من، به شخصه، پس از دو سال وبلاگ نویسی به اهمیت لینکسازی داخلی پی بردم. تا قبل از آن روز، هر روز مقالهای مینوشتم و در وبسایتهای مختلف منتشر میکردم. مینوشتم و منتشر میکردم. این روند به مدت دو سال ادامه داشت!
با گذشت زمان و با خواندن مقالات مختلف حوزه سئو متوجه شدم اگر مقالات جدیدم را با لینکهای داخلی به مقالات قدیمی وصل کنم، خوانندگان وبلاگ مطالب بیشتری برای مطالعه خواهند داشت و میزان بانس ریت وبسایت نیز به مرور کاهش مییابد.
به این ترتیب تصمیم گرفتم که ساخت لینکهای داخلی سایت را آغاز کنم. هر بار که مطلب جدیدی مینوشتم، قسمتی از متن آن را به یکی از محتواهای قدیمی لینک میکردم.
حدس بزنید چه اتفاقی افتاد؟ پس از مدتی متوجه شدم آمار بازدید وبسایت به طرز چشمگیری افزایش یافته و میزان نرخ پرش وب سایت بسیار کم شده است. کاربران با کلیک کردن بر روی لینکها به محتوای قدیمی منتقل میشدند و مطلب جدیدی را مطالعه میکردند. همین امر باعث شد که مدت زمان ماندن کاربر در وبسایت افزایش یابد.
در این مقاله مسئله لینکسازی در داخل سایت که از تکنیکهای سئوی داخلی است را توضیح میدهیم. اگر میخواهید تمام تکنیکهای حرفهای سئوی داخلی را یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم سری به صفحه دوره سئو داخلی آکادمی نوین بزنید.
لینک داخلی یا لینکسازی داخلی چیست؟
اگر با مفهوم لینک داخلی آشنایی ندارید باید به شما بگویم لینک داخلی، لینکی است که یکی از صفحات وب سایتتان را به صفحهای دیگر از وب سایتتان متصل میکند. وقتی شما از صفحات سایتتان به همدیگر لینک میدهید، در حال لینکسازی داخلی هستید.
هم کاربران و هم موتورهای جستجو از لینکها برای پیدا کردن محتوای وبسایت شما استفاده میکنند. اگر لینکی به محتوای جدید وجود نداشته باشد، موتورهای جستجو آن صفحه را نمیبینند.
البته فقط لینکهای داخل محتوا لینک داخلی حساب نمیشوند. چندین نوع لینک داخلی وجود دارد. لینکهای موجود در صفحه اصلی، منو، پست و ... می توانید پیوندهایی را نیز در محتوای خود اضافه کنید. ما به آن پیوندهای متنی میگوییم. پیوندهای متنی کاربران شما را به محتوای جالب و مرتبط راهنمایی میکند.
هر چه یک صفحه لینکهای بیشتری دریافت کند، برای موتورهای جستجو اهمیت بیشتری پیدا میکند. بنابراین، لینکهای داخلی برای سئوی شما بسیار مهم هستند.
انواع لینک داخلی
لینکهای ساختاری یا هدایتگر (structural link): این لینکها در منوها و دستهبندیهای شما وجود دارد و ساختار اصلی سایت شما را تشکیل میدهند. لینکهای ساختاری معمولاً در منوی بالا یا نوار کناری قرار دارند و دستههای محصول، خدمات یا موضوعات محتوای اصلی را نشان میدهند.
این لینکها هم به کاربر کمک میکنند که هر چیزی که میخواهد را راحت پیدا کند و هم اعتبار را بین صفحات پخش میکنند (توضیح در بخش بعد).
لینک پاورقی (Footer Link): لینکهای پاورقی هم نوعی لینک هدایتگر هستند که در پایین سایتتان نشان داده میشوند و هر صفحهای از ساتتان را باز کنید، به صورت ثابت وجود دارند. این لینکها صفحاتی از سایت هستند که ممکن است کاربر بخواهد از آنها بازدید کند. مثلاً صفحات تماس با ما، درباره ما، سؤالات متداول و سایر صفحههای مرجع!
لینکهای متنی (Contextual Links): این لینکها معمولاً در محتوای صفحه قرار میگیرند و به جای هدایت کاربران به صفحات بزرگتر، آنها را به محتواهای مرتبط هدایت میکنند. پستهای وبلاگ اغلب دارای لینکهای متنی هستند تا خوانندگان را به محتوای مرتبط راهنمایی کنند و به Google کمک کنند تا بفهمد صفحات سایت شما چه ارتباطی با هم دارند.
لینک داخلی در مقابل لینک خارجی
همه سایتها و فروشگاههای اینترنتی شامل لینکهای داخلی و خارجی هستند. لینکهای داخلی، صفحات و پستهای سایت شما را به هم متصل میکنند و لینکهای خارجی صفحات شما را به وبسایتهای دیگر متصل میکنند. این مقاله درباره لینکسازی داخلی است. اگر میخواهید لینکسازی خارجی را یاد بگیرید مقاله «بک لینک چیست» را بخوانید.
حتما بخوانید: انکرتکست چیست و چه اهمیتی در سئو دارد؟لینکهای خارجی برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار هستند و اعتبار سایت شما را چند برابر میکنند. بک لینک گرفتن از سایتهای معتبر، رتبه سایت شما را چند پله جابجا میکند.
ما در دوره سئو خارجی صفر تا صد لینکسازی و سایر سیگنالهای خارجی را به شما آموزش داده ایم.
پیش از آنکه به سراغ روشهای لینکسازی داخلی برویم، باید بدانید ساخت لینک داخلی چه اهمیتی دارد.
لینکسازی داخلی چرا مهم است؟
قبل از اینکه به اهمیت لینکسازی داخلی برای سئو فکر کنید، باید بدانید که لینکسازی داخلی اول از همه برای ایجاد تجربه خوب برای کاربر است.
وقتی کاربر وارد یک محتوا میشود باید بتواند مطالب مرتبط را پیدا کند، اگر چیزی نیاز به توضیح بیشتر دارد باید لینک داده شود تا کاربر اطلاعات بیشتری کسب کند. در واقع یک مسیر برای کاربر ایجاد میکند تا بتواند به چیزهایی که میخواهد دست پیدا کند.
برای همین است که باید لینکها درست و اصولی و در جای مناسب قرار داده شوند، چون اگر به درد کاربر نخورند، تاثیرشان در سئو هم کم میشود که در بخش بعد توضیح خواهیم داد.
لینکسازی داخلی چه تاثیری بر سئو وب سایت دارد؟
لینکسازی داخلی یکی از ارزشمندترین ابزارهای سئو است. شاید بپرسید چرا؟ جواب ساده است، چون به سئوی سایتتان کمک میکند. ساخت لینک داخلی یکی از این روشهای ساده است که میتواند تحول بزرگی در رتبه وبسایت شما ایجاد کند. توجه داشته باشید لینکسازی داخلی به معنی دور زدن قوانین گوگل نیست، بلکه روش بسیار سادهای برای بهبود وضعیت سئوی سایت است.
برخی از مزایای لینکسازی داخلی عبارتند از:
1. ساخت لینک داخلی به ایندکس شدن وب سایت کمک میکند
از آنجایی که وبسایتها هر روز دارند رشد میکنند و بزرگتر میشوند، محتوای یتیم برای خیلی از آنها یک مسئله است. محتوای یتیم به صفحاتی میگویند که هیچ لینک داخلی به آنها داده نشده است. بدون لینک داخلی، موتورهای جستجو نمیتوانند آنها را پیدا و فهرست کنند.
هرچند امروز وبسایتها دارای نقشه سایت هستند که URL صفحات سایت شما را فهرست میکند، ولی باز هم ممکن است موتورهای جستجو مدت زیادی طول بکشد تا در نهایت به این صفحات برسند. با ساختن لینکهای داخلی به صفحات تازه منتشر شده خود، راههای بیشتری را برای دستیابی به آن محتوا در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهید.
فرض کنید لینک محتوای جدید خود را در یکی از صفحات قدیمی خود گذاشتهاید، وقتی که گوگل در حال بررسی آن صفحه است، صفحه جدید شما را میبیند و سریع ایندکس میکند؛ در واقع اگر وبسایت شما لینکسازی داخلی قدرتمندی داشته باشد، روباتهای گوگل محتوای جدید وبسایتتان را راحت تر پیدا میکنند و عمل خزیدن برای گوگل سریعتر خواهد بود؛ فرآیند ایندکس شدن نیز سریع تر انجام میشود.
2. ساخت لینک داخلی، اعتبار را به صفحات داخلی منتقل میکند
با لینکسازی داخلی، گوگل علاوه بر درک رابطه بین محتواها، ارزش لینک را بین تمام لینکهای یک صفحه وب تقسیم میکند. فرض کنید صفحه A بکلینکهای معتبری از سایتهای خارجی دریافت کرده است. این یعنی که صفحه A از طریق در گوگل دارای اعتبار بیشتری است. اگر این صفحه به صفحه C لینک بدهید، اعتبار این صفحه را به C منتقل کرده اید.
معمولاً صفحه اصلی یک وب سایت دارای بیشترین ارزش لینک است زیرا بیشترین بکلینک را دارد. وقتی از صفحه اصلی به صفحات داخلی لینک وجود داشته باشد (که معمولاً در منو و دستهبندی وجود دارد). اعتبار این صفحه بین لینکهای داخلی تقسیم میشود.
زمانی که صفحه اصلی وبسایت شما یک بکلینک دریافت میکند، بخشی از اعتبار و ارزش آن لینک به صفحات داخلی وبسایتتان منتقل میشود. به این مسئله Link Juice گفته میشود.
اگر به صفحهای لینک داخلی نوفالو داده شده باشد، آن صفحه هیچ اعتباری دریافت نمیکند.
در واقع، الگوریتم موتورهای جستجو بسیار پیچیده تر از آن هستند که اعتبار یک لینک را فقط از طریق Link Juice اندازه گیری کنند. با اینحال نمیتوان گفت که مفهوم Link Juice وجود ندارد. تجربه نشان داده است هرچه ساختار لینکهای داخلی سایت به هم تنیدگی بیشتری داشته باشد، عملکرد وب سایت در نتایج جستجو بهتر خواهد بود.
3. لینکسازی داخلی کاربران را به سمت خرید هدایت میکند
درست است که ساخت لینک داخلی در وب سایت، در سئوی سایت تاثیرگذار است ولی در نهایت هدف جذب و خرید کاربر است. لینک سازی داخلی شاید نتواند به طور مستقیم کاربران را به مشتری تبدیل کند، اما قطعاً تاثیر بسیار مثبتی در قیف بازاریابی دارد و مشتریان را به سمت مقصد نهایی هدایت میکند (پیشتر درباره تاثیر سئو و تولید محتوا بر قیف فروش بازاریابی توضیح داده ام).
حتما بخوانید: مزرعه لینک یا Link Farm چیست و چرا باید از آن پرهیز کرد؟مثال:
یک نفر در حال گشتن و مطلب خواندن در نت است و درباره قهوه سرچ میکند. مقاله شما را باز میکند و درباره قهوه میخواند. در قسمتی از مقاله شما به کاربر میگویید اگر میخواهید با مقدار درصد خلوص و ترکیب انواع قهوه آشنا شوید لینک زیر را باز کنید. در واقع شما کاربر را در قیف فروش از مرحله کشف به مرحله جلب توجه و مقایسه بردهاید.
در واقع میتوانید با لینکهای مفید به کاربر اطلاعات بیشتر بدهید و او را در مسیر هدفتان هدایت کنید. در انتها میتوانید پیشنهاد خود را هم مطرح کنید و کاربر را به مشتری تبدیل کنید.
یادتان باشد سئو و بهینه سازی سایت برای کاربران انجام میشود و صرفاً تکنیکی برای قرار گرفتن در رتبههای بالای سایت نیست. اگر به تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو اعتقاد ندارید، حداقل آن را برای کاربران وب سایت تان انجام دهید.
4. با لینکسازی داخلی، زمان ماندن کاربر در سایت بیشتر میشود
وقتی کاربر لینکهای داخلی شما را باز میکند و مطالب مختلف سایت شما را میخواند، دو تا اتفاق مهم میافتد. زمان ماندگاری کاربر در سایت بیشتر و نرخ پرش کمتر میشود که هر دو از فاکتورهای موثر در رتبهبندی گوگل هستند.
هر چه کاربران بیشتر در بین صفحات مختلف حرکت کنند و بیشتر در سایت شما وقت بگذارنند، گوگل اعتبار بیشتری به سایتتان میدهد.
5. ترافیک سایت را به محتواهای جدید خود بیاورید
اگر در محتواهای قبلی و پر بازدید خود به محتواهای جدید لینک بدهید، میتوانید بخشی از ترافیک آن صفحه را به صفحه جدید بیاورید. با این کار میتوانید برای این صفحه جدید هم اعتبار جمع کنید.
تقریباً تمام تاثیرات لینک داخل سایت بر سئو را گفتیم. برای آشنایی با سئو و بهینهسازی سایت، میتوانید به آموزشهای رایگان سئو در آکادمی نوین مراجعه کنید.
تکنیکها و روشهای ساخت لینک داخلی
خب، اکنون زمان ساخت لینک داخلی فرا رسیده است. اما چطور میخواهید این کار را انجام دهید؟ بهترین روش برای لینکسازی داخلی چیست؟
پیش از هر اقدامی باید دو نکته را رعایت کنید:
- اول اینکه محتوایی در سایتتان وجود داشته باشد. حتی وجود یک مقاله در وبسایت هم کارتان را راه میاندازد و میتوانید لینکسازی داخلی را از همین نقطه آغاز کنید.
- دوم اینکه اگر میخواهید لینکسازی داخلی بهترین نتیجه را داشته باشد، بهتر است به صورت مرتب محتوای وبسایت خود را بروزرسانی کنید. انتشار محتوای جدید در وب سایت، اولین و مهمترین قسمت در ایندکس شدن سایت است.
خب، آمادهاید کار را شروع کنیم؟
در صفحات خود به محتوای مرتبط لینک بدهید
بهترین نوع ساخت لینک داخلی این است که یک مقاله را به مقالهای دیگر لینک دهید. این کار باعث میشود که ساختار لینکهای داخلی وبسایت قدرتمند شود (با به اصطلاح به صورت ریشهای شود).
درست است که لینکهای داخلی خیلی مهم است ولی نباید بدون اصول و بیحساب کتاب وارد صفحات شود. لینکهای شما باید مرتبط به موضوع محتوا یا مرتبط به پاراگرافی باشد که در مقاله وجود دارد.
وقتی کاربر در حال خواندن مقاله شماست، ممکن است بعضی قسمتها برایش مبهم باشد و شما نتوانید در این مقاله کامل توضیح دهید یا اینکه بخواهید مطالب بیشتری در رابطه با این موضوع به کاربر پیشنهاد بدهید، در این صورت لینک داخلی مقالات را قرار میدهید.
حتما بخوانید: ایجاد بک لینک: خوب، بد و زشتلینکهای نامرتبط، هم گوگل را سردرگم میکند و هم تجربه بدی برای کاربر میسازد.
در لینک های داخلی سایت از انکرتکست مناسب استفاده کنید
یکی دیگر از جنبههای لینک بیلدینگ داخلی که باید در نظر گرفته شود متن لینک یا انکرتکست است. در واقع انکر تکستها با اضافه کردن کلمات کلیدی و محتوا به لینک، ارزش لینک را ارتقا میدهند. مطمئناً موتور جستجوی گوگل در زمان ایندکس کردن، انکر تکستها را نیز لحاظ میکنند (در هر صورت انکرتکست نیز بخشی از ساختار یک لینک است).
سعی کنید از عبارات و کلماتی به عنوان انکرتکست استفاده کنید که صفحه مقصد را توصیف میکنند.
این لینکها به خزندههای گوگل کمک میکنند تا سایت شما را درک کنند، همچنین کاربران هم متن لینک را میخوانند و روی آن کلیک میکنند. بنابراین باید از انکرتکستی استفاده کنید که مستقیماً با محتوای صفحه لینک شده مرتبط باشد.
شما با 2 روش میتوانید لینک داخلی ایجاد کنید:
- میتوانید به کلمات و عبارات داخل جمله لینک بدهید که اگر خواننده آن درباره این موضوع را نمیدانست، وارد لینک شود. مثل همین کلمه انکرتکستی که اول این بخش لینک شده به مقاله «انکرتکست چیست» تا خواننده اگر اطلاعاتی نداشت وارد لینک شود.
- یا اینکه جمله را تمام کنیم و بگوییم: برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله «بهینهسازی انکرتکست» مراجعه کنید.
خب، اما سوال دیگری که پیش میآید این است که در روند ساخت لینک داخلی برای صفحات وب سایت، چه کارهایی را نباید انجام دهیم؟
- سعی نکنید که همیشه صفحات وبسایت خود را با انکر تکستهای تطبیق دقیق (Exact Match) به یکدیگر لینک کنید. گوگل، استفاده مکرر از انکرتکست Exact Match را به شدت نهی میکند. این کار میتواند باعث جریمه شدن وبسایتتان شود؛ بنابراین سعی کنید انکرتکستهای متنوع داشته باشید.
- در لینکهای داخلی سایت از انکر تکستهای عمومی مانند «اینجا را کلیک کنید» یا «اطلاعات بیشتر» استفاده نکنید. انکر تکستهای عمومی هیچ ارزشی برای لینکهایتان ندارند.
- دقت داشته باشید انکر تکستتان نباید یک جمله خیلی طولانی باشد. هیچ وقت (تکرار میکنم هیچ وقت!) یک پاراگراف را به طور کامل به یک صفحه لینک نکنید. این کار تجربه کاربری بدی به بازدیدکنندگان ارائه میکند. بهتر است انکرتکستتان از یک یا چند کلمه تشکیل شده باشد.
در پست های جدید وبلاگ به چهار یا پنج پست قدیمی لینک دهید
زمانی که پست جدیدی در وبلاگتان منتشر میکنید، محتوای آن باید حداقل به چهار یا پنج پست قدیمی وبلاگ لینک شده باشد. شاید بپرسید دلیل این کار چیست؟
همانطور که در یکی از مقالات نوین، 200 فاکتور مهم رتبه بندی الگوریتم گوگل را بررسی کردیم یکی از فاکتورهای مهم در رتبه گرفتن وب سایت، انتشار مداوم مقالات جدید در وبلاگ است. گوگل وبسایتها را بر اساس بروزرسانی محتوای جدیدشان رتبهبندی میکند. هرچه فعالیت شما در زمینه تولید محتوا بیشتر باشد، مطمئناً رتبه وبسایت بهتری خواهید داشت.
سایروس شِپِرد، یکی از متخصصان سئوی MOZ عقیده دارد:
لینکهایی که در محتوای تازه قرار دارند، ارزش بسیاری به صفحات وبسایت میدهند.
اگر بتوانید در مقالات جدید به پستهای قدیمیتان لینک دهید، شانس رتبه گرفتن وب سایت شما در نتایج جستجو افزایش چشمگیری خواهد داشت.
محتوای قدیمی سایت را با لینکهای داخلی جدید بروزرسانی کنید
وقتی محتوای جدیدی تولید میکنید، محتواهای قدیمی مرتبط را پیدا کنید و به صفحه جدید لینک بزنید. (اگر برای کاربر مفید است لینک بدهید و بزور لینکسازی نکنید)
بهروزرسانی محتوای قدیمی سایت یکی از روشهای موثر سئو برای افزایش ترافیک سایت است. حتی در سال 2015 بهروزرسانی جدیدی به نام Freshness به هستۀ موتور جستجوی گوگل اضافه شد که تازگی محتوای شما را بررسی میکند و در صورت لزوم امتیازی را برای آن در نظر میگیرد.
حال اگر شما بتوانید این روش را با تکنیک ساخت لینک داخلی ادغام کنید، مطمئناً نتایج بهتری خواهید گرفت. زمانی که شما محتوای قدیمیتان را بهروزرسانی میکنید، رباتهای خزنده گوگل یک بار دیگر آن محتوا را بررسی و ایندکس میکنند. همین امر باعث میشود شانس بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو، افزایش یابد. اگر لینک مقالات جدید در آن قرار دهید، رباتها به محتوای جدید شما هم وارد میشوند.
حتما بخوانید: انواع لینک بیلدینگ: بک لینک های خوب و بک لینک های بددر جای مناسب لینک بسازید
لینکهای داخلی را در کجای متن قرار بدهیم؟
همانطور که گفتیم لینکسازی داخلی اول از همه برای کاربر انجام میشود. پس کلاً جایگاههای مشخص را فراموش کنید و فقط کاربر را درنظر بگیرید. با این استدلال، در هر قسمتی از محتوا که فکر میکنید برای توضیح بهتر موضوع باید مقاله دیگری به کاربر معرفی کنید، لینک بسازید.
اگر دقت کنید در همین مقاله هرجا نیاز به توضیح مفهوم دیگری از سئو بوده، یک لینک داخلی به مقاله مرتبط داده شده است.
در ساختن لینکهای داخلی زیادهروی نکنید
در صفحات خود بیش از حد لینک نسازید؛ این کار نه تنها هیچ کمکی به کاربر نمیکند بلکه تجربه کاربری را هم خراب میکند. اگر جایی با یک توضیح کوچک نیاز کاربر برطرف میشود، لینک ندهید و با توضیح کوتاه جواب کاربر را بدهید. سعی کنید انکرتکست تکراری نداشته باشید و به صفحات تکراری هم لینک ندهید.
لینک های داخلی سایت نباید nofollow باشند
این نکته کاملاً ساده است. به لینکهای داخلی سایت تگ nofollow اضافه نکنید. در صورتی که لینک داخلی سایتتان nofollow باشد، تغییر چندانی در نتایج جستجوی گوگل مشاهده نخواهید کرد. البته که همچنان ترافیک سایت به سمت صفحه لینک شده هدایت میشود و زمان ماندن کاربر در سایت افزایش پیدا میکند ولی دیگر از انتقال ارزش و اعتبار صفحات به لینک جدید خبری نیست
اگر صفحهای آنقدر برایتان ارزشمند نیست که در نتایج گوگل باشد، میتوانید آن را نوفالو کنید.
به صفحات ارزشمند وب سایتتان لینک بدهید
آیا در وبسایتتان صفحهای دارید که کاربران با دیدنش با شما تماس میگیرند؟ اگر پاسختان مثبت است، حتماً به این صفحه لینک داخلی بدهید. در وبسایت نوین، مقالات خوب متعددی وجود دارند که نرخ تبدیل ما را افزایش دادهاند و ما در جایگاههای مناسب به آن لینک دادهایم.
این نقطه، دقیقاً همان جایی است که ساخت لینک داخلی ارزشی فراتر از سئو دارد. چنین لینکهای داخلی میتوانند نرخ تبدیل و میزان درآمد وبسایتتان را افزایش دهند. اگر بتوانید بازدیدکنندگان بیشتری را به صفحات محبوب وب سایت تان هدایت کنید، مطمئناً نرخ تبدیل بالاتری خواهید داشت!
جمع بندی
گاهی اوقات روند سئو میتواند بسیار پیچیده شود. حتی ممکن است مجبور شوید چند روز را به تحقیق و بررسی گزارشات بگذرانید تا بتوانید به نتیجه دلخواهتان برسید.
با این حال، ساخت لینک داخلی در سایت از آن دست تکنیکهایی است که علاوه بر آسانی، بسیار تاثیرگذار است. اگر باور دارید ساخت لینک داخلی نمیتواند به وضعیت رتبه سایتتان کمک کند، پیشنهاد میکنم با استفاده از نکات موجود در این راهنما برای مدت کوتاهی به صورت آزمایشی لینکسازی داخلی انجام دهید. مطمئن باشید تاثیر مثبت ساخت لینک را بر روی ترافیک و رتبه سایت مشاهده خواهید کرد.
اگر در زمینه ساختن لینک داخلی تجربه دارید یا با استفاده از نکات موجود در این راهنما شاهد تغییراتی در رتبه سایت خود شدهاید، این تغییرات را با ما در میان بگذارید. همچنین، نظرات و پیشنهاداتتان را از ما دریغ نکنید.
موفق باشید!
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
میلاد محمدی / مدیر و بنیانگذار استارتاپ ردپانت
عالی بود. لینک سازی داخلی سایت یکی از استراتژیهای مهم سئو تکنیکال است که هر سئوکاری باید در نظر بگیرد.
مجتبی
سلام و عرض ادب
ممنون بابت مقاله خوبتون مخصوصا چند خط اول که صمیمانه بیان شد
سوالم اینه : این باکس های حتما بخوانید که وسط مقاله جای میگیره با چه افزونه ای بزنیم بهتره؟ و اینکه میشه دستی تنظیمش کرد یا اتومات کلمات رو شناسایی میکنه و طبق همونا مقاله مرتبط رو پیدا میکنه؟
حامد رضوی
مجتبی جان سلام وقتت بخیر
ما از افزونه استفاده نکردیم و خودم نوشتیمشون اما فکر میکنم افزونه برای این کار بتونی پیدا کنی. این چیزی که ما نوشتیم بر اساس موضوع و دسته بندی مقاله کار میکنه.
صادق شیری پور
زحمت کشیدین کلی توضیح دادین اما اینکه چطوری باید انجامش بدم تو سایت رو نمیدونم ینی چجوری باید چیو از کجا بزنم ک بتونم لینک داخلی رو ایجاد کنم مسیرشو نمیدونم
سبا حیدری
اول باید بری به صفحهای که میخوای لینک رو داخلش بزاری (صفحه یا پست جدید، ویرایش پست قدیمی و…).
بعد متنی رو که میخوای لینک بشه رو انتخاب کن.
معمولاً یه آیکون شبیه به زنجیر تو ادیتور میبینی، اونو بزن.
حالا باید لینکی که میخوای بهش وصل بشه (یه صفحه دیگه توی سایتت) رو وارد کنی. میتونی لینک کامل یا فقط اسم صفحه رو وارد کنی (مثلاً: example.com/about یا اسم همون صفحه توی سایت).
در نهایت تأیید کن و ذخیره یا انتشار رو بزن.
خانی
وقتتون بخیر
بهترین راه برای لینک سازی داخلی چیه؟ طوری که بشه در یک پست به موضوعات مرتبط لینک داد
می دونید منظورم اینه که وقتی تعداد مطالب سایت زیاد میشه برای ساخت لینک داخلی تو پست جدید باید موضوع تمام پست های قبلی تو ذهنم باشه و به فراخور نیاز لینک بگذارم. تو بلاگ های بزرگ که دیگه خیلی سختشز میشه.
افزونه یا ابزاری هست که برای یک پست لینک های مرتبط پیشنهاد بده؟ شما خودتون چکار می کنید با این مشکل که گفتم؟
سبا حیدری
سلام! وقتت بخیر
کاملاً درکت میکنم، وقتی تعداد مطالب زیاد میشه، لینکسازی داخلی خیلی پیچیده و زمانبر میشه. برای اینکه راحتتر بتونی توی پستهات به مطالب مرتبط لینک بدی، میتونی از چند روش و ابزار کمک بگیری:
افزونههای پیشنهاد لینک داخلی: افزونههایی مثل Yoast SEO Premium و Rank Math این قابلیت رو دارن که موقع نوشتن یه پست جدید، مطالب مرتبط رو بر اساس کلمات کلیدی بهت پیشنهاد بدن. اینطوری نیازی نیست همه مطالب سایت رو توی ذهنت نگه داری.
استفاده از دستهبندیها و برچسبها: وقتی دستهبندی و برچسبهای مرتبط رو درست تعریف کنی، خودت هم راحتتر میتونی موضوعات مشابه رو پیدا کنی و لینک بدی. این کار هم تو لینکسازی داخلی کمک میکنه، هم کاربرها راحتتر به موضوعات مرتبط دسترسی پیدا میکنن.
افزونههای مرتبط با محتوا: افزونههایی مثل Internal Link Juicer یا Link Whisper دقیقاً برای همین هدف ساخته شدن. این افزونهها خودشون مطالب مرتبط رو پیدا میکنن و بهت پیشنهاد میدن که چطور بهشون لینک بدی. میتونی یه نگاه به اینها بندازی.
استفاده از نقشه سایت یا ابزارهای آنالیز: ابزارهایی مثل Screaming Frog یا Ahrefs هم میتونن لینکهای داخلی سایتت رو بررسی کنن و جاهایی که میتونی لینکسازی بهتری داشته باشی رو بهت نشون بدن.
خلاصه، با این ابزارها لینکسازی داخلی خیلی راحتتر و هوشمندانهتر میشه. امیدوارم اینا کمکت کنن! ✌️
شجاعی
سلام بر شما
وقت بخیر
من به تازگی دارای سایت فروشگاهی بر پایه وردپرس شده ام و هنوز تابحال در زمینه لینک داخلی و خارجی کاری نکرده ام. احتمالا بتوانم در متن راهنما که به تعداد زیاد و مفصل تهیه کرده ام از صفحه ای به صفحه دیگر لینک دهم ولی آن متن ها را بصورت pdf تهیه و بارگذاری کرده ام. آیا برای تهیه لینک داخلی باید محتوا را در قالب “نوشته” در سایت بارگذاری کرد تا بتوان لینکدهی کرد؟
سبا حیدری
سلام و وقتت بخیر!
خیلی خوبه که به لینکدهی داخلی و خارجی فکر میکنی، چون تأثیر زیادی توی سئو و بهبود تجربه کاربری داره. بله، برای لینکدهی داخلی به صورت مؤثر باید متنها رو توی قالب “نوشته” در سایت بارگذاری کنی. وقتی محتوا به صورت PDF آپلود شده باشه، گوگل نمیتونه بهخوبی لینکهای داخلی رو از اون تشخیص بده و ارتباط بین صفحات سایتت کم میشه.
پس پیشنهاد میکنم حتماً محتوای راهنمایی که داری رو بهصورت نوشتههای وردپرس بارگذاری کنی و از اونجا به صفحات دیگه لینک بدی. اینطوری هم بازدیدکنندهها راحتتر میتونن مطالب مرتبط رو پیدا کنن و هم سئوی سایتت بهتر میشه. موفق باشی!
محمد نادری
سلام، ممنون میشم جواب من رو بدین
اگر من در یک صفحه ای به یک صفحه دیگر لینک بدهم، برای مثال از صفحه هودی مردانه به صفحه سویشرت مردانه لینک بدهم، از صفحه سویشرت مردانه هم می توانم به صفحه هودی مردانه لینک بدهم؟
انجام این کار درست می باشد؟
حامد رضوی
سلام محمد جان وقت بخیر،
بله مشکلی ایجاد نمیکنه.
در لینک سازی، تجربه کاربر رو هم در نظر بگیرید، اینکه لینکی که میسازید آیا برای کاربر مناسب و مفید هست یا نه.
حسین حسینی
سلام وقت بخیر
اگر برای لینک سازی داخلی از افزونه لینکسازی اتوماتیک استفاده کنیم مشکلی پیش میاد؟
حامد رضوی
لزوما مشکلی پیش نمیاد اما در نظر داشته باشید که تجربه کاربری اهمیت بالایی داره و اگر لینک سازی شما، باتوجه به اینکه اتوماتیک هست به این تجربه آسیبی بزنه، تاثیر منفی خواهد داشت. توصیه میکنیم استفاده نشه یا در صورت استفاده، حتما روش نظارت بشه.
بهفر
چرا وقتی در مطلب جدید، لینک مطالب قدیمی رو قرار میدم، به صورت دیدگاه در وردپرس برام میاد؟! کسی اگر میدونه لطفا کمک بکنه
ضمنا تشکر میکنم از مطلب تمیز، گویا و آموزنده ای که در سایت قرار دادید
محمد ملایری
این یه باگ میتونه باشه برا منم همینطوره دوست عزیز
علیرضا باقری
سلام
ممنون از اطلاعات خوبی که ارائه کردین عالی بود.
نکات خوبی رو یاد گرفتم.
امیر کمیجانی
سلام و وقت بخیر
از خوندن این مطلب و راهکارهای ارائه شده بسیار لذت بردم و البته آموختم
سپاسگزارم از تولید محتوای قوی و مطلوب کاربران
مینا شهانی
سلام جناب کمیجانی
وقت شما هم بخیر
خوشحالیم که مقاله براتون مفید و کاربردی بوده
ما هم از شما ممنونیم بابت ثبت نظرتون
بهار بیگی
سلام، مطالبتون برای ما دوست داران سئو بسیار جذابه متشکرم.
سوالی که از خدمتتون دارم اینه که سایت ما شش صفحه اصلی داره و بقیه مطالب به صورت مقاله به همدیگر و به این صفحات اصلی لینک شده اند. اما در این شش صفحه اصلی لینک داخلی قرار ندادم. می خواستم بدونم اضافه کردن لینک داخلی در اونها تاثیر مثبت داره یا منفی و یا بی تاثیره؟؟؟؟
سما صادقی
یکی از بهترین لینک سازی های داخلی رو همینجا در وبلاگ نوین میشه دید. هر شب دو سه ساعتی اینجا هستم و از مطالب خوبتون استفاده میکنم.
حامد رضوی
خیلی خوشحالیم که همراهمون هستی سما جان
حامد رضوی
سلام بهار جان،
گذاشتن لینک داخلی تاثیر مثبت داره، به خصوص وقتی به کاربر کمک کنه در سایت شما و بین بخشهای مختلفش به راحتی جا به جا بشه.
نیلوفر جدلی
سلام روز بخیر .اول بهتون خسته نباشید میگم واسه مطالب عالیتون و اینکه من یک ماه پیش از طریق تبلیغاتتون در اینستاگر ام فالوتون کردو واقعا جالبه که از اون به بعد هر مطلبی میخوام بخونم لینک داده میشه به سایتتون. واقعاا عالی هستید.
یک سوال داشتم. ما در زمینه املاک سایت داریم که تقریبا تخصصی هستش. من میخواستم نکات حقوقی که در پیج اینستاگراممون میزاریم رو به شکل مقاله در سایتمون بزارم. اما بلد نیستم چجوری باید لینک بدم و به اصطلاح اون قسمت ها چجوری مشخص میشه. میتونید راهنمایی کنید به مقاله یا سایتی. سپاسگذارم.
مینا شهانی
سلام خانم جدلی
وقتتون بخیر
خوشحالیم که همراهیمون میکنید.
اگر یه کم بیشتر توضیح بدید که دقیقاً چی رو میخواید لینک بدید، بهتر میتونم راهنماییتون کنم.
arash skh
خفن ترین لینک سازی داخلی رو داخل نوین تجربه کردم. واقعا بجا و محشره
مینا شهانی
ممنونیم آرش
به هر حال نمیشه، کوزهگر از کوزه شکسته آب بخوره که! 🙂
z.h
سلام. ممنون از مطلب کامل و مفیدتون. من برای لینک دادن به صفحات مرتبط، معمولا یک دکمه ایجاد میکنم و برای عنوان دکمه، عنوان صفحه رو مینویسم که معمولا با کلمه کلیدی صفحه یکی هست و در قسمت URL لینک اون صفحه رو قرار میدم . آیا این کار از نظر سئو اشکالی داره؟
حسین بابائی
سلام
خیر مشکلی نداره. فقط پیشنهاد میکنم انکر تکستی که انتخاب میکنید “همیشه” کلمه کلیدی اصلی صفحه هدف نباشه. کمی تنوع به انکر تکست خودتون بدین. ربات گوگل از همین انکر تکستها ارتباط بین محتوای دو صفحه رو تشخیص میده پس بهتر هست تنوع داشته باشه.
موفق باشید.
مرضیه مرادی
سلام وقت بخیر.
من یک سوالی داشتم اگر بخوام مقالاتم رو در اینترنت منتشر کنم آیا بدون داشتن وبسایت میشه به اون مقاله لینک داد؟
منظورم اینه که مثلا در تلگرام یا اینستاگرام لینک رو بزارم و بعد لینک )مقاله( در اینترنت باز بشه؟ یا حتما باید وبسایت داشته باشم؟
حسین بابائی
سلام
برای انتشار مقاله نیازی نیست که حتماً خودتون سایت داشته باشید. میتونید داخل پلتفرمهای رایگانی مثل ویرگول مقاله منتشر کنید و بعد به اون لینک بدین.
پوریا قمصری
سلام خسته نباشید میخواستم یه سایت راه اندازی کنم در خونه اما نمیدونم از کجا باید شروع کنم
اگه امکانش هست راهنمایی کنید
حسین بابائی
سلام پوریا
اول برای خودت مشخص کن که هدفت از راهاندازی سایت چی هست؟ میخوایی فروشگاه داشته باشی، یا وبلاگی برای انتشار محتوا، سایت شخصی برای برندینگ شخصی یا هرچیز دیگهای… چون راههای متنوعی برای اهداف مختلف وجود داره. توی کتاب راهاندازی کسبوکار اینترنتی کامل توضیح دادیم که چیکار باید بکنید.
برای راهاندازی سایت هم میتونید از سایتسازها مثل پرتال (https://www.portal.ir/) استفاده کنید یا وردپرس هم یک راه دیگه برای راهاندازی سایت هست.
موفق باشید
ماریا صفری
سلام
یه سئوال تخصصی
وقتی داخل یه صفحه مثلا سایت فروشگاهی
صفحه محصول
قسمت بردکرامب لینک اون دسته مرتبط آورده شده
بعد داخل قسمت دسته بندی هم جلو محصول زده که مرتبط با این دسته
بعد داخل توضیحات و محتوای محصول ممکن نویسنده لینک بده به اون دسته با همون انکرتکست ذکر شده در قسمت بردکرامب و دسته محصول
یعنی تا اینجا سه بار یه لینک داخل یه صفحه آورده شده
آیا این کار تکرار زیاد نیست
تاثیر منفی نداره؟؟؟
گوگل یه لینک رو سه بار در یه صفحه ببینه چه جوری بهش نگاه میکنه؟
حسین بابائی
نه مشکلی نداره ولی هرچه کمتر باشه بهتره
om-sh
سلام وقتتون بخیر. ممنون از مقاله های خوبتون … من شخصاً در هر موضوعی که به مشکل بر میخورم اول مقالات سایت شما رو میخونم. سپاس …
چند سوال داشتم از حضورتون :
اول اینکه فرض کنید در صفحه ی 1 میخواهیم به صفحه ی 2 لینک بدهیم. اگر انکر تکست که در صفحه 1 استفاده می کنیم شامل کلمه کلیدی همان صفحه ی 1 باشد ایراد دارد ؟
دوم اینکه مثلاً ما میخوایم برای سایت کاری انجام دهیم که با یک کلمه کلیدی (مثلاً ارز ) رتبه ی برتر رو داشته باشه. باید از این کلمه در کدوم صفحات بیشتر استفاده کنیم ؟ چه پیشنهادی برای این کار دارید ؟
سوم اینکه چرا نمیشه از یک کلمه کلیدی در چند مقاله استفاده کرد ؟ شاید مقالات متعددی بتوان نوشت که کلمه ی کلیدی مشابهی دارند . برای این مورد پیشنهاد شما چیه ؟
پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون
مریم ملک
ممنون آقای عمانیان. ما هم نظرات شما رو میخونیم انگیزه میگیریم 🙂
به طور کلی انکرتکست بهتره با هدف گرفتن رتبه انجام نشه و واقعا برای کاربر کاربردی باشه. مثلا شما یک مقاله راجع به لینک دارید که انکر این صفحه میشه “لینک” و در همین مقاله ممکنه به صفحه “لینک داخلی” لینک بدید و بهتره انکر دقیقا موضوع همون مقاله باشه که کاربر گیج نشه.
در مورد سوال دوم بستگی به استراتژی کسب و کارتون داره. ممکنه بیس کسب و کار شما بر مبنای ارز هست و بهتره صفحه اصلی روی این کلمه بالا بیاد یا اگر قسمتی از کسب و کار شماست بهتره صفحهای برای این کلمه ایجاد کنید و محتوای مرتبط بگذارید.
جواب سوال سوم: اگر کلمه کلیدیای دارید که در چند مقاله مشابه است بهتر است یک تگ با این کلمه ایجاد کنید و این تگ رو به همه صفحات مرتبط اضافه کنید
om-sh
ممنون میشم این سوالم رو جواب بدید. بنظرم خیلی خوب میشه وقتی جواب سوالاتمون داده میشه یه ایمیل برامون بیاد که مطلع بشیم و به جوابش مراجعه کنیم .
سپاس
sina fattahi
اگر یه لینک به نویسنده اصلی مقاله میدادین بد نبود! البته واو به واو ترجمه کردن مقاله هم سخته خدایی دست اقای نیل پاتل هم درد نکنه
حامد رضوی
سینا جان
ممنون بابت تذکرت. درست شد.
نیما داروَکی
سلام
امکانش هست که چطوری برای عکس هاتون کپشن میذارید و حالتش با حالت پیش فرض وردپرس برای کپشن متفاوته؟
یا مثلا وقتی quote می کنید از یه فرمت خاصی استفاده می کنید، چطوری این فرمتارو ایجاد کردید؟
سهیل رهبری
سلام نیما جان
برای درک این موضوع، لازمه بدونی که وردپرس در واقع استخون بندی سایت رو مشخص میکنه و مجموعهای از المانها رو در اختیار شما میگذاره. حالا اینکه این المانها چطور نمایش داده بشن، در طراحی مشخص میشه. قالب پوستهای هست که روی این استخون میشینه و نمایش بصری هر بخش رو مشخص میکنه.
ehsan tayyebi
سلام سعید جان خسته نباشی مطلب خوبی بود.
سوالی که دارم اینه که من در تیم سئویی که فعالیت دارم همکارم بشدت اصرار داره که در پاراگراف اول مقاله اسم سایت (مثلا آژانس تبلیغاتی نوین) ذکر بشه و به هوم پیج سایت لینک بشه.بنظرتون این کار حرفه ای هست؟من خودم شخصا چندان اعتقادی به این کار ندارم و البته نمیدونم کدوم دیدگاه درسته.
سوال بعدی این که فرضا موضوع کسب و کارمون (موضوع مقاله نه) دیجیتال مارکتینگ هست آیا این درست هست که بیایم چندین بار از این عبارت در طول محتوا استفاده کنیم؟
و در سوال آخر افزونه ای که داریم پیشنهاد میده که فلان تعداد لینک داخلی داخل این مقاله تون درج کنید و برای ی مقاله 1000 کلمه ای میگه 17 تا لینک بذارید و این چیزیه که من قبول ندارم این تعداد رو چون حس میکنم کاربر اذیت میشه و مجددا همکارم اصرار داره.
نظر شما چیه؟
سحر محمدی
سلام لینک داخلی محدودیت تعداد نداره؟
بابک خدادوست
سلام نه ولی بهتره خیلی زیاد نباشه
سایتمند دات دام
باسلام
چند تا سئوال از خدمتتان داشتم
1-در بک لینک های داخلی در هر صفحه بهتر است چند تا لینک به صفحات دیگر داشته باشیم
2-انکرتکست لینک ها بهتر است متنی باشد یا تصویر
3-صفحه ای که می خواهیم بالا بیاید توسط دیگر صفحات بهتر است در آن صفحه چند تا لینک داشته باشیم
چون همانطور که مستحضرید هر چه یک صفحه تعداد لینک ها بیشتر باشد بخشی از اعتبار آن صفحه به صفحات لینک داده شده ، تخصیص داده می شود
4-زمان ساخت بک لینک آیا گوگل ما و سیستم ما رو به طور کامل شناسایی می کنه ؟ آیا این موضوع اصلا برای گوگل مهم هست یا خیر ؟
ممنون میشم پاسخ بدهید
امیرحسین رهبری
سلام،
پاسخ 3 سوال اول در “کامنت قبلی شما ” داده شده است.
همچنین پاسخ سوال 4 شما اگر منظور سیستم مدیریت محتوا است، تفاوتی ندارد که از چه سیستمی استفاده می کند و فقط المان های سرعت بارگزاری، استفاده درست از کد ها، لینک، h1، h2 و… اهمیت پیدا می کند.
عاطفه
مطالب ارزشمندی بود به بارانش هم سر بزنید
الهه حسین پور
سلام
خوشحالیم که مطلب براتون مفید بوده
با آرزوی موفقیت.
سامان
شما از کجا اومدید ؟
به جرات میتونم بگم که بهترین مقالات در این زمینه را در وب فارسی می شه اینجا پیدا کرد.
کمکی که شما در افزایش آگاهی کاربران میکنید فراموش نخواهد شد.
بابک خدادوست
سلام دوست عزیز
اینکه محتوای با کیفیت بدیم بیرون و یک مرجع در زمینه دیجیتال باشیم، هدف و افتخار ماست.
مقالههای جدید بلاگ نوین رو از دست نده 🙂
محسن
سلام
بنده در پایین مطالب ، لیستی از لینک های سایر پست های مشابه رو قرار میدم . این روش از نظر شما چطوره ؟
بابک خدادوست
سلام. هیچ مشکلی از نظر گوگل نداره و لینک داخلی حساب میشه
آرزو محمدی
یعنی هیچ فرقی نمیکنه با حالتی که لینک ها داخل محتوا پخش باشن؟؟؟
حامد رضوی
ببینید، گوگل برای لینکهای داخل مقاله از هر نوع لینک دیگهای بیشتر اهمیّت قائل هست. در واقع، اگر بخوام دقیقتر بگم، طبق بررسیها، لینکهایی که در قسمتهای بالاتر صفحه هستن، بیشتر اعتبار منتقل میکنند. اما قطعاً لینکهای معرفی مطالب مشابه انتهای صفحه هم دارن مقالات مرتبط و مهم رو معرفی میکنن و تاثیر خودشون رو دارن.
امیرمهدی
سلام، من کلا در پست ها لینک ها را به دسته بندی ها میدم، بنظرتون خوبه؟
بابک خدادوست
سلام. خوبه ولی بهتره که به صفحه مطالب هم لینک بدین. توی بالا اومدن مطالب در گوگل کمک بزرگی میکنه
کورش
سلام و وقت بخیر و سپاس بابت این مطلب بسیار خوب و آموزنده
سوال بنده اینه که برای لینک های داخلی از تایتل هم استفاده کنیم؟ و اگر بله آیا تایتل هم نباید بصورت exact match باشه؟
بابک خدادوست
سلام. ممنونم.
معمولا تایتل بصورت پیش فرض همون متن لینک انتخاب میشه. ولی اگر نشه بهتره که بذارین
فرزانه
سلام
عالی بود مطالبتون
به طور متوسط بهتره توی هر صفحه چنتا لینک داخلی وجود داشته باشه؟ مثلا اگه توی یه سایت شرکتی، من یه صفحه “خدمات ما” دارم که در 15 تا استان خدمات انجام دادم و اسم این 15 تا استان در این صفحه اومده؛ حالا یه صفحه دیگه دارم به اسم “گالری” که تصاویر کارهای این 15 استان در این صفحه وارد شده؛ به نظر شما صحیحه که 15 تا لینک از صفحه “خدمات ما” به عکس های “گالری” داده بشه (اسم هر استان در صفحه خدمات ما به عکس اون در صفحه گالری)؟
سهیل رهبری
سلام فرزانه جان. هیچ اشکالی نداره که تعداد لینکهای یک صفحه زیاد باشه. یعنی 15 تا اصلاً عدد عجیبی نیست. شما به یک سایت مثل زومیت دقت کنی، متوجه میشی که از یک صفحه تقریباً به 100 صفحه مختلف خودش لینک داده.
در کل هر موقع سوالهایی این جوری داشتی، گوگل رو بگذار کنار و از خودت بپرس آیا این کار برای کاربرت مفید هست یا نه. اگر جواب مثبت بود، لحظهای شک نکن.
رضا حجازی
سلام و سپاس فراوان از مقاله و سایت خوبتون
شاید من کمی دیر این مقاله رو دیدم و دارم کامنت میزارم ، ولی بهرحال عالیه مطلبتون، فقط یک سوال، شما فرمودید که ما بیشتر روی حالا مقالات وبلاگ تمرکز کنیم و به روز رسانی انجام بدیم و به صفحات و خدمات دیگه مون لینک بدیم توی اون مقاله با توجه به موضوع.
حالا سوال اینکه که خود ساختار سایت و نقشه سایت رو با چه روشی لینک دهی کنیم، مثلا ما یک صفحه اصلی داریم و یک بخش خدمات، که خود بخش خدمات باز شامل چندیدن صفحه دیگه هستش که خدمات هستن و به روز رسانی انجام نمیشه روشون ، من میام با استفاده از مقالات وبلاگ سایتم به صفحات لینک میدم (با توجه به موضوع)، ولی الان سوال اینه که صفحاتی که به روز نمیشن وشامل دسه خدمات هستن و یا دسته های دیگر، آیا روش خاسی برای لینک دادن به هم دارن؟ آیا لازمه (درسته) که مثلا 3 تا صفحه که در زیر دسته خدمات دارم رو به هم باز لینک بدم و یا اینکه از صفحه 1 دسته خدمات به صفحه مثلا 2 دسته محصولات لینک بدم؟ یک همچین چیزی مرسومه؟ ممنون میشم پاسخ بدین
سهیل رهبری
سلام دوست عزیز
در مورد این دست سوالها، یک قانون طلایی وجود داره: برای یک لحظه گوگل رو بگذار کنار و ببین این کار آیا با توجه به رفتار کاربر تو منطقی هست؟ اگر جواب مثبته، پس همیشه انجامش بده.
اما اگر بخوام از نظر سئو بهت بگم، لینک های داخلی همیشه اعتبار رو جابجا میکنند. پس منطقاً باید توی یک صفحه پر اعتباری مثل صفحه اصلی، همیشه خدمات اصلی خودت رو آورده باشی. به علاوه، میتونی داخل صفحه خدمات خودت، در انتها لیست سایر خدمات یا مثلاً محصولات رو بیاری. در هر صورت، کلیت حرف من اینه که اینکار اشکالی نداره. فقط نباید زیاده روی کنی که کاربرت گیج بشه.
الهام غیور
سلام و وقت بخیر. من تا چند وقت پیش از سایت و رتبه بندی در گوگل هیچ چیزی نمیدونستم. تازگی دارم روی سایت خودم کار میکنم و یاد میگیرم. مطالب ساده و قابل فهم بود.
ممنون
سهیل رهبری
سلام الهام جان
خوشحالیم که بحث رتبه بندی رو جدی تر گرفتی و البته، این مطلب رو دوست داشتی.
پیشنهاد میکنم اگر به یادگیری علاقهمندی، حتماً سری مقالات ما در مورد سئو هم بخونی.
نيلوفر
با سلام و خسته نباشيد
بنده طراح سايت هستم و بسيار اطلاعات مفيدي ب دست اوردم در زمينه ي سئو سايت
سپاس
محمد حسین قوامی
سلام نیلوفر جان. خیلی خوشحالیم از این بابت.
ممنون میشم شما هم هرجا اطلاعاتی داشتین با ما در میون بذارین
محمد
با سلام
بسیار عالی و مفید
سعید
سلام به عنوان مثال در داخل پست کلمه کلیدی را به دستی بندی لینک بدم بهتره یا به صفحه اصلی ؟
مثلا برای مشاهده کارت ویزیت های بیشتر پیشنهاد می کنم به دسته بندی کارت ویزیت مراجعه کنید.
کلمه کارت ویزیت رو به دسته بندی لینک بدم که چندین پست کارت ویزیت کامپیوتر داره
سهیل رهبری
سلام سعید جان… برای اینکه بتونی تصمیم گیری درستی داشته باشی، همیشه کاربر رو اولویت قرار بده. طبیعتاً برای کاربر بهتره که بره توی صفحه دسته بندی کارت ویزیت های شما. پس به همون صفحه باید لینک بدی.
farbod
درود بر شما
موفق باشید خیلی عالی بود
سهیل رهبری
ممنون فربد جان.
نگین مرادی
با سلام
من یك باردیگر درباره شارژی کردن سایت از شما سوال پرسیدم و کمک خواستم ولی متاسفانه جوابی نداید من فقط ی راهنمایی میخوام.
چون مطالب لینک داخلی خیلی مفید بود گفتم شاید در این باره هم همچین مطلبی خوبی داشته باشید.
رامین محمودی
سلام خانم مرادی. خوشحالیم که مطالب وبلاگ رو به دقت مطالعه می کنید.
بنده به سوال قبلی شما پاسخ دادم. امیدوارم که بتونیم سر فرصت چنین مطلبی رو در وبلاگ منتشر کنیم اما تا قبل از اون روز توصیه میکنم که با نوین تماس بگیرید تا کارشناسان نوین در این باره راهنماییتون کنند.
نگین مرادی
سلام مطالبتون واقعا مفید اگرچه طولانی ولی واقعا مورد نیاز بنده واقع شده.
من یک سوال دارم:(منظور شما از لینک همون پیوند است که در برنامه افزودن نوشته وردپرس وجود دارد است؟؟
رامین محمودی
سلام خانم مرادی. خیلی خوشحالم که مطلب را تا انتها مطالعه کردید و بیشتر از آن موقعی خوشحالتر شدم که فرمودید مطالعه این مقاله براتون مفید بوده است.
بله. منظور ما از لینک همانی است که شما اشاره کردید
حمید
ممنونم جناب محمودی
منظوردقیقم این بود که مثلا من یه محتوا رو به عنوان محتوای سنگ بنا انتخاب میکنم ومیخوام صفحه فرود باشه واون محتوا خیلی برای من مهمه
وچون مهمه باید مثلا هرماه بروز رسانی بشه وتو هر بروز رسانی یه پاراگراف چندخطی اضافه میکنم ویه لینک داخلی هم اضافه میکنم
اگه همینجور پیش برم تا چند سال دیگه اون محتوا خیلی طولانی میشه ولینک هم داخلش زیاد میشه طوری که مخاطب حوصله خوندنش رو نداره
مثلامیشه یه محتوای 5هزارکلمه ای با300تالینک
برای این موضوع باید چیکار کرد؟
رامین محمودی
ببینید، مطمئناً 300 تا لینک داخلی برای مطلب 5 هزار کلمه ای خیلی زیاده و کاربر نه تنها نمی خونه بلکه تصور میکنه سایت شما اسپمه. به نظر من بیاید این صفحه فرود اصلی تون رو در سایت تون پخش کنید. لزومی نداره یک شاه راه برای کل سایت تون تعریف کنید. بهتره بیاید چندتا صفحه سنگ بنا ایجاد کنید و از هر کدوم به تعدادی از صفحات سایت تون لینک بدید.
حمید
عالی بود واستفاده کردم
فقط یه سوال برام پیش اومده وائن اینه که اگه (مثلاهرچندماه یه دفعه)چندپاراگراف به اول واخر پست برای بروز رسانی اضافه کنیم یا لینک بدیم به صفحات جدید بعدازچندسال پست میشه یه محتوای 5000هزارکلمه ای که مثلا400تالینک داره
اینو کلی گفتم که بدونم سایت های معتبر وقدیمی چیکار میکنن
ممنون میشم پاسخ بدید
رامین محمودی
سلام حمید جان. البته بنده سوالت رو دقیق متوجه نشدم، اما بله شما میتونید هر چندماه یکبار مقاله خود را بروزرسانی کنید. این کار در سئوی آن صفحه تاثیر زیادی داره چون با هر بار بهروزرسانی محتوای شما Fresh میشه. همچنین، خود تعامل کاربران هم در به نوعی نشان از به روز بودن اون مقاله داره. در مورد لینک که فرمودید باید عرض کنم که شما قادر هستید در هر پاراگراف به یکی از محتواهای جدیدتون، اما نکته ای که هست اینه که لینک های داخل صفحه شما باید در مسیر محتوا و مرتبط با آن باشند.
ترجمه فوری
فوق العاده بود. ۴۰ دقیقه به دقت خوندمش. تشکر از آقای محمودی عزیز.
رامین محمودی
متشکرم. خوشحالم لذت بردید
امین
با سلام . خدمت همه دوستان
طولانی بودن مقاله بسیار به جا بود چون که کاملا بار علمی برای شخص بنده داشت و به هیچ عنوان حس نکردم که نویسنده قصد کش دادن موضوع رو داره و لینک دهی به دیگر مقالات بسیار به جا و مرتبط بود.
بنده یه سوال در مورد ساخت بک لینک برام پیش اومده :
اگر برای ساخت بک لینک برای سایت از چند وبلاگ جدید استفاده کنیم و هر هفته توی وبلاگ ها محتوا تولید کنیم آیا روی سایت اصلی تاثیر یی داره (به دلیل کم بودن عمر بلاگ)
ممنون میشم اگر نکاتی رو در این مورد مطرح کنید.
رامین محمودی
سلام امین جان، ممنون از دیدگاهت. خوشحالم که مقاله برات مفید بوده.
چرا که نه. لینک گرفتن از وبلاگ مطمئناً به سئوی سایت تون کمک می کنه. اما چندتا نکته رو باید رعایت کنی:
1- حتماً یک وبلاگ برای سایت اصلی ایجاد کن و محتوای اصلی رو اونجا منتشر کن. محتوایی که به درد مخاطبان سایتت میخوره.
2- اگر قصد داری از چندتا وبلاگ لینک بگیری، توجه داشته باش که محتوای وبلاگ ها هم نباید کپی یا تکراری سایت های دیگه باشه.
3- وبلاگهایی که میسازی باید مرتباً بهروزرسانی بشن.
4- تعداد لینک ها رو بر اساس محتوا تنظیم کن. لزومی نداره که داخل هر پست وبلاگت به تمام صفخات سایت اصلی لینک بدی.
5- بک لینک هایی که برای سایت اصلی میسازی باید با محتوای وبلاگت و محتوای صفحه ای که بهش لینک میدی مرتبط باشه.
6- مسئله مهم دیگه تنوع انکر تکست هاست. سعی کن انکر تکست لینک ها کاملاً متنوع باشه و تا حد ممکن ار کلمات کلیدی Exact استفاده نکنی.
7- اگه دقت کنی توی همین محتوا نموداری وجود داره که نسبت لینک های سایت به صفحه اصلی و دیگر صفحات سایت رو نشون میده. حتماً به اون دقت کن. هیچ الزامی نیست که همه لینک ها به صفحه اصلی سایتت داده بشه. (پیشنهاد میکنم حتی تا جای ممکن کمشون کنی).
8- همونطوری که خودت گفتی عمر این وبلاگ ها کوتاهه. برای همین ارزش لینکشون هم پایینه. پس بهتره تولید محتوا رو بیشتر کنی براشون
نادر
با احترام , بیش از حد طولانی بود و کش داده شده بود . با این ترفند شاید گوگل شما رو در نتایج اول قرار بده ولی خیالتون راحت که برای کاربری مثل بنده اصلا تجربه دلپذیری نبود . متن طولانی فقط باعث میشه کاربر از روی متن بپره! و متن بیش از حد رسمی بود انگار ترجمه باشه . کمی روان تر بنویسید .و کوتاه تر . دلیل اینکه کس دیگه ای غر نمیزنه احتمالا اینه که خودشون رو مثل من مجبور نکردن کل متن رو بخونن .
سامان
محتوا به طور کاملا اصولی طولانی بود.
البته نظر کاربرانی که واقعا به دنبال درک موضوع هستند تا کاربرانی که صرفا به دنبال چندتا راه برای انجام دادنش هستند متفاوت هست.
سهیل رهبری
سلام نادر جان
آقای محمودی یک پاسخ کامل برای کامنت شما نوشتند. اما از اونجایی که این بحث به نظرم جالب بود، تصمیم گرفتم من هم نظر خودم رو بگم. از نظر من، درک یک موضوع، باید با بررسی تمام جوانب همراه باشه. در واقع، مساله بزرگ ما ایرانیها این هست که فرصت و حوصله لازم رو نداریم برای اینکه کار رو درست انجام بدیم. نکته جالب برای من اینه که لینک سازی داخلی هم به شدت مقوله مهم و پر جزئیات هست و کاملاً عادیه که برای بررسی تمام جوانبش، لازمه یک مقاله طولانی نوشته بشه (که با این وجود، باز هم از بسیاری از مقالههای دیگۀ سایت ما کوتاه تره). پس اینکه شما به ما خورده بگیرید که چرا مقاله انقدر طولانی هست، کمی عجیبه. باز هم خوشحال میشم اگر موضوع رو بیشتر باز کنید تا بتونیم دقیقاً بفهمیم که کدوم مسیر بهتره. مقاله کوتاه و خلاصه یا کامل و با جزئیات.
رامین محمودی
با سلام؛
نظر شما کاملاً محترم، اما کامل بودن و مرجع بودن مقالات در وبلاگ نوین اولویت ما هستند. مسلماً ما هم میتونستیم به صورت تیتروار و مختصر به موارد اشاره کنیم و این مقاله را در 1000 کلمه جمع بندی کنیم، اما این کار را هیچ وقت در نوین انجام نمیدهیم زیرا باور داریم که خوانندگان واقعی ما این مطالب را به خوبی مطالعه و دنبال می کنند. مطمئناً اشخاصی هم مانند شما، از روی کاهلی یا از روی بی حوصلگی یا هر دلیل دیگری برخی از مقالات را مطالعه نمی کنند (که البته امیدوارم بتونیم در آینده نظر شما رو هم جلب کنیم)، اما مطمئناً به خاطر بی حوصلگی چند نفر ما فرمت مقالاتمون رو به هم نمی زنیم.
نکته ای که باید به یاد داشته باشید اینه که این دست از مقالات وبلاگ ما کاملاً آموزشی هستند. اگر کسی قصد یادگیری داشته باشد، مطمئناً هیچ وقت به طول مقاله توجه نمی کند و بر روی مفهوم مطلب تمرکز می کند. در مورد روان بودن، تصور نمی کنم متن ناخوانا یا فوق العاده رسمی باشه. تمام مقالات نوین طوری نوشته شدند که برای بیشتر افراد قابل فهم هستند. منظورتون از بیش از حد رسمی رو متوجه نمی شم. این مقاله حتی از زبان رسمی کشور هم روانتر نوشته شده!!
در هر صورت از ثبت دیدگاهتون متشکرم
مجید یوسفیان
بسیار جامع و کامل بود ، فن بیان و نوشتن شما هم بسیار به درک بهتر موضوع کمک کرد
برای شما آرزوی موفقیت دارم
رامین محمودی
آقای یوسفیان عزیز
ما هم از شما بابت حمایتتون متشکریم. تمام تلاش ما در نوین ارائه مقالات کاربردی به زبان ساده است.
محمد
سلام
بسیار عالی بود، از نویسندگی شما
لذت بردم
رامین محمودی
ما هم از حمایت های شما عزیزان سپاسگزاریم
ایوب
من اعتقادم اینه کامنتی که قراره پاسخ داده نشه نباید تایید بشه. تا حدقل سایر بازدید کننده ها رو گمراه نکنه.
امیرحسین رهبری
من هم به نوبه خودم از شما عذرخواهی می کنم. واقعیت اینه که من جوابی برای شما نوشته بودم و دقیقا همین رو گفته بودم که آقای محمودی الان مشکلی داره و یک مدت در شرکت نیست. و من ترجیح میدم که بایستم تا خودشون بیان و جواب سوال شما رو بدن. اما ظاهرا این جواب من منتشر نشده بود.
رامین محمودی
سلام ایوب جان،
متاسفانه بنده به دلیل بیماری چند وقتی قادر به پاسخگویی در وب سایت نبودم. همکاران بنده هم به طور ناخواسته کامنت شما را تایید کردند و حالا یا به دلیل عدم آگاهی و تسلط کافی بر مبحث سئو یا به هر دلایلی ترجیح دادند که به سوال شما پاسخ ندهند که من از بابت این قصور از شما عذر می خوام.
در پاسخ به سوال اولتون باید گفت که خیر برای لینک های داخلی محدودیتی وجود نداره و هیچ کجا گفته نشده که تعداد مشخصی لینک داخلی باید ساخت. مت کاتس در جایی گفته که برای هر صفحه می شه از 100 لینک داخلی استفاده کرد که البته باز این پاسخ قاطع نیست زیرا این 100 لینک شامل تمام لینک های صفحه اعم از (فوتر و هدر و …) میشه. اما چیزی که روشنه تعداد لینک های شما به محتوای کلی وب سایت و طول محتوای صفحه ارتباط داره. مطمئناً قرار دادن 100 لینک در یک محتوای 200 کلمه ای کار چندان جالبی نیست. پیشنهاد من به شما اینه که در هر جایی که فکر می کنید امکان لینک دادن طبیعی دارید، بدون اینکه بخواهید به زور لینک سازی یا Keyword Stuffing کنید، خیلی راحت لینک داخلی بسازید. لینک های داخلی شما بیش از هر چیزی باید برای کاربر مفید باشند.
برای جواب سوال دوم باید عرض کنم اتصال دوباره صفحه تلگرام به لاین مشکلی ایجاد نمی کنه اما بهتره که به جای این کار به یک صفحه جدید لینک بدهید (برای مثال واتس اپ). به این ترتیب هم کاربر و هم موتور جستجو را به یک صفحه جدید هدایت می کنید. پیشنهاد می کنم از الگوها و مدل های نمایش داده شده در مقاله به صورت آزمون و خطا استفاده کنید.
برای سوال بعدی هم باید بگم که از طریق گوگل وب مستر می تونید لینک های داخلی وب سایتتون رو بررسی کنید. در پاسخ به سوال آخر هم باید بگم تجربه شخصی به بنده نشون داده که موفقیت یک صفحه در جذب کاربر بر روی تمام صفحات سایت در نتایج جستجو تاثیر می گذارد.
ایوب
ممنون مطلب جالبی بود. یک سوال آیا محدودیتی برای تعداد لینک های داخلی هست؟ برای وبسایتی دانلود نرم افزار فرض کنید از صفحه دانلود تلگرام لینک میدم به لاین. آیا از لاین هم لینک بدم به تلگرام پیشنهاد میشه ؟ به سوال دیگه همه داشتم از کجا بفهمیم از کدوم صفحات سایتمون به یک صفحه خاص لینک دادیم. هدف این هستش که توازن دقیقی ببین تعداد لینکهای صفحات صورت بگیره. آیا ورودی های گوگل برای یک صفحه خاص از سایت روی سایر صفحات همه تاثیر میزاره؟
علی صبوری
فوق العاده بود! ممنونم. سعی می کنم این نکات رو حتما رعلیت کنم
رامین محمودی
ما هم از حمایت های شما متشکریم
معصومه غنیان
واقعا متشکرم. بهروز و سعادتمند باشید
رامین محمودی
خواهش می کنم