هر کس که کمی از دنیای اینترنت سر در بیاورد و کوچکترین محتوایی را در آن تولید کرده باشد، با مفهوم تگ یا همان برچسب آشناست. همه ما ایرانیها این جمله را شنیدهایم:
وقتی یک مطلب توی سایت خودت منتشر میکنی، تا میتونی براش تگهای مرتبط بزن!
و به کمک این راهنمایی ساده، همهگیر و اشتباه (!) بود که بسیاری از سایتهای ایرانی در حال حاضر هزاران صفحه بیهوده و تکراری دارند. اما منظور من از این حرف چیست؟ آیا واقعاً تگ های زیاد، تاثیر بدی روی وبسایت شما میگذارند؟ متاسفانه باید بگویم بله! و صمیمانه امیدوارم که تا به امروز، تگهای زیادی ایجاد نکرده باشید. چون مرتب کردن آنها کار راحتی نخواهد بود. (من روش اینکار را در انتهای مطلب آموزش دادهام.)
در این مقاله، ما تمام آنچه باید درباره تگها بدانید را به شما خواهیم گفت و تمام باورهای غلط ایرانیها درباره این برچسبهای نازنین و کاربردی را قلع و قمع میکنیم. با تمام وجود خواندن کامل این مقاله را به همه وبمسترهای عزیز پیشنهاد میکنم. خب، آمادهاید؟ بیایید شروع کنیم.
اصلاً تگ یا همان برچسب چیست و چه کاربردی دارد؟
اولین قدم ما برای داشتن درک درست، فهمیدن معنی و کاربرد تگ (Tag) است. پس خواهشاً برای دقایقی، سئو و رتبه گوگل را فراموش کنید و فقط بر روی نقش تگ در سایت خود تمرکز داشته باشید.
همه ما برای دسترسی بهتر کاربران به مقالات، محصولات و سایر محتواهای خود، آنها را دستهبندی میکنیم. این دستهها در واقع موضوعات اصلی سایت ما هستند. موضوعاتی که قرار نیست به این راحتیها تغییر کنند و تمام مطالب یا محصولات ما در یک یا چند تا از آنها قرار میگیرند. دستهبندیهای یک وبسایت یا وبلاگ معمولاً از طریق منوی اصلی آن قابل دسترسی هستند و کاربر به راحتی میتوان به صفحه مخصوص هر دسته مراجعه کند.
اما بسیار پیش میآید که چند مقاله، محصول یا ... دارای موضوع یا ویژگیهای یکسانی باشند. شباهتهایی که در دستهبندی کلی ما مشخص نشدهاند. اما قطعاً خوب خواهد بود اگر بتوانیم این شباهتها را به نحوی طبقهبندی کنیم که ساختار کلی سایت ما بهتر شود و کاربرها راحتتر از آن استفاده کنند. اینجاست که مفهوم برچسب مطرح میشود. در واقع کافی است که ما یک برچسب برای موضوع یا ویژگی مد نظر خود ایجاد کنیم و این برچسب را بر روی تمام محتواهای مرتبط بچسبانیم.
هر برچسب، یک صفحه در سایت و وبلاگ ما ایجاد میکند که تمام محتواهای مرتبط در آن قرار میگیرند. در واقع، کارکرد برچسب درست مثل دستهبندی است، با این تفاوت که اهمیّت کمتری دارد و قرار نیست مثلاً در منوی بالای سایت ما قرار بگیرد. (در شبکه های اجتماعی نیز، همین مفهوم با کلمه هشتگ وجود دارد. البته در این شبکه ها دیگر خبری از دسته بندی نیست.)
2 نمونه از استفاده درست برچسب ها
حالا که تا حدی موضوع برایتان باز شد، بگذارید 2 مثال مختلف از کارکرد درست تگ ها را بررسی کنیم. این مثالها به شما کمک خواهند کرد تا نقش تگ در موقعیتهای مختلف را بهتر درک کنید.
-
بررسی برچسبها در وبلاگ نوین
مطالب ما در وبلاگ نوین به چندین دسته اصلی تقسیم میشوند: بازاریابی، فروش، تبلیغات، سئو و چند مورد دیگر. اینها موضوعات کلی ما هستند که هر کدام علاقهمندان بسیار زیادی هم دارند و هر کدام از مقالههای ما، بالاخره به یکی از آنها مربوط میشوند.
حال بیایید کمی در مقالات نوین دقیقتر شویم. در حال حاضر، بخشی از مقالات ما به بررسی تاثیر روانشناسی در بازاریابی و فروش میپردازند. این موضوعی است که برای خیلی از افراد جذاب است. پس بد نیست که یک صفحه را به مطالب آن اختصاصی دهیم. با اینحال، قصد نداریم برای آن یک دسته ایجاد کنیم، چرا که موضوع محدودی است. پس چه میکنیم؟ بله! یک برچسب میسازیم و تمام مطالبی که به نحوی به بازاریابی مرتب هستند را در آن تگ میکنیم.
همین موضوع در مورد بسیاری دیگر از ریز موضوعات وبلاگ ما هم صادق است. شاید بد نباشد برای درک بهتر، سری به چند تا از تگهایی که ما تا امروز ایجاد کردهایم، مثل آموزش تبلیغات گوگل یا معرفی روشهای مختلف بازاریابی بزنید.
-
بررسی برچسبها در یک سایت مربوط به فناوری
حالا بگذارید یک موضوع متفاوت را ببینیم. یک سایت را فرض کنید که درباره تکنولوژی مینویسد. طبیعتاً این سایت دارای یک دستهبندی درباره گوشیهای موبایل است. حتی زیر دستههایی برای اخبار برندهای مختلف دارد. اما آیا هیچوقت یک دستهبندی با موضوع "آیفون 4393" خواهد داشت؟ مسماً نه! چرا که این موضوع بیش از حد محدود است و به علاوه، مقالات آن دارای تاریخ مصرف هستند. اما قطعاً طبقهبندی مطالب مرتبط با این گوشی میتواند به خوانندههای علاقهمند به آن کمک کند. پس بهترین راه این است که تمام نوشتههای مرتبط، با برچسب "آیفون 4393" تگ شوند.
مزایای تگ: چرا حتماً باید برچسب بزنیم؟
هر چقدر که برچسب زدن به آدمها کار اشتباهی باشد، برچسب زدن به محتواهای وبسایت کار خوبی است. اما چرا؟ مگر برچسب زدن چه مزایایی برای شما دارد؟ برای اینکه این مزایا را بهتر درک کنید، ما آنها را به دو بخش تقسیم کردهایم: در درجه اول از نگاه کاربر مزایای برچسب را بررسی میکنیم و سپس میبینیم که تاثیر برچسب بر سئو و ورودی یک وبسایت از گوگل چه خواهد بود.

برچسبهای درست چه کمکی به تجربه کاربری میکنند؟
همانطور که تا این لحظه متوجه شدهاید، برچسب ها میتوانند به طبقهبندی بهتر مطالب و دسترسی بهتر کاربران به آنها کمک کنند. در مثال وبلاگ خودمان، اگر از برچسب "روانشناسی در بازاریابی و فروش" استفاده نمیکردیم، احتمالاً کار مخاطبان علاقهمند به این موضوع کمی سخت میشد. چرا که مجبور میشدند وقت صرف کنند و به دنبال مقالاتی با این موضوع بگردند. در نهایت هم ممکن بود نتوانند تعدادی از آنها را پیدا کنند. اما در حال حاضر، این مشکل برای آنها وجود ندارد و خیلی راحت میتوانند آنچه دوست دارند را بخوانند.
به علاوه، خود ما به کمک تگها فرصتی استثنایی پیدا کردهایم. توجه داشته باشید که تگ در واقع یک طبقهبندی ایجاد میکند که به راحتی میتوان در مواقع لزوم از آن استفاده کرد. بد نیست برای درک بهتر موضوع یک مثال بزنم.
در وبلاگ نوین، زمانی که شما به انتهای یک مطلب میرسید، مقالاتی با موضوعهای مشابه به شما پیشنهاد میشوند. اما ما چگونه باید این مقالات را پیشنهاد بدهیم؟ در سادهترین حالت، اینها مقالاتی هستند که دارای دستهبندی یکسانی هستند. اما اگر بخواهیم مقالاتی دقیقتر پیشنهاد بدهیم چه؟ ساده است: کافی است هر زمان برچسبی وجود داشت، اولویت را با مقالاتی با برچسب یکسان بگذاریم و اول آنها را پیشنهاد بدهیم. به این ترتیب، تگها به ما کمک کردهاند که وبلاگ خود را توسعه بدهیم و تجربه کاربری بهتری را به کاربران خود ارائه دهیم.
همین موضوع میتواند در مورد یک فروشگاه اینترنتی هم صادق باشد. فرض کنیم که شما میخواهید در صفحه یک گوشی موبایل، لوازم جانبی آن را پیشنهاد دهید تا به این ترتیب، فروش خود را افزایش دهید. اما اگر سیستم فروشگاهی شما اجازه چنین کاری را ندهد چه؟ ساده است: میتوانید برچسبی برای محصول اصلی و تمام محصولات جانبی آن در نظر بگیرید. سپس در صفحه محصولات خود، بخشی ایجاد کنید که محصولاتی با تگ مشابه را به کاربران ارائه دهد.
داستانی از برچسب ها و سردرگمی یک مشتری
مدتی قبل، در دفتر خود با یکی از مشتریها جلسه داشتیم. طی این جلسه، مشتری به ما گفت که مطلب ما در مورد مفهوم انکرتکست (متن لینک) را واقعاً دوست داشته است، اما مجبور شده برای خواندن سایر مطالب ما در مورد انکرتکست، به بخش جستجوی وبلاگ ما رجوع کند. البته ما از برچسب "انکرتکست" بر روی تمام مطالب مرتبط با آن استفاده کرده بودیم. اما مساله اینجا بود که سایت ما تازه بروزرسانی شده بود و هنوز تگ های یک مطلب در وبلاگ نمایش داده نمیشد. همین استفاده نکردن درست از برچسب، باعث شده بود که خواننده ما مجبور شود وقت زیادی را صرف کند تا خودش به دنبال مطالب مرتبط بگردد. و ما همیشه مطمئن هستیم که وقتی یک نفر مشکلی را با ما در میان میگذارد، دهها نفر هستند که با آن روبرو میشوند و چیزی به ما نمیگویند. دهها نفر که حتی ممکن است به دنبال دیگر مطالب ما نروند و بلافاصله صفحه را ببندند.
برچسبهای درست چه کمکی به سئو میکنند؟
حالا میرسیم به موضوعی که احتمالاً همه با علاقه منتظر خواندن در مورد آن بودید. امیدوارم که برای رسیدن به آن، مطالب قبلی را رد نکرده باشید. چرا که فهمیدن آنها، کمک بزرگی به درک بهتر تاثیر تگ ها بر سئو میکند.
هر تگ در اصل یک صفحه است. یک صفحه که تعدادی از مطالب یا محصولات سایت را به هم مرتبط میکند و در یک جا آنها را نمایش میدهد. طبیعتاً موتورهای جستجو نیز این صفحه را پیدا میکنند و در نتایج جستجوی خود نمایش میدهند. این یعنی ما به کمک تگ فرصت داریم در جستجوهای مرتبط بیشتری نمایش داشته باشیم و ورودی گوگل خود را از این طریق افزایش دهیم.
برای مثال، تگ آموزش تبلیغات گوگل ادوردز ما را در نظر بگیرید. در صفحه این تگ، شما به تمام مطالب مرتبط به تبلیغ گوگل ما دسترسی دارید. حالا فرض کنیم کسی در گوگل عبارت "آموزش تبلیغ در گوگل" را جستجو کرد. در این حالت، گوگل میخواهد مرتبطترین صفحات را به کاربر پیشنهاد دهد و یکی از آنها، بدون شک صفحه تگ ماست. صفحهای که مقالات بسیار متنوعی درباره گوگل در آن قرار گرفته و میتواند برای کاربر فایده بسیاری داشته باشد.
در واقع، تگ فرصتی برای ما ایجاد کرده که کلمات کلیدی بیشتری را با دقت بالاتری هدف قرار دهیم.
چرا استفاده بیرویه و بیدقت از برچسب ها، سایت شما را نابود میکند؟
اکنون که مفهوم برچسب واضحتر شده است، بگذارید باری دیگر به سراغ فرهنگ استفاده از تگ در ایران برگردیم. فرهنگی که به خاطر به روز نبودن، به جای آنکه برای ما مفید باشد، در حقیقت به ما ضرر میزند.
ما در ایران یاد گرفتهایم که هر چقدر از تگ ها بیشتر استفاده کنیم، سایت ما سئو بهتری دارد. این موضوع شاید چندین سال پیش که موتورهای جستجو اینقدر پیشرفته نبودند، درست بود. اما اکنون چیزی جز ضرر برای سایت شما ندارد. البته، خیال نکنید که این به معنی تغییر کارکرد تگ است.
آنچه که ما در مورد کاربرد و فایده تگ گفتیم، در واقع دلیلی است که اصلاً تگ به وجود آمده است. برای همین اصرار داشتیم که در ابتدا، بدون در نظر گرفتن تاثیر تگ در سئو، به بررسی آن بپردازیم. مساله اینجاست که به مرور زمان، موتورهای جستجو پیشرفت کردهاند و در شناسایی بهتر استفاده درست و غلط از تگ، باهوشتر شدهاند. به همین دلیل دیگر نمیتوان با استفاده از دهها تگ متنوع و گاهاً بیربط، ورودی بیشتری از گوگل گرفت.
تگ های زیاد و بیربط، هیچ سودی برای کاربر ندارند
استفاده درست و به جا از تگ ها، میتواند در دسترسی بهتر کاربران به اطلاعات و محصولات مرتبط، کمک بسیار زیادی بکند. اما دقیقاً عکس همین موضوع در مورد تگ های زیاد صادق است. یعنی تگهای زیاد، باعث میشوند که صفحه شما بسیار به هم ریخته و نامنظم شود و کاربر در انبوهی از کلمات کلیدی بیربط قرار گیرد. تگ هایی که هیچ منطقی برای او ندارند و هیچ کمکی به ماندن او در سایت شما نمیکنند. البته، هیچ بعید نیست که او را فراری دهند.

تگهای زیاد، باعث ایجاد صفحات تکراری میشوند
احتمالاً میدانید که ایجاد صفحات تکراری، بر روی سئو سایت شما تاثیری منفی خواهد داشت. این صفحات بیهوده هستند و هیچ کابردی برای مخاطب ندارند. بنابراین، طبیعی است که گوگل و سایر موتورهای جستجو نیز چندان میانه خوبی با آنها نداشته باشند.
خب، وقتی شما از تگ های متنوع و زیاد استفاده میکنید، به احتمال زیاد قرار است تعداد زیادی از این صفحات تکراری و بیهوده به وجود بیایند. اما چگونه؟ همانطور که گفتیم، ایجاد تگ به معنی ایجاد یک صفحه است. صفحهای که تمام مطالب یا محصولاتی که آن تگ را دارند، به نمایش میگذارد. اما وقتی شما برای هر مطلب یا محصول خود از ده ها تگ متنوع استفاده میکنید، چقدر احتمال دارد که از همین تگ ها در جای دیگری هم استفاده کنید؟ قطعاً تعدادی از این تگ ها خواهند بود که فقط برای همان محصول استفاده شدهاند. این یعنی چندین صفحه به وجود میآیند که در تمام آنها، فقط همین یک محتوا وجود دارد و تنها تفاوت آنها، عنوانشان است.
تگهای زیاد، باعث کم شدن اعتبار محتواهای اصلی شما میشوند
موتورهای جستجو یک راهکار عالی برای مشخص کردن اعتبار و ارزش صفحات اینترنت پیدا کردهاند. اگر درباره سئو زیاد خوانده باشید، حتماً میدانید منظور ما چیست: لینک ها! هر چقدر که یک صفحه شما بیشتر معرفی شده باشد و لینک گرفته باشد، اعتبار آن در موتورهای جستجو بیشتر خواهد بود. حال ممکن است این معرفی توسط خود شما انجام شده باشد (لینک داخلی) یا سایت دیگری شما را معرفی کرده باشد (بک لینک). شما میتوانید در مقاله انواع لینک ها، بیشتر در مورد آنها بخوانید.
وقتی من از یک صفحه سایت خودم به صفحه دیگری لینک میدهم، در واقع مقداری از اعتبار صفحه اول را به صفحه دوم منتقل میکنم. تگ کردن هم دقیقاً اینکار را انجام میدهد. یعنی وقتی من برچسب هایی برای یک مطلب از سایت خودم تعریف میکنم، در حقیقت صفحاتی ایجاد میکنم که تمام آنها در صفحه مطلب من لینک شدهاند.
متوجه شدید؟ اگر قرار باشد من دهها تگ مختلف برای مطلب خود تعریف کنم، در حقیقت اعتبار این صفحه را تا حد زیادی پخش کردهام. در واقع، صفحات متعددی دارم که همه آنها دارای اعتبار کمی هستند. در صورتی که میتوانستم به جای اینکار، اعتبار را در صفحات اصلی خودم با موضوعات مشخص متمرکز کنم و به این ترتیب، شانس رتبه گرفتن خودم در کلمات مرتبط را بیشتر کنم.

به دنبال خدمات سئو هستید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
چگونه از تگ ها به درستی استفاده کنیم؟
ما تا به اینجا، تمام آنچه باید در مورد تگ ها میدانستید را به شما گفتیم. حالا بیاید نحوه استفاده درست از برچسب ها را یاد بگیریم و ببینیم چه نکات مهمی را باید در برچسب زدن رعایت کرد.
هیچوقت برای صفحات خود، برچسب منحصربفرد ایجاد نکنید
فقط زمانی از یک تگ استفاده کنید که به یک موضوع یا ویژگی مشترک بین مطالب یا محصولات شما اشاره دارد و حداقل 2 صفحه میتوانند دارای آن برچسب باشند. البته اشکالی ندارد اگر الان فقط یک مطلب با این موضوع یا ویژگی دارید، اما قرار است در آینده مطالب دیگری با این برچسب نوشته شوند. در واقع، هر چه زودتر یک برچسب خوب را بسازید، بهتر است. چرا که اعتبار پیدا کردن صفحهها در موتورهای جستجو نیاز به زمان دارد.
همیشه اولویت را با کاربر بگذارید
یک راه عالی برای آنکه از استفاده درست تگ ها مطمئن باشید، این است که به کاربر خود نگاه کنید. از خود بپرسید که وجود این برچسب چه کمکی به مخاطبان سایت من خواهد کرد؟ آیا باعث میشود که آنها بیشتر در سایت من بمانند یا فقط آنها را گیج میکند؟ مطمئن باشید که پرسیدن این سوالات، میتواند تصمیمگیری را برای شما بسیار راحت کند.
عنوان تگ های خود را طبق جستجوها انتخاب کنید
قبل از آنکه عنوان تگ خود را مشخص کنید، بد نیست یک تحقیق کلمات کلیدی کوچک در مورد آن انجام دهید. یعنی ببینید که موضوع یا ویژگی مورد نظر شما چگونه در گوگل جستجو میشود. سپس عنوانی را انتخاب کنید که بیشترین جستجو را داشته باشد.
برای برچسب های خود توضیح بنویسید
اگر امکان توضیح نوشتن برای صفحه تگ را دارید، حتماً این کار را انجام دهید. وجود توضیحات در صفحه تگ، باعث میشود که این صفحه هم برای کاربر قابل فهمتر باشد، هم موتورهای جستجو موضوع آن را بهتر شناسایی کنند. همچنین در صورت امکان، متا تایتل و دیسکریپشن نیز برای این صفحه ایجاد کنید.
هنگام برچسب زدن، به موضوع کار داشته باشید، نه کلمه کلیدی
شاید تا الان این نکته را فهمیده باشید. اما گفتن مجدد آن قطعاً ضرر ندارد: شما هنگام برچسب زدن باید به مفهوم و معنی کار داشته باشید. منظور من چیست؟ یعنی ما به جای ایجاد دو برچسب "روانشناسی و بازاریابی" و "تاثیر روانشناسی در بازاریابی"، فقط یک برچسب ایجاد میکنیم و سعی میکنیم در هر دوی این کلمات کلیدی رتبه کسب کنیم. نه اینکه برای هر کلمه کلیدی، یک برچسب بزنیم.
ای خدای بزرگ، چگونه تگ های قبلی خودم را مرتب کنم؟
حالا شما همهچیز را درباره تگها میدانید. اما اگر تا به امروز مسیر اشتباه را رفته باشید چه؟ اگر اکنون هزاران تگ بیربط دارید که فقط برای یک مطلب یا محصول هستند، احتمالاً دنیا بر سرتان خراب شده است. آخر چطور باید این تعداد تگ را مرتب کرد؟
از بین بردن تگ های منحصر به فرد یک محتوا
در درجه اول، شما باید همه تگهایی که فقط یک بار استفاده شدهاند را از بین ببرید. اما لازم است صفحات ایجاد شده برای این تگها، به محتوای اصلی شما منتقل (ریدایرکت) شوند. به این ترتیب، اعتباری که آنها در موتورهای جستجو دارند، به محتوای اصلی باز میگردد. اما انجام این کار به صورت دستی، چندان راحت نیست. پس باید چه کار کنید؟ میتوانید از یک برنامهنویس بخواهید این کار را برای شما انجام دهد یا در مخزن وردپرس افزونهای برای این کار پیدا کنید.

از بین بردن تگهای تکراری و بیفایده
تا همینجای کار، سایت شما از نظر کاربرد و سئو وضعیت بسیار بهتری پیدا کرده است. اما اگر واقعاً قصد تمیز کردن مطالب یا محصولات سایت خود را دارید، اکنون باید دست به کار شوید و تگهای دیگر خود را بررسی کنید. اکثر سیستمهای مدیریت سایت دارای بخشی هستند که این تگ ها را به شما نشان میدهد. سعی کنید تا جای ممکن این تگ ها را با هم ادغام کنید. یعنی تگهایی با موضوع یکسان را در یک صفحه جمع کنید. در این مرحله نیز لازم است که این ادغام همراه با ریدایرکت باشد. یعنی تمام تگهای قبلی به صفحه تگ جدید منتقل شوند.
به تگ های پر بازدید توجه ویژهای داشته باشید
یک مساله مهم که هنگام تمیز کردن تگ های خود باید به آن توجه داشته باشید، رتبه هر تگ در موتور جستجوی گوگل و تعداد ورودی آن است. پیشنهاد ما به شما این است که از ابزار تحلیل گر آنالیتیکس استفاده کنید تا بتوانید تگ های پر بازدید خود را شناسایی کنید. از بین بردن بدون فکر این تگ ها، میتواند ضربهای منفی به سئو شما بزند. پس سعی کنید با دقت بیشتری درباره آنها تصمیم بگیرید و حتی اگر قصد پاک کردن آنها را دارید، مطمئن شوید که به صفحه درستی منتقل میشوند.
برای بررسی تعداد ورودی هر تگ، کافی است وارد آنالیتیکس خود شوید، به بخش Behavior < Content مراجعه کنید و کلمه tag (یا هر کلمه دیگری که برچسبهای شما با استفاده از آن مشخص میشوند) را جستجو کنید. سپس به راحتی میتوانید تعداد ورودی هر تگ را مورد بررسی قرار دهید. (برای اطلاعات بیشتر میتوانید به تگ مطالب آموزشی گوگل آنالیتیکس ما مراجعه نمایید.)
برچسب ها، برچسب ها، برچسب های عزیز
همه چیز را به شما گفتم؟ چیزی را از قلم نینداختم؟ فکر میکنم اینطور باشد. اما برای اطمینان، اگر چیزی درباره برچسب ها مانده که میخواهید بدانید یا سوالی برای شما به وجود آمده که پاسخ آن در این مطلب نیست، میتوانید از بخش دیدگاهها آن را با ما مطرح کنید تا پاسخ سوال شما را در اولین فرصت بدهیم.
در نهایت، بگذارید یک بار دیگر تاکید کنم که برچسب یک ابزار عالی برای طبقهبندی و مرتب کردن محتوای یک سایت است. به کمک برچسب میتوان کاری کرد که کاربران از سایت شما راحتتر استفاده کنند و بیشتر در آن وقت بگذرانند. اما این آموزه غلط ایرانی که با میگوید "برچسب بیشتر، رتبه بهتر"، این فرصت را از ما میگیرد و سایت های ما را مجهز به تعداد زیادی صفحه بیهوده و بی کاربرد میکند که تاثیر منفی هم روی کاربر من و هم روی سئو ما دارند.
در اینجور مواقع، من همیشه به یاد مثالی جالب میافتم: یک چاقو را در نظر بگیرید. این چاقو فواید بسیاری برای ما دارد. مثلاً با آن میوه پوست میکنیم. اما همین چاقو میتواند استفادههای بسیار نادرستی هم داشته باشد. مثلاً در بدترین حالت میتواند جان یک انسان را هم در خطر بیندازد. اما اشکال از چاقو نیست. اشکال از استفاده نادرست از آن است.
امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید و چیزی جدید یاد گرفته باشید. امیدوارم این مطلب به بهتر شدن این آشفته بازار پر از برچسب اینترنت کمک کند و در طولانیمدت، سایتهای ایرانی دارای ساختار بهتر و مفیدتری باشند.



دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
امین رمضانی
مطالب این سایت به طرز دیونه کننده ای خوب و جامع هستند و انقدر حرفه ای نوشته می شوند که ادم از خوندنش هم لذت میبره
سمیرا سرباز
سلام آقای رمضانی، نظر لطف شماست 🙂 خوشحالیم که مطالبمون رو دوست داشتید
هادی خوش بخت
واقعا عالی بود
هم خوب توضیح دادید و هم کاربردی دمتون گرم نوینی ها
مهدی
سلام وقت بخیر میشه راجب تکنیک های مهم در سایتهای اطلاعاتی و خبری چون fram و fash هم مطلب بگذارید ممنون.
مرضیه اقبالی
سلام نظرتون رو به تیم محتوا منتقل میکنیم.
مهرداد عربلو
سلام و عرض ادب
العان حدود 5 ماه هست که من داخل بیشتر مقاله هاتون سوال میپرسم و جوابی داده نمیشه
دیروز هم یک سوال در مورد برچسب ها پرسیدم بازم جوابی داده نشد
این اصلا تجربه خوبی برای من که آموزش تولید محتواتون رو خریداری کردم نیست
فرانک برادران
سلام جناب عربلوی عزیز
پشتیبانی ما از طریق تیکت انجام میشه که کارشناس مربوطه راهنماییتون کنه
لطفا برامون تیکت ارسال کنید
با تشکر
مهرداد عربلو
فوق العاده توضیح داده بودید ، از پکیج های آموزشی هم بهتر بود که با قیمت بالا به فروش میرسه
سپاس
مینا شهانی
سلام مهرداد عزیز
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
ممنون از شما
ایوب سوسنی
بسیار عالی، جامع و کامل نوشته شده
مینا شهانی
سلام
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده.
موفق باشید.
میلاد موسوی
سلام
ممنون از محتوایی که نوشتید، آیا این محتوا هنوز اعتبار داره یا خیر؟
دلیلی داشته که تگ های آموزش تبلیغات گوگل یا معرفی روشهای مختلف بازاریابی رو از تو سایتتون حذف و ریدایرکت کردید؟
حامد رضوی
میلاد جان سلام، بله این محتوا اعتبار داره،
دلیل ریدایرکت کردن این بود که ما بخش آکادمی سایت رو توسعه دادیم و ترجیح دادیم به عنوان مثال، صفحه آموزش تبلیغات گوگل بیاد بالا و به همین دلیل، تگ آموزش تبلیغات گوگل رو به این صفحه ریدایرکت کردیم تا اعتبارش به این صفحه منتقل بشه.
محمد محمدزاده
سلام ممنون از مطلب خوبتون
یک سوال که برای من پیش اومد این بود:
یکمی هم شاید بی ربط باشه
یک سایت که بر محور ترجمه و دوبله هست و لندینگ هایی با کلمه کلیدی ترجمه داره آیا میتونه دسته بندی ترجمه داشته باشه؟
حالا برای برچسب ها چطور آیا میشه ترجمه فیلم که یکی دیگه از کلمات تارگت شده در لندینگ پیج هست بعنوان برچست مشخص بشه یا مشکل ایجاد میکنه؟
چون توی سوالات پرسیده بودین سایت vidubia com هست
حسین بابائی
سلام
برای استفاده در دستهبندی مشکلی نداره. اما برای تگها بهتر هست از عبارتی که در دستهبندی استفاده شده برای تگ دوباره استفاده نشه.
موفق باشید.
مریم
سلام بسیار عالی … مثل همیشه جذاب و کامل و جامع بود. تشکر فراوان
مینا شهانی
سلام مریم عزیز
خوشحالیم که مقاله را دوست داشتید
ما هم از شما ممنونیم
احمدرضا
من تا حالا بیش از سه بار این مقاله رو خوندم. خیلی جذاب و کمک کننده است. فقط یه سوالی داشتم. خب اگه قراره تگ موضوعی بزنیم، باید اول چندتا مقاله راجع به یک موضوع بنویسیم و بعد بهشون تگ بزنیم یا از اول تگ بزنیم و بعداً مقاله ها رو اضافه کنیم؟
این موضوعیه که من این روزها در سایتم باهاش درگیرم. مقاله هایی نوشتم ولی یه تگ داره. الان دو دلم که این تگا رو حذف کنم یا نه؟ اگه یه مدت تگ منحصر به فرد داشته باشیم تا مطلب جدید اضافه بشه، مشکلی داره؟ ممنون میشم بهم جواب بدید.
حسین بابائی
سلام احمدرضا
تا زمانی که شما محتوایی نداشته باشید و تگی هم به اون اختصاص نداده باشید، تگ ساختن خالی فایدهای نداره. در واقع تگ دستهبندی دوم سایت شماست. وقتی شما در فروشگاه پیراهن مردانه و زنانه دارید، این دو گروه کالای شما دستهبندی هستند اما برای جدا کردن رنگ پیراهنها، برند و … از تگگذاری استفاده میکنید.
شما محتوا ایجاد کنید بعد تگها رو با دید بلند مدت به هر صفحه اضافه کنید. اگر هم هنوز بازدید زیادی ندارید میتونید تگهای اشتباه رو بدون نگرانی حذف کنید.
موفق باشید
میلاد کریمی
سلام خسته نباشید . جالب بود برام تا حالا فکر میکردم هرچی برچست بیشتر باشه در رابطه باید پست بهتره!!! من سایت موزیک دارم خیلی گسترده نیست فعالیتمو ی 4 ماهی میشه شروع کردم تا الان حدود 4000 برچسب استفاده کردم پیشنهاد شما چیه؟ الان ک این مطلبتون خوندم توجه شدم چی به چیه و از این به بعد درست برچسب گذاری کنم . برچسب های قبلی ک تا الان زده شده پیشنهاد شما چیه چیکارشون کنم بنظرتون؟؟
حسین بابائی
سلام
برچسبهای قبلی رو هرچی اضافی هست حذف کنید و طبق نکاتی که داخل مقاله گفتیم فقط از تعداد کمی برچسب بهینه استفاده کنید.
میلاد کریمی
سلام دوباره ببین الان من برچسب های اضافه رو پاک کنم و اونایی که مورد نیاز نگهدارم دسته بندی هم درست کردم مثلا میخوام برچسب هایی رو نگهدارم ک اسم خواننده هستن در مقابل دسته بندی که کردم برای هر خواننده یک دسته با اسم خودش درست کردم پیشنهاد شما چیه؟ دسته بندی نگهدارم یا برچسب ادرس سایتمو میزارم اگه وقتتون اجازه داد ی نگاه بندازین راهنمایی کنید ممنون میشم mazenimusic و بعد میتونید بهم پیشنهاد چنتا برچسب خوب بدین ک برای سایتم روشون کار کنم؟ خیلی ممنون
حسین بابائی
بهتر هست دستهبندی رو اسامی خوانندهها بذارید و در تگ به جای نام خواننده از سبک، زبان و سایر ویژگیهای موسیقی استفاده کنید. هدفتون این باشه که کاربر سریعتر به نتایج دلخواهش برسه. دستهبندیها هم نریزید توی تگها :))
موفق باشید
میلاد کریمی
راهی هست ک بشه همه رو یجا به صفحه اول سایت ریدایرکت کنم یا باید دونه دونه و به همون پست مربوط ریدایرکت ون کنم؟؟
حسین بابائی
اگر از وردپرس استفاده میکنید حتما افزونهای برای این کار پیدا میشه. این سه تا رو بررسی کنید کدومش مشکلتون رو میتونه حل کنه. هر سه رایگان هستند و میتونید از مخزن وردپرس نصب کنید.
Bulk Move
Search & Replace
Term Management Tools
مهدی عبدالهیان
سلام و خسته نباشید.
یه سوال داشتم میخواستم ببینم برچسب های مشابه برای یه دسته بندی که محصولاتش مثل هم هستش مشکلی داره؟؟
یعنی برچسب محصولات الف رو برای برچسب محصولات ب هم استفاده بشه یا نه برای هر محصول باید برچسب جداگانه تعریف کرد و به هیچ وجه نباید برچسب محصولات شبیه هم باشه؟؟
حسین بابائی
سلام. در صورتی که سایر فاکتورهای انتخاب برچسب رو رعایت کرده باشید مشکلی نداره. کار برچسب مثل یک دستهبندی ثانویه هست که کمک میکنه کاربر محصولات رو براساس برند، رنگ یا هر چیز دیگهای پیدا کنه پس مشکلی نداره.
موفق باشید
مهدی عبدالهیان
ممنون از پاسخگوییتون.
االان من برای یه دسته بندیم که نزدیک به 1500 محصول داره برچسب های یکسان گذاشتم و تعداد برچسب ها هم خیلی زیاد هستش شاید حدود 80 تابشه و تقریبا برای همه یکسان هست.منکه قبلا در مورد اهمیت برچسب ها اطلاع نداشتم تازه فهمیدم چقدر مهم هستش.
بنظرتون الان من چکار کنم؟؟؟
حسین بابائی
اگر ۸۰ برچسب یکسان دارید که برای اکثر محصولات یکسان هست پس این تگگذاری کمک زیادی نمیکنه. فروشگاه لباسی رو در نظر بگیرید که دستهبندی تیشرت، پیراهن، شلوار، کاپشن داره. در این سایت هر کدوم از این انواع لباس یک دستهبندی هستند اما میتونید برای هر کدوم برچسب جنس و رنگ بزنید. این برچسب به کاربر کمک میکنه راحتتر انتخاب کنه. اما وقتی شما یک دستهبندی دارید که چندین برچسب یکسان دارند، یعنی دستهبندی شما اشتباه هست.
البته این برداشت من با توجه به توضیحات شما بود.
مهدی عبدالهیان
سلام.
الان بنظرتون اون برچسب هارو یکی یکی ریدارکتشون کنم به یه صفحه مثلا صفحه اصلی یا نه اینکه به کمک سئو 410 بزنم که این صفحه حذف شده است؟؟
حسین بابائی
اینطوری نمیشه به این سوال جواب داد. باید سایت رو دید و تمام فاکتورها رو در کنار هم بررسی کرد.
بهار
ممنون عالی بود من دقیقا داشتم همین اشتباه رو انجام میدادم که مقاله مفید سایت شمارو مطالعه کردم
امین ظفری
ممنون از مطالب خوب و کامل تون. سوال بنده در مورد برچسب ها این است:
حسین بابائی
سلام
سوالتون تایپ نشده 🙂
ali ahmadi
سلام ، دوستان وبمستر ، نوشتن توضیحات برای برچسب ها توی سئو سایت معجزه میکنه.
برای نوشتن توضیحات برچسب از قسمت نوشته ها > برچسب ها در پنل وردپرس استفاده کنید.
اگر قالب وردپرسی شما از توضیحات برچسب پشتیبانی نمی کرد (که اکثر قالب ها متاسفانه اینطور هستند) این کدی که در زیر قرار می دهم را در جای مناسبی از tag.php قالبتون قرار بدید.
کد »
رویا ایرانی
فقط میتونم بگم که این مطلب فوق عالی بود
سهیل رهبری
ممنون ❤️
سجاد یوسفی
سلام، ما یه فروشگاه اینترنتی با تعداد محصولات زیاد هستیم همین الان حدودا 150 تا 200 تا دسته بندی محصول داریم. میخواستم ببینم برای زیر دسته بندی (به دلیل تنوع محصول و گاها شامل شدن چند دسته بندی مادر تصمیم گرفتیم دیگه زیر دسته بندی اضافه نکنیم) بهتره از برچسب محصول استفاده کنیم یا از ویژگی محصول و فعال کردن بایگانی؟ اصلا تو فاکتورهای گوگل اولویتی لینک برچسب محصول نسبت به لینک ویژگی محصول داره یا نه؟ اگه بخوایم هم برچسب بزنیم هم ویژگی رو داشته باشیم با تگ کنونیکال مشکل داپلیکت حل میشه یا نه؟
سمیرا سرباز
سلام آقای یوسفی، متوجه سوالتون نشدم متاسفانه، اگر ممکنه آدرس سایت رو بذارید یه نگاهی بندازیم.
سجاد مولایی
سلام خدمت شما
اول یه تشکر از بچه هایی محتوا نوین بکنم چون واقعا بی نظیر هستن
یه سوال اینکه
فرض کنید لندینگ پیج با نام طراحی سایت در سایت وجود دارد که در منو هم وجود دارد و صفحه مورد نظر برای گرفتن رتبه هست بعد اگر نوشته هارو دسته بندی کرده باشیم و یک دسته به نام طراحی سایت داشته باشیم که مقالات طراحی سایت داخلش وجود داشته باشه و لینک دهی به لندینگ طراحی سایت انجام بشه و همچنین در مقالات برچسب طراحی سایت هم وجود داشته باشه
این سه یعنی لندینگ و برچسب و دسته باهم تقریبا رقیب میشن میخواستم ببینم راه حلی درباره این مشکل وجود داره ؟
پیشاپیش ممنونم از پاسخ شما
سمیرا سرباز
سلام آقای مولایی
ممنون از لطفتون 🙂
یه سوال اینجا پیش میاد. چرا میخواید هم تگ طراحی سایت داشته باشید هم دسته؟
علی زمانی
سلام و عرض خسته نباشید مطلب عالی بود اما بنده یک سوال داشتم
بنده الان یک مطلب دارم به عنوان دانلود اینستاگرام برای ویندوز ۱۰
در حال حاضر هم برچسب این مورد و هم مطلب بنده در صفحه اول هست اما خود این باعث داپلیکیت شدن یا زامبی شدن محتوی نمیشه ؟
یا اینکه بنده نمی بایست این تگ رو به کار میبردم در مطلب ؟
ممنون میشم پاسخ بدید چون بسیاری از مطالب دیگه سایت بنده هم به همین صورت هست هم تگ و هم مطلب میاد تو صفحه اول و بعد افت شدید پیدا میکنه
سمیرا سرباز
سلام آقای زمانی،
بستگی به این داره که این مطالب تا چقدر همپوشانی داشته باشن. برای احتیاط هم میتونید تگ کانونیکال بزنید.
سید محمد هاشمی
درود بر شما
سپاس از شما که به دانش ما می افزایید. کل مطلب را با دقت خواندم و تقریبا متوجه شدم که چگونه باید دسته ها و برچسب ها را مدیریت کنم.
برای آسودگی خاطر پرسشم رو مطرح می کنم. پیشاپیش از پاسخ تان سپاسگزارم.
من یک سایت در زمینه دانلود موسیقی دارم. یکسری دسته بندی کلی دارم که تعدادشون معدوده مانند موسیقی سنتی، بی کلام و…
از اونجایی که به ازای هر خواننده چندین محتوا ایجاد می شه. در حال حاظر بخاطر اینکه تعداد دسته ها زیاد نشه. اسم خواننده ها را بعنوان برچسب در نظر گرفتم. که هر کسی رو اسم خواننده کلیک کرد به کل مطالب مربوط به همون خواننده دسترسی پیدا کنه.
برای هر پست هم فقط اسم خواننده رو تگ می کنم.
بنظر شما این روالی که در پیش گرفتم کار درستی هستش؟
چونکه تعداد خواننده ها خیلی زیاده اگه بخوام برای هر کدوم یه دسته ایجاد کنم فکر کنم خودش معضلی بشه در آینده.
ببخشید پرسشم اندکی طولانی شد.
سمیرا سرباز
سلام جناب هاشمی، ممنون از ابراز محبتتون 🙂
نه اشکالی نداره، اتفاقا کار خوبی انجام دادید 🙂
حسین
با عرض سلام و خسته نباشید.
من سایت وردپرسی دارم و از افزونه یواست پرمیوم استفاده میکنم. یواست بطور خودکار تمام تگ ها رو noindex زده و داخل سرچ کنسول هم این موضوع به وضوح دیده میشه. الان تکلیف من چیه ؟ تگهارو ایندکس کنم یا به یواست اعتماد داشته باشم؟ لطفا راهنمایی کنید.
سهیل رهبری
سلام حسین جان
یواست یک ابزاره. مدیر سایت در نهایت شمایی. اگر نیاز نداری که ایندکس بشن تگها، خب نکن. اگر میخوای ایندکس بشن، خب بزار بشن.
اما خب به صورت کلی خوبه که ایندکس بشن.
پویا
سلام خسته نباشید یه سوال داشتم
مثلا در یه سایت فروشگاهی دسته بندی محصولات مراقبت پوستی رو داریم در این دسته بندی حدودا 20 محصول داریم آیا درسته در هر 20 محصول تگ محصولات مراقبت پوستی بزاریم – طوری میشه وقتی کاربر وارد یه محصول شد روی تگ مورد نظر کلیک کرد 20 محصول بهش نمایش داده میشه
آیا این کار درسته؟؟
سمیرا سرباز
سلام، سلامت باشید
ببینید، خودتون مگه نمیگید که دسته مراقبت پوستی رو دارید؟ پس دیگه چه نیازی به تگش هست؟
بهجای تگ مراقبت پوستی میتونید مثلاً ضدآفتابها، روشنکنندهها، ضدچروکها و … رو تگ کنید.
اگر بخوام خلاصه بگم، بهتره که کلیات رو (که تعدادشون کمتره) تو دسته بیارید و جزئیات رو تو تگ.
برای مثال من یه سایت فروش لوازم خونگی دارم. دستههاش میشه:
لوازم آشپزخانه / لوازم برقی / مبلمان
تگ ها میشه:
جاروبرقی / آبمیوهگیری / میز ناهارخوری
امیر اخروی
سلام یک سوالی داشتم که برچسب میتونه جمله هم باشه
مثلا : دانلود برنامه ویرایش عکس در اپل
این جمله میتونه در برچسب ها قرار بگیره؟
و اینکه حدودا چند تا برچسب برای یک مطلب کافیه؟
باتشکر از مطالب عالیتون
حامد رضوی
سلام جناب اخروی
اول اینکه جمله ترجیحاً نباید برچسب بشه و باید موضوع محور فکر کرد.
دوم اینکه نمیشه تعداد گفت، بسته به نیاز باید تصمیم بگیرید.
سوم اینکه از سوالها مشخصه که مطلب رو کامل مطالعه نکردید. اگر وقت بگذارید، جواب سوالهاتون رو خیلی بهتر متوجه میشید.
مرتضی خوش روش
سلام، ضمن تشکر از مطلب خوبتون سوالی داشتم:
فرض بفرمایید میخواهم برای یک نوشته که دستوری را در یک نرم افزار توضیح میدهد برچسب تعریف کنم، مثلا: “دستور Trim”
سوال اینجاست که آیا این برچسب می تواند جستجوهای گوگل را که فقط برای کلمه “trim” انجام شده را از گوگل جذب کند؟ یا کاربر باید حتما عبارت “دستور Trim” را برای این منظور جستجو کند.
با تشکر
سهیل رهبری
گوگل الان هوشمندی بالایی داره و اگر کاربری که سرچ می کنه trim واقعاً دنبال مقاله شما باشه، اون رو نمایش میده. اما دلیلی برای زدن برچسب وجود نداره و خود مقاله کافیه.
مصطفی میرزائی
سلام. مقاله خیلی عالی بود.
فقط یه سوال برام پیش اومده.
من هم متاسفانه همین مشکل رو برای سایتم دارم ( استفاده از هزاران تگ بی استفاده ). از چند منبع دیگه هم پرسیدم که نظرشون این بود:
اول تو سرچ کنسول اون url رو حذف کنید. بعد ریدایرکت ها رو انجام بدید.
خواستم نظر شما رو بدونم و اگر صحیح هست به مقاله اضافه کنید.
سهیل رهبری
حذف url از سرچ کنسول یک راه حل موقت هست. چرا که خود گوگل بعد از مدتی، url ها رو دوباره ایندکس میکنه. اونها رو مستقیم حذف کنید. در طول زمان، اینکار به نفعتونه.
نیما داروَکی
سلام
چطوری میشه برای صفحه برچسب ها meta description و کلمه کلیدی و بقیه چیزا رو تعریف کرد؟
ممنون میشم اگه بهم بگید که شما چطوری تو سایت نوین صفحه برچسب ها رو مدیریت می کنید و یه سری توضیحات هم کنار پست ها می نویسید.
خیلی کارتون درسته، ممنون.
سمیرا سرباز
سلام آقای داروکی
تو وردپرس کافیه افزونه Yoast رو نصب کنید، بعدش یه سری فیلد زیر هر مطلب براتون میاد که میتونید توشون متا دیسکریپشن، کلمه کلیدی و بقیه چیزهارو بنویسید.
لطف دارید
معین عباسی
عرض ادب. خسته نباشید میگم بابت این مقاله فوق العادتون. من یک سوال دارم. ببینید من پس از خوندن این مقاله تمام برچسب هایی رو که برای مقالات سایتم قرار داده بودم حذف کردم و چون از افزونه yoast seo استفاده می کنم برای حذف هریک از تگ ها از ریدایرکت 410 استفاده کردم تا صفحه مربوط به اون تگ کامل حذف بشه. اینم بگم که سایت من تازه تاسیسه و تعداد مقالاتی که براشون تگ گذاشته بودم و تعداد تگ ها کم بودن. حالا سوال من اینه که ایا با حذف تگ ها ممکنه یک سایت پنالتی بشه؟ چون این تگ ها ایندکس شده بودن بعضیاشون.
چون مثلا یکی از مقالات سایت من با اینکه سایتم تازه تاسیسه اما اومده بود صفحه دوم اما الان بعد از حذف تگ ها رتبه این صفحه افزایش پیدا کرده و از صفحه دوم رفته عقب. ایا ممکنه گوگل سایت منو پنالتی کرده باشه؟
ممنون میشم راهنماییم کنید.
حامد رضوی
سلام جناب عباسی عزیز
قبل از هر چیز، یک اصل طلایی رو بهتون یاد بدیم: همیشه برای پیدا کردن جواب، خودتون رو بزارید جای یکی از مدیرهای گوگل و فکر کنید که شما بودید چه تصمیمی میگرفتید.
طبیعتاً با تغییرات، شاهد کمی افت یا افزایش رتبه هستید. اما این تاثیر زودهنگام هست و تاثیر واقعی زمانبره. در واقع گوگل ثبات رو بیشتر دوست داره و تغییرات زیاد باعث میشه برای یک مدت کوتاهی به سایت اعتماد نداشته باشه (تا وقتی که شرایط سایت دوباره با ثبات بشه). اما اصلاً به این معنی نیست که جریمه بشید. اگر قرار بود اینجوری باشه، عملاً یعنی هیچوقت نباید کار درست رو انجام میدادید و مطمئناً گوگل هم این رو نمیخواد.
عزیز
سلام بر نوینیهای مهربان. چند روز در مورد سئو میخواندم که به مسئلهی دستهها و برچسبهای وردپرس برخوردم که برایم سوالاتی پیش آمد.من یک سایت ادبی و شخصی دارم که برای بهبود آن خواستم از نظرات دوستان نوینی هم استفاده کنم. برای سه ماه لینک سایتتان را در قالب سایتم قرار دادم تا اندک جبران محبتهایتان باشد.
1- سایت من سایت شعر است، و برای کشورها و در زیر مجموعه آن برای هر شاعر یک دسته ایجاد شده است. که این شیوه باعث میشود تعداد دستههای سایتم زیاد باشد. که همهجا نوشتهاند دستهی زیاد برای سئو خوب نیست. آیا این شیوه در مورد سایت من هم درست نیست؟ چون طریقهی دسته بندی دیگری به ذهنم نمی رسید.
2- من اگر یک دسته مثلا با عنوان «احمد شاملو» داشته باشم برای تمامی نوشتههای موجود در این دسته، تگ «احمد شاملو» را هم اضافه کردهام. که باز نوشتهاند استفاده از برچسب همنام با دسته، کار درستی نیست. حالا بهتر است من دسته ها را به آن برچسبها ریدایرکت کنم و یا اینکه صفحه برچسب را به دسته ریدایرکت کنم و سپس آن برچسب را پاک کنم؟
3- من برای تمامی نوشتههای دسته «احمد شاملو» با توجه به محتوای سایت مجبورم از برچسبهای یکسانی مانند « اشعار احمد شاملو، شعرهای احمد شاملو، سروده های احمد شاملو و …» استفاده کنم. این برای سئو بد است؟ اگر بله، راه حل چیست؟
امیرحسین رهبری
سلام جناب محمدی
عذر می خوام اگر یک مقدار دیر جواب میدیم. سرمون یک مقدار شلوغه و با اینحال هر فرصتی باشه، سراغ نظرات شما میایم.
اول اینکه ممنون بابت لطفی که به ما داشتید و لینکی که به ما دادید. حالا بریم سراغ جواب سوالتون:
ببینید، در یک کلام هیچوقت نباید ساختار منطقی خودتون رو فدای گوگل کنید. همونطور که گفتید این ساختار کاملاً منطقی هست و بنابراین دلیلی نداره تغییر بکنه. صفحه زیاد باعث میشه اعتبار سایت کمی پخش بشه، اما واقعا این چیز اونقدر مهمی نیست و کاربر باید اولویت باشه. اما اینکه برچسب های اضافی برای شاملو داشته باشید، کار درستی نیست.
هر موضوعی باید یک صفحه داشته باشه. حالا این صفحه می تونه دسته بندی یا تگ باشه. همیشه به قصد کاربر از اومدن به یک صفحه فکر کنید. آیا قصد کسی که به صفحه دسته بندی شاملو میاد با کسی که به سراغ صفحه اشعار شاملو میره فرق می کنه؟ اگر نه، پس دلیلی نداره که از هم جدا بشن. و با توجه به اینکه دسته بندی شاعرها جزو اصلی کار شماست، طبیعتاً باید دسته حفظ بشه و صفحه های برچسب به دسته ها ریدایکرت بشن.
حالا بگذارید جلوتر بریم: در مرحله بعد، شما می تونید صفحه هایی برای موضو اشعار مثل اشعار عاشقانه ایجاد کنید. باز توی این مورد بهتره از دسته بندی اصلی استفاده بشه، چون این موارد هم مهم هستن. حتی دسته بندی بر اساس نوع شعر مثلاً شعر نو هم منطقیه. اما برچسب مربوط به وقتیه که یک موضوع فرعی دارید، مثلاً “اشعار مرتبط با وطن” ممکنه یک دسته نباشه، اما خوبه که یک برچسب باشه، چون احتمالاً جستجو میشه.
عزیز
سلام دوباره. آقای رهبری خیلی عذر میخواهم که دوباره مزاحم می شوم. ولی یک سوال داشتم. وقتی من دسته بندی «احمد شاملو» را دارم به این دلیل از برچسبهایی مانند «اشعار احمد شاملو» یا «شعرهای احمد شاملو» استفاده میکنم که بیشتر افراد در گوگل آن برچسب ها را جستجو می کنند. من چگونه باید به مخاطب و رباتهای گوگل اعلام کنم تمامی پستهایی که در دسته بندی «احمد شاملو» منتشر شده اند در واقع اشعار آن شاعر هستند؟
می توانم مثلا برای پستی که جدید می نویسم باز از همان برچسب اشعار احمد شاملو استفاده کنم ولی صفحه آن برچسب را به دسته احمد شاملو ریدایرکت کنم؟
عزیز
آقای رهبری ممنونم از پاسخ دقیق شما. از آنجایی که حتم داشتم شما نظرات را با هر فاصلهی زمانی هم باشد باز خواهید خواند، من نیز هر چند روز یکبار این صفحه را از بوکمارکهایم باز میکردم. صمیمانه سپاسگذارم از راهنماییتان.
فقط اگر من برچسب «اشعار احمد شاملو» را به دستهبندی «احمد شاملو» ردایرکت کنم، بعد از مدتی، مثلا سه ماه، آن برچسب را از سایت حذف کنم یا بگذرام باقی بماند؟
در مورد پیشنهاد آخری که دادید، در سایت های خارجی دیده ام که بخشهایی یا به اصطلاح کالکشن ایجاد می کنند که در این مورد میخوانم تا ببینم بهترین راه برای ایجاد کالکشن ها چیست.
میثم اکبری
خیلس کامل و جامع استفاده کردیم با تشکر
بابک خدادوست
خواهش میکنم آقای اکبری 🙂
فرهاد
سلام و خیلی ممنون بابت مقاله آموزندهای که به اشتراک گذاشتید…یک سوال:: در وردپرس، وقتی در صفحه «ویرایش نوشته» و قسمت «برچسب» علامت ضربدر کنار یک تگ رو میزنیم، اون تگ پاک میشه کلا؟؟ یا اینکه برای پاک کردن کامل یک تگ، باید به صفحه اون تگ رفت و اون تگ رو پاک کرد….من در بعضی صفحاتم، در ویرایش نوشته، تگ های موجود رو بر اساس آمار کوئری سرچ کنسول با تگهای پربازدید جایگزین کردم:: علامت ضربدر تگهای کم کاربرد رو زدم، و صفحه رو آپدیت و سیو کردم…بعد، مقاله شما رو خوندم و دیدم شما نوشتید قبل از حذف تگ، ریدایرکت رو چک و اصلاح کنید….متاسفانه در مورد ریدایرکت، اخیرا تجربه خیلی بدی داشتم در وبسایتم و کلا مشکل 404 پیدا کرد و یک هفته از نتایج گوگل حذف شدم…لطفا راهنمایی م کنید..ممنون و سپاسگزارم
امیرحسین رهبری
فرهاد جان، سلام
خیر، باید حتماً به صفحه تگ ها توی بخش مدیریت وردپرس برید و به صورت دستی تگ رو پاک کنی. خوبم هست اگر این صفحات به تگ ها یا صفحه های مرتبط ریدایکرت بشن (البته این یکم کار رو سخت می کنه)
مدیر وب سایت
سلام
زیباترین ، کاملترین و جذاب ترین مطلبی بود که راجع به تگ خوندم عالی بود
تشکر از وب سایت خوبتون
الهه حسین پور
سلام
مرسی از همراهیتون و خوشحالیم که مطلب براتون مفید بوده؛
با آرزوی موفقیت.
میلاد قارونی
سلام
مطالبتون خیلی خوبه اما یک مشکلی که داره، طولانی بودن و پرداختن بیش از حد به بعضی از حواشی است که بارها گفتم اما متاسفانه پاسخی از مدیران دریافت نکردم. حالا بگذریم…
یجا گفتیم برچسب تاثیر داره..هر برچسب یک صفحه است که باید به صورت مجزا روی آن کار شود، اما یک سوالی که دارم اینه که مطلب ما اگر چند برچسب داشته باشد در چند صفحه قرار می گیرد و این کپی حساب نمی شود؟
سهیل رهبری
سلام جناب قارونی
در مورد طولانی بودن مطلب، واقعیت ما برای اینکه مطمئن بشیم مطلب جا افتاده و همه چیز گفته میشه، راهی جز طولانی نوشتن و توضیح کامل نداریم. اما همیشه با تیتربندی و ساختار درست سعی کردیم دسترسی رو برای کسانی که دنبال یک بخش خاص از مقاله هستن، راحت کنیم.
حالا بریم سراغ تاثیر برچسب: همونطور که ما هم گفتیم، داشتن چند برچسب مشکل نداره. مشکل وقتی پیش میاد که این برچسب ها فقط برای یک مقاله زده بشن. اونوقت صفحه کپی ایجاد میشه.
باقری
باسلام و تشکر از مقاله خیلی کاملتون
ما سایتی داریم که دچار همین مشکل تگ های اضافی و بیهوده و عمدتا بدون محتوا هستش و توی بعضی ابزار ها تکرار محتوا شناسایی میکنه
آیا با افزونه ایی که فرمودید نوشته شده این مشکل برطرف میشه و چطور میتونیم این افزونه رو خریداری کنیم
با تشکر مجدد
سید مرتضی مهدوی
سلام
ممنونم سعید جان
یه راهنمای جامع و عالی بود
سهیل رهبری
خواهش میکنم. خوشحالم که مفید واقع شده
کاووس حاجی پور
سلام ممنون بابت مطالب خوبتون
یک سوال که فکرمو مشغول کرده اینه که اگر در قسمت “نوشته ها” از تگ های مرتبط استفاده کنم و بخش “دانلود ها” هم از همون تگ ها استفاده کنم, ایا این تگ ها در دو آدرس مختلف با هم ترکیب میشن؟
این دو آدرس مثال:
https://novin.com/estefadeh az barchasp
https://novin.com/download/estefadeh az barchasp2
https://novin.com/store/estefadeh az barchasp3
قبلا فقط در سایت نوشته اضافه می کردم و اینقد تگ ها رو قوی کردم که موقع انتخاب پررنگ تر میشدن،امادر حال حاظر فقط از قسمت دانلودها نوشته اضافه می کنم و وقتی میخوام تگ اضافه کنم دیگه بهم پیشنهاد های استفاده از تگ هایی که در قسمت “نوشته ها” استفاده می کردم نمیاد
سهیل رهبری
سلام آقای حاجی پور
در مورد سوالتون، بسته به سیستمی هست که استفاده می کنید. مثلاً در وردپرس، برچسب های مقالات از برچسب های فروشگاه جدا هستند و طبیعتاً اینها جدا نمایش داده میشن.
سید محمود غفاری
سلام ، در گذشته ما خیلی از برچسب های زیاد استفاده میکردیم تا اینکه با مقاله های شما اشنا شدیم و تصمیم گرفتیم که تمام پست ها را ویرایش کنیم و برچسب های اضافی و نامرتبط را از پست ها حذف کنیم.
سوال بنده این است ایا بعد از اینکه برچسب های نامربوط به به مطالب را از هر مقاله حذف کردیم، این برچسب ها را به طور کلی از سایت نیز حذف کنیم ؟ خیلی از این موراد در گوگل ایندکس شده هستند و ما رتبه اول هستیم اما مشکلی که هست یا در حوزه کاری سایت ما نیست یا مواردی است که به نظر من برای برند صدمه میزند و تعداد این برچسب ها نیز کم نیست….
ممنون میشم در این زمینه کمی بنده را راهنمایی بفرمایید.
هادی حسینی
بسیار عالی بود استاد رهبری عزیز
بابک خدادوست
ممنون از نظر لطفت هادی جان 🙂
میلاد
سلام و خسته نباشید. مطلب مفیدی بود.
بنده سایت دانلود نرم افزار دارم. روزایی که سایت را به تازگی زده بودم، مبتدی بودم و از تعداد 30 تا 50 برچسب در هر مطلب استفاده می کردم. الان می خوام اونا رو حذف کنم، ولی تو گوگل ایندکس شده، بنظر شما چه کار کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
سهیل رهبری
سلام میلاد جان
همونطور که قبلاً هم توضیح دادم، لازمه که تگها پاک بشن و همه صفحاتشون به صفحات مربوطه ریدایرکت بشن. اگر تعداد این موارد زیاد هست، این امکان وجود داره که با نوشتن کد اینکار رو ساده کنید.
در ضمن، توجه داشته باشید که پاک کردن ناگهانی تگها، در ابتدا یک تاثیر منفی کوچیک میگذاره و طول میکشه تا تاثیر مثبت خود رو نشون بده.
علیرضا عیوضی
سلام. بسیار ممنون از آموزش کاملتون که واقعا جامع و متفاوت و مفید هست.
تو متن هم گفتید برای این مورد کد نوشتید. لطفا راهنمایی کنید بنده نیاز به این کد دارم.
با تشکر
امیرحسین رهبری
سلام، خواهش می کنیم.
برای حذف تگ های اضافی کافی است آن ها را از مدیریت وب سایت حذف و سپس ریدایرکت 301 به لینک مرتبطی که باقی می ماند، ایجاد نمایید.
mjk
جامع و کامل و عالی بود.
متشکرم
سهیل رهبری
خوشحالم که این مطلب رو دوست داشتید.
هومن
با سلام
بسیار عالی بود . من البته تازه کار هستم . هرچه مطلب در مورد تگ ها خوندم صرفا به معرفی انواع بسنده شده بود . تتها شما کامل توضیح داده و از اول با تعریف و اصول اولیه و طبق روند درست آموزش و بیان، مطلب رو خیلی کاربردی جا انداختید .
تشکر بسیار .
سهیل رهبری
هومن جان، این واقعاً از سر لطف و محبت تو هست که اینقدر از این مطلب تعریف می کنی. ممنونم از این بابت.
حسام
با سلام آقای رهبری عزیز
کامل ترین مقاله ای بود که تا حالا در مورد برچسب خوندم واقعا روش نوشتنون خیلی عالیه آدم حال می کنه از نو دوباره بخونه.
چند سوال:
1- برچسب هایی که استفاده می کنیم باید حتما در متن وجود داشته باشند؟؟ مثل کلمه کلیدی که باید چگالی آن رعایت شود آیا این برای برچسب ها هم صدق می کنه؟؟
2- در سایت شما یه موضوع دیگه در مورد برچسب توسط آقای محمودی نوشته شده پس شما چرا در هر دوی این مقاله ها از برچسب استفاده نکردین؟؟
علی احمدی
سلام.
متاسفانه در اکثر قالب های وردپرس امکان پشتیبانی از توضیحات خاص برای هر تگ وجود نداره. اگه سایت وردپرسی دارید میتونید کد
رو به قالبتون اضافه کنید تا بتونید برای هر برچسب توضیحات خاص بنویسید. البته حتما باید توضیحات رو از پنل در قسمت برچسب ها نوشته باشید.
سهیل رهبری
سلام حسام جان
اول ممنون بابت اینکه وقت گذاشتی و خوندی. و ممنون بابت نظری که نسبت به مقاله داشتم. من معمولا وقتی یک مقاله رو تموم می کنم، خودم در موردش یکم شک دارم و جدا خوشحالم می کنه که برای یکی جذاب بوده و مهمتر، چیزی ازش یاد گرفته.
حالا بریم سراغ سوال هات:
1. نه لزوماً. برچسب صفحه خودش رو داره و این صفحه باید توی اون کلمه کلیدی بالا بیاد. پس مهم تر اینه که توی متن اون صفحه کلمه های مرتبط باهاش اومده باشن چند بار. اما اگر توی مقاله هم اون کلمه کلیدی اومده باشه، نتیجه اش این میشه که مقاله به موضوع برچسب نزدیک تر باشه و در نتیجه، برچسب اعتبار بیشتری بگیره. چون لینک مرتبط تاثیرگذاره. اگر لازم بود، بگو موضوع رو بیشتر برات باز کنم.
2. اگر برچسب نزدم، برای اینه که مقاله مرتبطی توی ذهنم نبود. البته بعد از حرف تو کمی توی وبلاگ گشتم و متوجه نشدم منظور کدوم مقاله است. اگر بهم بگی ممنون میشم.
باز هم ممنون
حسام
خیلی ممنون بابت پاسخگوییتون واقعا عالی بود
مقاله ای که در مورد بر چسب قبلا نوشتید:
https://www.novin.com/blog/tagging-posts-properly-for-users-and-seo
3. ایا کلمه کلیدی یا کلید واژه کانونی می توان به عنوان یک برچسب تعیین کرد؟
ببخشید سوالاتم زیاده معذرت
سهیل رهبری
اگر دیر پاسخ میدم عذر می خوام. بزار روی حساب مشغله زیاد. ممنون بابت لینک مقاله. در اسرع وقت بررسی می کنم ببینم برچسب لازمه اینجا یا نه. در مورد مساله سومی هم که مطرح کردی، به نظر من اینکار یک اشکال بزرگ داره: اینجوری عملاً از داخل مقاله تو یک لینک با انکرتسکت اصلی خودت به یک صفحه دیگه دادی. یعنی داری به گوگل این پیام رو میده که یک صفحه دیگه رو با این کلمه کلیدی بالا بیاره. به علاوه، 2 تا صفحه داری که هر دو یک چیز رو هدف قرار دادن و این از نظر من چیز خوبی نیست. به خصوص که تمرکز زدایی می کنه و نمی دونی باید روی کدوم وقت بگذاری.