مقالات این سری آموزشی
تصور کنید که در یک فروشگاه اینترنتی، کالاها در صفحات مختلف بر اساس معیارهایی نظیر حروف الفبا، ارزانترین، گرانترین، نام برند و ... دستهبندی شدهاند، اما مهمترین دسته مربوط به پرفروشترین کالاها است که در نتایج جستجو ظاهر میشود.
با این وصف، با صفحاتی مواجهایم که از لحاظ محتوا شباهت زیادی به یکدیگر دارند، اما دارای آدرسهای متفاوتی هستند و در حالت عادی ممکن است که موتورهای جستجو در تشخیص صفحه مطلوب ما کمی دچار مشکل شوند و آدرس دیگری را بهعنوان صفحه اصلی ایندکس کنند. در مواقع چه چارهای به ذهنتان میرسد؟
بهترین راه، استفاده از تگ Canonical برای نمایش ارجحیت یکی از آدرسهاست، بهطوریکه دیگر آدرسها از نتایج جستجو حذف شده و تنها صفحهای با دستهبندی پرفروشترینها در لیست نتایج ایندکس شود. در ادامه سعی میکنیم روش استفاده از تگ کنونیکال را برای شما بهتر تشریح کنیم.
تگ کنونیکال (Canonical) چیست؟
تگ کنونیکال (rel=“canonical”) یک قطعه کد HTML است که وقتی در یک صفحه قرار میدهید، به گوگل میگویید که نسخه اصلی بین صفحات تکراری مشابه کدام صفحه است.
در واقع تگ Canonical راهی برای کمک به گوگل جهت تشخیص برترین مطلب، میان مطالبی است که شباهت زیادی با هم دارند. به بیان سادهتر، زمانی که تگ Canonical یا تگ کنونیکال (همان کد معروف Rel=Canonical) در یک صفحه قرار میگیرد، گوگل به آدرسی که این تگ در آن وارد شده است، اهمیت بیشتری میدهد و مسلماً آن صفحه را در نتایج جستجو ایندکس میکند.
چرا استفاده از تگ کنونیکال مهم است؟
شاید از خود بپرسید چرا یک وبمستر باید صفحات تکراری در وب سایت خود تولید کند؟ و در نتیجه تصور کنید که محتوای تکراری و کپی شده موضوع چندان نگرانکنندهای به نظر نمیرسد و با کمی دقت در تولید محتوا میتوان از آن جلوگیری کرد؛ اما در واقع محتوای کپی شده از جمله معضلاتی است که بیشتر مدیران وبسایتها با آن دست و پنجه نرم میکنند.
تصور نادرست ما نسبت به محتوای تکراری، ناشی از نگاه ما به صفحات وب سایت بهعنوان یک مفهوم بصری است. این در حالی است که موتورهای جستجو صفحات را نه با مفاهیم، که با یک URL مجزا میشناسند. برای مثال تصور کنید که موتورهای جستجو با این تعداد آدرس میتوانند به صفحه اصلی وبسایت شما دسترسی داشته باشند:
- https://www.example.com
- https://www.example.com
- https://example.com
- https://example.com/index.php
- https://example.com/index.php?refer=twitter
برای شما به عنوان یک انسان، تمام این URLهای یک صفحه با مفهومی یکسان را نشان میدهد، اما برای خزندههای موتورهای جستجو هر یک از این آدرسها، یک صفحهی یکتا و مجزا از سایرین هستند. در نتیجه، ما در این مثال ساده 5 صفحه تکراری از صفحه اصلی وبسایت داریم، اما در حقیقت این تنها بخشی از مشکلاتی است که امکان دارد با آنها روبرو شوید.
اگر میزان صفحات کپی شده در یک وب سایت بیش از اندازه باشد، احتمال بروز برخی مشکلات در سئو وجود دارد و تأثیرات منفی بر روی رتبه سایت میگذارد. هرچند امروزه سیستمهای مدیریت محتوای مدرن بهطور خودکار تگ Rel=Canonical را به صفحاتی با محتوای یکسان اضافه میکنند تا بهراحتی بتوانید هزاران محتوای تکراری در وبسایت خود داشته باشد.
نحوه استفاده از تگ Canonical
تگ کنونیکال باید در قسمت Head صفحه قرار بگیرد و گوگل به تگهایی که در بدنه کدها وجود دارند، توجه نمیکند. این موضوع کمی نیز به مسائل امنیتی مربوط است زیرا برخی وبسایتها، امکان ویرایش کد در بدنه سایت را برای کاربران فراهم کردهاند.
در نتیجه، اگر تگ کنونیکال در بدنه سایت نیز عمل کنند، برخی افراد میتوانند به راحتی با قرار دادن آن به وب سایت ضربه بزنند. بهطور کلی بهمنظور کانونی سازی صفحات، میتوان از کد زیر استفاده کرد:
</ "link rel="canonical" href="https://example.com/">
به این ترتیب، برای استفاده از تگ کنونیکال، در ابتدا باید لینک صفحه را وارد کنید. پس از آن، باید کد rel="canonical" را وارد کنید و در آخر نیز، پس از وارد کردن href، آدرس صفحه جدید را وارد کنید.
نکات مهم در هنگام استفاده از تگ کنونیکال
در هنگام استفاده از تگ Canonical بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
تگ کنونیکال میتواند خود ارجاعی (self-referential) باشد
در واقع بد نیست که تگ Canonical در صفحهای که برای شما ارجحیت دارد نیز استفاده شود؛ به عبارت دیگر اگر آدرسهای X، Y و Z از محتوای تکراری برخوردار باشند و آدرس X نیز بهعنوان صفحه اصلی شناخته شود، خوب است که تگ Canonical را در این صفحه نیز به کار ببرید به در آن آدرس صفحه X (آدرس خود صفحه) را وارد کنید.
از تگ Canonical در صفحه اصلی وبسایت استفاده کنید
با توجه به اینکه محتوای تکراری در صفحه اصلی یکی از مشکلات رایج وبسایتها محسوب میشود و کاربران اینترنتی ممکن است با آدرسهای گوناگون به صفحه اصلی وبسایت شما هدایت شوند، بهتر است از این تگ برای جلوگیری از محتوای تکراری و مشکلاتِ پیشبینی نشدهای نظیر کاهش رتبه صفحات استفاده کنید.
از ارسال سیگنالهای مخلوط و مبهم بپرهیزید
موتورهای جستجو ممکن است تگهای Canonical حاوی سیگنالهای مبهم را در نظر نگیرند. به بیان سادهتر، از به کار بردن این تگ در صفحه A برای اشاره به صفحه B یعنی (A ---> B) در حالی که در صفحه B نیز با این تگ به صفحه A اشاره کردهاید (B ---> A) خودداری کنید. همچنین، از بهکارگیری تگ کنونیکال در صفحه A برای اشاره به صفحه B و ریدایرکت کردن صفحه B به آدرس A نیز بپرهیزید. در هر دو حالت، یک سیگنال مبهم به موتورهای جستجو ارسال میشود و آنها به دلیل عدم تشخیص صفحه اصلی، تگ کنونیکال را بهطور کلی در نظر نمیگیرند. افزون بر موارد فوق، از این تگ بهصورت زنجیرهای نیز استفاده نکنید (A-–>B, B-–>C, C–->D). در مجموع، تلاش کنید تا با ارسال یک سیگنال ساده از خطای احتمالی موتورهای جستجو جلوگیری کنید.
از تگ Canonical برای صفحاتی با محتوای نسبتاً مشابه نیز استفاده کنید
احتمالاً بسیاری از شما کاربرد تگ Canonical را تنها به صفحاتی با محتوایی کاملاً یکسان محدود میدانید، اما بهتر است از این تگ برای صفحاتی با محتوای نسبتاً مشابه نظیر صفحات دستهبندی محصولات فروشگاههای اینترنتی نیز استفاده کنید. این صفحات با وجود شباهت زیاد در نوع محصولات، توضیحات و چینش مکانی آنها کمی با یکدیگر متفاوت هستند. به یاد داشته باشید که نسخههای غیرکانونی ممکن است در نتایج جستجو ایندکس نشوند و در مقابل نیز، اگر تفاوت صفحات با یکدیگر زیاد باشد، موتورهای جستجو احتمالاً تگ Canonical را در نظر نخواهند گرفت.
با استفاده از تگ Canonical میتوان به صفحات خارجی نیز لینک داد
ممکن است که شما چندین وبسایت را بهطور همزمان مدیریت کنید و مطالبی را به شکل تکراری (یا با کمی تغییر در آنها) منتشر نمایید. در این مواقع، میتوانید با استفاده از تگ کنونیکال تمامی وبسایتها را کنترل کرده و قدرتِ رتبهبندی را تنها بر روی یکی از سایتها متمرکز کنید. با این حال، به یاد داشته باشید که کانونیسازی از رتبهبندی وبسایتهای غیرکانونی جلوگیری میکند. در نتیجه، پیش از به کار بردن این تگ، ابتدا از مفید بودنِ کارایی آن برای کسب و کار خود مطمئن شوید.
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، هنگامیکه محتوای صفحات با یکدیگر تفاوت زیادی داشته باشد، به احتمال زیاد موتورهای جستجو نظیر گوگل، تگ Canonical را نادیده میگیرند و صفحات غیرکانونی را نیز در نتایج جستجو ایندکس میکنند. در واقع، باید از گوگل بابت چنین قابلیتی تشکر کرد زیرا اگر لینک قرار گرفته در این تگ اشتباه باشد و یا اصلاً سایتی وجود نداشته باشد (خطای 404) گوگل، بهراحتی این موضوع را تشخیص داده و به تگ و لینک قرار داده شده در آن توجهی نمیکند.
استفاده از چندین تگ Canonical در یک صفحه نیز امکانپذیر است. با این حال دقت کنید که هدف ما از بهکارگیری این تگ، نشان دادن مطلبی با بالاترین ارزش است و صفحاتی با محتوای مشابه!
حتما بخوانید: چرا تبلیغات در گوگل ادز بهترین روش تبلیغاتی دنیاست!؟
تگ Canonical و شبکههای اجتماعی!
فیسبوک و توییتر بهخوبی با تگ کنونیکال سازگاری دارند. اگر شما یک URL که به شکل Canonical به آدرسی دیگر اشاره دارد را در فیسبوک به اشتراک بگذارید، فیسبوک جزئیات و اطلاعات را از آدرس کانونی به اشتراک میگذارد. توییتر نیز به همین شیوه با تگ کنونیکالرفتار میکند.
تنظیم تگ Canonical در افزونه Yoast
اگر در سیستم مدیریت محتوای وردپرس از افزونه Yoast استفاده میکنید، بهراحتی میتوانید از طریق این ابزار تگ کنونیکال را برای صفحات مختلف اجرا کنید. تنها کافی است به قسمت Advanced افزونه یوست رفته و در بخش Canonical URL آدرسی به جز URL صفحه جاری را وارد نمایید.
تگ کنونیکال یا ریدایرکت 301، کدام یک مناسبتر است؟
با توجه به اینکه از تگ Canonical برای اشاره به آدرسهای خارجی نیز میتواند استفاده کرد، به نظر میرسد این تگ کاربردی مشابه ریدایرکت 301 باشد. به بیان ساده، هنگامی که تصمیم به تغییر دامنه وبسایت خود گرفتهاید، اما سرور وبسایت امکان ریدایرکت را برای شما فراهم نمیکند، میتوانید با قرار دادن تگ Canonical در صفحات به خزندههای موتورهای جستجو انتقال دامنه را نشان دهید.
با این حال همواره یک سؤال مهم در این باره مطرح میشود. آیا تگ کنونیکال میتواند همانند ریدایرکت 301 رتبه و قدرت صفحات را نیز انتقال دهد؟
در نظر داشته باشید که این دو راهحل، نتایج کاملاً متفاوتی به خزندههای موتورهای جستجو و کاربران نشان میدهند. در واقع هنگامی که شما صفحه A را به صفحه B ریدایرکت 301 میکنید، علاوه بر موتورهای جستجو، کاربران اینترنتی نیز بهطور خودکار به صفحه B هدایت میشوند و هرگز صفحه A را مشاهده نمیکنند.
این در حالی است که اگر از تگ Canonical برای اشاره صفحه A به صفحه B استفاده کنید تنها موتورهای جستجو متوجه کانونی بودن صفحه B خواهند شد، اما کاربران اینترنتی میتوانند هر دو URL را مشاهده کنند. در نتیجه به نظر میرسد که این تگ از کارایی لازم برای ریدایرکت کامل صفحات و انتقال رتبه و قدرت پیشین آنها برخوردار نباشد!
نتیجهگیری: Rel=Canonical ابزاری قدرتمند!
Rel=Canonical ابزاری قدرتمند برای بهینهسازی سئوی وبسایت شماست، اما مانند هر ابزار قدرتمند دیگری باید خردمندانه از آن استفاده کنید؛ در غیر اینصورت، این ابزار قدرتمند بلای جان خودتان خواهد شد.
استفاده از تگ کنونیکال کار دشواری نیست و هر فردی میتواند آن را به راحتی انجام دهد. البته به کارگیری این ترفند در وبسایتهای بزرگ بسیار مهم است و میتواند تاثیر عمیقی بر روی سئوی وبسایت داشته باشد.
امیدوارم این مقاله توانسته باشد روش کار تگ Rel=Canonical را به همراه مزایا و معایب آن به خوبی توضیح داده باشد. در صورتی که سوالی در این زمینه برایتان به وجود آمده است، میتوانید آن را از طریق دیدگاهها با ما در میان بگذارید تا من یا همکارانم در نوین سوالات شما را پاسخ دهیم.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
سینام
سلام و درود و ممنون از پست های عالی و کاربردی سایت نوین عزیز.
سوالی که در خصوص محتوای تکراری برای من پیش اومده این هست که مثلا ما 10 جاکلیدی مختلف داریم. یعنی شکل و ظاهر و جنس و همه مشخصات محصول یکسان، و تنها تفاوت در لوگوی چاپی روی اون هاست. یعنی مثلا: جاکلیدی بنز، جاکلیدی فراری، جاکلیدی پورشه و … . در واقع اینا نمیتونن به عنوان متغیر برای یک محصول تعیین بشن چون هر کدوم توسط مشتری مخصوص به خودش، جداگانه سرچ میشه و مثلا مثل رنگ و سایز های مختلف یک کفش نیست که بشه یک محصول متغیر تعریف کرد و تفاوت فراتر از رنگ و سایز کفشه. حالا با توجه به اینکه تمام توضیحات محصولات مثلا جنس، سایز، کیفیت، تولید کننده و … کاملا مشابه هست و ما نمیشه برای هر جاکلیدی، جداگانه چندین پاراگراف و مثلا 800 900 کاراکتر تولید محتوا کنیم، در همچین حالتی برای سئوی محصولات این فروشگاه چه راهکاری پیشنهاد میفرمایید؟ البته در این مثلا 800 900 کاراکتر، فقط نام جاکلیدی یعنی مثلا بنز و فراری، در کلمات متن متفاوت میشه ولی بقیش تماما یکسان باقی خواهد موند.
قبلا از اینکه وقت می گذراید و راهنمایی میکنید بینهایت ممنونم.
سبا حیدری
سلام دوست عزیز!
خیلی ممنونم که وقت گذاشتی و سوالت رو با ما در میون گذاشتی.
مشکلی که مطرح کردی، یکی از چالشهای رایج در فروشگاههای آنلاین هست که محصولات مشابه با تفاوتهای جزئی دارن.
برای جلوگیری از مشکل محتوای تکراری و بهبود سئو، چند تا راهکار میتونم پیشنهاد بدم:
توضیحات منحصر به فرد بنویس: سعی کن برای هر جاکلیدی، توضیحات مخصوص به خودش رو بنویسی. مثلاً درباره تاریخچه لوگوی هر برند، یا اینکه این جاکلیدی برای طرفداران اون برند چه جذابیتی داره. اینطوری محتوای هر صفحه متفاوت میشه.
از محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) استفاده کن: میتونی از خریداران بخوای نظرات یا عکسهای خودشون رو درباره هر جاکلیدی به اشتراک بذارن. این محتواها هم تازهان و هم منحصر به فرد.
افزودن مشخصات جزئی بیشتر: حتی اگه محصولات از نظر اصلی مشابه باشن، میتونی روی جزئیات کوچیک تمرکز کنی. مثلاً بستهبندی، نحوه استفاده، یا هر تفاوت کوچیک دیگهای که وجود داره.
استفاده از محتوای چندرسانهای متفاوت: برای هر محصول عکسها یا ویدیوهای متفاوتی تهیه کن. این کار هم برای کاربر جذابه و هم محتوای صفحه رو متفاوت میکنه.
ایجاد یک صفحه دستهبندی جامع: میتونی یک صفحه کلی برای “جاکلیدیهای برندهای مختلف” بسازی و از اونجا به صفحات جزئیتر لینک بدی.
استفاده از تگهای کنونیکال (Canonical Tags): اگه نمیتونی محتوای منحصر به فرد بسازی، با استفاده از تگ کنونیکال به موتورهای جستجو بگو که کدوم صفحه نسخه اصلی هست تا مشکل محتوای تکراری کمتر بشه.
در نهایت، هدف اینه که تا حد امکان صفحات محصولت رو منحصر به فرد کنی تا هم کاربران تجربه بهتری داشته باشن و هم سئوی بهتری بگیری.
امیدوارم این راهکارها به کارت بیاد! اگه باز هم سوالی داشتی، حتماً بپرس. موفق باشی!
رقیه صفایی
سلام
آیا این مرسومه که در صفحات محصول در قسمت کنونیکال لینک صفحه درسته بندی اون محصول رو قرار بدیم؟ اگر آره چرا این کار رو میکنیم؟
حامد رضوی
سلام رقیه جان،
مسئله مرسوم بودن یا نبودن نیست، شما باید بر اساس هدف و رویکردی که دارید تصمیم بگیرید، به عنوان مثال اگه صفحات محصول متعددی دارید که محتوای تقریبا یکسانی دارند و بالا بودن صفحه دسته بندی برای شما مهمتر هست، اینجا لازمه کنونیکال کنید صفحات محصول رو به صفحه دستهبندی. دلیل کنونیکال کردن اینه که وقتی صفحات متعدد با محتوای یکسان (که معمولا در سایتهای فروشگاهی وجود دارند) داریم، به گوگل کمک کنیم تا صفحه اصلی که مدنظرمونه و میخوایم بیاد بالا تو نتایج رو پیدا کنه.
شکوفه
من یه بلاگ دارم که صفحه بندی داره از صفحه 2 به بعد رو کنونیکال کردم به صفحه اول(تو هر صفحه 9 تا مقاله است)وقتی با site: ادرس بلاگ رو میزنم توقع دارم طبق گفته شما اون صفحات کنونیکال شده ایندکس نشده باشند… ولی ایندکس شدن!تکلیف چیه؟باید نو ایندکس کنم؟اگر نو ایندکس کنم و کنونیکال هم بزنم اعتبارشون رو به صفحه اول میدن؟
من همین کار رو برای صفحه های نمونه کاره هاهم کردم.ولی همشون ایندکس شدن این یعنی کنونیکال منو مد نظر نگرفته؟
شما میگید اگر گوگل تشخیص بده صفحات یک محتوا ندارن کنونیکال مد نظر نمیگیره.میشه اونارو نواینکس کنیم ؟
حسین بابائی
سلام
ما نوشتیم که امکان داره ایندکس نشه. درباره کارهایی که میشه برای نوایندکس کرد مقاله فایل Robots.txt رو بخونید. لینکش رو گذاشتم اینجا https://www.novin.com/blog/what-is-robots-txt-and-how-to-create-one/
امین ولی پور
سلام
فرض کنید سه تا صفحه با محتوای یکسان داریم
A
B
C
و مثلا صفحه B صفحه اصلی است.
canonical باید در صفحه B با همان url صفحه B انجام شود؟
حسین بابائی
سلام
خیر برعکس. در صفحات A و C قرار میدین و آدرس صفحه B باید به عنوان صفحه اصلی نوشته بشه.
Agahi90.ir
هوالرزاق
سلام و احترام
با توجه به اینکه در آموزش توضیح دادید ولی بازم گوگل لایت هاس خطا میده که دقیقا خطایی رو که میده رو در زیر برای شما ارسال میکنم
” Document does not have a valid rel=canonical Points to the domain’s root URL (the homepage), instead of an equivalent page of content ”
چرا باید این خطا رو نشون بده
حسین بابائی
سلام
آدرسی که وارد کردید درست نیست. آدرس باید کامل باشه
امیر
سلام وقت بخیر
من از صفحه A که بی ارزش هست میخوام تگ بزنم به صفحه B که با ارزش هست
سوال اولم این هستش که این تگ را در صفحه B که نسخه اصلی هستش بزنم؟ یا صفحه A (اگر در صفحه B باشم چیجوری تگ بزنم؟)
گفتید “برای استفاده از تگ کنونیکال، در ابتدا باید لینک صفحه را وارد کنید”
یعنی اگر در صفحه A باشم تگ رو باید اینطوری بنویسم
اگر در B باشم تگ رو باید اینطوری بنویسم
درسته؟
حسین بابائی
سلام
از تگ canonical برای نشون دادن نسخه اصلی یا مهمتر به رباتهای گوگل استفاده میکنیم. یعنی در صفحههایی که کپی هستند یا به هر دلیلی نمیخواهیم رتبه بگیرند قرار میدهیم و آدرس صفحهای که محتوای اصلی را دارند را میگذاریم.
از تگ دقیقاً مثل نمونهای که داخل مقاله هست استفاده کنید.
امیرحسین شیری
یه سری از صفحات سایتم توی سرچ کنسول exclude شده با ارور Alternate page with proper canonical tag ، سایت در مورد تعمیرات لوازم خانگیه و فقط صفحات مربوط به ماشین ظرفشویی این مشکل براشون پیش اومده ، قاعدتا به علت موضوع مشابه مطالب مشابه هستن ولی مطلب کاملا برابر وجود نداره. همه صفحات برام مهمه و نمیتونم از canonical tag استفاده کنم
برای رفع مشکل چه کنم؟
حسین بابائی
سلام
برای جواب دادن به این سوال شما باید سایت بررسی بشه. همونطور که گفتید مشکل از چیز دیگری هست که ربطی به مطالب مشابه نداره.
Ali Taati Moraffah
سلام
در قسمت تنظیم تگ Canonical در افزونه یوست گفتین که:
“در بخش Canonical URL آدرسی به جز URL صفحه جاری را وارد نمایید.”
دقیقا متوجه منظورتون نشدم!
منظور از “آدرسی به جز URL صفحه جاری” چه آدرسی هست؟
توی بعضی سایت ها دیدم که گفته بودن آدرس اصلی رو در این قسمت وارد کنیم.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
با تشکر
حسین بابائی
سلام
آدرسی که میخواهید به گوگل اعلام کنید صفحه مهمتری هست و در اولویت قرار بده رو باید وارد کنید. منظور از آدرسی غیر از صفحه جاری همین بود که آدرس صفحهای که هستید رو وارد نکنید چون این کار غیرمنطقی و اشتباه هست. ما Canonical رو از صفحههای فرعی به اصلی میدیم.
موفق باشید
محمد جواد
سلام خسته نباشید
ببخشید من یه مشکل واسم پیش اومده واقعا نمیدونم چیکارش کنم
الان من یه سری صفحه دارم که اصلا وجود ندارن و مربوط به پست تایپ هایی هستند که صفحه ای ندارند(مثل نظرات مشتریان) و با این که این صفحات اصلا وجود ندارن اما به جای صفحه 404 ، میاد صفحه اصلی رو نشون میده.مثل آدرس پایین
https://tarahilogo.com/customers_comments_cat/brochure-design/
و البته rel cannonical هم به صفحه اصلی میزنه
میخاستم بدونم همین که به صفحه اصلی کنونیکال داده کافیه یا باید ریدایرکت هم بکنم؟
حسین بابائی
سلام
اگر میخواهید صفحهها رو در آینده حذف کنید ریدایرکتشون کنید اگر نه همون کنونیکال کافیه
رضا
سلام و عرض ادب. من یه چیزی رو هنوز متوجه نشدم
الان ما یه فروشگاه لوازم آرایشی داریم که میخوایم محصول x و y و z زیر مجموعه محصول a در url های مختلف باشن. یعنی اصلا جدا یه محصول توی ووکامرس تعریف بشن.
حالا سوال اول: ایا باید توی تمام صفحات محتوا بزاریم یا فقط باید توی محصول a محتوا بزاریم؟
سوال دوم: آیا باید تگ cannonical رو در x و y و z بزاریم و به a اشاره کنیم یا برعکس باید در a بزاریم و به اونا اشاره کنیم؟
ممنون میشم پاسخ بدید.
حسین بابائی
سلام
اگر محصولات شما خیلی مشابه هستند بهتر هست در یک محصول (یک صفحه) تجمیع کنید. مثلا پیراهنهایی که از نظر سایز و رنگ متفاوت هستند در یک محصول تجمیع کنید و به مشتری امکان انتخاب بدهید.
در غیر اینصورت اگر از تگ cannonical استفاده میکنید، به محصولی که مهمتر است، جستجوی بیشتری دارد و سرشاخه است لینک دهید.
موفق باشید
مبین قربانی
سلام
در افزونه یواست سئو
آیا قسمت (محتوای شاخص) همان تگ Canonical هست؟
یعنی اگه ما این گزینه رو فعال کنیم Canonical درنظر گرفته میشیه؟
یا جدا هست؟
حسین بابائی
بله درسته. Canonical هست
saman
با سلام و خسته نباشید
من یه سایت دو زبانه رو دارم که زبان اولش انگلیسی هست، واسه همین تقریبا تمام پست های انگلیسی ایندکس شدن ولی ترجمه فارسی اون پست ها رو بعنوان duplicated میگیره وایندکس نمیشن و خطای Duplicate, submitted URL not selected as canonical رو میده، ممنون میشم اگر راه حلی به نظرتون میرسه راهنمایی کنید
حامد رضوی
سامان جان
در حالت کلی، گوگل مشکلی با این موضوع نداره و نباید ایراد بگیره. شاید اولین چیزی که باید تست کنی، اینه که محتوا رو توی یکی از صفحات بیشتر کنی و ببینی که بعد از اون چه اتفاقی میافته. اما در هر صورت، واقعاً مشکل به خصوصی هست و لازمه که توسط یک متخصص بیشتر بررسی بشه.
Sadegh
سلام من یه اس اس ال نصب کردم برای تغییر توی همه جاها اقدام کردم و بشدت هنگ کردم که چه باید بکنم و چه نکنم. الان یه تگ کنونیکال توی صفحه اصلی گذاشتمو ریدایرکت هم کردم. این کار درسته ؟ یا باید یکیشو حذف کنم؟
سهیل رهبری
صادق جان، همون ریدایکرت کافیه. هر موقع ریدایکرت 301 انجام بدی، موتورهای جستجو متوجه میشن که صفحه به صورت دائم جابجا شده و مشکلی پیش نمیاد. لازم نیست نگرانی بیخود داشته باشی.
محمد فراهانی
با سلام و تشکر از مقاله خوبتون
سوالی داشتم .
میخواستم بدونم اگر ما میخوایم صفحه اصلی سایتمون با کلمه چاپ بالا بیاد و ما یه دسته بندی هم تو سایت با همین عنوان داشته باشیم که محتواهای خوبی تو این زمینه تولید کرده باشیم ، آیا میتونیم تو صفحه دسته بندی چاپ، کنونیکال بدیم به صفحه اصلی؟ مشکلی پیش نمیاد ؟
سهیل رهبری
سلام آقای فراهانی
قطعاً مشکل پیش میاد. شما دارید به گوگل میگید که 2 تا صفحه، با محتواهای مختلف (که براشون زحمت کشیدید) یکی هستند و ازش می خواید صفحه دسته بندی شما رو به حساب نیاره. به جای اینکار، به مسیر خودتون ادامه بدید، محتواهای با کیفیت تولید کنید، لینک های مختلف به صفحه اصلی سایت ایجاد کنید و مطمئن شید که همه صفحات شما به بهترین شکل نیاز کاربر رو برطرف می کنن.
عربی
با تشکر، مطلب خلاصه و جامع بود.
Amin Kiapour
با سلام و تشکر
کنونیکال مربوط به ادرس اصلی سایت رو فقط تو هدر صفحه اصلی سایت بزاریم یا در تمام صفحات سایت از آن استفاده کنیم؟
ممنون میشم پاسخ دهید
امیرحسین رهبری
سلام، خواهش می کنیم.
پیشنهاد می کنیم کنونیکال را برای تمامی صفحات خود در نظر بگیرید و آدرس هر صفحه در آن به عنوان آدرس اصلی درج گردد.
مرتضی
سلام و وقت بخیر
دوتا سوال داشتم لطف کنید جواب بدید ممنون میشم
اول اینکه اگه از ریدایرکت 301 استفاده کرده باشیم بازم باید از Canonical استفاده کنیم یا خیر ؟ اگه استفاده کنیم برای گوگل بهتر هست یا خیر؟
دوم اینکه این کد Canonical رو که فرمودید در هدر باشه باید توی هدر همه صفحات بذاریم که فقط داخل هدر صفحه اصلی کفایت میکنه ( مثل کد گوگل آنالیتیک که توی هدر صفحه اصلی میدی به صورت اتومات به همه صفحات اعمال میشه)
موفق و پیرو باشید
بابک خدادوست
سلام. متشکرم
بهتره که از Canonical همچنان استفاده بکنین.
هادی حسین پور
عالی و کامل موفق و موید باشید و همیشه در صفحه اول گوگل (خط یک) بدرخشید 🙂
بابک خدادوست
مرسی هادی عزیز. شما هم موفق باشید 🙂
مصطفی
سلام و وقت بخیر
وب سایت من ورد پرس نیست و طراحی گردیده اینکه من این تگ رل کنونیکال رو در قسمت توضیحات که وارد میکنیم برای یک محصول استفاده کنیم یا در .htaccess
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
محمد حسین قوامی
سلام آقا مصطفی. همونطور که تو متن گفته شده باید در head سایتتون قرار بدید. اگه با ساختار فایلهای HTML آشنایی ندارید بفرمایید توضیح بدم براتون