com/shoes/?

به خاطر داشته باید که اگر به صورت دستی قصد دارید لینک یو تی ام خود را بسازید، لازم است پس از آدرس سایت خود، از علامت «؟» استفاده کنید. البته در صورت استفاده از ابزارهای یو تی ام ساز، این علامت سوال به صورت خودکار در انتهای لینک شما اضافه می‌شود.

منبع ورودی‌های کمپین (Campaign Source) را تعیین کنید

حالا باید مشخص کنید که از چه منبعی می خواهید ورودی بگیرید. یعنی باید مشخص کنید که ورودی شما از سایت گوگل خواهد بود یا اینکه منبع شما ورودی های رپورتاژ شما در یک سایت دیگر هستند. فرض کنیم منبع ورودی شما تبلیغات گوگل باشد. در این صورت utm_source شما google خواهد بود.

www.example.com/?utm_source=google

بدیهی است که اگر منبع شما رپورتاژی باشد که در سایت زومیت آن را منتشر کرده‌اید، لینک شما به شکل زیر خواهد بود:

www.example.com/shoes/?utm_source=zoomit

نوع رسانه کمپین (Campaign Medium) خود را مشخص کنید

حالا نوبت به آن رسیده که نوع رسانه خود را مشخص کنید. آیا تبلیغ شما یک ایمیل است که به بانک‌های ایمیلی خود ارسال کرده‌اید؟ پس نوع رسانه شما email خواهد بود. آیا تبلیغ شما یک بنر است که در سایت ورزش سه منتشر کرده‌اید؟ پس می‌توانید نوع رسانه این کمپین را banner تعیین کنید.

در مثال بالا، با توجه به اینکه هدف ما تبلیغات در گوگل است، پس باید نوع رسانه را cpc تعیین کنیم. زیرا به خوبی می دانیم که تبلیغات گوگل، کلیکی است (cost per click). تا اینجا لینک یو تی ام ما به شکل زیر ایجاد می‌شود:

www.example.com/shoes/?utm_source=google&utm_medium=cpc

نام رسانۀ کمپین (Campaign Name) خود را مشخص کنید

حالا زمان آن رسیده که برای کمپین خود یک نام انتخاب کنیم. البته فرقی ندارد از چه نامی استفاده می‌کنید، اما نام‌گذاری مرتبط و درست شما را از سردرگمی‌های احتمالی نجات می‌دهد. با توجه به اینکه هدف ما تبلیغات گسترده به مناسبت شب یلدا است، می‌توانیم نام کمپین خودمان را yalda بگذاریم.

لینک یو تی ام ما به شکل زیر ایجاد می‌شود:

www.example.com/shoes/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=yalda

محتوای کمپین (Campaign Content) را تعیین کنید

در اینجا هم می‌توانیم نوع محتوای رسانۀ خود را تعیین کنیم. به عنوان مثال، اگر بنر تبلیغاتی ما برای تبلیغ محصول تلویزیون است، می‌توانیم محتوای کمپین خودمان را tv تعیین کنیم. در مثال بالا، با توجه به اینکه هدف تبلیغ ما فروش کفش است، می‌توانیم محتوای کمپین خودمان را shoes تعیین کنیم. در نتیجه لینک زیر بدست می‌آید:

www.example.com/shoes/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=yalda&utm_content=shoes

در نهایت...

در مثال بالا با هم قدم به قدم پیش رفتیم تا یک لینک یو تی ام برای کمپین تبلیغاتی خود ایجاد کنیم. در نظر داشته باشید که شما می‌توانید برای هر تبلیغ خود یک لینک یو تی ام مجزا داشته باشید. به عنوان مثال، اگر همزمان با تبلیغات گوگل، قصد دارید تبلیغات بنری هم انجام دهید، لازم است یک یو تی ام جداگانه برای این تبلیغ ایجاد نمایید. در نهایت، شما می‌توانید ورودی‌های سایت خود را به صورت کاملاً تفکیک شده در گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار دهید و بین روش‌‌های مختلف تبلیغاتی، بازدهی هر کدام را اندازه‌گیری کنید.

همچنین در نظر داشته باشید که هرچقدر از پارامترهای بیشتری در لینک خود استفاده نمایید، می‌توانید گزارش دقیق‌تری از کمپین تبلیغاتی خود بدست آورید. این نکته را هم درنظر داشته باشید که تا جای ممکن، از ادبیات مشابه با گوگل استفاده نمایید. به عنوان مثال، استفاده از عبارت ppc بجای cpc در آنالیتیکس شما، آمار متفاوتی نمایش خواهد داد. بنابراین، اگر می‌خواهید از تمام cpc های خود گزارش بگیرید، بهتر است در تمام یو تی ام های کلیکی خود، از مقدار cpc استفاده کنید.

ابزاری که در این صفحه برای شما طراحی کرده ایم، به شما کمک می‌کند تا به راحتی هرچه تمام‌تر، لینک یو تی ام مورد نظرتان را بسازید. پس همین حالا دست به کار شوید و قبل از آنکه کمپین تبلیغاتی خود را راه‌اندازی کنید، لینک‌های utm مناسب و هدفمند را ایجاد کنید.

مشاوره رایگان تلفنی

آکادمی آموزشی نوین

برای تماس، فرم را تکمیل کنید.
تماس با کارشناسان ما: 021-63404 داخلی ۳

خرید اقساطی از نوین

برای خرید اقساطی از نوین، می‌توانید یکی از دو روش زیر را انتخاب کنید. پیشنهاد ما پرداخت با اسنپ‌پی است.
روش دوم
از طریق تلگرام
با همکاران ما از طریق تلگرام در ارتباط باشید و خرید اقساطی خود را انجام دهید.
روش اول
سرویس اقساطی اسنپ‌پی سرویس اقساطی اسنپ‌پی
همین حالا می‌توانید این دوره را با استفاده از اعتباری که در اسنپ‌پی دارید، در 4 قسط به صورت کامل خریداری کنید.
روش دوم
ارتباط با پشتیبانی
کارشناسان نوین در سریع‌ترین زمان ممکن شما را در تمامی مراحل خرید اقساطی راهنمایی می‌کنند.