مقالات این سری آموزشی
اگر به یاد داشته باشید در مقاله انواع ریدایرکت را بشناسید به طور مفصل، هدف از انجام ریدایرکت را شرح دادیم و هر یک از انواع ریدایرکت (ریدایرکت 301 ، 302 و ...) را به طور مختصر برایتان توضیح دادیم.
در آن مقاله گفتیم گاهی اوقات ممکن است بخواهید به هر دلیلی بازدیدکنندگان صفحهای از سایتتان را به یکی دیگر از بخشهای سایت هدایت کنید. برای انجام این کار باید از ریدایرکتها استفاده کنید. در حقیقت، ریدایرکت به معنی انتقال بازدیدکنندگان یک صفحه از سایت به صفحهی جایگزین دیگر است.
همچنین، در آن مقاله تفاوت های ریدایرکت 301 و 302 را به صورت اختصاری بیان کردیم. به طور ساده میتوان گفت، ریدایرکت 301 بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را به صورت دائمی به صفحهی جدید منتقل میکند. این در حالی است که استفاده از ریدایرکت 302 به این معنی است که قصد دارید بازدیدکنندگان را به صورت موقت به یک صفحه جدید منتقل کنید و پس از مدتی دوباره آنها را به صفحه اصلی برگردانید.
خب، در این مقاله یاد میگیرید چرا باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید و اصلاً چگونه میتوان آن را بر روی سایت اعمال کرد.
ریدایرکت 301 چیست؟
ریدایرکت 301، ریدایرکت دائمی است که از یک URL به یک URL دیگر صورت میگیرد. در واقع، ریدایرکت 301 بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را برای همیشه به آدرسی غیر از آنچه کاربر در مرورگر خود تایپ کرده (یا بر روی لینک آن در نتایج جستجو کلیک کرده) است، منتقل میکند.
با استفاده از ریدایرکت 301 میتوانید تمام URLهای مختلف که برای یکی از صفحات سایتتان وجود دارند را یک جا جمع کنید تا موتورهای جستجو تمام این آدرسها را تحت عنوان یک صفحه رتبهبندی کنند. این کار جزو کارهای سئوی تکنیکال محسوب میشودولی کار سختی نیست؛
چگونه باید اینکار را انجام داد؟ اجازه بدهید با یک مثال توضیح دهیم.
در ادامه همین پاراگراف دو لینک متفاوت را مشاهده میکنید که هر دو، شما را به یک صفحهی یکسان منتقل میکنند. این اتفاق با استفاده از ریدایرکت 301 ممکن شده است.
به این ترتیب، زمانی که خوانندگان با هر یک از این لینکها به وبلاگ نوین اشاره میکنند، لینک اصلی وبلاگ ما (www.novin.com/blog) اعتبار مرتبط با هر یک از این لینکها را از موتورهای جستجو دریافت میکند.
آیا توجه کردید با وجود اینکه لینک دوم با //:http شروع شده، زمانی که وارد وبلاگ نوین میشوید آدرسی که در مرورگر خود مشاهده میکنید، بدون http است؟
این یکی از موارد استفاده از ریدایرکت 301 است. در حقیقت، برای اینکه از ایجاد محتوا و URL تکراری برای سایت خود جلوگیری شود باید از ریدایرکت 301 برای انتقال تمامی سیگنالهای رتبهبندی به یکی از صفحات سایتتان استفاده کنید.
به این ترتیب، فرقی ندارد که از چه آدرسی وارد وبلاگ نوین میشوید، هر کدام از این آدرسها در نهایت به www.novin.com/blog ختم میشود و این آدرس است که رتبه بندی نهایی را دریافت میکند. این یکی از ویژگیهای مهم ریدایرکت 301 این است که اعتبار بک لینکهای صفحه قدیمی را به صفحه جدید منتقل میکند که در اصطلاح به آن Link Juice میگویند.
بهتر است بدانید اگر در مثال بالا از ریدایرکت 301 استفاده نکنید، گوگل هر یک از این آدرس ها را به عنوان صفحهای مجزا در نظر میگیرد (با اینکه هر دو به یک صفحه ختم میشوند). بنابراین با استفاده از ریدایرکت 301 میتوانید از ایجاد چند نسخه از صفحات سایتتان جلوگیری کنید.
چرا باید از ریدایرکت 301 استفاده کنیم؟
شاید بتوان گفت تمام دلایلی که یک وبمستر یا کارشناس سئو از ریدایرکت 301 استفاده میکند را به 3 مورد زیر خلاصه میشود:
- ادغام کردن و کنترل کنوانسیونهای وب (مانند https://، www و ...) تحت یک URL جهت بالا بردن اعتبار دامنه (موردی که در بالا به آن اشاره کردیم).
- جهت ریبرندینگ یا تغییر نام تجاری و URL وبسایت
- برای هدایت ترافیک از یک صفحه از سایت به صفحهای دیگر
البته دلایل دیگری مانند تمیز و کوتاه کردن URLهای سایت برای بهبود سئو یا جلوگیری از ایجاد محتوای Duplicate نیز میتواند از دلایل استفاده از ریدایرکت 301 باشد، اما میتوان این دو مورد را نیز به عنوان زیر شاخۀ موارد 1 و 3 شناخت.
خب، اولین مورد را در بالا برایتان توضیح دادیم. در مورد دوم زمانی که یک برند، نام تجاری یا نام وبسایت خود را تغییر میدهد با استفاده از ریدایرکت 301 میتواند نزدیک به 90 تا 99% از اعتبار بک لینکهای سایت قدیمی را به آدرس جدید منتقل کند. در چنین شرایطی، استفاده از ریدایرکت 301 ضروری است زیرا بازدیدکنندگان سایت باید به آدرس صحیح منتقل شوند تا آن چیزی را که میخواهند، به دست آورند.
حتما بخوانید: ابزارهای گوگل برای سئو: 8 ابزار رایگان اما به ارزش طلا!در سومین مورد، ممکن است به هر دلیلی (تکراری بودن محتوا، پایین بودن کیفیت محتوا، تغییر آدرس صفحه برای بهبود سئو و ...) مجبور شوید یکی از صفحات سایت خود را حذف و به یک آدرس جدید منتقل کنید. در این شرایط استفاده از ریدایرکت 301 برای از دست ندادن رتبه سایت ضروری است.
همچنین، گاهی اوقات برندهای تجاری دامنههایی که شبیه به دامنه خودشان است یا از لحاظ محتوایی با فعالیتشان همسویی دارند را خریداری میکنند تا بتوانند ترافیک بیشتری را به وبسایت خود هدایت کنند. در این شرایط نیز استفاده از ریدایرکت 301 برای حفظ اعتبار جستجوی دامنه اصلی ضروری است.
چگونه ریدایرکت 301 انجام دهیم؟
خب، به اصلیترین بخش مقاله، یعنی چگونگی انجام ریدایرکت 301 رسیدیم. برای انجام ریدایرکت 301 دو روش مرسوم وجود دارد:
- ایجاد ریدایرکت 301 از طریق فایل htaccess
- ایجاد ریدایرکت 301 در صفحات سایت
ریدایرکتهای سطح سرور معمولاً از طریق ایجاد تغییر در فایل htaccess. موجود در سرور انجام میشوند. ریدایرکتهای نوع دوم نیز با اضافه کردن کد در صفحه صورت میگیرند که این کار هم میتواند به صورت دستی و هم از طریق پلاگینها انجام شود. در ادامه به شما آموزش خواهیم داد که چگونه میتوان ریدایرکت 301 انجام داد.
ریدایرکت 301 (ریدایرکت دائمی) با استفاده از دستورهای فایل htaccess.
یکی از ابتداییترین روشهای انجام ریدایرکت 301، ویرایش فایل htaccess. در سرور است. این روش تنها برای سرورهایی که از نرم افراز Apache استفاده میکنند، کاربرد دارد. گفتنی است که مدیریت این تنظیمات در طولانی مدت کمی دشوار خواهد شد، مخصوصاً اگر وبلاگ نویسی هستید که قصد دارد پستهای خود را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کند.
همچنین، هر بار که قصد انجام یک ریدایرکت را داشته باشید باید از طریق FTP وارد وبسایت خود شوید، فایلها را ویرایش کنید و دوباره آنها را بر روی سرور آپلود کنید. همۀ این مراحل برای انجام یک ریدایرکت باید صورت گیرد. به دلیل همین دشواریها، پیشنهاد میکنیم اگر آشنایی چندانی با سرور ندارید از این روش استفاده نکنید.
پیش از هر چیز باید بدانید فایل htaccess چیست. برای آشنایی با فایل htaccess. و ویرایش و ساخت آن، بر روی دکمه نسخه متنی کلیک کنید.
فایل htaccess. چیست؟
htaccess. فایل تنظیماتی است که برای وبسرورهایی که با نرم افزار Apache Web Server کار میکنند، استفاده میشود. زمانی که فایل htaccess. در دایرکتوری سایت قرار میگیرد، توسط نرم افزار Apache Web Server شناسایی و اجرا میشود.
این فایلهای htaccess. در حقیقت برای تغییر در تنظیمات نرم افزار Apache Web Server (فعال یا غیر فعال کردن قابلیتهای این نرم افزار) استفاده میشوند. فایلهای htaccess. شامل دستورات ابتدایی برای عملکرد ریدایرکتها (برای مثال در زمان بروز خطای 404) یا دستورات عملکردهای پیشرفتهای مانند ایجاد رمز عبور برای محتوای سایت هستند.
برای آنکه بتوانید از طریق فایل htaccess ریدایرکت انجام دهید، در ابتدا باید بدانید که این فایل کجا قرار دارد؟
دسترسی و ویرایش فایل htaccess.
مرحله اول: وارد حساب CPanel سایت خود شوید.
مرحله دوم: در قسمت Files، بر روی File Manager کلیک کنید.
مرحله سوم: گزینه Document Root for را انتخاب کنید: و از کشوی موجود، دامنهی سایت خود را انتخاب کنید.
مرحله چهارم: سپس، گزینهی Show Hidden Files را انتخاب کنید.
مرحله پنجم: بر روی دکمه Go کلیک کنید.
مرحله ششم: بر روی فایل htaccess. کلیک راست کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید.
مرحله هفتم: اگر در مرحله قبل، فایل htaccess. بر روی سرور موجود نبود بر روی گزینه New File کلیک کرده و فایل ایجاد شده را htaccess. بنامید. سپس، فایل را در دایرکتوری روت یا در قسمت /public_html/ قرار دهید.
مرحله هشتم: با استفاده از یک نرم افزار ویرایشگر متن (آنلاین یا آفلاین) فایل htaccess. را ویرایش کنید.
حال که به فایل htaccess. دسترسی پیدا کردید، زمان انجام ریدایرکت 301 رسیده است. برای آنکه ریدایرکت 301 از طریق فایل htaccess. را بهتر یاد بگیرید، سعی کردیم هر بخش از آن را به صورت جداگانه به شما آموزش دهیم.
ریدایرکت 301 تک فایل
برای آنکه بتوانید یک فایل از سایت را به صورت تکی ریدایرکت 301 کنید (برای مثال آدرس example.com/oldfile.htm را به example.com/newfile.htm تغییر دهید)، باید کد زیر را در فایل htaccess. قرار دهید:
Redirect 301 /old.html https://www.example.com/new.html
اما این کد به چه معناست؟ اجازه بدهید توضیح بدهم:
- دستور redirect 301 – به موتورهای جستجو و مرورگرها میگوید که این صفحه به صورت دائمی جابهجا شده است.
- old.html/ – محل قرارگیری فایل قدیمی را مشخص میکند.
- https://www.example.com/new.html - محل قرارگیری صفحه جدید را مشخص میکند (همان صفحهای که میخواهید بازدیدکنندگانتان به آن منتقل شوند). توجه داشته باشید در این بخش باید آدرس URL را به صورت کامل بنویسید.
توجه داشته باشید اگر قصد دارید چندین صفحه را به این شکل جابهجا کنید، باید برای هر صفحه این دستور را به صورت جداگانه وارد کنید. به این ترتیب مطمئن خواهید بود که تمام صفحات سایتتان به صورت کامل ریدایرکت میشوند.
همچنین، برای آنکه یک فایل را به صورت جداگانه به یک فایل از یک دامنه دیگر ریدایرکت کنید (برای مثال فایل example.com/oldfile.htm را به آدرس example.net/newfile.htm منتقل کنید)، باید دستور زیر را در فایل htaccess. وارد نمایید:
Redirect 301 /oldfile.htm https://example.net/newfile.htm
ریدایرکت کردن یک دامنه قدیمی به یک دامنه جدید
اگر دامنهای قدیمی دارید (مثلاً example.com) و اکنون قصد دارید از یک دامنه جدید (برای مثال example.net) برای وبسایت خود استفاده کنید میتوانید با راه اندازی یک ریدایرکت 301، وبسایت خود را به دامنه جدید منتتقل کنید.
برای انجام این کار باید دستور زیر را در فایل htaccess. دامنه قدیمی وارد کنید:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://example.net/$1 [L,R=301,NC]
استفاده از نسخه www دار دامنهی وبسایت
همانطور که در ابتدای همین مقاله اشاره کردیم یک موتور جستجو مانند گوگل، آدرسهای example.com و www.example.com را به عنوان دو وبسایت مجزا شناسایی میکند. به همین دلیل متخصصان سئوی گوگل همیشه پیشنهاد میکنند که یکی از این نسخهها را به عنوان آدرس اصلی و قابل نمایش برای موتورهای جستجو انتخاب کنید و با استفاده از ریدایرکت 301 دیگر نسخهها را نیز به این آدرس منتقل کنید.
اگر در حال حاضر تعداد زیادی بک لینک با آدرس example.com برای خود دست و پا کردهاید، اما قصد دارید کاربران در نهایت با آدرس www.example.com در مرورگر خود مواجه شوند میتوانید با اضافه کردن کد زیر در فایل htaccess. خود، این کار را انجام دهید:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]
به دنبال خدمات سئو هستید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
استفاده از نسخهی بدون www دامنهی سایت
خب، این مورد دقیقاً عکس مورد قبلی است. زمانی که میخواهید نسخه www.example.com خود را به نسخهی بدون www منتقل کنید، باید کدهای زیر را در فایل htaccess خود وارد کنید:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301,NC]
ریدایرکت کردن فایلهای سرور با پسوند خاص
خب، اگر میخواهید تمامی فایلهای سایت خود را که پسوندی خاص دارند را به دیگر پسوندها تغییر دهید (برای مثال قصد دارید آدرس example.com/file.php را به آدرس example.com/file.htm تغییر دهید)، باید کد زیر را در فایل htaccess. قرار دهید:
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} .php$
RewriteRule ^(.*).php$ /$1.htm [R=301,L]
خب، این بود روش انجام ریدایرکت 301 با استفاده از دستورات فایل htaccess . همانطور که گفتیم انجام ریدایرکت به این شکل کمی دشوار است. بنابراین اگر تسلط کافی بر روی سرور سایت خود ندارید، از دیگر روشها استفاده نمایید.
ریدایرکت 301 از طریق PHP
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید برای اجرای ریدایرکت 301، دو راهکار دارید:
- اعمال تغییرات بر روی کدهای هدینگ صفحه
- استفاده از ابزار داخلی wp_redirect وردپرس برای انجام ریدایرکت
برای آنکه بتوانید از طریق کدهای PHP، ریدایرکت 301 یا همان ریدایرکت دائم را اعمال کنید، باید کدهای زیر را در بالاترین قسمت محتوا قرار دهید (در بالاترین قسمت کدها، پیش از آنکه چیزی شروع شود):
<?php // Permanent 301 Redirect via PHP
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: https://www.example.com/a-new-destination");
exit();
?>
و این اسنیپت در نهایت به یک خط کد زیر تبدیل میشود:
<?php header("Location: https://www.example.com/a-new-destination", true, 301); ?>
همچنین، اگر بخواهید با استفاده از ابزار wp_redirect که در داخل وردپرس قرار دارد، این کار را انجام دهید. کد شما به شکل زیر خواهد شد:
wp_redirect( "https://www.example.com/a-new-destination", 301 );
توجه داشته باشید اگر فراموش کنید عدد 301 را در کد بالا وارد کنید، هم وردپرس و هم PHP ریدایرکت شما را به عنوان ریدایرکت 302 خواهند شناخت. زمانی که این کد در صفحه قرار میگیرد، بازدیدکنندگان را به آدرس جدید شما منتقل می کند. تنها کافیست کد PHP بالا را در صفحه مورد نظر خود وارد نمایید و به جای https://www.example.com/a-new-destination، آدرس صفحه خود را وارد کنید تا عملیات ریدایرکت 301 کامل شود.
این روش بسیار آسانتر از انجام ریدایرکت از طریق فایل htaccess است. این طور نیست؟ با این حال باید توجه داشته باشید، زمانی که تعداد صفحات زیادی را به این شکل ریدایرکت کنید، سرعت وبسایت شما بسیار کند خواهد شد. همچنین اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونههای متعددی برای انجام ریدایرکت 301 وجود دارند که میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.
ریدایرکت 301 از طریق ASP
شاید وبسایت شما به جای زبان PHP با زبان ASP نوشته شده باشد. در این صورت تکلیف چیست؟ برای انجام ریدایرکت از طریق ASP باید چه کاری انجام داد؟
خب، در این شرایط باید بدانید که همۀ مراحل دقیقاً مانند ریدایرکت با زبان PHP صورت میگیرد با این تفاوت که کدهای ریدایرکت 301 در زبان ASP متفاوت است. برای این کار، کافیست کد زیر را در بالای کدهای صفحه خود وارد نمایید:
<%@ Language=VBScript %>
<%
Response.Status=”301 Moved Permanently”
Response.AddHeader “Location”,”https://www.new-url.com/”
%>
نتیجهگیری
حال که به قسمت جمعبندی این مقاله رسیدهایم، شما دیگر میدانید ریدایرکت 301 چیست، چرا از آن استفاده میشود و برای اعمال آن باید از چه روشی استفاده کرد. زمانی که از ریدایرکت 301 استفاده میکنید، در حقیقت به موتورهای جستجو میگویید "این صفحه از اینجا نقل مکان کرده است. برای یافتنش بهتر است به این آدرس مراجعه کنید!".
در گذشته، استفاده از ریدایرکت 301 با خطراتی مانند از دست دادن پیج رنک گوگل مواجه بود، اما مسئولان گوگل در سال 2016 اعلام کردند که استفاده از ریدایرکت 301 به جایگاه شما در نتایج جستجو تاثیر نمیگذارد و با خیال راحت میتوانید از آن استفاده کنید. در آینده نزدیک مقالهای درباره تاثیر استفاده از ریدایرکت 301 بر سئوی سایت را برایتان منتشر خواهم کرد.
مثل همیشه، خوشحال میشوم که در قسمت دیدگاهها پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشم. امیدوارم که خواندن این مقاله برایتان مفید بوده باشد.
موق باشید!
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
Peyman
سلام وقت بخیر
یک سوال در مورد همین موضوع داشتم
ما یک دامنه با قدمت حدود 10 سال داشتیم که البته 2،3 سال اخیر سایتی روش ست نبوده
الان یک وب سایت جدید با موضوع جدیدی ایجاد کردیم
به نظرتون با توجه به عدم ارتباط موضوعی دو سایت، صرف اعتبار و سابقه طولانی دامنه ی قدیمی، درست هست که دامنه ی قدیمی رو ریدایرکت 301 کنیم به دامنه جدید ؟
ممنون از پاسخگوییتون
علی طاعتی مرفه
سلام
انجام ریدایرکت 301 از قسمت Rediects (ریدایرکت) هاست سی پنل مشکلی نداره؟
شما کدوم رو پیشنهاد میکنید؟
کدوم روش بهتره. استفاده از امکانات افزونه یواست یا این روشها؟
با تشکر از توضیحات خوبتون
arad Irani
سلام
ریدایرکت به دامنه جدید رو گفتین ولی کد ریدایرکت با www دامنه جدید به بدون www دامنه جدید رو توش اضافه نکردین. چطور باس ااضافه کرد ؟
مریم ملک
سلام . برای اینکار میتونید کد زیر رو در فایل htaccess که در روت هاست شماست قرار بدید و ذخیره کنید
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://example.com/$1 [L,R=301,NC]
example.com هم که دامنه خودتونه
حمیدرضا
ببخشید یه سوال دیگه. من چرا چند تا فایل اچ تی اکسس دارم؟
https://nabzebourse.ir/wp-content/uploads/2019/11/Un88titled-1.jpg
نغمه
اگر نام url یک صفحه که قبلا ایندکس شده فارسی باشد و ما بخواهیم نام به انگلیسی تغیر بدهیم باید از ریدایرکت301 استفاده کنیم؟ همچنین برای لینک صفحه ای که قبلا وجود داشته والان حذفش کردیم ؟
باتشکر
سهیل رهبری
بله نغمه جان. در هر 2 مورد نیاز به ریدایرکت 301 هست. فقط دقت داشته باشید که اگر از وردپرس استفاده میکنید و یواست هم نصب دارید، خود به خود اینکار توسط این پلاگین انجام میشه. (یعنی وقتی آدرس صفحهای تغییر کرد.)
سحر
سلام
ممنون مقاله جامع و مفیدی بود . معلومه خیلی زحمت کشیده بودین
سعیده
سلام. ممنون بابت مطلب کامل و مفیدتون
من یک سایت دارم که با php نوشته شده. همین دستور ریدایرکت رو در htaccess نوشتم اما برای بعضی از url ها اعمال نمیشه. این آدرس ها به این صورت هست :
https://site.ir/Tag/%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%20%D9%BE%DB%8C%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%B3%20%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87
که به یک url معمولی می خوام ریدایرکت بشه. آیا دستور خاصی برای این نوع url ها هست؟
مهران
سلام . ممنون از مطلبت . مفید و گویا بود .
سئوالی دارم که هر چقدر گشتم جوابی پیدا نکردم .
1- ایا ریداکت به صفحه اصلی برای سئو مضره؟ یا اینکه یک صفحه 404 اختصاصی ساخت به اونجا ریداکت کرد؟
2- قبلا مطالبی را حذف کردم و تصویر اون مطلب الان شده 404 . ایا ارور مربوط به تصویر را میشه به صفحه اصلی ریداکت کرد ؟
سپاس
حامد رضوی
سلام،
خیلی ممنونیم از لطف شما،
ببینید خطای 404 در درجه اول ارتباط مستقیم با تجربه کاربری داره،
قبل از ریدایرکت کردن این نکات رو درنظر داشته باشید:
1- اینکه سایت شما چند خطای 404 داشته باشه، مشکلی برای شما ایجاد نمیشه و لزومی نداره تمامی 404 ها ریدایرکت بشن
2- بهترین حالت اینه که سعی کنید صفحه 404 سایتتون رو به مرتبط ترین صفحه موجود در سایت خودتون ریدایرکت کنید
3- شما می تونید یک صفحه اختصاصی 404 بسازید که navigation مناسبی در اختیار کاربر قرار بده و کاربر رو به اونجا هدایت کنید
4- در وردپرس افزونه هایی هست که میتونید با استفاده از اونها تمامی 404 ها رو به صفحه اصلی ریدایرکت کنید، که البته قبلا هم عرض کردم که نیازی نداره تمام 404 های شما ریدایرکت بشه به صفحه اصلی، اولویت ریدایرکت شدن به مرتبط ترین صفحه موجود در سایت هست.
5- در نظر داشته باشید که 404 ها اونقدرها هم که شاید برخی ها تصور کنند خطرناک و مخرب نیستن و مشکلی نیست اگر 404 تصویر خودتون رو ریدایرکت نکنین. اگر محتوای مرتبط دارید، به اون ریدایرکت کنید، اگر نه، میتونید به یک صفحه طراحی شده 404 ریدایرکت کنید و اگر نه، هیچ لزومی به انجام ریدایرکت ندارید.
احمد
سلام و خسته نباشید
ممنون از اموزش ها تون
میخواستم یه کدی رو بهم معرفی کنید که کاربر پس از کلیک کردن بر روی سایت بطور خودکار به سایت دیگه ای منتقل بشه
سمیرا سرباز
سلام، درباره کد که من هیچ اطلاعی از سایت شما ندارم، برای همین نمیتونم راهنمایی کنم.
اما اگر ساییتون وردپرسی هست میتونید افزونه نصب کنید
علی
سلام ممنون از مطلب مفیدتون
یه سوال در مورد ریدایرکت صفحات داخلی داشتم:
من یک فروشگاه دارم به آدرس:
example.com
و این فروشگاهم یه وبلاگ داره به آدرس:
example.com/mag
اگه یکی از صفحات وبلاگم رو که رنک خوبی تو گوگل داره، ریدایرکت 301 کنم به یکی از صفحات فروشگاهم (هر دو صفحه در مورد یه چیز هستن و کاملا به هم مربوطن) چه اتفاقی میفته؟
آیا رنگ صفحه قبلی منتقل میشه به صفحه جدید و صفحه جدید تو گوگل نشون داده میشه؟ یا ممکنه گوگل هر دو صفحه رو پنالتی کنه؟
امیرحسین رهبری
سلام، خواهش می کنم، خوشحالیم که مفید بوده.
بله رنک صفحه قبل، به صفحه جدید منتقل می گردد.
مجتبی جهان
سلام
من به یه مشکل عجیبی برخوردم
یه دامنه ای رو تو گوگل ایندکس کردم و یک ماه روش خوب کار کردم بعد خواستم دامنه رو عوض کنم و مطالب برن به دامنه جدید. هاست رو با دامنه جدید ریست کردم و دامنه قبلی رو از cpanel به دامنی جدید ریدایرکت کردم. خواستم مطالب دوبار در گوگل ایندکس نشن برای همین دامنه قبلی و زیرشاخه هاش رو کلا از گوگل پاک کردم بطوری که با جستجوی دامنه قبلی نتیجه ای نمیاره. یه سایت مپ جدید درست کردم و آپلود کردم و دامنه جدید رو تو گوگل ایندکس کردم. اما الان هیچکدوم از مطالب قبل که با دامنه قدیمی تو گوگل بالا اومده بودن رو با دامنه جدید حتی تو صفحات آخر هم نمیاره
میدونم باید ریدایرکت 301 میکردم ولی خب نمیدونستم
ممنون میشم کمکم کنید
امیرحسین رهبری
سلام، با توجه به عدم ریدایرکت، می بایست صبور باشید تا گوگل مجددا بررسی لازم را انجام دهد.
147
سلام عرض می کنم خدمت آقای نویسنده، خسته نباشید
من برای یک سایتی مطلب تهیه می کنم و برای مطالب برچسب های نه چندان خوب انتخاب میکردم تا اینکه متوجه روش صحیح برچسب گذاری شدم. حالا میخام با بروز رسانی مطالب برچسب های قدیمی که خوب نیستند را حذف کنم.
تا جائیکه من می دونم هر برچسب یک صفحه ایجاد می کند و حذف برچسب یک خطا به وجود می آورد (چون صفحه ای از سایت حذف شده) شنیدم بهتر است با ریدایرکت صفحه حذف شده به صفحه اصلی این مشکل را حل کرد.
1- اولا شنیده هایم درست است؟
2- روش هایی که شما در این مطلب توضیح دادی برای من هم خوب است؟
آقای نویسنده حقیقتش من متاسفانه برنامه نویسی بلد نیستم و چون یه کم سنم زیاده نمیتونم یاد بگیرم اما نمیخام جلوی مدیر کم بیارم
برای همین داشتم تو اینترنت میگشتم تا پیدا کنم
اگه کمی راهنمایی کنید بیشتر ممنون میشم
مثلا ریدایرکت 301 از طریق PHP که توضیح دادین را متوجه نشدم الان من صفحه ای که به برچسب مربوطه را چطوری حذف کنم
اصلا می تونم خودم اینکار رو کنم یا باید مدیر را در جریان بزارم
ممنون از شما
سهیل رهبری
سلام آقای 147
ببینید، اولین مساله اینه که شما از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده میکنید. اگر سیستم شما وردپرس هست که میتونید یک افزونه برای ریدایکرت 301 نصب کنید و از اون استفاده کنید. اما اگر سیستمتون چیز دیگهای هست، میتونید از طراح بخواهید که چنین امکانی رو در اختیارتون بگذاره. در مورد لینک شدن به صفحه اصلی هم باید بگم که منطقاً صفحه باید به مرتبط ترین صفحه ممکن لینک بشه و اگر صفحه مرتبطی وجود نداشت، لینک به صفحه اصلی بشه.
عباس منافی
بسیار عالی و مفید بود اما ای کاش از کلید های shift+alt+j هم یخورده توی متتن هاتون استفده میکردید نوشته را با ارزشتر و وزین تر میکرد
بابک خدادوست
سلام جناب منافی. در نوشتههای بعدی حتما مد نظر قرار میدیم. ممنونم از نظرتون
مجتبی صداقت
سلام. مطلب رو کامل نخوندم چون اون خیلی بیشتر از اون چیزی که می خواستم داشت. و حقش بود انصافاْ از نویسنده این مطلب تشکر کنم
بابک خدادوست
سلام مجتبی جان. ممنونم 🙂
عرفان
سلام
منم دقیقا مشکل آقا مصطفی رو دارم(9 شهریور). کدها درست هست بله. میشه لطفا بفرمایید که کدهارو کجای htaccess بزاریم تا همه پست ها و لینک ها از دامنه قبلی منتقل و با دامنه جدید باز بشن؟ متشکرم
سایت و مطالب شما واقعا عالی و کاربردی هستن. به آخر مطلب که میرسیم دعاتون میکنیم…
مطلبای سئوی شما هم خیلی کامل هستن.
تشکر
ahmad
سلام واقعا مطلب مفیدی بود. همه شو خوندم ولی مشکل من تو این صفحه حل نشد!
میخوام مطالبی که اولش https داره به http ریدایرکت بشه (https به http). کد زیر رو قرار دادم ولی فقط صفحه اصلی https به http منتقل میشه. یعنی صفحات داخلی همچنان با https باز میشن!
کدی که قرار دادم ولی فقط صفحه اصلی رو ریدایرکت کرد:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule .* http: //%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
سهیل رهبری
سلام احمد جان
در درجه اول، من متوجه نمیشم چرا میخوای از https به http جابجا بشی. اون هم وقتی که به زودی http قراره کلاً کنار گذاشته بشه.
اما در جواب سوالت، از این کد استفاده کن و ببین درست میشه یا نه:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
سما
سلام
مقالتون بسیار عالی و جامع بود اما من یه مشکل متفاوت دارم، ممنون می شم راهنماییم بفرمایید.
وقتی سایتم رو توی آنالیزورها بررسی میکنم نشون می ده که همزمان داره از دوتا ریدایرکت 301 و 302 استفاده می کنه.
سایتم قبلا یه تعدادی محتوا داشت، اما بعد کاملا ریستش کردم و به کسی سپردمش تا از نو طراحیش کنه.
فکر می کنم اون شخص احتمالا فکر کرده که باید برای محتواهای قبلی ریدایرکت بذاره
الان موضوع اینه که من دارم محتوای تازه توی سایت می ذارم و اصلا به هیچکدوم از این ریدایرکت ها احتیاج ندارم، چطور میتونم غیرفعالشون کنم؟
خواستم htaccess رو ویرایش کنم اما وقتی وارد سی پنل میشم، در قسمت فایل منیجر نمی تونم Document Root for پیدا کنم .
ممنون می شم راهنمایی بفرمایید.
بابک خدادوست
سلام. تا جایی که بنده اطلاعات دارم باید این کار رو مستقیما از روی دایترکتوری اصلی (main directory) انجام بدین و bot.txt رو حذف کنین
امید
سلام
دامنه رو از یک هاست که 800تا مطلب داشتم به یک هاست جدید که هیچ مطلب نداره منتقل کردم و هاست قبلی رو حذف کردم بعد از نصب وردپرس تعداد زیادی ارور404 در گوگل اومد میخواستم همه مطالب قبلی و… به صحفه اصلی ریدایرکت بشه در سایت جدید
قبلا یک کد داشتم که انجام میشد الان پیداش نمیکنم راهنمایی کنید چیکار کنم بازدید سایت 0 شده لطفا راهنمایی کنید مرسی
مصطفی
سلام،
آقای محمودی امروز از طریق یکی از دوستان فهمیدم که از نوین رفتید. واقعا ناراحت شدم. امیدوارم هر کجا هستید موفق باشید و همونطوری که به ما کمک کردید به رشد بقیه هم کمک کنید. امیدوارم وبلاگ نوین هم باز به دوران اوج سابقش برگرده.
ممنونم
محمد حسین قوامی
سلام مصطفی جان
پیامت رو به آقای محمودی منتقل کردم، خیلی ازتون تشکر کردن
ناشناس
مشکل جدی دارم با ریدایرکت لینک قدیمی مطالب به لینک جدید
لینک چند تا مطلب را تغیر دادم حالا افزونه Redirection و دو تا افزوه دیگه هم نصب کردم لینک قدیمی مطلب میدم ریدایرکت کنه هیچ کاری انجام نمیده! الان باید چی کار کنم؟ همزمان افزونه سوپر کش(کش هم پاک کردم نشد غیر فعال هم کردم نشد) و افزونه ارور 404 فعال هستند(این هم غیر فعال کردم ولی درست نشد البته با وجود غیر فعال بودنش ارور 404 ریدایرکت میشد!!)
الان من واقعا مشکل دارم با این موضوع راهی هست که اگر هیچ افزونه ای این کار رو نکرد(چرا کار نمیکنن؟؟؟!) خودم بصورت دستی انجام بدم؟ چطوری؟
مصطفی
کنسول وب مستر در قسمت Duplicate title tags وجود دارد ولینک مواردی فارسی بود و آن را انگلیسی کردیم و این دابلیکیت تایتل نشان میده چه کاری باید انجام بدهیم .؟حال اگ لینک قبلی را فراموش کرده باشیم چه کنیم ؟؟جواب ریدایرکت 301 است
ااگر نیاز است بیشتر توضیح دهید.
علی
سلام
اگر با استفاده از افزونه های وردپرس همه ی خطاهای 404 رو به صفحه اصلی ریدایرکت 301 کنیم برای سئو مشکلی پیش میاد؟
محمد حسین قوامی
سلام بهتر هست خودتون به صورت دستی صفحاتی که 404 خوردهاند رو به صفحههای مرتبط ریدایرکت کنید (حداقل برای صفحات مهم و پربازدید) سایر صفحات رو هم نادیده بگیرین مشکلی پیش نمیاد. تو زمینه خطای 404 در گوگل وبمستر مقالهای نوشتیم میتونین مطالعه بفرمایین.
mohammad
سلام
در مورد remove url سوال دارم
مگه با دادن ادرس سایت و زدن گزینه حذف دایرکتوری همه مطالب اینکسشون حذف نمیشه؟
من رو سایتم هیچی نیست حتی وردپرسم پاک کردم و مطالب هم پاک کردم
این گزینه رو تو گوگل وب مستر زدم اما همچنان همون تعداد ایندکس مونده و اسم سایت رو هم که سرچ میکنی مطالب میان اما خوب سایتی وجود نداره که نمایش داده بشن
میخوام یه سایت جدید روش راه اندازی کنم و باید مطالب قبلی هیچ نشونی ازشون نمونه
لطفا راهنماییم کنید
بابک خدادوست
سلام. همونطور که ایندکس شدن ونمایش مطلب کمی طول میشکه، حذف شدنش هم ممکنه کمی زمان ببره. واینکه مطمئن باشین دایرکتوری رو کامل حذف کرده باشین
علی محمدی
در ضمن الان دامنه هارو روی سایت abarrond.ir برای فروش قرار داده ام و حالا اگر بخوام همشونو در یک سایت دیگر هم قرار بدم آیا مطالب تکراری به حساب میاد ؟
بابک خدادوست
اگر توضیحاتش رو عوض نکنین، بله
علی محمدی
با عرض سلام و احترام فراوان خدمت استاد مسلم.
رامین خان من حدود هزار تا دامنه رند و برند دارم که هر وقت سایتی را به صورت ورد پرس و با قالب آماده میساختم همه دامنه ها را پارک دامین میکردم رو اون سایت و به این ترتیب ورودی های زیادی را میگرفتم .
حالا یک سایت خیلی مهم در زمینه آگهی ساختم و چون تعداد دامنه ها خیلی زیاده من باید چجوری ریدایرکت را انجام بدم؟ هر دفعه باید هی کد نویسی کنم ؟ سایت کند میشه ؟ ممنون میشم اگه یه توضیح کامل بدی . در ضمن اون دامنه ها به مرور از پارک دامنه خارج شده و به فروش میرسد.
با تشکر از وقت گرانبهایی که در اختیار ما تازه وارد ها میزاری
آکام
با عرض سلام و ادب
ممنون میشوم لینک داخل کامنت قبلی بنده رو پاک کنید و بنده رو راهنمایی کنید
سپاس گزارم
رامین محمودی
سلام. پاسخ داده شد. اگر مشکلی بود از خطای داده شده اسکرین شات بگیرید و برای ما بفرستید
آکام
با عرض سلام و احترام
الان چنده روزه در سرچ کنسول همچین ارورهایی دارم :
اومده آدرس دو مطلب رو به هم وصل کرده و باعث ارور 404 شده , در نقشه سایت هم مشکلی وجود نداره , بنده این ارورهارو چجوری برطرف کنم ؟ از افزونه ۴۰۴ به ۳۰۱ استفاده کنم و به صفحه اصلی ریدایرکت کنم ؟
با تشکر
رامین محمودی
سلام دوست عزیز.
من لینک شما رو باز می کنم هیچ خطایی دریافت نمی کنم و به صورت اتوماتیک به صفحه اصلی سایت منتقل میشم. نمیدونم از افزونه 404 به 301 استفاده کردید یا خیر، اما استفاده از آن مشکلی ایجاد نمیکنه و میتونه مسئله رو حل کنه
آکام
با عرض سلام و احترام
نصب افزونه برای ریدایرکت ارورهای 404 به 301 به صفحه ی اصلی کار درستی است ؟
https://wordpress.org/plugins/404-to-301
همین افزونه رو نگاه کنید کلی هم نصب داشته , به نظر جنابعالی کار منطقی است ؟ در دراز مدت ضربه نمیزنه به سایت ؟
یا از طریق Remove URLs سرچ کنسول حذف شوند ؟
با تشکر فراوان
رامین محمودی
سلام. تصور نمی کنم نصب این افزونه مشکلی برای شما ایجاد کنه. حداقل بر اساس تجربیاتی که من داشتم مشکلی نداره
رضا
سلاممم ببخشید من دامنه ام رو ریداریکت کردم از طریق هاست ولی الان نزدیکه یک هفته هست هنوز دامنه جدید به جای دامنه قدیمی تو گوگل نیومده دلیلش چیه میه بگید لطفا
رامین محمودی
ظاهراً گوگل هنوز سایت تون رو بررسی یا به اصطلاح Crawl نکرده. نیازی به نگرانی نیست. بعد مدت کوتاهی این تغییرات در نتایج جستجو اعمال میشه
مهدی
سلام ببخشید می خواستم بدونم از نظر سئو ریدایرکت دامنه برای مثال test.ir به test.com (دامنه اصلی) برای سایت تازه تاسیس ایراد نداره؟
این ریدایرکت هم از طریق هاست سایت انجام میشه
چون برای سایتم هم دامنه کام دارم هم ای ار به خاطر همون دامنه ای ار رو به دامنه اصلیم که کام هست ریدایرکت می کنم
رامین محمودی
سلام مهدی جان.
خیر. هیچ ایرادی نداره
mostafa
با عرض سلام و احترام
من از کد های
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://example.net/$1 [L,R=301,NC]
استفاده کردم ولی فقط دامنه اصلی ریدایرکت میشه د پست ها با هر دو دامنه بالا میاد میدونید مشکل از کجاست؟؟؟
رامین محمودی
سلام. کدها درست هستند. ممکنه در htaccess جای کدها رو درست وارد نکرده باشید
ابوالفضل
سلام
به خاطر آموزش مفیدتون خیلی ممنونم.
میخوام بدونم چطوری میتونم صفحات 404 رو از فایل .htaccess هاست ریدایرکت 301 کنم به صفحه اصلی؟
رامین محمودی
سلام
با استفاده از همین آموزش این کارو انجام بدید. کافیه فقط آدرس صفحات 404 خودتون رو به آدرسی که میخواید منتقل کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید افزونه هایی برای این کار وجود دارند که صفحات 404 شما رو به صفحات مد نظرتون ریدایرکت میکنند.
قاسم
برای وبلاگ باید چکار کنیم
رامین محمودی
قاسم جان. اگر ممکنه سوالت رو دقیق تر بپرس تا بتونم راهنماییت کنم
new
این کد که گذاشتین برای من کار نکرد
ازین استفاده کردم
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^OLD [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://NEW/$1 [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^OLD [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://NEW/$1 [L,R=301]
رامین محمودی
سلام
کدها بررسی شدن. مشکلی نداشتن
امیرحسین
ممنون
چه حالی داشتی که نشستی این همه متن رو تایپ کردی 🙂 !
رامین محمودی
سلام. ممنون از دیدگاهت
مسلماً اگه کسی به کار علاقمند باشه، ترجیح میده که وقت زیادی رو صرف کارش کنه تا بتونه کیفیت کارش رو بالا ببره. بنده هم به همین دلیل در زمینه تولید و بازاریابی محتوا مشغول به کار هستم. امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه.
عباس حبیبی
مثل همیشه عالی بود
رامین محمودی
ممنون عباس جان
ابوالفضل جناب
استفاده کردیم قربان
رامین محمودی
خواهش میکنم آقای جناب
خوشحالیم که مفید بوده براتون