داستان شکلگیری دیجی کالا به سال 1383 بر میگردد و با دو برادر به نامهای سعید و حمید محمدی آغاز میشود. این دو برادر علاقه بسیار زیادی به عکاسی داشتند و برای همین تصمیم به خرید یک دوربین دیجیتال گرفته بودند. اما اطلاعات کافی در این زمینه نداشتند. بنابراین به جستجو در منابع و سایتهای فارسی پرداختند. اما بعد از آنکه به کل از پیدا کردن مطلب فارسی خوب در این زمینه نامید شدند، به سراغ سایتهای معتبر خارجی رفتند و به این ترتیب بود که توانستند دوربین مورد نظر خود را انتخاب کنند. حالا تنها کاری که باید میکردند این بود که به خیابان جمهوری بروند و این دوربین را به صورت حضوری بخرند. (متاسفانه آن روزها دیجیکالایی در کار نبود تا بتوانند این دوربین را به صورت آنلاین سفارش دهند.)
جرقۀ یک ایده تجاری
بعد از کمی پرس و جو، بالاخره یک فروشگاه پیدا شد که مدل مورد نظر را داشته باشد. آنها خرید خود را از این فروشگاه انجام دادند و با خوشحالی به خانه آمدند. اما بعد از مدتی، متوجه یک موضوع ناخوشایند شدند... خب، اصلاً چرا من این داستان را برای شما بازگو کنم؟ آن هم وقتی که میتوانیم این داستان را از زبان خود آنها بشنویم:
بعد از چند روز استفاده، احساس کردیم این دوربین اشکال دارد. نمیدانستیم اشکال کار کجاست، اما تصاویر ثبتشده با نمونه عکسهایی که از این دوربین در اینترنت دیده بودیم تفاوت داشت. بعد از مدتی فهمیدیم چرا... مشکل به لنز دوربین مربوط میشد. لنز روی دوربین دستدوم و تعمیرشده بود.
این اتفاق برای ما دو تجربه با خود داشت. یک تجربۀ ناخوشایند از خرید سنتی و یک تجربۀ خوشایند به خاطر اطلاعاتی که از طریق اینترنت کسب کرده بودیم. و این تجربهها تبدیل به جرقۀ یک ایده تجاری برای ما شدند.
بگذارید یکبار دیگر این حرف را به زبان خودمان برایتان بازگو کنم: هر چند نبود یک فروشگاه معتبر برای آنها یک تجربه تلخ محسوب میشد، اما همزمان فهمیده بودند که تولید محتوای مفید و با کیفیت چقدر میتواند به مشتری کمک کند.
خب حالا بیایید یک سال در زمان جلو برویم، یعنی سال 1385:
سال ۱۳۸۵ شروع کردیم به مطالعه در حوزۀ دیجیتال و به این ترتیب، مدل تجاری دیجیکالا حول محور نقد و بررسی و فروش اینترنتی کالای دیجیتال شکل گرفت. ما میخواستیم همزمان، هم به بالا رفتن سطح اطلاعات مخاطب خود کمک کنیم تا بتواند مانند یک متخصص کالاها را بررسی کند، هم یک فروشگاه معتبر باشیم تا او بتواند به شیوه درست، اصولی و امروزی خرید خود را انجام دهد.
با این ایده، دیجیکالا با گروه محصولی موبایل و دوربین عکاسی شروع به کار کرد، با یک تیم کوچک و سختکوش که در مجموع هفت نفر بود. کار را در آپارتمان اداری برادر بزرگترمان در خیابان سعدی شروع کردیم و یک سال در آنجا فعالیت داشتیم. در این مدت شاهد آن بودیم که به تدریج و با سرویسهای متفاوتی که هر روز ارائه میدادیم، بازدید سایت بالا میرفت و استقبال بیشتری از دیجیکالا میشد.
حتما بخوانید: مطالعه موردی سئوی کلاه سفید: چگونه رتبه یک گوگل را به دست آوریم؟
اما دیجی کالا چگونه موفق شد؟
حمید محمدی در همین مصاحبه (در سال 92) گفته است که بیش از 85% از خرده فروشیهای بازار آنلاین ایران از طریق دیجیکالا انجام میشود. هفتهنامه اکونومیست نیز (کمی بعد از این مصاحبه) ارزش سایت دیجیکالا را تقریباً معادل 150 میلیون دلار برآورد کرده است (پیشنهاد میکنم نمودار اکونومیست در مورد ارزش شرکتهای اینترنتی کشورهای مختلف را از دست ندهید. همچنین بد نیست بدانید که کافه بازار و آپارات در این نمودار جایگاه دوم و سوم را کسب کردهاند.) البته خودِ برادران داستان ما ادعا دارند که ارزش شرکت آنها بیش از اینهاست. اما مساله ما در این مقاله، ارزش دیجیکالا نیست، بلکه میخواهیم ببینیم چگونه توانسته است به عنوان یک کسب و کار اینترنتی تا این حد موفق عمل کند.
پس اگر شما هم کنجکاو هستید بدانید که در این ده سال دیجیکالا با چه رویکردی توانسته از یک گروه هفت نفری تبدیل به بزرگترین سایت خرید و فروش اینترنتی ایران با بیش از 1000 پرسنل شود، با ما همراه باشید تا نگاهی به استراتژی بازاریابی دیجیتال آنها بیندازیم و نظرِ خود این دو برادر را در رابطه با آن بشنویم.
استراتژی کلی دیجی کالا
قبل از هر چیز بهتر است نگاهی کلی به رویکرد تجاری دیجی کالا داشته باشیم. برای این منظور پیشنهاد میکنم به سراغ مصاحبه سایت Forbes با این دو برادر برویم. در بخشی از این مصاحبه، رویکرد کلی سایت دیجیکالا به خوبی بیان شده است:
هدف ما داشتن یک وبسایت با اطلاعات وسیع و نقدهای کامل از محصولات الکترونیکی، و در کنار آن، ارائه یک تجربه خرید خوب به مشتری بود. ایده این بود که ترکیبی از سایتهای CNET و Amazon داشته باشیم. فکر میکردیم لازم است هر دو مدل تجاری در دیجیکالا پیاده شود، چون که هر دو از مشکلات جدی ایرانیها محسوب میشدند.
در این مقاله همچنین گفته شده که دیجیکالا زمانی پا به عرصه اینترنت گذاشت که ایرانیها با ایدۀ شفافیت، بازگشت هزینه، و بررسی درست محصولات بیگانه بودند و هدف از راهاندازی آن، ایجاد تغییر در این فضا بوده است. فکر میکنم این توضیحات برای نشان دادن رویکرد اصلی دیجیکالا واقعاً کافی باشد. به خصوص این نکته که دیجیکالا در حقیقت ترکیبی از ایدههای دو سایت CNET (که به صورت تخصصی به بررسی کالاها میپردازد) و Amazon (بزرگترین و معتبرترین فروشگاه آنلاین دنیا) بوده است. در پایان نیز بد نیست توجه شما را به شعار این شرکت یعنی بررسی، انتخاب و خرید کالا جلب کنم.
حتما بخوانید: تمام آنچه باید در رابطه با بازاریابی ویروسی بدانید!
محتوای مفید و جامع
خب، ما همیشه به شما در مورد تولید محتوا و اهمیّت آن گفتهایم. اما اگر هنوز هم حرف ما را باور ندارید، حتماً صحبتهای حمید محمدی میتواند نظر شما را عوض کند:
اولین مرحله، طراحی مدل تجاری دیجیکالا و توسعه آن با توجه به شرایط کشور و مخاطبان بود. در ابتدا بیشتر به تولید محتوای غنی و مفید به زبان فارسی پرداختیم که باعث جذب هرچه بیشتر بازدیدکنندگان به سایت شد. شاید بتوان گفت تولید محتوای تخصصی و بیطرفانه، که مورد استقبال کاربران هم قرار گرفت، مهمترین عاملی بود که دیجی کالا را به شرایط موفق امروزی نزدیک کرد.
حال بیایید به نقش محتوا در دیجیکالای امروز نگاهی داشته باشیم. وقتی که به سایت این شرکت سر میزنید، (علاوه بر مشخصات و توضیحات محصولات) با بخشی به نام مجلۀ دیجی کالا روبرو میشوید. با ورود به این بخش شما میتوانید جدیدترین اخبار روز دنیا در زمینه علم، فناوری و سرگرمی را دنبال کنید، به خوندن مطالب آموزشی بپردازید یا حتی با مطالعۀ مطالب سرگرمکننده کمی وقت بگذرانید. همچنین دو بخش ویژه به نامهای دیجی کالا کست و دیجی کالا تی وی نیز در این قسمت از سایت وجود دارند که مربوط به فایلهای صوتی و تصویری میشوند.
البته، با وجود تمام این بخشهای مختلف، هنوز هم نقد و بررسی کالا اهمیّت خود را در استراتژی دیجیکالا حفظ کرده است و شما از طریق دیجی مگ میتوانید در مورد محصولات مورد علاقه خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.
این چیزی است که درباره بخش ویدئویی دیجیکالا در صفحۀ درباره ما این سایت نوشته شده است:
دیجیکالا در سال 1390 با راه اندازی "رسانه تصویری دیجیکالا" یا DigiKala TV برای اولین بار در کشور تولید و ارائه محتوای ویدئویی آموزشی و تخصصی در زمینه معرفی و نقد و بررسی جدیدترین کالاهای دیجیتال و فنآوری های این حوزه را آغاز کرد. هدف از تولید این ویدئوها ایجاد امکانی برای کاربران جهت بررسی دقیقتر تمامی ابعاد و مشخصات محصول و شکلگیری تصویری دقیقتر از کالاها و تکنولوژی های این حوزه بود. در حال حاضر این بخش یکی از محبوبترین خدمات دیجیکالا است، از این رو تولید محتوای تخصصی با کیفیت و استانداردهایی فراتر از گذشته یکی از راهبردهای اصلی دیجیکالا محسوب میشود.
حال بیایید نگاهی هم به فعالیت دیجی کالا در شبکه اجتماعی اینستاگرام بیندازیم. نکته جالب در این مورد آن است که این سایت (به جای یک صفحه)، چندین صفحه رسمی مختلف در این شبکه برای خود راه انداخته است. یکی از این صفحات فقط به اخبار سایت اصلی دیجیکالا در اینستاگرام اختصاص دارد و بیش از 200 هزار دنبالکننده دارد. یک صفحه دیگر هم متعلق به مجلۀ دیجیکالا در اینستاگرام است، با بیش از 60 هزار دنبال کننده.
حتما بخوانید: بررسی یک تنوع انکرتکست خوب برای سئو موثر و مطمئن
خدمات مثالزدنی و پشتیبانی قوی
اولین باری که از دیجی کالا خرید کردید را به یاد دارید؟ به شخصه خرید اول خود را خوب به یاد دارم. وقتی که بسته را از پیک دریافت کردم، اولین چیزی که توجه مرا به خود جلب کرد، کیفیت بستهبندی بود. با همان نگاه اول، خیالم از بابت اصل بودن محصول راحت شد و دیجیکالا به صورت رسمی اعتماد من را بدست آورد. وقتی مطمئن هستید که کالای شما اصل است، دیگر حتی با پرداخت کمی پول بیشتر هم مشکل نخواهید داشت.
اما مطمئناً فقط تضمین اصل بودن کالا نیست که دیجیکالا را از بسیاری از فروشگاههای آنلاین دیگر متمایز میکند:
مزیتهای خرید از دیجیکالا نسبت به خرید سنتی زیاد است، از جمله این مزایا میتوان به خرید آگاهانه از طریق مقایسه و بررسی محصولات، سهولت در خرید، ضمانت هفت روز بازگشت کالا، تضمین اصل بودن کالا، تضمین بهترین قیمت، حمل رایگان و پرداخت در محل، تنوع بالای محصول، طرحهای فروش ویژه روزانه با تخفیفهای قابلملاحظه، سرویس رایگان ارسال هدیه و ارائه خدمات حتی در روزهای تعطیل اشاره کرد.
جالب است بدانید که طبقه همکف در دفتر اصلی دیجیکالا به طور کامل به امور مشتریان اختصاص داده شده است. در این طبقه، مشتریان میتوانند محصولات مرجوعی خود را به صورت حضوری با دیگر محصولات این فروشگاه تعویض کنند. همچنین، این طبقه به کامپیوترهایی مجهز شده است که از طریق آنها میتوان به جستجوی محصولات در سایت دیجیکالا و مطالعه در مورد آنها پرداخت.
البته من هیچوقت ادعا نمیکنم که خدمات این شرکت بدون نقص است. حتی دفعاتی را به یاد دارم که خود من یا دوستانم بابت موضوعی از این شرکت ناراضی بوده باشیم. اما با این وجود میدانم که در ایران به سختی میتوان فروشگاهی مطمئن همچون دیجی کالا پیدا کرد (چه آفلاین و چه آنلاین).
کیفیت ثابت و همیشگی
مسائل مهمی مانند مدل کسب و کار و همچنین تجربه مشتری وجود دارد که در ایران نادیده گرفته میشود. ایجاد برند در طول زمان و با تلاش فراوان ممکن خواهد شد؛ شما باید خدمات مناسب به مشتریان ارائه دهید و تجربه خوبی برای آنها ایجاد کنید تا به مرور زمان، برند شما در ذهن آنها ماندگار شود.
فراموش نکنید که مساله کیفیت (چه در تولید محتوا و چه در خدمات) یک مساله طولانیمدت است و بدون داشتن ثبات، هیچ شرکتی نمیتواند اعتماد مشتریان را به خود جلب کند. در واقع، این مهمترین کلید موفقیت دیجیکالا محسوب میشود. این فروشگاه از همان ابتدا تمرکز خود را بروی ارائه بهترین خدمات به مشتریان گذاشته و هیچوقت از تلاش خود برای بهبود تجربۀ آنها دست نکشیده است.
توسعه مداوم و برنامهریزی شده
حال بیایید نگاهی به سیر پیشرفت دیجی کالا در طول این سالها داشته باشیم. این شرکت، در ابتدا کار خود را با ارائه خدمات در تهران آغاز کرد و با گذر زمان و کسب تجربۀ بیشتر، به تدریج شهرهای دیگر را نیز تحت پوشش قرار داد. اکنون نیز محصولات خود را به تمام ایران ارسال میکند. نکته مهمی که در زمینۀ سیر توسعه این شرکت باید به آن توجه کنید، این است که دیجیکالا با دقت در مسیر خود پیش رفته و فقط زمانی کار خود را گسترش داده، که از جای پای خود مطمئن بوده است.
در چند سال گذشته، ما در حال ساخت زیرساختها و توسعه بودیم و عملاً امکان پاسخ دادن به حجم عظیمی از درخواستها را نداشتیم. تبلیغات نداشتیم و اساساً زمان آن هم برای ما فرا نرسیده بود؛ اما در حال حاضر احساس میکنیم این زیرساختها ایجاد شدهاند و در حال توسعه فعالیتهای خود چه به لحاظ گروههای محصولی جدید و چه به لحاظ حجم فعالیت هستیم.
دیجیکالا در ابتدا بر روی فروش کالای دیجیتال تمرکز داشت. این فروشگاه کار خود را با فروش دوربین دیجیتال و گوشی موبایل شروع کرد و ظرف مدتی کمتر از یک سال، دستۀ لپتاپ و کامپیوترهای جیبی نیز به محصولات آن اضافه شد. (در آن زمان تبلتها و گجتهای هوشمند هنوز به طور جدی وارد بازار نشده بودند.) سپس (و این سپسِ مهمی است) وقتی که مدیران آن از توانایی خود برای توسعه مطمئن شدند، معنای نام دیجیکالا، از فروش کالای دیجیتال به فروش دیجیتالی کالا تغییر پیدا کرد تا بتواند در زمینههای دیگری از جمله لوازم خانگی، زیبایی و سلامت، فرهنگ و هنر، ورزش و سرگرمی، مادر و کودک، و ابزار و لوازم خودرو نیز فعالیت داشته باشد. همچنین، یک حرکت دیگر دیجیکالا برای توسعه کار خود، عرضه اپلیکیشن اندروید و iOS بوده است تا بتواند سرویسدهی خود را حتی گستردهتر هم بکند.
تجربه کاربری روان و لذتبخش
وقت آن رسیده که کمی هم در مورد طراحی رابط و تجربه کاربری (UX) و اهمیّت آن در دیجیکالا صحبت کنیم. از زمانی که به خاطر دارم، دیجیکالا طراحی ساده و تمیز خود را (با وجود تمام شلوغیکاریهایش) حفظ کرده است. این شرکت همیشه سعی کرده که تا جای ممکن مسیرها و فرآیندها را برای مشتریان خود ساده کند و راههای بهتری برای خرید به آنها ارائه دهد. البته شاید این تجربه کاربری هنوز نقصهایی داشته باشد، اما باز هم شکی نیست که عملکرد تیم طراحی این شرکت، حداقل در ایران، مثالزدنی است. شک ندارم که این تیم به طور مرتّب مشغول بررسی رفتار کاربران سایت و اپلیکیشن دیجیکالاست تا بتواند نیازها و خواستههای آنها را به درستی شناسایی و تجربه کاربری آنها را بیش از پیش بهینهسازی کند.
بگذارید یک نمونه برای شما بیاورم. همانطور که پیش از این هم گفتیم، دیجی کالا در حال حاضر محصولات بسیار متنوعی را به کاربران خود ارائه میدهد. اما با اینحال محصولات و دستهبندیهای گوناگون آن به نحوی تنظیم شده است که هم کاملاً در دسترس باشند و هم بتوان به راحتی از آنها استفاده کرد. برای اینکه بهتر منظور من را متوجه شوید، پیشنهاد میکنم که کمی در دستهبندی این شرکت برای گوشیهای موبایل دقیق شوید:
حتما بخوانید: بازاریابی دهان به دهان چیست و چگونه در آن موفق شویم؟
طرحهای وفاداری مشتری
برای داشتن یک کسب و کار با ثبات، مشتریانِ وفادار اهمیّتی حیاتی دارند. دیجیکالا نیز به خوبی از این موضوع آگاه است و با استفاده از طرحهای مختلف تلاش کرده نه تنها مشتریان فعلی را بیش از پیش به خود وفادار نماید، که مشتریان (یا بهتر است بگوییم طرفداران) جدیدی هم برای خود دست و پا کند. دیجیبن سادهترین نمونه از این فعالیتهاست. یک بن تخفیف به مدت محدود که با خرید از دیجیکالا به شما تعلق میگیرد.
یک مورد دیگر نیز پیشنهادهای شگفتانگیز این شرکت است که به طور مداوم بروزرسانی میشوند و معمولاً باعث میشوند کاربران هر روز به این سایت سر بزنند. (بد نیست بدانید که این پیشنهادها از طریق شبکههای اجتماعی نیز به اطلاع مخاطبان میرسند.) نکته جالب در این زمینه آن است که دو تا از این پیشنهادات، فقط به اعضای سایت نمایش داده میشود و این یک مشوق خوب برای عضویت در دیجیکالاست. عدم نمایش این دو پیشنهاد، در نهایت آنقدر بد نیست که بخواهید فکر کنید دیجیکالا شما را از چیزی محروم کرده، اما به راحتی میتواند انگیزه کافی برای ثبتنام را به بسیاری از بازدیدکنندگان سایت بدهد.
راههای دیگری که این شرکت برای وفادار کردن کاربران به برند خود اتخاذ کرده، برگزاری مسابقات مختلف و ارائه تخفیفات دورهای است. به این ترتیب نه تنها دیجی کالا فروش بالای خود را تضمین میکند، بلکه مطمئن میشود کاربران به این راحتیها آن را فراموش نخواهند کرد.
تبلیغات دیجی کالا
در نهایت، بد نیست اگر نگاهی به تبلیغات دیجی کالا نیز داشته باشیم. البته از شروع تبلیغات این شرکت چند سال بیشتر نمیگذرد. اما در این مدت یک کمپین بسیار گسترده را مدیریت کرده و از طریق رسانههای مختلف سعی نموده با کاربران اینترنت و البته آدمهای سنتی در ارتباط باشد. امروزه دیگر بنرهای تبلیغاتی این شرکت را میتوان در هر سایتی (به جز سایت ما) دید. به علاوه، بیلبوردهای شهری، تبلیغات تلویزیونی، رادیویی و ... نیز از راهکارهای آن برای دسترسی به مشتریان آفلاین است. اما همه اینها به کنار، دیجی کالا یک روش تبلیغاتی ساده دیگر هم دارد: هزاران جعبه سفارش روزانه این شرکت که نام دیجیکالا روی آنها دیده میشود.
میخواهیم کاری کنیم که نه تنها کاربران حرفهای اینترنت، بلکه سایر کاربران نیز به صورت اینترنتی خرید کنند و ما بتوانیم خدمات خود را به عموم مردم عرضه کنیم. در واقع تلاشمان این است که روند گذار از خرید سنتی به خرید اینترنتی را سرعت بخشیم.
حال بیایید به تبلیغات این شرکت نگاهی بیندازیم. در وبلاگ نوین، ما مقالات بسیاری در زمینه با روانشناسی در بازاریابی برای شما منتشر کردهایم. در طی این مقالات توضیح دادهایم که چرا تاکید روی نکاتی همچون راحتی، لذت و سرعت میتواند در کاهش ترس مشتری در خرید تاثیر داشته باشد. دیجی کالا نیز در جدیدترین کمپین تبلیغاتی خود از شعار "خرید باهوش سریع تر است" استفاده کرده تا بر روی فاکتور سرعت (و البته خرید باهوش که یعنی انتخاب هوشمندانه) تاکید کند و به این ترتیب فرهنگ خرید آنلاین را بیشتر ترویج دهد. بدون شک این تبلیغات تاثیر خود را بر روی عموم مردم داشته است. چرا که در اولین نگاه برای شما سوال پیش میآید که منظور از این تصویر و شعار چیست و در نتیجه، نام دیجیکالا در ذهن شما میماند. البته فکر میکنم تاکید بر روی راحتی و لذت نیز میتوانست در بالا رفتن بازدهی این تبلیغات موثر باشد.
سخن نهایی
ما شک نداریم که دیجیکالا در چند سال آینده، روند رو به رشد خود را حفظ خواهد کرد و به تدریج مورد قبول اکثریت مردم واقع میشود. دلیل این موضوع ساده است. خرید اینترنتی بسیار سادهتر، سریعتر و مطمئنتر از خرید سنتی است. در نتیجه، با گذشت زمان قرار است افراد بیشتری با ترس خود در این زمینه روبرو شوند و به خرید اینترنتی روی بیاورند. و وقتی این اتفاق بیافتد، دیجیکالا یکی از انتخابهای اصلی (یا حتی تنها انتخاب) آنها خواهد بود.
البته، این برای شما هم خبر چندان بدی نیست. چرا؟ چون دیجیکالا بدین ترتیب مسیر را برایتان هموار کرده است و باعث شده اعتماد مردم به خرید آنلاین جلب شود. و این یک فرصت برای شماست تا با ترکیبی از استراتژی اصولی، خدمات عالی و تولید محتوای مرتبط، بخشی از بازار آنلاین را از آن خود کنید و در طولانیمدت به عنوان یک فروشگاه معتبر شناخته شوید.
حتما بخوانید: داستان یک کسب و کار که با معجزۀ تولید محتوا نجات پیدا کرد
در نهایت میخواهم یک بار دیگر با شما چند تا از درسهایی که میتوان از دیجی کالا و استراتژی آنها گرفت را مرور کنم:
- تولید محتوای مرتبط اهمیّت بسیاری در جذب مخاطب و کسب اعتماد او دارد.
- خدمات عالی باعث میشود اعتماد مشتری را بدست آورید.
- شما باید در کیفیت خود ثبات داشته باشید و هیچوقت به چیزی کمتر از عالی قانع نشوید.
- بر روی UX یا تجربه کاربری خود وقت بگذارید تا از راحتی کار با سایت مطمئن باشید.
- استراتژیهای درستی را برای کسب وفاداری مشتریان اتخاذ کنید.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید و توانسته باشم دید بهتری از نحوه مدیریت درست یک کسب و کار اینترنتی موفق و معتبر را به شما بدهم. در نهایت لازم میدانم که از همکاران خود در نوین، بابت کمکی که در نوشتن این مقاله به من کردند، تشکر کنم.
بیصبرانه منتظر نظرات شما در خصوص دلایل موفقیت شرکت دیجیکالا و البته استراتژی درست برای کسب و کارهای آنلاین هستم.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
مصطفی
ممکن است زمانی خدمات دیجی کالا ارج و مقامی داشته ولی حالا
مشتری گول زن شده دیجی کالا
اول آمد گفت با 200 هزار تومان خرید کالا رایگان ارسال میشه حالا زیرش زده کرده
300 هزارتومان از این گذشته با یک سری فروشگاه قرارداد بسته و خودش
هیچگونه نظارتی روی نحوه کار فروشنده ها ندارد اون دیجی کالا قدیم دیگه نیست
دیگه تموم شد یجی کالا
علی زمانی
متاسفانه اخیرا دیجیکالا به علت انحصار بازار و بزرگ شدن شروع به تغییر رویه های داخلی و قوانین در جهت ضایع کردن حقوق مشتری با هدف افزایش هر چه بیشتر سود و سلب کردن خود از مسولیت هایش کرده است. این داستان قدیمی را بارها در مورد شرکتهای دیگر در کشور شاهد بوده ایم که در ابتدا خوب شروع می کنند اما بعد از گذشتن از یک حد شروع میکنند به خراب کردن کیفیت و پاسخگو نبودن در برابر اشتباهاتشان صرفا چون به زبان خودمانی”زورشان زیاد شده و میتونن!”.
قبلا حدود دو سال پیش وقتی کالایی آماده نمیشداز قبل تماس میگرفتند اطلاع میدانند و عذر خواهی میکردند و زمان جدید برای ارسال هماهنگی میکردند و در آخر هم یک کد تخفیف ارسال می کردند. حالا وقتی فقط یکی از کالا های سبد سفارش آماده نمیشود فکر میکنید چطور برخورد میکنند؟ بدون هیچ اطلاع قبلی بسته ارسال نمیشود. بعد از کلی پیگیری از جانب شما میگویند تاخیر پیش آمده و در چند روز آینده آماده میشود اما فردای آن روز برای اینکه به شما نشان دهند که هیچ قدرتی ندارید کل سفارش کنسل میشود و مبلغ سفارش نه تنها به کارتتان واریز نمیشود بلکه به کیف پول واریز میشود که این به معنی تاخیر و دوندگی دوباره برای ئس گرفتن پول خودتان میشود. خیلیها عطای پولشان را به لغایش میبخشند و این پولها در حساب دیجیکالا جمع میشود و آنها با پول شما کسب سود میکنند و پول شما را تورم میخورد!
پس میبینیم که چطور عدم تحویل سفارش به نفعشان هم تمام میشود. حالا این رویه که ایجاد کرده اند تشویقشان میکند تا نه تنها هیچ تلاشی برای عمل به وعده نکنند بلکه آن را تکرار نیز بکنند.
از دیگر سیاستهای رشدشان عدم کنترل کالاهای فروشندگان دیگر قبل از ارسال است. این سیاست باعث جذب فروشندگانی که قصد ارسال کالاهای خراب یا تقلبی و بی کیفیت دارد میشود که البته تاوان آن را مشتری باید بپردازد. با خواندن کامنتها متوجه میشوید که بسیاری از خریداران در اینگونه موارد از خیر پولشان میگذرند و کالا را یا مرجوع نمیکنند یا بازه زمانی مرجوعی را از دست میدهند. باز هم دیجیکالا از ضایع کردن حق مشتری سود میبرد و ادعا میکند که فروشندگان بیشتری میخواهند با آنها همکاری کنند.
با وجود اینکه دیجیکالا خوب شروع کرد اما متاسفانه اکنون تبدیل به یک مثال بد از چگونه حق مشتری را بطور سیستماتیک ضایع کنیم شده است که به علت بزرگ شدن بیش از حد امکان رقابت را از فروشگاههای آنلاین دیگر سلب کرده و این دور باطل ادامه دارد…
mosafer
سلام.
بنده از سال 94 تا الان(دی 97) حدود 5 میلیون از دیجی خرید داشتم.اکثر مواقع راضی بودم و نظر مثبت میدادم.تا اینکه از یک محصول رضایت نداشتم و نظر مخالف دادم.و حدود یک ماه هست نظر بنده را ثبت نکرده.متوجه شدم کلا برای این محصول نظرات مخالف را چاپ نکرده و بنده فریب نظرات مثبت چاپ شده را خوردم(اسم این کار تقلب نیست پس چیه).این آخرین خریدم از دیجی کالا بود و به دوستانم گفتم خرید نکنید.
کالا ما ایرانی ها عادت داریم تا یکم جا میوفتیم فکر میکنیم دیگه هیچی نمیتونه از جامون تکونمون بده.یا علی
samyar jan
من به عنوان فروشنده در ديجي كالا متاسفانه جرينه ها و مبالغ سنگيني كه به دليل هاي واقعا الكي از فروشنده ها و حسابشون كسر ميكنم ناراضي هستم و جايي هم نميشه شكايت كرد چون ابتداي ثبت نام قرارداد و بايد تيك زد فقط بابت تاخير يك روزه ١٨ ساعته كالا مبلغ خود كالا مثلا 3 ميليون تومان و از حساب بابت خسارت كسر ميكنن ولي به مشتري بابت خسارت تاخير وجهي نميدن نهايتا ١٠ هزار تومان تخفيف ميدن.اين تازه قسمت خوبه قضيه هست. در صورتيكه كالا آسيب ببينه موقع حمل و جابه جايي توو انبار خسارت فقط با فروشنده كالاست و حتي من برام پيش اومده كالاي ٣ ميليون توماني من كلا اعلام كردن كاملا آسيب ديده و گم شده توو انبار ولي خسارتشو بعد از چند ناه هنوز پرداخت نكردن ولي جريمه ٣ ،٤ ميليوني و همون روز اول كسر كردن… دوستان فقط به عنوان خريدار در نظر نگيريد .. بعضي فروشنده هاي ديجي كالا خسارت هايي ميدن كه شما فكر نيكنيد فروشنده كالا و آسيب ديده ارسال كرده ولي متاسفانه توو حمل و نقل اين اتفاق ممكنه افتاده باشه و حتي شما با مرجوع هاي بعضي وقت ها بي دليل جزخسارت به فروشنده و دادن درصد و هزينه انبار از حساب فروشنده وجهي از ديجي كالا كسر نميشه…
ali
من واقعا خوشحال بودم که یک سایت مثل دیجی کالا وجود داره و میتونه جای امازون و امقالهم رو بگیره که تو ایران واقعا جاش خالیه
دیجی داشت خوب پیش میرفت تا اینکه شدیدا خراب کرد . بنده خودم واقعا دیگه ازش خرید نمیکنم (البته نظرات بقیه رو تو اینترنت خوندم) و دیجی کالا همانطور که دوستمون پایین گفت نظرات منفی رو تایید نمیکنه و ما گول نظرات رو میخوریم ) و مهم تر از همه اینه که دیجی کالا واقعا گرون میفروشه و از اعتمادی که مردم بهش میکنن داره سو استفاده میکنه و این کارشون شدیدا غلطه
خلاصه خاستم بگم کاش اینطور نبود
دکتر قدسیان
دیجی کالا در ابتدا که فقط کالای دیجیتال عرضه میکرد، خدمات خوبی ارائه میکرد. اما با گسترش دامنه کار متاسفانه نتوانست این کیفیت را حفظ کند و بعلت اینکه سود و سودآوری هدف اول این شرکت شد از اهداف خود فاصله گرفت. من یک سرویس قاشق و چنگال(با کیف آلومینیومی) – یک کرم دور چشم گران قیمت – یک عینک شنا اسپیدو و …. تعداد زیادی کالا از این شرکت خریدم که متاسفانه همگی آنها تقلبی بودند. تمام این مسائل را با ایمیل و مستندات و شماره فاکتور به شرکت منعکس کردم متاسفانه جواب ایمیل را هم ندادند. ممکن است گفته شود که یک مشتری که مهم نیست به درک !! که ناراضی شدی !! اما یک نفر یک نفر میشود یک دریا مشتری. من اوایل خود مبلغ این شرکت بودم اما بعد از برخورد بد و بی تفاوت و غیر مسئولانه آنها نه تنها دیگر خودم خرید نمیکنم بلکه به یک مبلغ منفی هم تبدیل شده ام. ضمنا قیمت این شرکت هم اصلا و ابدا معقول نیست. شرکتی های اینترنتی باید حداقل 20% ارزانتر از مغازه جنس خود را بفروشند اما متاسفانه هم دیجی کالا و هم سایر شرکت های فروش اینترنتی گران فروش هم هستند. در زمستان 1395 من یک بخاری گازی اونیورسال را قیمت کردم. دیجی کالا 280 هزار تومان میداد در حالی که من آن را 215 هزار تومان خریداری کردم. یکی دیگر از شرکت ها که قیمت 320 هزار تومان را داده بود !!!
البته من هر روز به سایت دیجی کالا سر میزنم. از اطلاعات مربوط به دستگاه ها و وسایل و مقایسه آنها استفاده میکنم اما بدلیل عدم اعتماد از نظر کیفیت و قیمت خرید نمیکنم.
سهیل رهبری
سلام جناب قدسیان
حرف شما کاملاً درست هست. یعنی اخیراً شکایتها نسبت به دیجیکالا در حال افزایش هست و توسعه دامنۀ کار باعث افت کیفیت شده. طبیعی هم هست. اداره یک شرکت بزرگ کار چندان راحتی نیست. به خصوص که باید همه کارمندان دارای انگیزه انجام کار با کیفیت باشند.
نکته دیگهای که وجود داره، تبدیل شدن دیجیکالا به یک بازارچه است. چنین حرکتی، آن هم وقتی چک کردن درستی برای کسب و کارهای ورودی نباشد، طبیعتاً باعث افت کیفیت شدید یک سرویس میشود.
ghoory
بسیار ناراضی از سرویس این کمپانی در فرستادن و خبر از تاخیر کالا. سفارشه من سه هفته طول کشید تا برسه. نه جوابی نه عذری نه دایله موثقی. اینجا ایران است و سرویس هنوز به سبک ایرانی اجرا میشه.،
بابک خدادوست
بله متاسفانه همین دیجی کالا که روزی امید همه ماها به استارت آپ های سبک مدرن بود و واقعا بهش افتخار میکردیم دیگه کارش خیلی ضعیف شده. تازه قیمت هاش هم دیگه اصلا نمیصرفه
تکدو
مطالب بسیار جامع و عالی بود لطفا فروشگاه های تازه تاسیس رو هم بررسی بفرمایید ممنون از مطالب خوبتون
مبیا کیانی
لطفا در مورد فروشگاه های تازه تاسیس مثل فروشگاه اینترنتی تکدو هم مطلب بزارید مرسی
باقریان
دیجی کالا واقعا یک شرکت موفق توی ایرانه
من اطلاعات زیادی ازش ندارم
اما الان دیگه هر کسی رو میبینی حداقل یه بار با کد تخفیف دیجی کالا و… خرید کرده
تخفیف هات هم که کد تخفیف هارو میزاره خیلی خوبه واقعا
شیرین
اره بابا بچه های فک فامیلمون همه ثبتنام کردن استخدام شدن
هستی
سلام اره خیلی خوبه این ازمون استخدامی بخش خصوصی کشور منم میخوام شرکت کنم
هستی
سلام اره خیلی خوبه این ازمون استخدامی بخش خصوصی کشور منم میخوام شرکت کنم
محمد مهدی
سلام دوستان خوبید
کسی هست که درباره ازمون استخدامی بخش خصوصی کشور بدئنه و راهنمای کنه
ناصر جعفری
اطلاعت فوق العاده عالی بود و بسیار تشکر می کنم از شما و دوستان تان و بویژه از برادران محمدی عزیز که این اطلاعات با ارزش رو به اشتراک گذاشتند تا همه کسب و کار های اینترنتی بتوننن موفق عمل کنن و با بالا بردن استاندارد ها در زمینه مشتری و خدمات چند جانبه و ایجاد حس اعتماد باعث شکوفایی صنعت اینترنتی کشور در عرصه تولید و توزیع و کمک به واحد های تولیدی و در نهایت مصرف کننده باشد.
محبوبه بهرامی پور
در شرایط کشور ما قابل قبوله
منتهی بوده دفعاتی که من خودمم رضایت کامل نداشتم اما گذشت کردم.
باتشکر
حسین بابائی
در هر سیستمی امکان بروز خطا وجود داره. مخصوصا برای پلتفرمی که اولین هست و ابعادش روز به روز بزرگتر میشه. به علاوه بخش زیادی از این مشکلات مثل ناقص بودن محصول یا دیر تحویل دادن فروشنده خارج از کنترل دیجی کالا هستند.
محبوبه بهرامی پور
جامع و بی عیب و نقص
سمانه
ممنون، خیلی از مطلبتون برای ایده کاری خودم الهام گرفتم.
شاد باشید
آزیتا عجم
سلام و وقت بخیر
از کلیه اعضا محترم تیم خبرنامه نوین بابت مقاله کاربردی شان تشکد مینمایم.پیشنهاد میکنم برای تکمیل این مقاله،روند عملکردکلیه مراحل تهیه و ارسال کالا را هم بصورت اساسی در دیجی کالا بیان نمایید.با تشکر
ادریس
مقاله ی عالی بود خیلی کاربردی مفید و مختصر همه چیز بیان شده بود تشکر
سهیل رهبری
خوشحالیم که این مقاله رو دوست داشتید.
علي رضا
ديجي كالا خودش جنس مي خرد انبار مي كني وًدارد يا جنس كساي ديگه رو مي فروشه كميسيون مي گيره؟
سمیرا سرباز
سلام، قبلا خودش میخرید؛ اما الان مارکت پلیس شده و درصدی از فروش بقیه میگیره.
محمد
بنظرم با مارکت پلیس شدنش دیگه از کیفیت محصولات نمیتونه باخبر بشه و ممکنه جنسای بنجل رو به مردم قالب بکنند و اسم سایت دیج کالا زیر سوال میره من از دیجی کالا و بامیلو خرید داشتم و نسبتا راضی بودم ولی الان دیگه با این همه شکایتی که از دیجی کالا میشه دیگه میترسم چیزی ازشون بخرم حتی اگر خوب هم باشه
مخصوصا که قیمتاشون از بیرون بیشتره
پوریا فرخ
واقعا لذت بردم…بسیار زیبا و به بهترین شکل تمام مطالبی که به دنبالش بودم رو در ده دقیقه به من آموختید ممنونم.
سمیرا سرباز
سلام آقای فرخ، خوشحالیم که تونستیم مطالب مفیدی در اختیارتون قرار بدیم 🙂
امید اسداله زاده
با سلام
با تشکر از آنالیزی که از عملکرد این سایت داشتید ،استفاده کردم از مطالب شما، واقعا برای من جذاب بود و مدام مشتاق میشدم تا پارگراف های بعدی رو هم مطالعه کنم .
بابک خدادوست
سلام امیدجان وقتت بخیر
خوشحالم که این مقاله تونسته اطلاعات جدیدی به شما بده!
تازه های بلاگ نوین رو از دست نده 🙂
م.محمدی
با سلام، منم از خدمات دیجی کالا شاکی ام. در معامله من دبه کردن در فاکتور کد تخفیف زدم و پولو پرداخت کردم. و موقع تحویل کالا 30 تومن پول اضافه گرفتن و گفتم سیستم حسابداری سایتمون مشکل داشته و توی سایت تخفیف زیادی به شما داده. کالا گرونتر از جاهای دیگه برام تموم شد. زنگ زدم گفتن میخوای کالا رو پس بده. منم چون قولشو به کسی داده بودم و وقت دیگه نداشتم منصرف شدم. هم 4-5روز علاف رسیدن کالا شدم هم گرونتر برام تموم شد.
راستی کجا میشه از این سایتها شکایت کرد؟
بابک خدادوست
سلام. بله متاسفانه اخیرا تعداد شکایات و حجم عدم رضایت از دیجی کالا خیلی افزایش پیدا کرده
پویا
به نظر من حالا که دیجی کالا تونسته خودش رو برند کنه و تا حدود زیادی اعتماد مردم رو جلب کنه اگه بیاد و استراتژیش رو به سمت بازاریابی شبکه ای بیاره هم خیلی فروشش رو بالاتر میبره هم میتونه به یک قدرت خیلی خیلی بزرگ تبدیل بشه هم اینکه یه سریا میتونن از قبالش درامد کسب کنن
بابک خدادوست
با نظر شما تا حدی زیادی موافقم اما متاسفانه دیجی کالا هم اخیرا راهش رو گم کرده و اشتباه کلاسیک همه کسب و کارای بزرگ رو تکرار کرده: از اعتماد و پشتیبانی مردم سوء استفاده کرده (هم توی زمینه خدمات و مخصوصا توی زمینه قیمت)
حامد
خیلی خوب بود. نظرات دوستان هم خوندم و این چند وقته درسته یکم دیجیکالا ضعف داشته ولی خیلی بزرگ هست و خب ممکنه نارضایتی هایی داشته باشه و اینکه الان سایت های تخصصی خوب زیاد شدن که میشه سراغ اون ها هم رفت.
سهیل رهبری
مرسی حامد جان بابت نظر
بله، اینجا اعتراض زیاد میکنند. اما واقعیت ما داریم در مورد مسیر دیجیکالا (و نه امروزش) صحبت میکنیم و توی این مسیر، نمیشه نقش دیجیکالا توی بهبود فوقالعاده زیاد بازار ایران رو نادیده گرفت.
منیژه
من خیلی از دستشون ناراضیم.
اپل ایکس رو خریدم الان یک هفتش که زنگ میزنم جواب نمیدن. وقتی کالا رو تحویل گرفتم گوشی روشن بود.
تاریخ دقیقش داخل سایت اپل هست.
کیفیت کارکردنشون افتضاحه
سهیل رهبری
سلام منیژه خانم. حرف شما درست. اما بالاخره دیجی کالا هم یک شرکت بزرگه و گاهی اشکالاتی در کارشون پیش میاد. فکر نکنید من اینجا ازشون دفاع می کنم. فقط میگم این موضوع رو میشه درک کرد و امیدواریم دیجی کالا کاری براش بکنه.
شهرام
سلام
بعد از ۸ روز ، و واریز چندین میلیون تومن پول برای خرید کالای دیجیتال دوربین عکاسی ، کالا به دستم رسید ، ۸ روز .
جنسش تقلبی و چینی ، کیفیت عکاسی افتضاح ، خلاف اونچه که گفته شده ، حداقل توی مغازه میشه دوتا عکس گرفت و فهمید چقدر افتضاحه ،
اینها به کنار ،،، قیمتش خیلی بیشتر از جاهای دیگه بود ، هیچکس جوابگو نیست ، زنگ زدم یکی از کاربرهاش کم مونده بو د بدهکارم کنه .
مجتبی
سلام
این نوع کاسبی آینده بدی درپی خواهدداشت
جنس معیوبی(بخارساز) طی2روزبرام فرستادند
وقتی مرجوع کردم گفتنداولاکه ماجنس راتست نمیکنیم
دوما7روزطول میکشه تاپولتون بدیم وپول توحسابشون ماندتا…
خلاصه اینجوری سایت زدن وعدم پذیرش مسئولیت نوبر
نتیجه: اشتباه محض که پول بی زبان رابدی دست آدم زبون دار و دنبالش بدوی
خریدحضوری و تست درمحل عاقلانه ترین کارست
پ
سید مهدی
سلام شما مشکلتون حل شد؟
سهیل رهبری
سلام مجبتی جان. فکر می کنم شما کمی دیگه دارید بی انصافی می کنید. خرید حضوری معمولاً نتیجه بدتری داره، چرا که بسیاری از مغازه دارها چندان به فکر آبروی خودشون نیستند. در مورد دیجی کالا هم طبیعتاً وقتی یک تجارت بزرگ میشه، کمی فرآیندها طولانی و پیچیده می شوند. ولی در عوض شما 7 روز مهلت تست دارید.
وحيد
بنده جمعه سوم آذر از ديجي كالا چندين قلم جنس خريدم ولي تا دوشنبه در مرحله تاييد سفارش مونده بود. تماس گرفتم گفتن يه قلم موجود نيست براي همون نفرستاديم و اگر اون قلم حذف بشه بسته شما ارسال ميشه. بعد از حذف اون قلم كالا باز هم روز بعدش هيچ ارسالي انجام نشد. دوباره تماس گرفتم گفتن 3 قلم ديگه موجود نيست و … من براي جشن تولدي كه چهارشنبه داشتم وسايلو ميخواستم ولي پنجشنبه هم به دستم نميرسه… وقتي موقع سفارش نوشته ميشه تحويل ظرف 2 روز كاري ولي 6 روز كاري هنوز خبري از ارسال نيست چيزي نميشه گفت مگر اينكه ديجي كالا هم از دست رفت
سهیل رهبری
بله وحید جان… شما اولین نفری نیستید که زیر این مقاله از دیجی کالا شکایت می کنید. امیدوارم بتونند کیفیت سابق خودشون رو به زودی احیا کنند.
فهيمه ميرتقي
سه هفته ست كه از ديجي كالا يك مجموعه آموزش زبان خريدم ( 115000 تومان) ، قرار بوده 2 روزه ارسال كنند و الان 3 هفته ست كه كاشناسانش در جواب تماس هاي من فقط يك پاسخ به من ميدن : ” يك باگ سيستمي پيش اومده كه به محض برطرف شدن با شما تماس خواهيم گرفت” و هرچي براشون توضيح ميدم كه من از شما كالاي لوكس نخريدم و ميخوام دوره ي آموزشي رو شروع كنم و مگه ممكنه يك باگ سيستمي 3 هفته طول بكشه ؟ باز مثل يك روبوت حرفشون رو تكرار ميكنن… و جالبه بدونيد وقتي در قسمت نظرات اين موضوع رو بعنوان انتقاد مطرح ميكنم با “عدم تاييد” از نمايش اون بر روي سايتشون جلوگيري ميكنن. ديجي كالا عملاً ديگه يك تفكر و ايده ي قويه اقتصادي نيست، اگر نظر خيلي از مشتري ها رو بخونيد و بپرسيد ميبينيد الان ديگه يك كلاهبردار بزرگ اقتصاديه…
ف ج
من از دیجی کالا یک ایده کسب و کار گرفتم …
وقتی یک پرینتر از دیجی کالا گرفتم و چاپش مشکل داشت . که به خاطر مشکلش برگشت زدم ولی 1ماهه دیجی کالا جواب درستی نداده و هنوز داره کارشناسی میکنه
خیلی جالبه 1ماه پول تو حساب هست ..تا کارشناسی بشه که ایا پرینتر معیوبه … که 1تعمیر کار تخصصی پرینتر 1ساعته جوابش و میده
شما هم میتونید از این کاسبی های ابرومند راه اندازی کنید . کلی پول در گردش حسابت داری .. هر محصولی دادی اشکالی نداره مشتری برگشت میزنه … نمیخوای پول مشتری بخوری که … مشتری راضی نبود تضمین بازگشت پول بدید .. البته روند برگشت زندن حتما که طول میکشه…1ماه .. 2ماه .. پول تو حسابتون هست … دیگه
بقیه اش و از خلاقیت خودتون استفاده کنید
اینم ایده کسب و کار که من از اینجا یاد گرفتم ..
سهیل رهبری
سلام آقا / خانم ف ج
موافقم که دیجی کالا تا حدی در خدمات خودش افت کرده و امیدوارم در آینده بتونه بخشی از این نارضایتی رو به نحوی جبران کنه. ما هم اینجا در مورد مسیر موفقیت دیجی کالا صحبت کردیم، نه در مورد وضعیت کنون دیجی کالا.
ممنون بابت نظرتون
میلاد شهابی
من از سایت دیجی کالا گوشی سامسونگ s8 plus رو حدود 3 میلیون تومن و نیز حدود 400 تومن بالاتر از قیمت بازار به امید کیفیت و تضمین خریدم به محض باز کردن بسته پستی متوجه ایراد کالا شدم و بر خلاف تعهد یک هفته تعویض و برگشت کالا ایراد را نپذیرفتند در صورتی که شرکت سامسونگ ایراد را پذیرفت اما گوشی مرا گرفتند و گفتند یک ماه طول می کشد تا تکلیف تعویض آن توسط گارانتی مشخص شود به e-namad.ir شکایت کردم پس از زمانی طولانی از دیجی کالا با من تماس گرفتند که برای شما می خواهیم یک هدیه بفرستیم بله یک لیوان 5 تومنی فرستاده بودند و به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفته بودند که رضایت مشتری جلب شد!!!!!
کالای معیوب را اینترنتی می فروشند و جوابگو نیستند
سهیل رهبری
آقای شهابی، من فکر می کنم که زمانی یک شرکت رشد میکند، شانس خطای این شرکت هم بالطبع بالاتر میرود و نقش مدیریت بسیار حساستر از گذشته میشود. این موضوع در مورد دیجیکالا نیز صدق میکند و فکر میکنم مدیران دیجیکالا باید تا جای ممکن در صدد رفع آن و حفظ کیفیت خود باشند. مطمئن هستم که مطرح شدن شکایاتی اینچنینی توسط افرادی مثل شما نیز به حل هر چه زودتر این مساله کمک خواهد کرد. از صمیم قلب امیدواریم که دیجی کالا هم مسئولیت کار خود در مقابل شما را قبول کند و پاسخگوی شما باشد. ما نیز برای آنکه نقشی در حل این مساله داشته باشیم، حتما پیام شما را به دیجی کالا منتقل خواهیم کرد.
محسن خانپور
سلام میلاد عزیز،
ما هیچ وقت ادعا نکردیم که دیجیکالا شرکت بی نقصی است.
البته من هیچوقت ادعا نمیکنم که خدمات این شرکت بدون نقص است. حتی دفعاتی را به یاد دارم که خود من یا دوستانم بابت موضوعی از این شرکت ناراضی بوده باشیم.
در این مقاله ما پلن بازاریابی و مارکتینگ دیجیکالا رو از جنبه های مختلف بررسی کردیم تا نشان بدهیم چگونه دیجیکالا از شرکتی کوچک که کالای دیجیتال میفروخت به شرکتی با خدمات گسترده و فروش دیجیتال کالا در سرار کشور بدل شد.
مسعود
با نظرتون در رابطه با بامیلو موافقم ولی نسبت که شروع کارش کیفیت کار یک کم بالاتر رفته
معصومه غنیان
سپاس?☺
راشا فایل
واقعا ابر قدرتن
سهیل رهبری
البته، ما با این حرف شما موافق نیستیم.
حرف ما اینجا این بود که در اینترنت، رقابت دیگه فقط با پول نیست، و شرکتهای کوچیک این فرصت رو دارن تا با صرف هزینه و انرژی درست و حفظ کیفیت دمات خود در طولانیمدت، مشتری های وفادار پیدا کنن و از طریق همین مشتریها، خودشون رو تبدیل به یک برند کنن. همین الان هم این اتفاق خیلی راحت میتونه تکرار شه و اصلاً چیز بعیدی نیست.
برای اینکه بهتر حرف ما رو بفهمید، بیایید سایت بامیلو رو در نظر بگیریم که تا مدتی به عنوان رقیب اصلی دیجیکالا شناخته میشد. این سایت از همون شروع کار، سرمایه بسیاری داشت و تبلیغات بسیاری گستردهای هم کرد. در ابتدا هم، فروش خوبی داشت و بسیاری از نزدیکان خود ما، از سر کنجکاوی هم که شده حداقل یک بار بهش سر زدن و حتی ازش خرید کردن. اما نتیجه چی شد؟ به خاطر خدمات بد، کم کم مشتریان خودش رو از دست داد و اون همه پولی که صرف تبلیغات شد، هیچ فایدهای نکرد. ولی اگر همین پول رو به جای بازاریابی خارجی (Outbound Marketing)، خرج بازاریابی داخلی (Inbound Marketing) و خدمات بهتر میکرد، شاید تا الان نتایج بسیار خوبی گرفته بود و به عنوان یک گزینه خرید عالی برای مشتریان مطرح میشد.
این یعنی در درجه اول خدمات و کیفیت کار ما کسب و کارهاست که اهمیّت داره، نه پول و تبلیغات ما. وبلاگ ما هم همیشه بر همین موضوع تاکید داره. اینکه بازاریابی با تبلیغات و فروش تفاوت داره و ما باید با خدمات عالی، برای جذب مخاطبان خودمون تلاش کنیم.