اگر صاحب کسبوکار اینترنتی هستید و میخواهید فروش بیشتری داشته باشید، وبمسترید یا میخواهید به عنوان کارشناس سئو یا دیجیتال مارکتینگ در مجموعهای کار کنید، باید نحوه رفتار موتور جستجوی گوگل با سایتها را بشناسید. گوگل سرچ کنسول مهمترین ابزاری است که میتواند به شما کمک کند تا وبسایت خودتان را برای موتور جستجوی گوگل بهینه کنید تا در نهایت ورودیهای سایت شما افزایش چشمگیری داشته باشد.
کنسول جستجوی گوگل به شما کمک میکند نحوه عملکرد گوگل نسبت به سایت خود را بررسی کنید، وضعیت فعلی خود در جستجوها را ببینید و با رفع اشکالات سایت خود، رتبه بهتری را در گوگل بدست آورید. در بخشهای مختلف این ابزار کارآمد، خطاهایی که خزندههای گوگل هنگام بررسی سایت شما با آنها مواجه شده است را نشان میدهد. بخشی از این خطاها مربوط به ایندکس شدن یا نشدن سایت شماست و برخی دیگر به وضعیت ریپسپانسیو بودن سایت شما در دستگاههای مختلف مثل موبایل اشاره دارد.
در این راهنما قصد داریم خطاهای Pages در قسمت Indexing و خطاهای Mobile Usability در قسمت Experience سرچ کنسول را شرح دهیم و برای رفع آنها راهکار نشان دهیم. ضمنا برای یادگیری کامل و عملی کار با سرچ کنسول و آشنایی با تنظیمات پیشرفته این ابزار، دوره گوگل سرچ کنسول نوین همان دورهایست که مطمئنیم به کارتان خواهد آمد!
آخرین تغییرات سرچ کنسول
پنل سرچ کنسول در آگوست ۲۰۲۲ دچار تغییراتی شد. تا قبل از آن بخشی به اسم Coverage وجود داشت که وضعیت صفحات سایت را نشان میداد اما از آگوست ۲۰۲۲ این بخش نامش به Pages تغییر کرد. قبل از این تغییر در قسمت coverage، چهار نمودار با رنگهای مختلف وجود داشت. نام این ۴ بخش، Errors، Valid With Warning، Valid و Excluded بود.
پس از آپدیت، این ۴ بخش با هم ادغام شدند و ۴ نمودار به ۲ نمودار به نامهای Not Indexed با رنگ خاکستری و Indexed با رنگ سبز ایجاد شدند. در واقع دو بخش Errors و Excluded در گروه Not Indexed و دو قسمت Valid و Valid With Warning نیز در گروه Indexed قرار گرفتند.
خیلی از خطاها و هشدارهای نسخه قبلی سرچ کنسول، در نسخه جدید با هم ادغام شدهاند. بنابراین ممکن است تعداد خطاها نسبت به قبل افزایش یافته باشد که البته جای نگرانی نیست.
برای اطلاع از این خطاها و هشدارها، بخشی به قسمت پایینی نمودارها به اسم Why pages aren’t indexed اضافه شده و دلایل ایندکس نشدن و مشکلات صفحات سایت را شرح میدهد. روی هر کدام از این خطاها که کلیک کنیم، صفحاتی که شامل آن خطا میشود را میبینیم.
در قسمت پایینتر هم هشدارهایی نمایش داده میشود. این هشدارها درباره صفحاتی هستند که ایندکس شدهاند اما احتمالا با مشکلاتی در نمایش در SERP مواجه هستند.
بخش Indexed هم که مشخصا مربوط به صفحاتی هست که ایندکس شدهاند و مشکلی ندارند. برای مشاهده صفحات ایندکس شده میتوانید روی قسمت View data about indexed page کلیک کنید.
1. خطاهای بخش Pages
در قسمت Pages شما میتوانید خطاهای مرتبط با صفحات خودتان و مشکلاتی که خزندههای گوگل در مسیر ایندکس کردن با آن مواجه میشوند را مشاهده کنید. بنابراین میـوان گفت که مهمترین و اصلیترین خطاهای سرچ کنسول در این بخش قرار دارند. در ادامه رایجترین این خطاها توضیح میدهیم.
توجه داشته باشید که برخی از این خطاها بحرانی نیستند و نیازی به رفع و رجوع آنها ندارید. برخی از خطاها هم مانند خطاهای سری xx5 در صورت تداوم جدی هستند و باید به سرعت برای برطرفسازی آنها اقدام کنید.
خطای Page with redirect
پیام Page with redirect نشان میدهد که صفحهای به صفحهی دیگر ریدایرکت شده است و به همین دلیل ایندکس نمیشود این موضوع معمولا به دو دلیل اتفاق میافتد:
• عوض کردن URL صفحه
• هدایت کاربر به صفحهای دیگر
رفع خطا:
بعد از اینکه لینکهای مربوط به این پیام را در سرچ کنسول مشاهده کردید، باید تصمیم بگیرید که آیا قصد دارید این لینکها را نگه دارید یا حذف کنید. این سوال پیش میآید که آیا اصلاْ این خطاها نیاز به رفع شدن دارند یا نه؟
جواب این سوال «خیر» است. اگر صفحه مشکل خاصی ندارد و کاربران را به صفحه مورد نظرتان هدایت میکند، اصلا نیازی به حذف یا رفع خطا ندارید. تنها زمانی نیاز به رفع خطا خواهید داشت که متوجه شوید که صفحه به درستی کار نمیکند یا کاربران را به صفحهی اشتباهی هدایت میکند.
خطای Server Error (5xx)
همانگونه که از نام آن پیداست خطاهای سرور در گوگل وبمستر زمانی رخ میدهند که رباتهای خزنده گوگل نتوانسته باشند با سرورهای سایت شما ارتباط برقرار کنند. برای خطاهای سرور نیز باید فوراً اقدام کنید چرا که ممکن است آسیب بزرگی به سایت شما برساند.
هنگامی که رباتهای خزنده گوگل در صفحات سایت شما میخزند، مدت زمان خاصی را برای بارگذاری اختصاص میدهند. اگر در این مدت بنا به دلایلی که در ادامه بررسی خواهیم کرد، سرور سایتتان پاسخگو نباشد، علمیات خزش متوقف میشود و خطای سرور گزارش داده خواهد شد. وقتی ربات گوگل در سایت شما میخزد، فقط برای مدت زمان مشخصی منتظر میماند تا سرور بارگذاری شود. اگر خیلی طول بکشد، ربات منصرف میشود و زمان درخواست تمام میشود.
از آنجایی که ربات نمیتواند سایت را crawl کند، صفحات شما ایندکس نمیشود. در واقع خطاهای سرور بیشتر در مرحله خزیدن رخ میدهند. Google میتواند URL شما را پیدا کند، اما سرور به موقع بارگذاری نمیشود تا ربات بتواند آن را crawl کند. هر زمان که مشکلی در سرور رخ دهد، در سرچ کنسول، به صورت Server error (5xx) نشان داده میشود.
سرچ کنسول از این خطا برای نشان دادن خطاهای ۵۰۰، ۵۰۲ و ۵۰۳، استفاده میکند که رایجترین خطاهای 5xx هستند.
خطای ۵۰۰ Internal Server Error
به هر دلیلی، مشکلات فنی باعث میشود که سرور پردازش درخواست را به تاخیر بیاندازد. ممکن است یک خطای کدنویسی در CMS، کد PHP نامناسب یا هزاران دلیل دیگر، باعث این اتفاق باشد.
حتما بخوانید: چطور مثل یک وبمستر حرفهای از google webmaster tools استفاده کنیم؟خطای ۵۰۲ Bad Gateway
خطای ۵۰۲ زمانی رخ میدهد که یک سرور، پیغامی نادرست از سرور دیگری دریافت کرده. گاهی هم این خطا ممکن است به دلیل وجود مشکل در CMS وردپرس شما باشد.
خطای ۵۰۳ Service Unavailable
اگر سرور شما خیلی شلوغ است یا برای به روزرسانی و بهبود از کار افتاده است، با خطای ۵۰۳ مواجه خواهید شد. این بدان معناست که سرور به طور موقت در دسترس نیست، اما بعداً باز خواهد گشت. زمانیکه سرور شما با حجم زیادی از ترافیک مواجه است، اگر یک ربات سعی در خزیدن وب سایت شما داشته باشد، ممکن است خطای ۵۰۳ را ایجاد کند.
به دنبال خدمات سئو هستید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
رفع خطا:
معمولاْ این خطاها یک مشکل موقت را نشان میدهد. ساده ترین راه برای آزمایش خطاهای سرور این است که تک تک لینکهایی که شامل این خطا در سرچ کنسول میشوند را باز کنید، اگر به درستی بارگذاری شد، جای هیچ نگرانی نیست و احتمالا خطایی که سرچ کنسول نشان داده، صرفا اطلاعات قدیمی گوگل است که هنوز به روزرسانی نشده است.
اگر با وجود مراحلی که توضیح دادیم هنوز خطاهای مربوط به سرور را میبینید، چند راهکار وجود دارد که میتوانید برای رفع خطاها امتحان کنید:
پاک کردن کوکیها و Cashe ها
گاهی وقتها خطاهای سرور به خاطر کوکیهای مربوط به سایت شماست. حذف آنها یا بروزرسانی مرورگر، معمولا این مشکل را حل میکند. برای این کار به بخش History مرورگرتان بروید و Delete را انتخاب کنید. برای حذف کوکیها از برخی دستگاهها، ممکن است لازم باشد قبل از زدن دکمه حذف، کادر کنار کوکیها را علامت بزنید. صفحه خود را Refresh کنید و بررسی کنید که آیا کد خطا را نشان میدهد یا خیر.
با ارائه دهنده هاست/سرویس خود تماس بگیرید
اگر همچنان این خطاها را مشاهده میکنید، ارائهدهندهی هاست شما باید بتواند مشکل را از سمت خود برطرف کند. ممکن است که آنها از قبل از یک مشکل سمت سرور آگاه باشند و بتوانند مسئله شما را حل کنند.
CMS خود را بررسی کنید
ممکن است فایلهای خراب در دیتابیس وردپرس (یا سایر CMSهای) شما وجود داشته باشد. سعی کنید افزونهها و قالبها را دوباره نصب. گاهی نیز با نصب مجدد وردپرس این مشکل رفع میشود. مورد بعدی اینکه باید جاوا اسکریپت و CSS خود را هم بررسی کنید، زیرا خطوط کد معیوب ممکن است باعث ایجاد خطا شوند.
محدودیت حافظه PHP خود را بررسی کنید
ممکن است محدودیت حافظه PHP خود را تمام کرده باشید که این موضوع میتواند باعث مشکلات سرور شود.
خطای Excluded by ‘noindex’ tag
این خطا برای زمانی است که صفحه مورد نظرتان را برای ایندکس شدن تنظیم کردهاید اما صفحه در meta tag یا HTTP headerدستور noindex دارد. یعنی شما دارید برای یک صفحه، همزمان دو تا دستور متضاد به گوگل میدهید. در کل دلایل این خطا میتواند موارد زیر باشد:
- وجود تگ Noindex در صفحه
- ممکن است در تنظیمات Search engine visibility وردپرس گزینه «از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند» را انتخاب کرده باشید.
- احتمال دارد یک پلاگین یا اسکریپت سایت، یک برچسب noindex به صفحات شما اضافه کرده باشد
- ممکن است سایت شما هک شده باشد و یک هکر ممکن است یک برچسب noindex به صفحات شما اضافه کرده باشد.
رفع خطا:
اگه میخواهید صفحه تان ایندکس شود، تگ نو ایندکس را از کدهای صفحه حذف کنید. اگر سایت شما وردپرسی است و از افزونه Yoast استفاده میکنید، باید در تنظیمات این افزونه برای صفحه موردنظرتان چک کنید که گزینه «از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند» فعال نشده باشد.
خطای Alternate page with proper canonical tag
این پیام در سرچ کنسول میتواند به دلایل زیر باشد:
- شما در سایتتان محتوای تکراری دارید.
- شما بهترین نسخه از محتوای خود را که میخواهید در نتایج جستجو نمایش داده شود، انتخاب کردهاید
- شما نسخه تکراری صفحه خود را با تگ کنونیکال که به URL اصلی اشاره میکند علامتگذاری کردهاید.
در این حالت گوگل به سادگی نسخه تکراری را حذف میکند و نسخه اصلی صفحه را ایندکس میکند. در واقع این خطا نشان میدهد که صفحاتی ایندکس نشدهاند زیر در آنها تگ کنونیکال وجود دارد.
تگ کنونیکال چیست؟
وقتی صفحات مشابهی در سایت دارید، برای ایندکس کردن باید به موتور جستجو بفهمانید که کدام یکی از آن صفحات مشابه، صفحه اصلی شماست. برای اینکه به موتورهای جستجو بفهمانید کدام صفحه، صفحهی اصلی یا کنونیکال شماست، لازم است که کد مربوط به کنونیکال را در بخش هدر سایتتان قرار دهید. حالا چگونه؟
حتما بخوانید: ثبت سایت در سرچ کنسول + آموزش تنظیمات اولیهبه مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید دو صفحه زیر محتوای مشابهی دارند
www.sample.com/example1 (صفحه اصلی)
www.sample.com/example2 (صفحه تکراری یا مشابه)
در این حالت شما میخواهید به موتورهای جستجو بگویید که فقط صفحهی اصلی یا کنونیکال را ایندکس کند. برای انجام این کار میبایست کد html مربوط به آن را در صفحهی دوم (صفحهی تکراری) قرار دهید.
این کد عبارتست از:
<"link rel="canonical" href="www.sample.com/example1>
این کد به موتور جستجو میگوید که صفحهی example1، نسخه اصلی صفحه example2 است.
در مثال بالا، صفحهی دوم که صفحهی تکراری است و تگ کنونیکال مناسب هم دارد، ممکن است در سرچ کنسول با خطای Alternate page with proper canonical tag مواجه شود و ایندکس نمیشود.
رفع خطا:
در حالت کلی ایندکس نشدن این صفحات، مشکل و خطا به حساب نمیآید و لزوما نباید برطرف و ایندکس شوند.
ولی حالا اگر بخواهید صفحاتی که خطای Alternate page with proper canonical tag نشان میدهد ایندکس شود، میبایست تگ کنونیکال را از آن صفحات حذف کنید.
خطای Duplicate without user-selected canonical
این خطا ممکن است به چند دلیل اتفاق بیافتد:
- زمانی که سایت شما چند صفحه با تگ تایتل مشابه یا محتوای مشابه توسط گوگل ایندکس شود
- زمانی که از قالبهایی برای سایتتان استفاده کنید که به صورت خودکار آدرسهای url مشابه بسازد (مثل ?page=1یا ?page=و ...)
- اگر به تازگی ساختار سایتتان را عوض کردهاید مثلا نام دامنهتان را عوض کردهاید یا سیستم مدیریت محتوایتان را با سیستم دیگری جایگزین کردهاید.
رفع خطا:
برای رفع این خطا میتوانید از این دو روش استفاده کنید:
حتما بخوانید: سئو خارجی سایت چیست؟ (آشنایی با تکنیکهای واقعاً مفید!)روش اول: استفاده از ریدایرکت 301
روش دوم: استفاده از تگ کنونیکال برای صفحات تکراری
خطای Blocked due to access forbidden (403)
خطای forbidden 403 خطای رایجی است که ربات خزنده گوگل هنگام خزش در سایت ممکن است به آن بر بخورد و به این معنی است که ربات گوکل نمیتواند به محتوای سایت شما دسترسی پیدا کند. این مشکل ممکن است به دلیل مجوزهای فایلها در هاست، خطای نرم افزاری، تنظیمات نامناسب هاست، تحریمها یا ... باشد.
رفع خطا:
برای رفع این خطا فایل htaccess. را بررسی کنید. این فایل در هاست شما و در آدرس
File Manager > public_html
قرار دارد. ممکن است این فایل خراب شده باشد، میتوانید دوباره آن را بسازید.
یکی دیگر از دلایل احتمالی که باعث ایجاد خطاهای 403 میشود، مجوزهای نادرست برای فایلها یا فولدرها است. به طور کلی، زمانی که فایلها ایجاد میشوند، مجوزهای فایل، پیشفرض خاصی دارند که نحوه خواندن، نوشتن و اجرای آنها را کنترل میکند.
مجوزهای درست برای سایتهای وردپرسی شامل موارد زیر است:
- برای دایرکتوریها: 755 یا 750 وارد شود
- برای فایلها: 744 یا 640 وارد شود.
راه حل بعدی رقع این خطا این است که از افزونه The Site Health Check کمک بگیرید. این افزونه مشکلات احتمالی سایت وردپرسی شما را نشان میدهد.
خطای 404
این خطا زمانی رخ میدهد که سرور نمیتواند منبع درخواستی را پیدا کند. در خطای ۴۰۴ ارتباط با سرور به طور کامل برقرار شده، اما صفحه یا فایل درخواستی موجود نمیباشد؛ هنگامی که رباتهای خزنده گوگل اقدام به خزیدن به صفحهای از سایت شما میکند که حذف شده و یا آدرس آن تغییر کرده، به کاربر ارور ۴۰۴ میدهد و لینکهای داده شده به صفحه را شکسته طلقی میکند.
در چه صورتی با خطای 404 مواجه میشویم؟
گاهی اوقات ممکن است خطای ۴۰۴ به صفحاتی داده شوند که هرگز وجود نداشتهاند. این آدرسها ممکن است به دنبال لینکهای موجود در فایلهای جاواسکریپت یا فلش یا حتی نقشه سایت و… بدست آمده باشند.
گاهی نیز این امکان وجود دارد سایتهای دیگر عمداً یا سهواً به شما پیوند اشتباهی داده باشند برای مثال آدرس صفحه شما www.example.com/redshoos است اما مدیر سایتی دیگر به اشتباه آن را به این صورت تایپ کرده است: www.example.com/redshoes. در این شرایط میبایست با مدیر سایت تماس گرفته و از او بخواهید تا مشکل به وجود آمده را اصلاح کند.
همچنین گاهی وجود محتوای جعلی یا ریدایریکت بیش از حد و بیجهت صفحات باعث میشود گوگل نتواند ساختار سایت شما را درک کند.
رفع خطا:
- اطمینان حاصل کنید که صفحه شما منتشر شده باشد و در حالت پیش نویس یا خصوصی نباشد.
- مطمئن شوید آدرس صفحه تغییر نکرده باشد.
- بررسی کنید خطای ۴۰۴ در صفحه مد نظر با آدرس با www نشان میدهد یا بدونwww. همچنین HTTP در مقابل HTTPS.
- نقشه سایت خود را مداوم بهروز کنید و آدرس صفحاتی که پاک کردهاید را از روی آن حذف نمایید.
- اگر نمیخواهید صفحه مورد نظر را احیا کنید با استفاده ریدایرکت ۳۰۱ آدرس صفحه را به صفحه جدید منتقل کنید.
البته لازم به ذکر است که لزوما تمام 404ها نیاز به رفع شدن ندارند. اگر آدرسی جا به جا شده است کافی است از ریدایرکت 301 اسفاده کنید. اگر هم هم آدرس صفحه مورد نظر ناشناخته است یا قصد دارید حذف شود، میتوانید خطای 404 را نادیده بگیرید.
خطای Soft 404
همانطور که میدانید اگر کاربر آدرس صفحهای را که حذف شده و یا آدرس آن تغییر کرده باشد وارد کند، سرور به او خطای 404 نشان میدهد. این خطا از طرف مرورگر و موتورهای جستجو کاملا قابل تشخیص است درحالی که خطای 404 soft تنها برچسبی است که موتورهای جستجو و گوگل به برخی از صفحات شما میدهند؛ در واقع هنگامی که صفحهای وجود نداشته باشد اما سرور به اشتباه صفحه دیگری (با محتوای کم و غیر قابل استفاده) را نمایش دهد، در گوگل سرچ کنسول خطای 404 soft رخ میدهد.
اهمیت این خطا نسبت به خطای 404 بسیار بیشتر است زیرا باعث میشود موتورهای جستجو بیشتر وقت خود را صرف ایندکس صفحات و آدرسهای غیر موجود در سایت شما کنند. بنابراین پیشنهاد میکنیم همیشه آنها را جدی بگیرید.
رفع خطا:
برای صفحاتی که وجود ندارند:
- تنظیمات سایت خود را در خصوص صفحات حذف شده تغییر دهید و آنها را با پیغام خطای 404 (یافت نشد) یا خطای 410 (صفحه پاک شده) نمایش دهید.
- با استفاده از ریدایرکت 301 آدرس صفحات پاک شده را به صفحه جدید یا صفحه اصلی سایت خود منتقل کنید.
- توجه داشته باشید در صورتی که صفحه دیگری با محتوای مشابه دارید، بهتر است صفحه قدیمی را به روی آن ریدایرکت کنید.
همچنین برای صفحاتی که قرار است نگهدارید قبل از هرچیزی مطمئن شوید محتوای مناسبی در صفحه وارد کردهاید. گاهی خطای 404 soft در گوگل سرچ کنسول به علت کم بودن محتوا بهوجود میآید؛ پس سعی کنید کیفیت و مقدار محتوای خود را افزایش دهید.
خطای Blocked by robots.txt
این خطا وقتی رخ میدهد که شما صفحه تان را برای ایندکس شدن تنظیم کردهاید اما آن صفحه توسط فایل robots.txt مسدود شده است.
این فایل فهرستی از دستورات است که به ربات گوگل داده میشود و این خطا نشان میدهد یک خط کد در فایل robots.txt شما وجود دارد که به گوگل میگوید اجازه خزیدن در این صفحه را ندارد.
رفع خطا:
برای رفع این خطا، فایل robots.txt خود را بررسی کنید و در صورت نیاز تغییر دهید تا دستور مسدود شدن برای صفحه موردنظر اعمال نشود. اگر میخواهید صفحهی مورد نظر ایندکس شود، آن خط را از فایل robots.txt خود پیدا کرده و حذف کنید.
اگر این کار را نکردید، فایل sitemap.xml خود را بررسی کنید تا ببینید آیا URL مورد نظر در آنجا لیست شده است یا خیر. اگر هست آن را بردارید. گاهی اوقات افزونههای وردپرس صفحاتی را به فایل سایتمپ شما وارد میکنند که متعلق به آنها نیست.
خطای Redirect error
این خطا نشان میدهد که مشکلی در ریدایرکتهای سایت وجود دارد و زمانی ایجاد میشود که آدرس یک صفحه تغییر کرده یا عوض میشود و ریدایرکتها درست کار نمیکنند. در کل گوگل چند دلیل برای رخ دادن خطای ریدایرکت مطرح میکند:
- یک زنجیره ریدایرکت که خیلی طولانی باشد
- یک loop ریدایرکت
- وجود آدرس ریدایرکتی که طول آن بیش از حد مجاز یک URL استاندارد باشد
- وجود یک URL اشتباه یا خالی در زنجیره ریدایرکت
برای مثال اگر زنجیرهی ریدایرکت داشته باشیم،
مثلا آدرسhttps://yourdomain.com ریدایرکت شود به:
https://www.yourdomain.com ، که خودش ریدایرکت شده است به:
https://www.yourdomain.com، در این حالت آدرس ما چندبار تغییر کرده است و خطا رخ میدهد.
رفع خطا:
گوگل باید حجم زیادی از محتوا را Crawl کند، بنابراین دوست ندارد زمان و تلاش خود را برای خزیدن این نوع لینکها تلف کند. حالا برای رفع این مشکل با اطمینان از اینکه ریدایرکت شما مستقیماً به URL نهایی میرود، این مشکل را حل کنید و تمام مراحل اضافی وسط را حذف کنید. در کل بهتر است آدرسهای ریدایرکت سایتتان را بازبینی کنید.
خطای Blocked due to other 4xx issue
این خطا میگوید که یکی از خطاهای 401 یا 403 یا 404 باعث شده که صفحهای ایندکس نشود.
حتما بخوانید: چگونه کمپین لینک بیلدینگ خود را راه اندازی کنیم؟رایجترین خطاهای 4xx عبارتند از:
خطای 404
این خطاها زمانی رخ میدهند که صفحهای پیدا نمیشود. اگر صفحه حذف شده باشد یا URL اشتباه تایپ شده باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد.
خطای 400
این خطاها نشان میدهد که سرور قادر به پردازش درخواست نیست. اگر وبسایت به دلیل به روزرسانی و بهبود از کار افتاده باشد یا در کدها، خطایی وجود داشته باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد.
خطای 403
این خطاها زمانی رخ میدهند که دسترسی به وب سایت شما محدود شده باشد. اگر وب سایت با رمز عبور محافظت شده باشد یا در پشت درگاه پرداخت بماند، ممکن است این اتفاق بیفتد.
رفع خطا:
برای رفع این خطاها میتوانید از راههای زیر استفاده کنید:
- یک ریدایرکت 404 تنظیم کنید تا کاربران بعد از این خطا به صفحهای دیگر هدایت شوند (راه حل رفع خطای 404 را در خطای شماره 7 شرح دادهایم)
- فایل htaccess. خود را چک کنید. این فایل فایل تنظیمات سرور است که به شما میگوید سرور چطور به درخواستها پاسخ میدهد. اگه یه خطای 403 دریافت کردید، ممکن است بخاطر وجود مشکلی در فایل htaccess. باشد. برای رفع مشکل میتوانید این فایل را مجددا بسازید.
- فایل Robots.txt سایتتان را چک کنید. این فایل به گوگل میگوید که کدام صفحات سایتتان باید خزش شوند و کدام یک نباید خزش شوند.
- با سرویس دهندهی هاست خود تماس بگیرید و از درست بودن تنظیمات هاستتان مطمئن شوید.
خطای Crawled - currently not indexed
این وضعیت نشان میدهد که صفحهی مورد نظر، مورد خزش و بازدید ربات گوگل قرار گرفته اما ایندکس نشده است و در SERP نمایش داده نمیشود. یعنی گوگل به صفحه دسترسی دارد، برای کراول کردن صفحه وقت گذاشته و در نهایت تصمیم گرفته که صفحه را ایندکس نکند. ایندکس نشدن صفحه میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است حتی صفحه قبلا ایندکش شده باشد اما به دلایلی گوگل تصمیم بگیرد از ایندکس خارج کند.
مثلا بخاطر آپدیت الگوریتمهای گوگل، یا حتی یک باگ از سوی گوگل. در هر صورت باید بدانیم که چرا گوگل تعدادی از صفحات سایتمان را کراول کرده ولی ایندکس نه!
گوگل برای بروز این خطا در سرچ کنسول دلایل شفافی نمیدهد، اما یک سری راهکار وجود دارد که بتوان از وقوع آن جلوگیری کرد:
محتوای سایتتان را با کیفیتتر کنید که این کار هم شامل محتوای متنی و تصاویر میشود و هم مسائلی مثل لینکسازی داخلی، صفحات مشابه، ریدایرکتها، وضعیت تگهای سایت که نوایندکس نباشد، ساختار وبسایتتان و... را در برمیگیرد.
یکی دیگر از دلایل ایجاد این خطا، وجود URLهای فید RSS باشد. اگر سایت شما هم از فید RSS استفاده میکند، ممکن است URLهایی را پیدا کنید که در این گزارش گوگل ظاهر میشوند. بسیاری از اوقات این URLها دارای بخش "/feed/" در قسمت انتهایی هستند. در این حالت نیازی نیست کاری انجام دهید چون این وضعیت اصلا مشکلساز نیست.
گاهی URLهای مربوط به صفحهبندی سایت نیز در این قسمت نشان داده میشود که میتوانیم بگوییم باز هم جای نگرانی نیست و نیازی نیست کاری انجام دهید.
خطای Discovered - currently not indexed
این وضعیت نشان میدهد که گوگل از وجود صفحه شما آگاه است اما رباتهای خزنده آن را crawl نکردهاند و ایندکس نیز نشده است.
برای رفع خطا و ایندکس شدن صفحه، میتوانید از طریق سرچ کنسول به صورت دستی درخواست ایندکس صفحات مورد نظرتان را ثبت کنید. برای اینکار از منوی سرچ کنسول گزینه URL Inspection راانتخاب کنید و لینک را در کادر جستجو وارد نمایید.
سپس در صورتی که صفحه ایندکش نشده باشد، میتوانید با انتخاب گزینه Request Indexing از گوگل بخواهید که لینک شما را ایندکس کند. البته برای ایندکس دستی محدودیت وجود دارد. سعی کنید بیشتر از 10 الی 15 لینک در روز درخواست ایندکس ندهید.
علاوه بر این، سعی کنید کیفیت محتوای سایتتان را ارتقا دهید، ریدایرکتهای صفحهتان را بررسی کنید و ریدایرکتهای غیرضروری و اشتباه را حذف کنید. اگر صفحات مشابهی دارید، دقت کنید به درستی از تگ کنونیکال استفاده شده باشد. مورد بعدی اینکه چک کنید صفحه شما تگ nofollow نداشته باشد.
خطای Duplicate, Google chose different canonical than user
این خطا صفحات تکراری که گوگل ایندکس نکرده را نشان میدهد. در واقع این خطا نشان میدهد که گوگل، تگ کنونیکال شما برای آن صفحات را نادیده گرفته و صفحه مشابه دیگری را ایندکس کرده است.
برای رفع این خطا، باید تگهای کنونیکال، لینکهای داخلی و سایت مپ خود را بهینه کنید اما دو راه حل زیر معمولا توصیه میشود:
• صفحهی دیگری را به عنوان صفحه کنونیکال انتخاب کنید.
• از ریدایرکت 301 استفاده کنید. یعنی صفحهی تکراری را به صفحهی اصلی ارجاع دهید.
خطای Indexed, though blocked by robots.txt
این وضعیت جزء خطاهای ایندکس نیست اما بهتر است وقتی این پیام آمد لینک مورد نظر را مجدد بررسی کنید تا آن صفحه عملکرد بهتری داشته باشد.
این پیام نشان میدهد، با اینکه صفحه مورد نظرتان توسط فایل robots.txt بلاک شده، اما با این حال گوگل آن را ایندکس کرده است.
اگر نمیخواهید که صفحه مورد نظرتان ایندکس شود، تگ متا ربات noindex را در سایت خود وارد کنید. اما اگر صفحه شما کنونیکال است، مطمئن شوید که به گوگل اجازه crawl میدهید. اگر هم URL شما به صفحهی دیگری کنونیکال شده، فقط کافی است که تگ کنونیکال به درستی تنطیم شده باشد.
اما اگر میخواهید که صفحه تان ایندکس بماند، باید بفهمید که چرا گوگل توسط robots.txt بلاک شده است و آن را حذف کنید یا تغییر دهید.
2. خطاهای بخش Experience
خطاهای زیر، خطاهایی هستند که در بخش Mobile Usability سرچ کنسول نمایش داده میشوند. در ادامه آنها را معرفی میکنیم و راههای رفع خطاها را شرح میدهیم.
خطای Uses incompatible plugins
این خطا نشان میدهد که صفحه مورد نظر، از پلاگینهای ناسازگار استفاده میکند. مثلا افزونههایی مانند Flash که توسط اکثر مرورگرهای موبایل پشتیبانی نمیشوند.
برای رفع این خطا توصیه میشود که صفحه خود را با استفاده از فناوریهای وب مدرن و با پشتیبانی گسترده، مانند HTML5، دوباره طراحی کنید.
خطای Viewport not set
این خطا میگوید که صفحه، Viewport را تعریف نمیکند. حالا ویوپورت چیست؟ Viewport ناحیه قابل مشاهده کاربر از یک صفحه وب است. حالا این ویو پورت بسته به هر دستگاه متفاوت است و در تلفن همراه کوچکتر از صفحه نمایش کامپیوتر خواهد بود. قبل از تبلتها و موبایلها، صفحات وب فقط برای صفحه نمایش کامپیوتر طراحی میشدند و معمولا صفحات وب دارای طراحی ثابت و اندازه ثابتی بودند.
حالا این خطا نشان میدهد که صفحه نمایش برای کاربر responsible نیست و صفحه، ابعاد درستی برای نمایش در موبایل ندارد.
از آنجایی که بازدیدکنندگان سایت شما از دستگاههای مختلفی با اندازههای مختلف صفحه نمایش، استفاده میکنند، (از مانیتورهای بزرگ رومیزی گرفته تا تبلتها و گوشیهای هوشمند کوچک) صفحات شما باید با تگ متاویوپورت (meta viewport tag)، یک ویوپورت مشخص کنند.
خطای Viewport not set to device-width
این خطا نشان میدهد که ویوپورت با با عرض صفحه سازگار نیست. یعنی صفحات، یک ویژگی Viewport با عرض ثابت تعریف کردهاند که نمی تواند برای اندازههای مختلف صفحه تنظیم شود.
برای رفع این خطا، لازم است طراحی سایت و صفحات خود را ریسپانسیو کنید. نمای نمایش را مطابق با عرض و مقیاس دستگاه تنظیم کنید.
خطای Content wider than screen
معنی خطای فوق این است که محتوا از صفحه نمایش عریضتر است و کاربر برای دیدن کلمات و تصاویر نیاز به اسکرول کردن افقی صفحه دارد. این وضعیت زمانی پیش میآید که اعلانهای CSS مقادیر ثابتی دارند و یا تصاویر برای نمایش در اندازهی خاصی استفاده شدهاند.
مطمئن شوید که عرض و جایگاه المانهای CSS اندازههای مناسبی در صفحه دارند. همچنین مطمئن شوید که تصاویر هم می توانند تناسب داشته باشند.
خطای Text too small to read
همانطور که از نام این خطا پیداست، اندازه بخش بزرگی از متن صفحه، نسبت به عرض صفحه بسیار کوچکتر است. این موضوع، خواندن متن را در گوشی موبایل سخت میکند.
برای برطرف کردن این خطا، یک ویوپورت برای صفحات وب خود مشخص کنید و تمام اندازههای فونت صفحه را طوری تنظیم کنید که متن در صفحات موبایل به دسترسی قابل مشاهده باشد.
خطای Clickable elements too close together
المانهای قابل کلیک، خیلی نزدیک به هم هستند. دکمهها، لینکها و دیگر المانها به قدری به هم نزدیکاند که کاربر با موبایل نمیتواند بدون ضربه زدن به دیگر دکمه، به راحتی روی دکمه مورد نظر خود کلیک کند.
برای رفع این خطا، به tests screenshot نگاه کنید و تمام دکمهها و لینکها و المانهای قابل کلیک را شناسایی کنید و سپس مطمئن شوید که عرض این المانها کمتر از اندازه نوک انگشت به هم نزدیکتر نیستند. یا اینکه نوک انگشت بیشتر از یک المان را نپوشاند.
جمع بندی
سرچ کنسول به شما کمک میکند اطلاعات مفیدی را در مورد سایت خود و افرادی که از آن بازدید می کنند، بدست آورید. برخی از این اطلاعات مربوط به خطاها و مشکلات سایت شما میباشد. به جای اینکه منتظر باشید تا فردی وجود مشکل را به شما اطلاع دهد از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید و خطاهای ایندکس موجود را کشف نمایید. در مطلب فوق سعی کردیم به طور کامل نحوه رفع خطاهای سرچ کنسول را آموزش دهیم. با این حال اگر نتوانستید مشکل خود را حل نمایید، با ما در میان بذارید کمکتان کنیم.
ما حتماً خطاهای جدید را هم بررسی و این لیست را تکمیل میکنیم. شما هم اگر با خطای جدیدی مواجه شدید که فکر میکنید جای آن در این ایبوک خالی است، خوشحال میشویم که آن را به ما اطلاع بدهید و کمک کنید تا به مرور زمان مرجع کامل و معتبری از خطاها و راههای برطرف کردن آنها را یکجا جمع کنیم. پیشاپیش از همراهی و همکاری شما ممنونیم.
در پایان، پیشنهاد میکنیم سری به سرفصلهای دوره سرچ کنسول بزنید. در این دوره ویدیویی ما تمام تلاش خودمان را کردیم تا به سادهترین زبان، تمامی مباحث و بخشهای سرچ کنسول را آموزش بدهیم. مشاهده این دوره را به تمامی افرادی که علاقمند به کسب درآمد از حوزه سئو هستند یا میخواهند وبمستر حرفهای شوند، توصیه میکنیم.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
المیرا
وبلاگ من اجازه دسترسی به فایل robots.txt رو نمیده باید چیکار بکنم؟
سبا حیدری
احتمالاً فایل robots.txt روی هاستت درست تنظیم نشده یا شاید دسترسیهاش محدود شده. اول از همه وارد هاست وبلاگت شو و چک کن که فایل robots.txt توی مسیر ریشه (root) سایتت وجود داشته باشه.
اگر بود، دسترسی فایل رو بررسی کن؛ ممکنه دسترسی بهش بسته شده باشه. باید مطمئن بشی که فایل قابل خواندن (readable) هست.
اگه همچنان مشکل داشتی، یه نگاهی به تنظیمات وبلاگت یا افزونههایی که نصب کردی بنداز. بعضی افزونهها ممکنه دسترسی به این فایل رو محدود کنن.
میلاد
خیلی از صفحات وبلاگم هرکاری میکنم ایندکس نمیشه.
Not found (404)
Duplicate without user-selected canonical
Page with redirect
Crawled – currently not indexed
همه اینارو داره. به نظرت اگه وبلاگم رو از سرچ کنسول حذف کنم دوباره بهش معرفی کنم درست میشه؟
و سوال دیگه اگه حذفش کنم روی رتبم تاثیر داره؟
سبا حیدری
سلام میلاد عزیز
این ارورهایی که گفتی، خیلی وقتا نشونه اینه که یه مشکلی توی ساختار لینکها، ریدایرکتها یا حتی تنظیمات کنونیکال صفحههات هست. حذف کردن وبلاگ از سرچ کنسول و دوباره معرفی کردنش معمولاً مشکل رو حل نمیکنه؛ چون سرچ کنسول فقط ابزاریه که گوگل باهاش سایتت رو میبینه، ولی اگه مشکل توی خود وبلاگت باشه، با حذف و اضافه کردن تغییر خاصی نمیکنه.
بهتره اول مشکلات هر کدوم از اون صفحات رو بررسی کنی:
404: مطمئن شو که لینکها درستن و صفحهها پاک نشده باشن.
Duplicate without user-selected canonical: ببین آیا صفحههای تکراری داری که باید براشون تگ کنونیکال درست بذاری تا گوگل بدونه کدوم نسخه از صفحه اصلیه.
Page with redirect: ریدایرکتها رو بررسی کن، شاید بعضی صفحهها چندبار ریدایرکت میشن و گوگل گیج میشه.
Crawled – currently not indexed: ممکنه گوگل به هر دلیلی نخواسته این صفحات رو ایندکس کنه؛ مثلاً محتوای کافی یا یونیک نداشته باشن.
در مورد حذف از سرچ کنسول، نه، این کار مستقیم روی رتبت تاثیر نمیذاره، ولی اگه صفحاتت مشکل داشته باشن و گوگل نتونه درست ایندکسشون کنه، اون موقع ممکنه روی رتبهبندیت تاثیر بذاره.
پیشنهاد من: به جای حذف و اضافه، اول مشکلات رو توی خود وبلاگت برطرف کن و بعدش با سرچ کنسول صفحات رو دوباره بررسی کن.
موفق باشی! ✌️
زهذا کریمی
سلام وقت تون بخیر
ممنون از مطالب مفیدتون
ی سوال داشتم از خدمت تون. چرا potion که سرچ کنسول نمایش میده وقتی با ی دستگاه سرچ میکنم دقیقا همون querie که سرچ کنسول میگه ولی طبق potion سرچ کنسول نمایش نمیده؟ مثلا سرچ کنسول میگه querie “دوربین فلتی” جایگاهش 10.7 نشون میده ولی در سرچ گوگل وقتی خودم با این اسم درخواست میدم جایگاهش خیلی پایین تر مثلا 30
چرا؟
ابزار دقیقی برای دیدن جایگاهش وجود داره؟
حامد رضوی
سلام وقت بخیر، جایگاهی که در سرچ کنسول مشاهده میکنید، متوسط هست و چیز ثابتی نیست. بنابراین طبیعیه که با جایگاهی که در واقعیت و لحظه میبینید تفاوت داشته باشه. مسئله دیگه اینه که جایگاهها در بازههای زمانی متفاوت، ثابت نیستن. مثلا ممکنه قبلا 1 بوده باشید، الان 20 که متوسطش در همین بازه میشه 10. و مسئله دیگه اینه که سابقه جستجوهاتون در نتایجی که شما میبینید موثره. برای رفع این اثر میتونید در حالت Incognito در مرورگر گوگل کروم چک کنید.
حسین
ممنون بابت مطلب عالی و کاربردی تان
ارور
Page cannot be indexed: Not available due to a site-wide issue
به چه دلیل ایجاد شده؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
حامد رضوی
سلام حسین جان ممنون از لطفت
این خطا معمولا به خاطر مشکلات خود سایت پیش میاد، مثلا خطاهای سرور، پایین بودن سایت یا مشکلات فنی دیگه که از دسترسی راحت رباتها جلوگیری میکنه.
یه عامل دیگه هم میتونه ریدیزاین یا مهاجرت سایت باشه، ینی وقتی که تغییرات خیلی اساسی میدیم، دامنه رو تغییر میدیم، ساختار URL رو آپدیت میکنیم و… در حین فرایند این تغییرات ممکنه سایت در دسترس نباشه و این خطاب به وجود بیاد. همچنین لازمه فایل robot.txt هم چک بشه تا مطمئن بشیم که تنظیماتش به درستی اعمال شده.
فاطمه خانلو
تشکر بابت مطلب عالی و کاربردی.
در سرچ کنسول من خطای Duplicate without user-selected canonical ، بابت پلاگین ها نمایش داده میشه؟ این ارور چطور رفع میشه. یک نمونه ارور در بخش Duplicate without user-selected canonical نشون داده میشه :
( نام دامین رو حذف کردم )
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/assets/img/?MD
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/assets/img/?NA
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/includes/?SD
میشه لطفا راهنمایی کنید دلیل این ارور چی هست و چطور باید رفعش کنم؟؟
حامد رضوی
فاطمه جان سلام وقت بخیر؛
این خطا به 2 دلیل رخ میده:
1- محتوای تکراری داری؛
2- تگ کنونیکال رو درست استفاده نکردی
تو بحث محتوای تکرای یا همون Content Duplication، مثلاً 2 آدرس متفاوت، محتوای یکسان دارن. گاهی ممکنه این خطا از CMS یا سرور شما باشه، اما در کل باید حواستون باشه که محتواهای تکراری روی صفحات متفاوت نزنی. چون در این صورت، گوگل صفحات Duplicate رو ایندکس نمیکنه. حالا اگه به هر دلیلی صفحات با محتوای یکسان داشتیم چی؟ خب اینجا باید از تگ کنونیکال استفاده کنی.
تگ کنونیکال وقتی به یک صفحه اضافه میشه، به گوگل میگه که صفحه اصلی فلان صفحه با فلان آدرس هست، پس بهتره اون صفحه رو به عنوان صفحه اصلی درنظر بگیری و اعتباری به این صفحه فعلی ندی. پس لازمه روی صفحاتی که این مشکل رو دارن، تگ کنونیکال اضافه کنی و بگی که صفحه اصلی کدوم هست. باتوجه به اینکه سایتت وردپرسی هست، افزونه یوست یک گزینه داره در قسمت «پیشرفته» که میتونی آدرس صفحه اصلیت رو بهش بدی و تگ کنونیکال رو به صفحه خودت اضافه کنی.
البته در نهایت توجه داشته باش که تگ کنونیکال قرار نیست گوگل رو مجبور به کاری کنه و بیشتر راهنمای گوگل هست، پس چیز قطعی نیست، اما در اکثر مواقع کار میکنه. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم این مقاله رو مطالعه کنی:
https://www.novin.com/blog/what-is-rel-canonical
فاطمه خانلو
اقای رضوی ممنونم که خیلی سریع پاسخ دادید.
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/assets/img/?MD
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/assets/img/?NA
https://mydomain name/wp-content/plugins/wp-advanced-support-ticket/includes/?SD
ممنون بابت راهنماییتون، ولی این ارورها داره به پلاگین گرفته میشه و در اصل هیچ مطلبی نیست که بخام مشکل رو رفع کنم. الان با توجه به اینکه کنونیکال به پلاگین گرفته شده چطور باید برای رفعش اقدام کنم ؟؟
حامد رضوی
خواهش میکنم؛
در هر صورت این صفحات ظاهراً داره توسط پلاگین شما تولید میشه، تنظیماتش رو چک کنید و ببینید کجا داره صفحات رو تولید میکنه و اصلاً جایی برای نوایندکس کردنش هست یا نه. اگر پلاگین جایگزینی هست، از اون استفاده کنید، اگر هم تعداد صفحات با این خطا خیلی کمه، زیاد نمیشه و حتماً میخواید از این پلاگین استفده کنید، میتونید نادیده بگیرید خطاها رو.
دوستان دیگه اگر تجربهای در این زمینه کار با این پلاگین دارن راهنمایی کنن.
میلاد محمدی / مدیر و بنیانگذار استارتاپ ردپانت
سلام این خطا چطور رفع میشه: URL is on Google, but has issues
حامد رضوی
میلاد جان سلام وقت بخیر،
لازمه ببینی چه جزئیات بیشتری رو توضیح داده، توضیحات کاملتر رو همونجا اعلام میکنه.
سعید جعفری
با سلام وو قت بخیر
در سرچ کنسول من نزدیک به 900 خطای هست که مربوط به اررور 404 هست
هیچ کدام ازا ین لینکها در سایت من اصلا وجود ندارد
برای رفع این اررور ها چه باید کرد ؟
با تشکر
حسین بابائی
سلام
برای حل این مشکل باید سایت شما بررسی بشه.
dariush
با سلام وقت بخیر
اکثر صفحات سایت من در سرچ کنسول این خطا رو می ده URL is available to Google, but has issues
If it gets indexed and selected as canonical, it could appear in Google Search results. However, some issues prevent it from being eligible for all enhancements. Learn more
نمی دونم چکار کنم از کجا این مشکل ایجاد شده تا دیروز این مشکل و نداشتم.
لطفا اگر ممکن من راهنمایی کنید. با تشکر
حسین بابائی
سلام
همونطور که این هشدار خودش گفته مشکلی وجود داره که جلوی ایندکس شدن رو میگیره. برای حل مشکل باید سایت بررسی بشه.
امید نوروزی
با سلام وخسته نباشید
سایت من در موبایل و تبلت خودم چک می کنم همه چیزش درسته و مشکلی نداره ولی وقتی می خوام به صورت دستی مقاله های سایتمو ایندکس کنم خطای میده میگه سایت شما رسپانسیو نیست ، این مشکلو چجوری حل کنم
محمد حسین قوامی
سلام در این بخش نحوه خطایابی و رفع خطاهای موجود ریسپانسیو رو توضیح دادیم:
https://www.novin.com/blog/how-to-use-google-search-console/#mobile-usability
صدرا
وقت بخیر من یک سایت دو زبانه دارم در پیج اصلی زبان دوم گوگل خطای عدم خوانا بودن در موبایل میدهد و وقتی تست لایو میگیرم صفحه درست لود نشده در صورتی که صفحه 100 واکنش گرا میباشد و در موبایل بدون مشکل لود میشود . افزونه کش رو هم پاک کردم ولی همچنان ارور برقرار است لطفا راهنمایی کنید .
حسین بابائی
سلام
اگر خودتون صفحه رو در صفحههای مختلف موبایل یا رایانه بدون مشکل میبینید، پس مشکل خاصی وجود نداره. بعضی وقتها به دلیل استفاده از سرورهایی که آی پی های خارج از ایران رو محدود کردن یا استفاده از روشهایی در طراحی که ربات گوگل نمیتونه صفحه رو لود کنه باعث این مشکل میشه.
بهتره که سایت رو با ابزار google PageSpeed Insights بررسی کنید. اونجا احتمالا جزئیات بیشتری از مشکل رو میبینید.
موفق باشید
متین نوروزی شهرابی
با سلام، یکی از صفحات سایت بنده با ارور crawl anomaly مواجه شده و هرچقدر هم که سرچ کردم جایی پیدا نکردم که چطوری میشه رفعش کرد. وقتی تو گوگل سرچ کنسول و از بخش URL inspection اون صفحه از سایتم رو می زنم تا بررسی کنه، می نویسه تو گوگل نیست و جلوی عبارت page fetch می نویسه crawl anomaly
حسین بابائی
سلام
وقتی ارور crawl anomaly میبینید معمولاً مشکلی برای سرور پیش اومده یا دسترسی به رباتهای گوگل برای بررسی صفحه ندادید یا این که خود صفحه مشکلی داشته که رباتهای گوگل نتونستن ایندکس کنند.
امید کریمی
سلام وقت بخیر:
یکی از مقالات سایتم تا چند روز پیش در وبمستر بوده ولی الان نیست و کلا در گوگل که میزنم میگه نمیتونم ایندکسش کنم و ارور Failed: Soft 404 میده
به نظرتون خطا از کجاست و چطوری باید برطرف بشود .( در صورتی که ان صفحه وجود دارد و با تست لایو میزنم مشکلی نداره و به راحتی میخونش)
سایت وردپرسی بوده ..
حسین بابائی
ارور Soft 404 دلایل مختلفی میتونه باشه. این صفحه به صورت همزمان پاسخی مبتنی بر کدهای ۲۰۰ میده که یعنی صفحه در دسترس هست و همزمان ارور ۴۰۴ میده که یعنی صفحه وجود نداره. امکان داره صفحه سنگین باشه و برای ربات گوگل کامل باز نشه که این اتفاق افتاده یا در فایل Robots.exe دسترسی به این صفحه داده نشده. با توجه به این که نسخه live دیده میشه، پیشنهاد میکنم مشکلات احتمالی صفحه رو بررسی کنید و چند روز بعد دوباره امتحان کنید. باید صفحه بررسی بشه اینطوری نمیشه گفت دقیقا مشکل از چیه. موفق باشید
رضا فتحی
سلام خسته نباشین من تازه سایتم رو ساختم و روی گوگل وب مستر ثبت کردم ولی من داخل وب مسترم که میشم هیچ گزینه ا ی باز نمیشه و این پیام رو میده Processing data, please check again in a day or so اگه میشه منو راهنمایی کنین دارم دیوونه میشم هرچی سرچ میکنم هیچ مشابه ای پیدا نمیکنم لطفا راهنماییتونو بهم ایمیل کنین ممنونم
ادرس ایمیل:rezanic54@gmail.com
محمد حسین قوامی
سلام آقای فتحی
من حدس میزنم این مسئله بخاطر یکی از این دو مورد پیش اومده:
1. سایتتون رو با آدرس site.com داخل وبمستر ثبت نام کرده باشین، درحالی که آدرس اصلی http://www.site.com هست. و https://site.com در مقابل https://site.com.
url به هر شکلی که داخل مرورگر نشون میده، داخل وب کنسول هم به همون شکل باید وارد بشه.
2. کمتر از دو روز هست که سایت رو به سرچ کنسول اضافه کردین. گاهی ممکنه جمعآوری و نمایش اطلاعات کمی طول بکشه.
اسماعیل
چرا سرچ کنسول من اصلا این شکلی نیست؟
محمد حسین قوامی
چون سرچ کنسول آپدیت شده؛ نسخه جدید یکسری تغییرات ظاهری داره و چند آپشن هم بهش اضافه شده.
ولی درباره خطاها تغییرات زیادی به وجود نیومده و این آموزش صد در صد کاربرد داره همچنان.
البته ما آموزش نسخه جدید گوگل وبمستر رو هم تو سایت گذاشتیم میتونین بخونین:
https://www.novin.com/blog/how-to-use-google-search-console
aziz
با عرض سلام و خسته نباشید
بعضی از صفحات سایتم ایندکس نمیشن، وقتی هم درخواست ایندکس میدم خطای indexing request rejected میده، گفتم شاید مشکل از هاست باشه ازشون پرسیدم بعد از سه روز این جواب رو دادن:
« طبیعتاً محدودیتی روی ip های گوگل توسط ما صورت نگرفته است ؛
اروری که گوگل هنگام crawl کردن به شما ارائه داده است میتواند به موارد زیادی وابسته باشد که ما در هیچ یک دخیل نیستیم .
در پاره ای از موارد میتواند مربوط به کندی یا اختلال اینترنت ایران باشد , میتواند مربوط به تحریم های گوگل باشد و دلایلی از این دست .
به همین خاطر ما نیز پاسخ قطعی برای پرسش شما در دست نداریم »
هرچی هم پرس و جو و سرچ کردم به هیچ جوابی نرسیدم تا اینکه اتفاقی به سایت شما برخوردم، دیدم سوالات کاربرها رو خیلی با حوصله جواب میدید گفتم سوالم رو اینجا مطرح کنم.
با تشکر
محمد حسین قوامی
سلام عزیز جان، اول از همه ممنون بابت اعتمادی که به ما کردی
بعضی از صفحات ایندکس نمیشن؟ جز دسته خاصی هستن ارتباطی بینشون وجود داره؟ مثلن فقط مطالب وبلاگت یا شاخههای اصلی؟
بهطور کل چند دلیل برای ایندکس نشدن صفحات سایت وجود داره، پیشنهاد میکنم بررسیشون بکن:
1. گوگل توی سایت به خطا بر میخوره. برای بررسی این خطاها باید وارد مسیر Crawl→ Crawl Errors بشی (برای رفع خطاها هم که میتونی طبق همین آموزش پیش بری)
2. تنظیمات حریم خصوصی توی سیستم مدیریت محتوا رو فعال کردی. توی وردپرس این تنظیمات داخل بخش Admin → Settings → Privacy to check هستند
3. توی فایل htaccess جلوی دسترسی خزندههای گوگل رو گرفتی
4. توی فایل robots.txt کدی وارد کردی که مانع از ایندکس خزندههای گوگل میشه (این آموزش رو دنبال کن: فایل Robots.txt چیست)
5. اگه سایت مپ نداشته باشی ممکنه گوگل تو ایندکس صفحات کمی گیج بزنه (نقشه سایت چیست؟)
6. نقشه سایتت با خطا مواجه هست (بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت)
7. سایت با آدرس www باز میشه، ولی سایت رو توی گوگل وبمستر بدون www زدی (یا برعکسش)
8. ممکنه دلیل ایندکس نشدن سایتت برنامه نویسی اشتباه تو فایلای AJAX/JavaScript باشه
9. حتا اینکه سایت دیر لود میشه هم میتونه یکی از دلایل ایندکس نشدن صفحات باشه
10. پارامترهای داخل url صفحات استفاده میکنی که گوگل پشتیبانیشون نمیکنه
11. Pagerank سایتت قوی نیست
12. ممکنه سایتت توسط گوگل جریمه شده باشه (که برای اینکار گوگل الگوریتمهای مختلفی داره مثل: از جمله الگوریتم کبوتر، الگوریتم مرغ مگسخوار گوگل، الگوریتم گوگل پاندا، الگوریتم گوگل پنگوئن و …)
aziz
سلام
ممنون بابت زحماتتون
فقط دسته بندی ها و تگها و سه تا از نوشته ها ایندکس شدن هیچ رابطه منطقی هم نتونستم بینشون پیدا کنم. تمام مواردی که گفتید رو هم بررسی کردم.فقط فکر میکنم بعد از تعریف سایت مپ یه سری تغییرات جزئی تو دسته بندی ها دادم که باعث شد دو تا از دسته بندی های اصلی وارد دسته بندی فرعی و زیرمجموعه بشن ولی سایت مپ هم خطایی نداده به نظر شما آیا باید سایت مپ رو دوباره تعریف کنم؟
علی
سلام خسته نباشید ببخشید من که پستهامو ایندکس میکنم تو گوگل سرچ کنسول جدیدا یه ارورهایی برام میاد که همشون هم بایگانی شده هستن و من مجبورم دستی فیکسشون کنم تعدادشونم نزدیک 90 به بالا هستن من هرروز که اینارو فیکس میکنم فرداش دوباره ارورای جدید میاد با تعدادی متفاوت از روز قبل ولی نزدیک به همون تعداده تقریبا و اینکه دقیقا همون پستهایی هستن که روز قبل فیکس کردم بنظر شما چرا اینجوری میشه؟ چرا ارورها با فیکس کردن برطرف نمیشن دارن دیوونم میکنن کارم هرروز شده فیکس کردن میترسم سایتم نابود شه بخاطر این ارورها لطفا کمکم کنید
محمدرضا رحیمی
سلام
ارور 5xx رو فقط توضیح دادید، برای رفعش باید چه کرد؟
مشکل از هاسته، یا استفاده از CDN هم میتونه دردسر شده باشه؟
محمد حسین قوامی
خطاهای سری 500 همه مربوط به سرور هستن، قاعدتن CDN هم تاثیر گذار هست.
آموزش رفع همه خطاهای سرور رو هم توضیح دادیم داخل همین مقاله.
نیما
با سلام، خسته نباشید عرض میکنم خدمت تیم نوین.
راستش من الان همه کامنت های دوستان رو خوندم اما سوالم وجود نداشت، احتمالا با یک مورد عجیب و غریب طرفیم!
من یک سایت درج آگهی دارم که در قسمت JOB POSTING کنسول سرچ گوگلم به خطای زیر برخورد می کنم که روز به روزم داره تعدادش بیشتر میشه:
Missing field “hiringOrganization.name”
این در حالیه که من اصلا هیچ فیلدی با این نام نه در فرم ها و در فایل های موجود در هاستم ندارم. از پیشتیبانی پلاگین و کنسول گوگل هم هیچ کمکی نتونستم بگیریم که به دردم بخوره. لطفا اگر راه حل رو میدونید بفرمایید.
متشکرم
سهیل رهبری
سلام نیما جان
ظاهراً شما از اسکیما استفاده کردی که به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک میکنه صفحه تو رو بهتر بخونن و متوجه محتواش بشن. اما توی کدهای اسکیما خودت، مشخص نکردی که چه شرکت قصد استخدام داره.
https://schema.org/hiringOrganization
برای اطلاعات بیشتر، مقاله ما در مورد استکیما + این راهنما رو مطالعه کن.
ali ali.dm dm
با سلام من هاستم رو تغییر دادم الان سایت مپ من کلا رفته بود الا دوباره تازشو درست کردم ولیاون مطالب قبلی نیست و این مشکل هم تو گوگل وب مستر میاد ممنون میشم کمک کنید
Search Console has identified that your site is affected by 1 new issue of type Coverage.
Top Errors (5 maximum)
Errors can prevent your page or feature from appearing in Search results. The following errors were found on your site:
Server error (5xx)
We recommend that you learn more about these issues and fix them when possible to enable your site to have the best possible experience and coverage in Google Search.
علی
با سلام بنده خطا های 410 سایت خود را هم در افزونه یوست و هم در گوگل وب مستر قسمت حذف url حذف کرده ام و گوگل نیز پیغام حذف ادرس از نتایج جستجو را به من می دهد اما بعد از چند روز دوباره این خطا ها در قسمت crawl error گوگل وب مستر برای من ظاهر می شود و من نیز هر بار بر روی mark as fixed کلیک میکنم اما باز هم بعد از چند روز دوباره برای من ظاهر میشود. لطفا من رو راهنمایی کنید که دقیقا باید چکار کنم تا برای همیشه رفع شود و بر نگردد.
مجله اینترنتی چفچفک
سلام…
اگر من این اموزش رو یاد بگیرم برای سئو وبلاگم…ایا خطا هایی که برای وبلاگم داخل سرچ کنسول هست رو برطرف کنم رتبه وبلاگم بهتر میشه؟؟؟ ایا میشه اصلا بر طرف کرد برای وبلاگ؟؟؟؟
ایا ایندکس ها بهتر میشه؟؟؟ یا تاثیری در رتبه نداره؟؟
مجید فرد
با عرض سلام و خسته نباشید، سایتم رو به گوگل معرفی کردم ولی بعد از 2 روز پیام زیر برام ارسال شده و سایتم اصلا تو گوگل قابل سرچ نیست، ممنون میشم منو برای حل این مشکل راهنمایی کنید. باتشکر…
Search Console has identified that your site is affected by 1 new issue of type Coverage.
Top Warnings (5 maximum)
Warnings are suggestions for improvement. Some warnings can enhance your appearance on Search; some warnings can become errors in the future. The following warnings were found on your site:
Indexed, though blocked by robots.txt
We recommend that you learn more about these issues and fix them when possible to enable your site to have the best possible experience and coverage in Google Search.
محمد حسین قوامی
سلام مجید جان
شما توی فایل robots.txt جلوی دسترسی گوگل به سایتت رو بلاک کردی. اگه با این فایل روبوت و کارکردش آشنایی نداری میتونی این مقاله رو بخونی:
https://www.novin.com/blog/what-is-robots-txt-and-how-to-create-one/
وحید محمدزاده
دوست عزیز سلام.
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php
این نوشته داخل فایل روبوت موجود در سایت ما هستش. اما همین پیامی که برای آقای مجید فرد اومده برا ما هم اومده. لطفا اگر امکانش هست راهنمایی بفرمایید.
در ضمن این رو بگم که مطالبی که در سایت منتشر میکنیم تو نتایج جستجو نشون داده نمیشن. اما یه سری مطالب بی ربط هم در اون کلمه کلیدی برا ما نشون میده به جز مطلب خودمون.
محمد حسین قوامی
سلام. اولا که دسترسی فایل admin-ajax.php رو Disallow کنین. (این باگ مربوط به بعضی تم هاست که این دسترسی این گزینه رو فعال میکنن)
برای مشکل ایندکستون هم از ابزار coverage گوگل وبمستر جدید استفاده کنین. اونجا ببینین به چه دلیل وضعیت ایندکس روی error هست.
ریز کامل جزئیات و نحوه رفع خطاهای وضعیت ایندکس رو اینجا بخونین.
میلاد غدیرآبادی
سلام من نزدیک به 140 هزار لینک دارم که اوایل حدود 100 هزار تا ایندکس شده بودند. اما روز به روز از تعداد آن ها کم می شود. وقتی نگاه میکنم میبینم خیلی از لینک ها با اینکه به درستی کار میکنند در قسمت exclude قرار دارند و در گوگل ایندکس نشده اند. از متا noindex هم در صفحات استفاده نکردم. فقط در این مدت من 3 بار سرور سایت رو عوض کردم که فکر میکنم این دلیل باشه ولی در dns وب مستر تولز سبز هست و مشکلی وجود ندارد.
محمد حسین قوامی
سلام آقای غدیرآبادی
ما به تازگی راهنمای کامل گوگل وبمستر تولز رو توی وبلاگمون منتشر کردیم. و اونجا این مسئله شما رو هم کامل توضیح دادیم.
برای اینکه متوجه بشین چرا ایندکس صفحهتون Excluded هست، بخش Coverage index رو بخونین.
حسین
سلام من چند وقت پیش کل دیتبابیس سایت رو پاک کردم و دوباره یه دیتابیس ساختم و خلاصه از صفر شروع کردم گوگل باس مطالب و صفحات قبلیم 404 میداد برخی از اونها رو ریدایکرت 301 کردم و بقیش رو از طریق Remove URLS کاملا از نتایج گوگل حذف کردم و گفتم که دیگه این صفحه در سایت من وجود نداره MARK AS FIXED رو زدم یک روز محو شدن دوباره گوگل به اونها خطا میده که وجود ندارن حتی به صفحاتی که ریداریکت کردم هم ارور میده مشکل چیه
محمد حسین قوامی
چند وقت از این اتفاق میگذره؟
معمولن اگه این تغییرات دسته جمعی آدرسها در حد یک بار انجام بشه، اثرش خیلی زود از بین میره.
چون گوگل درک میکنه گاهی نیاز به ایجاد تغییرات هست.
مگر اینکه چند بار پیاپی اینکارو انجام داده باشین که آسیب بزنه به سئوی سایتتون.
حسین
منظورتون رو متوجه نشدم
نکنه موقع حذف url گزینه اشتباهی انتخاب کرده باشیم موقع حذف این گزینه رو انتخاب کردم
Clear URL from cache and temporarily remove from Search
تقریبا 3 هفته بود خطا داده بود اما من تازگیا کلا به گوگل گفتم که اون صفحات رو حذف کنه
محمد حسین قوامی
متاسفانه با انتخاب این گزینه به گوگل گفتین تا 90 روز آینده این صفحات رو حذف کنه و ایندکس نکنه
دوباره برگردین تو ابزار Remove URLs و تمام status درخواستهاتون رو Reinclude کنید. گوگل بعد از بررسی، (معمولن دو سه روزی طول میکشه) مجددن این صفحات رو ایندکس میکنه.
حسین
ممنون از پاسختون پ
پس از کدوم گزینه استفاده کنم و بگم که دیگه این آدرس دیگه در سایت من وجود نداره
چون تعداد 404 ها خیلی زیاده و من فعلاً نمیتونم همه اونارو ریدایرکت کنم
اون گزینه اول که هیچ
یکی اینه Clear URL from cache only و دومی Clear cache and temporarily hide all URLs beginning with…
محمد حسین قوامی
نیازه حتمن از remove url استفاده کنین؟ دیگه نمیخواین صفحاتتون رو احیا کنین؟
گزینههای این ابزار کارکرد تقریبن مشابهی دارن و همشون کش ایندکس گوگل رو (در خصوص صفحاتی ریموشون کرده باشین) برای مدتی پاک میکنن.
توی پست بعدیم درباره آموزش کامل گوگل وبمستر تمام این گزینهها رو توضیح میدم.
الان پیشنهادم به شما اینه که فقط بقیه صفحات ۴۰۴ رو با استفاده از htaccess یا افزونه، منتقل کنین به ایندکس.
پریسا
سلام
وقت بخیر
امروز برای سایت من به یک لینک
که خطای 404 هم نداره ابن آدرس و به درستی هم نمایش داده می شه
ولی گوگل سرچ کنسول ایمیل زده مبنی بر: Submitted URL not found (404)
این مورد رو چطوری بایستی رفع کنم؟
محمد حسین قوامی
نیاز نیست سر اینطور خطاها نگران باشین
اگه آدرس صفحه درست هست و خودتون از مرورگر بهش دسترسی دارین، ارورش خود به خود بعد از یک مدت رفع میشه
یه همچین خطایی بیشتر ممکنه بخاطر تغییر آدرس به وجود بیاد.
شایان
با سلام و خسته نباشید
چند وقتیه بعد از یک مدت طولانی شروع به ارسال پست در سایت کردم اما اصلا گوگل به صورت خودکار خزش نمیکنه در سایت!!!
همش کارم شده فتچ کردن مطالب!
الان حدود 1 ماه پست میزارم تغییری مشاهده نمیکنم!
چاره چیه؟
در ضمن اسم سایت هم که میزنم رتبه سوم و چهارمم!
با تشکر
محمد حسین قوامی
سلام شایان جان
با توجه به این موضوع که گفتی بعد از مدتی دوباره فعالیتت رو شروع کردی، گوگل تا مجددن سایتت رو سایتی فعال بدونه و مدام بهت سر بزنه، یکم زمان میبره
همونطور که میدونی خزنده های گوگل با توجه به آپدیت سایتها، زمان بعدی خزش رو تعیین میکنن. مثلن اگه هفتهای یک پست توی وبلاگت میذاری، خزندههای گوگل هم حداقل هفتهای یکبار وبلاگت رو چک میکنن.
و اگه روند خاصی نداشته باشی یا برای مدت زیادی فعالیتی نداشته باشی، این احتمال هست که سر خزش یکم با گوگل به مشکل بخوری
اما اگه فکر میکنی ایندکس نشدن سایتت دلیل دیگهای میتونه داشته باشه؛ من تمام دلایل ایندکس نشدن صفحات سایت توسط گوگل رو که بلدم میگم. باید بررسی بکنی و موارد رو چک کنی ببینی از کدوم مورد میتونه باشه. (البته میگم ممکنه من با بعضی از دلایل آشنایی نداشته باشم، از بین دوستان اگر کسی تجربه موارد دیگری رو هم داره، لطفن به این لیست اضافه بکنه)
1. سایت با آدرس www باز میشه، ولی سایت رو توی گوگل وبمستر بدون www زدی (یا برعکسش)
2. توی فایل robots.txt کدی وارد کردی که مانع از ایندکس خزندههای گوگل میشه
3. اگه سایت مپ نداشته باشی ممکنه گوگل تو ایندکس صفحات کمی گیج بزنه
4. گوگل توی سایت به خطا بر میخوره. برای بررسی این خطاها باید وارد مسیر Crawl→ Crawl Errors بشی
5. محتوای تکراری یا اسپم داخل سایتت داری
6. تنظیمات حریم خصوصی توی سیستم مدیریت محتوا رو فعال کردی. توی وردپرس این تنظیمات داخل بخش Admin → Settings → Privacy to check هستند
7. توی فایل htaccess جلوی دسترسی خزندههای گوگل رو گرفتی
8. تنظیم ایندکس صفحاتت رو روی NOINDEX گذاشتی
9. ممکنه دلیل ایندکس نشدن سایتت برنامه نویسی اشتباه تو فایلای AJAX/JavaScript باشه
10. حتا اینکه سایت دیر لود میشه هم میتونه یکی از دلایل ایندکس نشدن صفحات باشه
11. و آخرین مورد و بدترین مورد اینه که خدایی نکرده ممکنه توسط گوگل Deinedexed شده باشی
شهاب گودرزی
سلام . تمام تگ های فارسی و انگلیسی داخل سایت بصورت پیغام خطا در کنسول گوگل اومدن . راه چاره چیست ؟ روی تگ ها که کلیک میکنم باز میشن و صفحه مربوطه رو هم نشون میدن !!
محمد حسین قوامی
سلام آقای گودرزی. دلایلی و روشهایی که توی مقاله گفته شده رو بررسی کردین؟
واقعیتش اینه که من تا از جزئیات خطا اطلاعی نداشته باشم نمیتونم کمکی بهتون بکنم
فقط یکسری موارد کلی درباره رفع خطای 404 تو گوگل وبمستر بود که داخل خود مقاله منتشر کردم.
مهدیه
سلام وقت بخیر
من ۳ ماه بیش یک سایت را طراحی مجدد کردم و url های قبلی را پاک کردم و به اشتباه ریدایرکت انجام ندادم
در حال حاضر ۹۰ ارور 404 وجود داره (برای سایت جدید site map هم وجود داره)
ایا اگر از افزونه all 404 redirect to homepage استفاده کنم url های سایت قبلی که حذف شده و در حال حاضر در sitemap هم وجود نداره ارور 404 آن ها از بین می ره
اگر جواب بله هست این افزونه چطور این url های حذف شده را شناسایی می کند
لطفا راهنماییم کنید
بابک خدادوست
سلام. به احتمال زیاد میتونه خیلی از url هارو تشخیص بده ولی باید کد صحیح رو وارد کنین. البته در بعضی صفحات (تا جایی که من اطلاع دارم) این کار انجام نمیشه و جواب نمیده.
مهدیه
با تشکر از پاسخ شما
منظور از کد صحیح چیست؟
آیا بهتر نیست با افزونه yoast seo به صورت دستی این کار را انجام بدم
اگر به طور مثال بخواهم url سایت مثل http://www.example/joo به صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنم به صورتی که زیر مجموعه های joo/ مانند (/joo/me) هم ریدایرکت شود به چه صورت باید این کار را انجام بدم
با تشکر
محمد حسین قوامی
سلام مهدیه جان
این افزونه توی خود صفحه 404 فعال میشه. و هر کسی که وارد این صفحه بشه رو به ایندکس منتقل میکنه.
پیشنهاد من اینه که علاوه بر استفاده از این افزونه، صفحات پربازدید و مهمت رو به صورت دستی ریدایرکت کن به آدرس جدید
مهدیه
حسین جان ممنون از پاسخ شما
به چه صورت باید ریدایرکت دستی را انجام بدم
اگر به طور مثال بخواهم url سایت مثل https://www.example/joo به صفحه اصلی سایت ریدایرکت کنم به صورتی که زیر مجموعه های joo/ مانند (/joo/me) هم ریدایرکت شود به چه صورت باید این کار را انجام بدم
با تشکر
محمد حسین قوامی
ریدایرکت دستی که خب راحتترین روشش استفاده از افزونه یوست هست
برای سوال دومت درباره ریدایرکت زیر صفحات یک مسیر، هم کلی گشتم تا روشش رو پیدا کردم. تا حالا امتحانش نکرده بودم.
باید این کد رو داخل فایل .htaccess بذاری
RewriteEngine On
RewriteRule ^/?joo https://www.example.com/? [R=301,L]
میلاد
سلام خسته نباشید. من یک سایت وردپرسی دارم که با ارورهای مختلفی در وب مستر تولز برخورد کردم که برای عدم وجود Markup hentry در قالب می باشد که باعث رخ دادن ارورهای Missing: author و Missing: updated می شود که فکر کنم مشکل اکثر سایت های وردپرسی باشد. چطور میشه این مشکل رو رفع کرد؟ از منابع خارجی چندین کد رو بارگذاری کردم اما نتیجه نداد..هر پستی که تولید میکنیم تو بخش Structured Data این ارورهای عدم وجود markup hentry به وجود میاد ممنون میشم راهنمایی کنید
مهرانه
سلام وقت بخیر
من یک سایت را طراحی مجدد کردم اما url های قبلی اون را ریدایرکت نکردم در حاضر ۹۶ تا exclude url دارم
روی اون که کلیک می کنم نوشته Crawl Anomaly چه کاری باید انجام بدم و چه ریدایرکتی باید انجام بدم
ممنون میشم کمکم کنید
بیرالوند
سلام
توی بخش crawl errors بخش URL Errors نزدیک به سه هزار Not found دارم
این URL ها اصلا وجود نداشتند و اینکه آخر همه آدرس ها اسم دسته ها میاد
مثلا
example.com/post-name/category-name
نوع url پست های سایت فقط اسم سایت/اسم پست هست و اسم دسته ها اصلا توی پست ها نیست
با برنامه نویس هم صحبت کردم میگن مشکل از کدها و قالب نیست
سایت مپ رو حدود 2 ماه پیش بروز کردم ولی فایده نداشت
راه حل پیشنهادی شما چیه؟
arzcell
سلام وقت بخیر
دقیقا همین مشکل ها رو هم من دارم نمی دونم از چیه
تمام پست ها یا اسم دسته اضافه می کنه یا اسم نویسنده یا تگ و اینجور چیز ها
نمیدونم چیکارش کنم
اگر راه چاره رو پیدا کردی لطفا به منم هم بگو
خیلی نیاز دارم
منتظرتونم دوست گرامی
بابک خدادوست
تا جایی که من اطلاع دارم، معمولا این نوع ایرادها از کد پیش میاد. میتونین بار دیگه از صحت کد و قالب مطمئن بشین؟
علی
تا حالا به این اررو نخوردم ! مظورش چیه و باید چکار کنم ؟
Googlebot couldn’t access the contents of this URL because the server had an internal error when trying to process the request. These errors tend to be with the server itself, not with the request
بابک خدادوست
بات گوگل نتونسته به محتوای URL شما دسترسی پیدا کنه چون در حین پردازش این درخواست، سرور شما به مشکل داخلی برخورده…معمولا این مشکلها مربوط به خود سرور هستن، نه درخواست
حسین نقی پور
سلام مهندس عالی بود و تکمیل فقط من یه سوال داشتم که جوابشو پیدا نمیکنم من تو گوگل وبسمتر قسمت crawl خطای جالبی میگیرم ارور 404 دارم که وقتی بازش میکنم روی url که کلیک میکنم به اخر تمام ادرس ها ایمیل سایت اضافه شده به خاطر همینم 404 میده در حالی که تو قسمت linked from ادرس درست هستش میشه کمکم کنید ممنون
arzcell
منم یه مشکلاتی شبیه این دارم
که به اخر ادرس ها اسم نویسنده و اسم تگ و این چیز ها اضافه می کنه میگه این صفحه وجود ندارد
چیکار کنیم؟
لطفا راهنمایی
بابک خدادوست
سلام. خیلی ممنونم
این مشکل دقیقا از کی شروع شده؟
محمد حسین قوامی
@حسین نقی پور
@arzcell
گوگل وبمستر توی قسمت linked from داره میگه آدرس صفحهای که بهش خطای 404 خورده؛ در صفحه فلان بهش لینک شکسته دادین.
و اگه مقدار موجود با آدرس صحیح صفحه برابر هست، به این دلیله که شما توی همون صفحه لینک اشتباهی گذاشتین.
یک دور ساختار لینک هاتون رو بررسی بکنین. ببنید تو کداتون کجا لینک اشتباه و شکسته دادین، درستش بکنین.
برای راحتتر شدن کارتون هم میتونین از ابزار https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/ کمک بگیرین
امیر بصیری
سلام جناب قوامی –
روز شما بخیر
مقاله بسیار جامع و مفیدی بود – جزائکم الله خیرا
در سرچ کنسول این پیغام به چه معناست؟
We do not detect any structured data on your site
بابک خدادوست
سلام. متشکرم. وارد سرچ کنسول گوگب بشین و این بخش رو بیارین:
Structured Data > hentry (markup: microformats.org)
اینجا بعد از ریمو کردن hentry حودتون، اسکیمای صحیح رو وارد کنین
شایگان
سلام و خسته نباشید . ممنون از مقاله خوبتون
مهندس من وب سایتی دارم که سئو شده و بعد از مدتی به ذلیل هک شدن ، مقدار 14هزار ارور 404 در url error بهم نشون میده .من چطور میتونم تمام این اراو های 404 با هم و همزمان به صفحه اصلی سایتم ریدایرکت کنم ؟
محمد حسین قوامی
سلام ممنونم شایگان خانم
اگه از وردپرس استفاده میکنی افزونه all 404 redirect to homepage کمکت میکنه
وگرنه کد زیر رو توی فایل .htaccess قرار بده
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^ /index.html [L]
WEBSITE
سلام وقت بخیر ایا برای اینکه یک نفر سرچ کنسول رو با ایمیل خودش درست کرده الان پسوورد رو عوض کرده و به ما دسترسی نمیده
راهی هست که؟
گوگل انالتیک و بقیه اکانتها با ایمیل خود سایت هست
ممنون
محمد حسین قوامی
سلام. بله اگه اطلاعات هاست رو داری میتونی مجددن Verify کنی سایت رو.
CINA
سلام وقت بخیر…
من این مراحلی که برای CARWL ارور هست رو اجرا کردم ولی در صفحه CARWL EROR این رو نمایش میده No data yet. Please check back later
عجیبه برام میشه راهنمایی کنین ؟
محمد حسین قوامی
سلام. اگه تازه سایتتون رو به وبمستر اضافه کردین نمایش این پیام عادیه. باید کمی صبر کنین تا خزندههای گوگل اطلاعات مربوط به سایت شما رو جمع آوری کنن.
اما نمایش این پیام دلایل دیگهای هم میتونه داشته باشه. مثل Sitemap نداشتن یا تفاوت آدرس سایت با آدرسی که داخل وبمستر وارد کردین. یعنی اگر آدرس سایت شما با آدرس http://www.example.com باز میشود، داخل وبمستر نباید https://example.com وارد کنین.
ایمان
با خطا An error has occurred. Please try again later در fetch google چه کنیم؟
محمد حسین قوامی
سلام ایمان. روی گزینه FETCH کلیک میکنی این ارور رو میده یا Fetch and Render؟ دوتا گزینه رو امتحان کن
آرمین بخشنده
سلام خدمت شما
من یک سالی هست که سایتمو راهاندازی کردم و همون موقع ها در web master ثبت نام کردم
ولی با گذشت این زمان هنوز در بخش search analytics یا حتی بخش های دیگه محتوی ایی دریافت نمیکنم
ارور های موجود رو هم بررسی کردم . ارور خاصی وجود نداشت
ممنون از راهنماییتون
محمد حسین قوامی
سلام
ممکنه یه اسکرین شات بفرستی برام
محمد
سلام گوگل وبمستر داخل قسمت URL Errors
wp-admin/admin-ajax.php
Indexed though blocked by robots.txt
میگه ربات اجازه دستری به این قسمت رو نمیده
با اینکه من دسترسی ربات رو ازاد گذاشتم
محمد حسین قوامی
سلام محمد جان. پوشه wp-admin مربوط به فایلهای سیستمی هست. نیازی نیست خزندههای گوگل دسترسی داشته باشن بهشون. تنظیماتی اعمال نکن برای این بخش.
مهدی حیدری
سلام من یه سایت دارم و صفحاتشم ایندکس شده ولی امارو تو گوگل وب مستر نشون نمیده چیکار باید بکنم؟
محمد حسین قوامی
سلام مهدی جان. اگه خطایی نشون میده برامون بفرست که بتونیم کمکت بکنیم
ناصر
سلام خسته نباشید من تازگیا در حد 18 تا ارور سرور واسم اومده جلوی لینک هذ کدوم نوشته 500 دلیلش چیه؟باید چجوری رفعش کنم
ممنون میشم راهنمایی کنید
نگین بهادری
سلام
ممنونم از مطالب خوبتون
ایندکس های سایت من یهو 1 شده به تازگی ssl گرفتم میتونه دلیلش این باشه
ارور Access denied هم دارم
ممنون میشم راهنمایی کنید
محمد حسین قوامی
سلام نگین خانم. وقتی به گوگل وبمستر لاگین میکنین، لیست سایتهاتون رو بهتون نشون میده. حالا این سایتها ممکنه مال خودتون باشه که به وبمستر اضافه کردین یا فقط دسترسی مدیریت گوگل وبمسترشون رو دارید.
1. رو به روی سایتتون که با خطا مواجه شده، روی دکمه Manage Property کلیک کنید و گزینه Delete Property رو بزنین تا گوگل وبمستر سایت حذف بشه.
2. تو مرحله بعدی مجدد سایتتون رو به گوگل وبمستر اضافه کنین.
این کار بخاطر تغییر آدرسی که بعد از نصب ssl انجام شده، واجبه
الیاس
با سلام
ممنون از مطلب خوبتون
من چند روزه توی وبمستر تعداد کلیک ها که توی قسمت سرچ آنالاتیک (داشبور وبمستر) برام اصلا نشون نمیده و صفره، همچنین تعداد ایندکس هام که 2000 تا بوده الان توی قسمت ایندکس استتوس میزنه 300 تا !!! این مشکلات چرا بوجود اومدن ؟؟
لطفا راهنمایی کنید
سهیل رهبری
سلام الیاس جان
اگر آدرس سایت رو به https تغییر دادید، لازمه که یک اکانت وبمستر جدید ایجاد کنید.
نگین بهادری
من هم این مشکل رو دارم اما متوجه منظور شما نشدم
سینا خان
سلام خسته نباشید .
چند ماهه که سایتم از نتایج گوگل حذف شده.
قبلا بود ولی الان نیست تمام راه کار های درون سایت های آموزشی رو رو انجام دادم تو وب مسترم اما درست نشد که نشد الان با آموزش شما جلو رفتم بازم تو نتایج گوگل نیستم .
ممنون میشم اگر راه کار بهم بدین.
محمد حسین قوامی
سلام سینا خان ممنونم
من الان سایتتون رو بررسی کردم توی نتایج سرچ نمایش داده میشه. توی پیشخوان وبمستر چه اروری نمایش میده؟
حسام
با سلام بنده با دامنه mysite.org یک سایت داشتم و کل سایتم رو حذف کردم از نو یک سایت دیگر با همین دامنه mysite.org راه اندازی کردم.
الان دامنه من عوض نشده فقط قبلا http بود و الان ssl دارم و htts است. و در کل لینک های قبلی حذف شدند و سایت جدید با لینک های جدیدی راه اندازی شده (دقت کنید دامنه عوض نشده فقط لینک های قبلی الان دیکه وجود ندارن ) و الان سوال من اینه:
1. چطوری باید ریدایرکت 301 انجام دهم که همه لینک های قبلی به صفحه ی ایندکس من به هدایت بشن ؟ آیا باید تک تک همه لینک ها را ریدایرکت 301 کنم یا کدی هست که همه لینک های حذف شده را انتقال بده؟
2. آیا ریدایرکت همه لینک های حذف شده به صفحه ی اصلی ضرری برای سئوی سایت ندارد؟
در ضمن سایت من قبلا وردپرس بوده ولی الان اختصاصی هست.
در گوگل وب مستر هم این برای لینک هایی که حذف شده در بخشی crawl error -> URL Errors با خطلای 404 روبرو شدم و هر روز این خطاها زیاد میشه.
ممنون میشم راهنماییم کنید که چیکار کنم؟
محمد حسین قوامی
سلام
1. برای ریدایرکت صفحات 404 رو صفحه اصلیتون میتونین از کد .htaccess استفاده بکنین:
DirectoryIndex index.html
ErrorDocument 404 https://domain.com/
2. درباره تاثیر ریدایرکت 301 در سئو یه مقاله تو وبلاگ نوین داریم میتونین مفصل مطاله بکنین
3. برای اینکه از دست خطاهای 404 خلاص بشین اول از همه پیشنهاد میکنم صفحات پربازدید و مهمتون رو که حذف شدن، ریدایرکت کنید به صفحات جدید و مرتبط. همچنین طبق آموزشی که توی مطلب اومده، داخل گوگل وبمستر خطاهای 404 رو نادیده بگیرین (mark as fixed)
حسام
جوابتون خیلی کامل بود ممنون از راهنماییتون
امید
باسلام وب سایت من ریسانسیو طراحی شده و توی موبایل هم چک میکنم ایرادی نداره، اما تو جستجوی گوگل توی لیستی که به عنوان نتیجه نمایش میده زیر آدرس یا همان عنوان سایت من نوشته که “صفحه شما با دستگاه همراه سازگار نیست” راهکار شما چیه؟ من که ریسپانسیو رو رعایت کردم دلیل این مشکل و راه حلش چی میتونه باشه . خیلی ممنون
محمد حسین قوامی
سلام امیر. حتمن با ابزار Fetch as Google توی گوگل وبمستر چک بکن ریسپانسیو بودن سایتت رو (توی قسمتی که باید آدرس سایتو وارد کنی، جلوش یه گزینه داره که باید روی mobile: smartphone فعالش کنی). اگه تیک سبز نخورد، یه ارور بهت میده. اون رو بهم بگو تا بتونم کمکت کنم.
جواد
سلام خسته نباشید
من اگه بخوام لینک سایتم از نتایج جستجو گوگل و گوگل وبمستر حذف بشه و بجاش لینک های جدید ایندکس بشه باید چیکار کنم
محمد حسین قوامی
سلام جواد جان. بعد از اینکه صفحات مد نظرت رو حذف کردی، نقشه سایت رو به روز کن و صبر کن تا رباتهای گوگل تغییرات جدید رو شناسایی بکنند.
با این کار بعد از مدتی صفحات جدیدت ایندکس خواهند شد. و اون صفحههایی که حذف کردی با خطای 404 not found مواجه میشود که دوتا رویکرد میتونی داشته باشی:
1. به صفحات جدید و مرتبط ریدایرکتشون کنی (پیشنهاد من)
2. یا نادیدهشون بگیری تا برای همیشه حذف شن. به این ترتیب که تو گوگل وبمستر به مسیر Crawl Errors > URL Errors بری و وارد تب Not found بشی. نهایتن روی آدرس صفحه مورد نظر کلیک کنی و در پنجره باز شده روی Linked form بزنی
میشه بدونم چرا میخوای اینکارو بکنی؟ اگه قرار تعداد صفحاتی که میخوای پاک کنی زیاد باشن، به رتبه سایتت تو گوگل آسیب بدی میخوره.
مصطفی شهرکی
سلام
بنده اخیرا به یه مشکلی خوردم در بخش Fetch As Google
چند روزه که میخوام پست های جدید رو از این بخش ایندیکس کنم هنگام زدن Request Indixing و تایید Captcha بعد از زدن Go با اررور An error has occurred. Please try again later. مواجه میشم. لطفا راهنمایی کنید و از طریق ایمیل اطلاع بدین. ممنون
محمد حسین قوامی
سلام مصطفی جان
برای تایید کپچیا با vpn یا vps کانکت بشید
akam
با عرض سلام و احترام
اگر بنده سایتی داشته باشم در حوزه دانلود فیلم که خیلی پر رقابت است ، مسئله ای که وجود داره هم خود دانلود فیلم سرچ بسیار زیادی داره و از اون مهمتر هر کدوم از پست ها هم میتونن بازدید خیلی زیادی رو کسب کنن / صفحه ی اصلی سایت که پرچگالی ترین صفحه ی سایته میخوام برای انکرتکست های : دانلود فیلم ، دانلود فیلم جدید ، دانلود رایگان فیلم بهینه شود و بیاد بالا در گوگل ، حالا سوال بنده اینجاست بنده باید این 3 انکرتکست رو در برچسب مطلب سایت بزنم ؟ آیا وقتی که میخوام صفحه ی اصلی با کلمه ای بالا بیاد نیاز هست برچسب اون روهم ایجاد کنم ؟، یا فقط داخل مطالب این 3 انکرتکست رو بنویسم و لینک بدم به صفحه ی اصلی ؟ هر انکرتکست رو داخل یه مطلب ایجاد کنم ؟ یا میتوانم هر 3 تا رو داخل یه مطلب ایجاد کنم و لینک بدم به صفحه اصلی ؟ / با تشکر فراوان
محمد حسین قوامی
سلام قبلا دو پست در مورد سوال شما با عنوانهای چگونه انکر تکست را بهینه سازی کنیم و بررسی یک تنوع انکرتکست خوب برای سئو موثر و مطمئن نوشتیم که میتونین مطالعه بفرمایین.