دهه 60 که تعداد بچهها زیاد بود، اغلب خانوادهها اسمگذاری نوزادان جدید برایشان مهم نبود. از بین 4 اسم رایجی که وجود داشت، یکی را انتخاب میکردند و تمام! مثلاً اولی را میگذاشتند حسن، دومی را میگذاشتند محمدحسن و مهم هم نبود که تکراری باشد یا اینکه 60 تا حسن در فامیل وجود داشته باشد.
اما الآن زمانه عوض شده و اسمگذاری نوزاد یک فرآیند دور و دراز است. اول اینکه هزاران اسم را زیر و رو میکنند، تحقیق میکنند که اسم معنی داشته باشد، خاص و منحصربهفرد باشد، کسی قبلاً نگذاشته باشد، حروف اسم جدید با حروف اسم بچه قبلی یا پدر و مادر همخوانی داشته باشد و هزاران قانون عجیب و غریب دیگر که نگویم برایتان!
انتخاب اسم برند هم مثل انتخاب اسم نوزادی است که بعداً قرار است هویت داشته باشد. پس برای خودش رسم و اصولی دارد. میدانید اگر الآن از روی عجله و سهلانگاری اسمی انتخاب کنید و چند سال بعد متوجه شوید که این اسم مناسب برند شما نیست، باید چه هزینه گزافی را برای جا انداختن یک نام تجاری جدید کنید؟
پس یکبار برای همیشه با صرف کمی وقت و خواندن این مقاله به خودتان (و صد البته جیبتان!) لطف کنید؛ چون ما در این مقاله قصد داریم به شما کمک کنیم تا یک اسم مناسب برای برندتان انتخاب کنید.
انتخاب اسم برند در ظاهر ساده، اما عمیق است!
برندسازی چیزی فراتر از انتخاب یک نام تجاری و طراحی لوگو است؛ برندینگ مانند یک سفر طولانی میماند که برای موفقیت باید وارد مسیری پر پیچ و خم شوید!
چکیدهای از این مقاله را در ویدیو زیر برایتان توضیح دادهایم و پیشنهاد میکنیم که حتماً ویدیو زیر را نگاه کنید.
خب حالا برویم سراغ ادامه مقاله:
پیدا کردن اسم برندی که مشتریان بتوانند با آن ارتباط خوبی برقرار کنند، جزو اقدامات ضروری این سفر است؛ پس هر اسمی که صرفاً جذاب به نظر میرسد، لزوماً نمیتواند اسم خوبی برای برندتان باشد؛ به همین دلیل انتخاب اسم خاص برای برند میتواند یک فرآیند سخت و پیچیده به نظر برسد؛ چرا که اسم برند باید:
- جذاب و گیرا باشد
- مناسب شخصیت برند شما باشد
- به خاطر سپردنش برای مردم راحت باشد
- هنگام نمایش در تبلیغات آفلاین و آنلاین چشمگیر و جذاب به نظر برسد
- دامنه اینترنتی و اکانتهای شبکههای اجتماعی اشغالشده نداشته باشند
شاید عدهای به شما بگویند پیدا کردن چنین اسمی غیرممکن است (البته اگر چند میلیون تومان به آنها بدهید، کاملاً ممکن میشود!)؛ اما تجربه ما نشان میدهد که این کار کاملاً امکانپذیر است فقط به مقداری صبر و حوصله و تفکر عمیق احتیاج دارد.
وقتی الان به دنبال انتخاب یک اسم خاصب برند هستید، نشان میدهد از آن دسته آدمهای بلندپرواز هستید که تا الان تصمیمتان را برای راه انداختن کار و کاسبی خود گرفتهاید، میخواهیم یک راهنمای کاربلد و حرفهای به شما معرفی کنیم:
در کتاب «راهاندازی مطمئن کسبوکار اینترنتی» قدم به قدم به شما آموزش میدهیم که چگونه یک کسبوکار اینترنتی مطمئن راهاندازی کنید؛ کسبوکاری که موفقیتش حتمی باشد. برای اطلاعات بیشتر روی عکس کتاب کلیک کنید.
چه ویژگیهایی را باید برای انتخاب اسم برند در نظر بگیریم؟
فرمولهای مختلفی برای انتخاب اسم برند وجود دارد. مثلاً گروهی از محققان دانشگاه آلبرتا (کانادا) در تحقیقات خود متوجه شدند که مشتریان به اسم برندهایی مثل کوکا-کولا، کیت-کت، جلی-بلی که از یک ساختار تکرارشونده در اسم برند خود استفاده میکنند، واکنش مثبتتری نشان میدهند.
در کشور ما هم برندهایی مثل اَشی-مشی، مَزمَز و چینچین از همین سبکِ انتخاب اسم برند استفاده کردهاند؛ اما راستش را بخواهید هیچ فرمولی تضمینشدهای برای انتخاب اسم برند وجود ندارد؛ بااینحال اگر اسم برندتان یک سری ویژگیها را داشته باشد، هم استفادهاش برای شما و هم به خاطر سپردنش برای مردم آسانتر میشود.
در ادامه ویژگیهای یک نام برند ایدهآل را با هم بررسی میکنیم:
1. بامعنا باشد
اسم برند باید با ارزشهای بنیادین شرکتتان که جوهره برند شماست، ارتباط معنایی داشته باشد و بتواند با ترسیم یک تصویر مثبت در ذهن مشتریان با آنها ارتباط برقرار کند.
تابهحال به انتخاب اسم برند شرکتهای تولیدکننده نوشابههای انرژیزا دقت کردهاید؟
- Monster (به معنای هیولا)
- RedBull (گاو قرمز)
- RockStar (ستاره راک)
- Burn (سوختن)
- big bear (خرس بزرگ)
همگی این نام ها از نظر ذهنی حامل یک انرژی خاصی هستند؛ انگار که واقعاً قدرتمند هستند و هر کس از این محصولات استفاده کند میتواند مثل یک گاو خشمگین یا خرس درنده نیرومند شود!
2. متمایز باشد
اسم برند باید منحصربهفرد، به یادماندنی و از سایر رقبای شما متمایز باشد. فکر نکنید اگر اسمی نزدیک به یک نام تجاری مشهور انتخاب کنید، زرنگی کردهاید (!). مخصوصاً اگر یک شرکت تازه تأسیس هستید هیچگاه از اسمهای مشابه برندهای بزرگ استفاده نکنید؛ چون این باعث میشود شما یک شرکت فیک و کپیشده به نظر برسید. در ضمن این شرکتها وکلای درجه یک و تیم حقوقی قدرتمندی دارند که حاضرند برای محافظت از اسم برند خود میلیونها تومان هزینه کنند و کارتان را در دادگاه یکسره کنند!
مثلاً در حوزه مُد و فشن شرکت معروف Victoria Secret از شرکتی که اسم برند خود را Victoria’s Little Secret گذاشته بود شکایت کرد و توانست از آنها غرامتی چند میلیون دلاری دریافت کند.
حتما بخوانید: برندینگ چیست و چرا باید برای شما مهم باشد؟
3. راحت باشد
یعنی هر کسی بهراحتی بتواند اسم برند را بخواند، تلفظ کند، بنویسد و گوگل کند (حتی اگر میخواهید برای اسم شرکت خود از یک نام تجاری مندرآوردی یا عجیب استفاده کنید باید این شرایط را در نظر بگیرید).
توجه:
نکتهای که در انتخاب اسم برند به زبان فارسی وجود دارد این است که بعضی از کلمات چند نگارش متفاوت دارند که ممکن است همین مسئله باعث سردرگمی مشتریان بشود، مثلاً کلماتی مثل عاج-آج، راضی-رازی؛ بنابراین سعی کنید اسمی انتخاب کنید که تنها یک نوشتار ثابت داشته باشد.
همچنین پیشنهاد میکنیم از اسمهای مخفف استفاده نکنید؛ چون:
- تلفظ خیلی کلمات مخفف شده راحت نیست و اکثراً ترکیب جالبی ایجاد نمیکند.
- به ذهن سپردنش برای مخاطبان آسان نیست، زیرا ذاتاً یک کلمه مخففشده هیچ تصویر و حس خاصی در ذهن مشتریان ایجاد نمیکند.
- فهماندن تکتک این حروف به مشتریان زمان و هزینه بالایی میطلبد و از آنجا که شما مثل شرکتهایی مثل IBM و BMW منابع مالی عظیمی در اختیار ندارید ریسک این کار بالاست.
راستی میدانید IBM و BMW مخفف چه کلماتی هستند؟
4. قابل ثبت باشد
اسم برند شما باید هم بهصورت قانونی و هم دامنههای اینترنتی قابل ثبت باشد. اگر نتوانید بهصورت قانونی برند خود را ثبت کنید، هر چه برای ثبت نام تجاری خود وقت گذاشتهاید، به هدر رفته است. پس قبل از هر چیز از آخرین تغییرات قوانین انتخاب اسم برند مطلع شوید (ما در آخر همین مقاله چند نکته راجع به قوانین ثبت اسم شرکت در ایران را آوردهایم).
برای «ثبت دامنه» هم کافی است همین عبارت را در گوگل سرچ کنید تا شرکتهای ارائهدهنده خدمات سرور را پیدا کرده و بهصورت آنلاین دامنهی موردنظرتان را بررسی و خریداری کنید.
5. آیندهنگرانه باشد
برای انتخاب اسم برند باید آیندهنگر باشید و تفکر خود را فراتر از مرزهای جغرافیایی و وضعیت امروز خود ببرید؛ یعنی نیم نگاهی هم به چشمانداز آینده خود داشته باشید. شاید الآن حوزه فعالیت شما در حد یک استان و نهایتاً شهرهای اطراف باشد ولی از کجا میدانید که در آینده فعالیت خود را به کشورهای همسایه یا حتی قارههای دیگر گسترش نمیدهید؟
حتی شما باید به معنی اسم برند خود در فرهنگهای بازار هدف نیز فکر کنید؛ شاید داستان آب معدنی شرکت «اَلَموت» (به معنای آشیانه عقاب و نام منطقهای در قزوین) را شنیده باشید که وقتی به کشورهای عربی صادر شد فقط به دلیل معنای این نام تجاری در زبان عربی (اَلْمَوت= مرگ!) با واکنش منفی مشتریان روبهرو شد!
همچنین پیشنهاد میکنیم از نام خانوادگی خود بهعنوان اسم برند استفاده نکنید؛ شاید بخواهید در آینده برند خود را بفروشید، این کار باعث میشود، کارتان کمی سخت شود و شاید اصلاً خریدار احتمالی را منصرف کند، مخصوصاً در صنایعی که تولیدات لاکچری دارند. شما ترجیح میدهید یک ساعت گرانقیمت را از برند «معصومی زادگان» بخرید یا «رولکس»؟
البته استثنایی در اینجا وجود دارد؛ اگر یک سلبریتی هستید دیگر وضعیت فرق میکند و انتخاب اسم برند از روی نام خانوادگی اتفاقاً خیلی هوشمندانه است؛ چون شهرت اولیه را دارید، هزینههای برندینگ را بهشدت کاهش پیدا میکند. بسیاری از سلبریتیها معروف دنیا مثل کایلی جنر (برند محصولات آرایشی) و در ایران مثل لیلا اوتادی (برند عطر و ادکلن) اسم خود را به عنوان نام تجاری برندشان انتخاب کردهاند.
نکته دیگر اینکه نام تجاری شما نباید باعث حساسیت قشرهایی از مردم بشود، مثلاً اگر اسم برند خود را «پرسپولیس» بگذارید ممکن است طرفداران استقلال از شما خرید نکنند و حتی بدتر با شما دشمنی کنند؛ شاید به نظرتان مسخره برسد ولی این موارد واقعاً پیش میآید! میگویید نه؟
یک مثال وطنی و واقعی از اسمهای حساسیت برانگیز فروشگاه زنجیرهای «افق کوروش» است که وقتی فعالیتش را در استان قم شروع کرد، علماء این شهر به دلیل اینکه این اسم را یادآور زمان طاغوت میدانستند نسبت به آن اعتراض کردند؛ در نتیجه این مجموعه مجبور شد نام کوروش را از سَردَر تمام شعب قم بردارد و با همان نام «افق» به کارش ادامه دهد!
6. بصری باشد
یعنی بتوان آن را از طریق المانهای گرافیکی و طراحی به شکل مناسبی بیان کرد. برندهایی مثل اپل، جگوار، عقاب، ردبول مثالهای خوبی برای یک اسم بصری هستند؛ چون همزمان یک تصویر واضح از آنها در ذهن شکل میگیرد، بنابراین دست طراح برای مانور روی ویژگیهای بصری باز است.
حتما بخوانید: راهاندازی کسب و کار با هزینه کم و درآمد بالا از خانه
چطور یک اسم برند مناسب انتخاب کنیم؟
تا اینجا با ویژگیهای یک نام تجاری خوب آشنا شدیم؛ حالا قرار است قدم به قدم مراحل انتخاب اسم را طی کنیم و حواسمان به ویژگیهای که گفتیم هم باشد.
انتخاب اسم برند میتواند فرآیندی خستهکننده و طولانی باشد؛ بعضی از برندها برای پیدا کردن یک اسم عالی در طی 6 ماه، بیش از 2000 اسم مختلف را بررسی میکنند! هر چند امروزه سایتهای پیشنهاد اسم برند خودکار مثل Shopify’s Business Name Generator به وجود آمدند؛ اما این ابزارها صرفاً میتوانند برای جلسات طوفان فکری مناسب باشند و از طرفی ممکن است ترجمه آنها به فارسی خیلی جذاب نباشد.
ما فکر میکنیم انتخاب اسم برند به صورت خودکار نمیتواند راهکار مناسبی برای پیدا کردن یک نام تجاری عالی باشد؛ چون پشت انتخاب هر اسمی باید فلسفه محکمی برای برتری آن نسبت به سایر گزینهها وجود داشته باشد؛ بنابراین برای شما یک راهنمای قدم به قدم انتخاب اسم برند آماده کردهایم که میتواند برای پیدا کردن یک اسم عالی شما را راهنمایی کند. قبل از آن که به سراغ ای پنج قدم برویم، به شما پیشنهاد میکنیم که حالا که در مراحل راهاندازی کسبوکار خود هستید، حتماً به صفحه «آموزش راهاندازی کسبوکار» سایت ما سری بزنید و مطالبش را به هیچ وجه از دست ندهید! حالا اگر موافق باشید شروع میکنیم.
قدم اول) هویت بنیادین برند خود را تعریف کنید
قبل از اینکه وارد فرآیند انتخاب اسم برند بشوید باید به این سؤال پاسخ روشنی بدهید که «شما چه شرکتی هستید و قصد دارید به چه چیزی تبدیل بشوید؟». پاسخ این سؤال همان چیزی است که به آن «هویت بنیادین برند» میگوییم. هویت بنیادین برند شامل موارد زیر است:
- چشمانداز: چه آیندهای را برای برند خود ترسیم کردهاید؟
- مأموریت: فلسفه وجودی شرکت شما چیست؟
- ارزشها: شرکت شما بر چه ارزشهایی استوار است؟
این سه عامل تمام اهداف شرکت شما را به تصویر میکشند و هر کاری که قصد انجام آن را دارید تحت تأثیر قرار میدهند (از جمله انتخاب اسم برند). هنگامی که به هویت بنیادین برندتان پی بردید، نوبت این است که رقبا را تجزیه و تحلیل کرده و بفهمید نقاط اشتراک و تمایز شما نسبت به سایرین چیست؟ تفاوت شما با رقبایتان میتواند برای انتخاب اسم برند به دردتان بخورد.
قدم دوم) طوفان فکری راه بیندازید!
این قسمت جالبترین بخش فرآیند انتخاب اسم برند است. تمام دوستان و شرکاء خلاق خود را که فکر میکنید میتوانند به شما کمک کنند به یک عصرانه دلانگیز دعوت کنید و از منابع فکری آنها نهایت استفاده را ببرید!
ما پیشنهاد میکنیم برای صرفهجویی در وقت و رسیدن به نتیجه دلخواهتان یک سری چارچوبهای از قبل تعیینشدهای برای این جلسه داشته باشید؛ هر چند که باز گذاشتن دست شرکتکنندگان باعث میشود طوفان فکری سرگرمکنندهتری داشته باشیم، اما تجربه نشان میدهد تعریف مقداری محدودیت باعث میشود افراد خلاقتر عمل کنند. مثلاً:
- تمام صفتهایی که میتوانند بیانگر خدمات شرکت شما باشند را روی کاغذ بنویسید.
- هر آنچه که دوست دارید مشتریان هنگام استفاده از خدمات/محصولات شرکت شما حس کنند را شرح دهید.
- مجموعهای از تمام کلماتی که به کسبوکار شما مرتبط هستند را بنویسید.
حالا سعی کنید بر اساس این مجموعه از کلمات و توصیفات اسم مناسبی پیشنهاد دهید. البته برای طوفان فکری روشهای دیگری هم وجود دارد، مثلاً شما میتوانید انتخاب اسم برند را از روی دستهبندیهای مختلف انجام دهید.
دستهبندی انتخاب نام برند در جلسه طوفان فکری
اسم اشخاص: مثلاً اسم بنیانگذاران یا اشخاص تاریخی یا حتی تخیلی. همانطور که قبلاً گفتیم پیشنهاد میکنیم از اسم خودتان بهعنوان برند استفاده نکنید؛ بهجای آن میتوانید از اسم اشخاص تاریخی یا معروف استفاده کنید.
مثل شرکت «تِسلا موتورز» که داستان اسرارآمیز زندگی دانشمند بزرگی همچون «نیکولا تسلا» را به محصولات خود گره زد و با این کار هم از شهرت جهانی او استفاده کرد و هم در اذهان عمومی خود را بهعنوان برندی پیشرو و نوآور معرفی کرد.
نظرتان راجع به اسم «مارکوپولو» برای یک آژانس گردشگری چیست؟! انتخاب هوشمندانهای است، نه؟
البته باید قبل از انتخاب اسامی اشخاص معروف حتماً چک کنید که اسم آنها از قبل تحت مالکیت شخص دیگری درنیامده باشد؛ زیرا بعضی از اسامی دارای حق مالکیت معنوی هستند.
اسمهای توصیفی: شما میتوانید بر اساس کاری که انجام میدهید یک اسم برند انتخاب کنید.
نمونه اسم شرکت توصیفی: «جنرال موتورز» «شیرآوران»، «تراکتورسازی»، «نانآوران» و...
اسمهای ساختگی: یک اسم مندرآوردی که تا قبل این وجود نداشته باشد؛ مثل Kodak ،Xerox ،Tivo، دیجیاتو، روزیاتو.
اسم مکانها: نام برند میتواند استعارهای از یک مکان خاص باشد؛ مثل «آب معدنی دماوند» یا «لبنیات هراز» که به محل قرارگیری و تهیه محصولاتشان در اسم برند خود اشاره کردهاند.
اسمهای استعارهای: اسمهایی که به یک داستان، شخص، اسطورههای باستانی، مکان خاص اشاره میکنند. بهطور مثال انتخاب اسم برند Nike بر اساس نام یکی از خدایان یونان باستان که نماد پیروزی بوده، انجام شده است.
دو مثال از اسم برند ایرانی که به این شکل انتخاب شدهاند: بیمارستان فارابی و شکلات مِرداس (از شخصیتهای شاهنامه)
برای انتخاب یک اسمِ برند ایرانی با کمی حوصله و آشتی با کتابهای باستانی میتوانید اسامی منحصربهفردی پیدا کنید، خوشبختانه از آنجایی که ما ایرانیان منابعی غنی از افسانه و اسطوره در فرهنگمان داریم، بسیاری از این اسمها دستنخورده باقیمانده است. فقط توجه باشید اسمهایی را انتخاب کنید که تلفظ آنها راحت باشد.
اسمهای اختصاری: هر چند اسامی مخفف برای انتخاب اسم برند در کل پیشنهاد نمیشود اما اگر دوست دارید میتوانید از این اسامی هم استفاده کنید به شرطی که ترکیب جالبی داشته باشد. مثلاً شرکت کامپیوتری HP که مخفف اسم بنیانگذاران آن Hewlett و Packard است، در ابتدا میخواستند نام PH را برای خود انتخاب کنند اما چون این نام بهعنوان یک کمیت شیمیایی معروف بود، مجبور شدند ترکیب را برعکس کرده و HP را بهعنوان اسم برند خود انتخاب کنند.
نمونه اسم برند ایرانی اختصاری: شرکت اِتکا (اداره تدارکات کارمندان ارتش)، شرکت مَپنا (مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران)
اسامی مرکب: نامهای تجاری که از ترکیب دو اسم (دو اسم با معنی) یا (یک اسم بامعنی+ یک قسمت بیمعنی) تشکیل شدهاند. مثل: Facebook،Filker .
نمونه اسم برند ایرانی مرکب: نامی نو، شوکوپارس، پارس خزر، لبنیران و...
راستی استفاده از ترکیبهایی مثل «مِستر فلانی»، «دکتر بَهمانی» هم دیگر قدیمی شده، لطفاً کمی خلاق باشید!
احتمالاً بعد از مدتی متوجه میشوید یکی دوتا از این دستهها بیشتر با سلایق شما جور درمیآیند، اما سعی کنید تیم طوفان فکری خود را به چالش بکشید و در هر دسته چند اسم تجاری پیدا کنید. در آخر از میان تمام آنها 10 الی 15 اسمی که بیشترین رأی را آورند را انتخاب کنید.
قدم سوم) اسمهای کاندید را با دقت بررسی کنید
از میان آن 10-15 اسم مرحله قبل باید در آخر تنها سه اسم باقی بماند! احتمالاً این قسمت ناامیدکنندهترین بخش انتخاب اسم برند باشد؛ چون بسیاری از اسمهایی که دوست دارید ممکن است از قبل رزرو شده باشند.
برای این کار باید به سایت ثبت علائم تجاری مراجعه کرده و بررسی کنید که کدام یک از این نامهای تجاری در دسترس هستند. احتمالاً بیش از نیمی از آنها از قبل اِشغال شده باشند! حتی اگر تمامی اسامی انتخابی شما از قبل رزرو شدند، ناامید نشوید! ممکن است انتخاب اسم برند یک فرآیند طولانی و سخت باشد، اما قطعاً ارزشش را دارد؛ چون شما قرار است برای سالیان دراز تمام زمان و پول خود را برای برند کردن این اسم هزینه کنید.
قدم چهارم) تست کنید، تست کنید، تست کنید
خب حالا که تمام این موانع قانونی را پشت سر گذاشتید، به مهمترین مرحله میرسیم یعنی تست اسم برند!
اگر در حال حاضر مشتریانی برای محصولات خود دارید، میتوانید با استفاده از ابزارهای نظرسنجی آنلاین مثل ارسال ایمیل انبوه از آنها بخواهید راجع به اسم برند جدیدتان نظر بدهند. خوبی این روش (ارسال انبوه ایمیل) کمهزینه بودن آن است.
اما اگر میخواهید انتخاب دقیقتری داشته باشید یا اینکه در حال حاضر اطلاعاتی از مشتریان خود ندارید، میتوانید با صرف هزینهای بیشتر برای اسمهای کاندیدتان موکاپها و صفحات فرود طراحی کنید (موکاپها فایلهای آمادهی گرافیکی هستند که در موضوعات مختلفی مثل لوگو، کارت ویزیت، صفحه فرود، بستهبندی محصولات استفاده میشوند و در واقع پیشنمایش کار را قبل از اجرایی شدن آن به شما نشان میدهند).
البته الآن لازم نیست برای هر اسم یک لوگو طراحی کنید؛ چون هدف ما در این مرحله تنها بررسی اسم است نه لوگو؛ اما انجام آن دید بهتری به شما میدهد.
حالا برای اینکه بفهمید کدامیک از اسمهای کاندید برای برند شما مناسبتر است باید هر نام تجاری را به این شکل تست کنید:
- برای هر اسم برند یک صفحه فرود درست کنید. صفحات فرود یا Landing Page ها، صفحاتی ساده اما هدفمند هستند که بهمنظور خوشامدگویی به مخاطب، دعوت از او به انجام کاری یا معرفی یک محصول/خدمات خاص طراحی شدهاند. در این مرحله سه صفحه فرود یکسان را طراحی میکنید و در هر صفحه تنها نام برند را تغییر میدهید.
- به مدت یک هفته این صفحات را بهصورت هدفمند برای مشتریان خود در فضای وب (مثل گوگل ادز) تبلیغ کنید.
- در آخر هر کدام از صفحات که نرخ تبدیل بهتری داشتند را بهعنوان اسم برند خود انتخاب کنید.
احتمالاً از اینکه مردم با کدامیک از اسمها رابطهی بهتری برقرار کردند، غافلگیر خواهید شد، چون معمولاً رفتار مردم با انتظارات شخصی ما تفاوت دارد!
قدم پنجم) ثبت برند به صورت قانونی و ادامه داستان...
تبریک میگویم! بالاخره میتوانید با خیال راحت اسم برندتان را ثبت کنید، برای این کار میتوانید از طریق سایت مرکز مالکیت فکری بر اساس محصول یا خدمات خود اظهارنامه مربوطه را تکمیل کرده و مدارک مورد نیاز را ارسال کنید. برای این کار نیازی به داشتن لوگو نیست؛ اما دیگر کمکم باید به فکر استخدام یک طراح حرفهای باشید و یا خودتان با استفاده از هوش مصنوعی دست به کار شوید. اگر نمیدانید چطوری این کار را انجام دهید، مقاله طراحی لوگو با هوش مصنوعی را بخوانید.
پیشنهاد میکنیم به محض انتخاب اسم برند، دامنه اینترنتی مورد نظرتان بخرید و آیدی شبکههای اجتماعی مرتبط خودتان را ایجاد کنید؛ حتی اگر الآن قصد راهاندازی کسبوکارتان را ندارید، زیرا احتمال اینکه دامنه و آیدی موردنظرتان توسط فرد دیگری اِشغال شود، بسیار زیاد است.
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
یک پیشنهاد!
شما در ابتدای راه هستید. انتخاب نام برند، یکی از اولین قدمها شروع کسبوکار است. اما تا به حال به این فکر کردید که باقی قدمها را باید چطور بردارید تا به موفقیت برسید؟ قبل از اینکه ادامه مقاله را بخوانید، به صفحه «بازاریابی و فروش آنلاین: از کسب درآمد میلیونی تا میلیاردی» بروید، یا خیلی سادهتر، ویدیو زیر را تماشا کنید تا آجر اول کسبوکارتان را کج نگذارید.
اگر ویدیو را تماشا کردید، وقت آن است که ببینیم، نکات انتخاب اسم برند در کشور خودمان به چه شکل است.
قوانین انتخاب اسم برند در ایران
- برای بررسی اسمهای مشابه و استعلام اسم شرکت میتوانید به سایت جستجوی علائم تجاری مراجعه کنید.
- اسم برندتان حتماً باید دارای ریشه فارسی بوده و معنیدار باشد؛ ملاک داوری هم لغتنامه دهخدا است.
- فقط در صورتی میتوانید از یک اسم با ریشه خارجی (لاتین، آذری و...) یا ساختگی استفاده کنید که کارت بازرگانی یا کارت عضویت اتاق بازرگانی داشته باشید. ( گرفتن کارت عضویت راحتتر است.)
- هر اسم برند تنها 10 سال در مالکیت شماست و بعد از این مدت در صورتی که اقدام به تمدید نکنید هر فرد دیگری میتواند اسم برندتان را صاحب شود. در مورد فرارسیدن تاریخ اتمام اعتبار به شما هشداری داده نخواهد شد (!) پس حسابی حواستان را جمع کنید.
انتخاب اسم برند با هوش مصنوعی
یک سری هوش مصنوعیهای تخصصی برای انتخاب اسم برند مثل Namelix، Hootsuite و BranCrowd و... وجود دارند که کار آنها فقط همین است! ولی واقعیت این است که این ابزارها رابطه خوبی با زبان فارسی ندارند؛ یا کلا آن را پشتیبانی نمیکنند و یا اگر هم کنند، خروجی آنها خیلی جذاب نیست! پس به جای استفاده از سایت پیشنهاد اسم برند، پیشنهاد میکنیم از مدلهای زبانی پیشرفته مثل ChatGpt، Gemini و Copilot که فارسی را خیلی خوب میفهمند استفاده کنید.
برای این که با استفاده از این هوش مصنوعیها اسم برند انتخاب کنید، فقط کافی است یک پرامپت خیلی خوب به آنها بدهید و بقیه کار را به آنها بسپارید.
در ادامه به شما یاد میدهیم که چطوری خواستههایتان را مثل یک حرفهای به هوش مصنوعی بگویید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
در قدم اول کسب و کارتان را دقیق توصیف کنید:
- حوزه فعالیت: دقیق بگویید کسب و کارتان در چه زمینهای فعالیت میکند.
- مخاطب هدف: مشتریهای اصلی شما چه کسانی هستند؟
- ارزشها و ویژگیهای برند: چه ارزشی به مشتریهای خود اضافه میکنید؟ دوست دارید برند شما چه ویژگیهایی داشته باشد؟
- احساسی که به مخاطب میدهید: دوست دارید مخاطبین شما با شنیدن اسم برندتان چه احساسی داشته باشند؟ (مثل اعتماد، هیجان و آرامش و...)
- کلمات کلیدی: کلماتی که مرتبط به کسب و کار شما مرتبط هستند را بنویسید.
خواستههایتان را برای هوش مصنوعی بنویسید:
- ایدههای اولیه: از هوش مصنوعی بخواهید چند ایده خام و خلاقانه برای اسم برند برای شما بنویسد.
- ترکیب کلمات: کلمات کلیدی را به AI بدهید و از آن بخواهید ترکیبهای جالب و مختلفی با آنها برای شما بسازد.
- سبکهای مختلف اسم: به هوش مصنوعی بگویید به دنبال چه سبکی نام برندی میگردید؛ اسمی کوتاه که به راحتی در ذهن میماند، اسمی که داستانی پشت آن است و یا نام برندی که توصیفی باشد؟
- بررسی همآوایی و معنا: از AI بخواهید اسامی که پیشنهاد میدهد را از نظر همآوایی و معنا هم بررسی کند.
- چک کردن دامنه: از هوش مصنوعی بخواهید دامنههای مربوط به نامهایی که پیشنهاد میدهد را چک کند که آزاد هستند یا نه! ( البته این قسمت را بهتر است برای اطمینان خودتان یک نیم نگاهی بیندازید و خیلی به AI اعتماد نکنید!)
برای مثال در تصویر زیر، من از ChatGpt خواستم یک لیست اسم برند برای یک فروشگاه اینترنتی لباس زنانه پیشنهاد دهد:
پیشنهاد اسامی خاص برای برند (ایده اسم برند)
آتری: آذر
آبستا: اوستا
آتروپات: نام والی آتروپاتن(آذرآبادگان)
اشو: مقدس
اُردی: سپاه، لشگر (ریشه لری)
اِریک: شاهزادهوار، باشکوه (لاتین)
اریس: ۱- زیرک، هوشیار؛ ۲- کشاورز، برزگر؛ ۳- امیر. رئیس.
آرشا نوش: مقدسِ جاوید، از نامهای باستانی
آمیتیس: نام دختر آستیاک، پادشاه ماد، نام زن کورش
آویشن: گیاهی خوشبو
انیران: روشنایی بی پایان
اَگنِس: پاک، خالص، یکدست (یونانی)
آترین: نام پسر اوپدرم در زمان داریوش بزرگ
آدُر: آذر، آتش
آدُرباد: نام موبد موبدان دوران شاپور
آذربود: موبدی در زمان یزدگرد
آذرخش: صاعقه، برق
اِوِلین: خوش آیند، دلپذیر (لاتین)
آرتمیس: نام فرمانده نیروی دریایی خشایارشاه
آرتین: نام هفتمین پادشاه ماد
اوجا: بسیار بلندقد، کشیده قامت (ترکمنی)
آزاد: نام بهدینی که در فروردین یشت ستوده شده
آژمان: بی زمان
آسا: نام پدر بهمن که در چکامه از او یاد شده
آستیاک: نام چهارمین و آخرین پادشاه ماد
آونگ: آویخته، نگهدارنده
ایساتیس: مقدس و فرخنده (یونانی)
ایماژ: صورت ذهنی، تصویر هنری، خیال (فرانسوی)
آویز: آویختن، نگهداری
آیریک: نام نیای یازدهم اشوزرتشت
اَبدَه: بی آغاز
اَپروَند: دارنده بلندی و شکوه یا فرهمند
اَرتان: راستگو. نام پسر ویشتاسب
ارج: ارزنده. نام یکی از نیاکان اشوزرتشت
ارجاسب: اوستایی آن یعنی دارای اسبان پرارزش
ارجمند: با ارزش
اردوان: در اوستا ، پشتیبان راستی و درستی است
ارشا: راست و درست
اَرشان: نام نیای داریوش بزرگ
اَرشَن: نام برادر کاووس
اُزیرن: گاه پسین
آگرین: آتشین (کردی)
آلیا: غنچهٔ گل (کردی)
اسپاد: دارنده سپاه نیرومند
اشا: راستی ، درستی ، راه خوشبختی
اشتاد: راستی
اُشهن: گاه سپیده دم، آغاز روشنایی
اشومنش: پاک منش
افروغ: روشنایی و فروغ. از مفسران اوستا در زمان ساسانیان
اقاقیا: درختی با گل های سپید
اَگومان: بی گمان
البرز: کوه بلند. نام پهلوانی است
اندریمان: کسی که اندیشه اش در پی شهرت و ستایش است
اَنوش: بی مرگ. جاویدان
اهورا: هستی بخش، خداوند
اوتانا: نام یکی از یاران داریوش
اُورنگ: تخت پادشاهی . نام فرستاده پادشاه کشمیر به یمن
اُوژن: زننده و شکست دهنده دشمن
اوشیدر: پروراننده قانون مقدس
ایدون: اینچنین، اینگونه
پ
پاساک: نام برادر زاده داریوش بزرگ
پالیز: کشتزار
پَرنگ: نام پسر سام
پولین: طاووس (فرانسوی)
پاتیرا: فراوانی (آشوری)
پژدو: نام نیای اشوزرتشت، بهرام پژدو از چکامه سرایان نامی زرتشتی
پشوتَن: پیشکش کننده تن یا فداکار
پولاد: نام پسر آزادمرد پسر رستم
پِژال: جوانه نازک، شاخه های تازه روییده و ریز درختان (کردی)
پیشداد: نخستین قانون گذار، بنیانگذار عدل و دادگری
پیلتَن: پهلوانی بوده از فرزندان رستم زال
پاپریک: نام گیاهی خوشبو
ت
تاژ: برادر هوشنگ پیشدادی
تخشا: کوشنده
تَنسِر: نام موبد موبدان روزگار اردشیر بابکان
تَهمتَن: بزرگ پیکر
تور: نام پسر شاه فریدون
تورج: دلیر و پهلوان
توس: نام پسر نوذر یکی از پهلوانان نامی ایران
تیس: نام درختی است
تیگران: نام یکی از سرداران خشایار شاه
تورال: جاوید، همیشه زنده
تاشین: همچون صخره، محکم (لری)
تیدا: دختر خورشید، زاییده خورشید، دختر زیبارو (لری)
ترمه: نوعی پارچه
ترنج: طرحی مرکّب از طرحهای اسلیمی و گل و بوتهای
توماج: چرم دباغی شده
تَکین: پهلوان، دلاور، یگانه، خوش ترکیب
ج
جانان: دلیرو زیبا
جاوید: نام پدر اردشیر یکی از بهدینان خراسان
جام جم: جام جمشید
جمشید: از پادشاهان پیشدادی
جالیز: کشتزار
جُمانه: یک دانه مروارید، یک دانه لؤلؤ (عربی)
جوانه: جوان، جوانی،رویش
چ
چالیک: از بازیهای کودکان
چلیپا: گردونه مهر
چینوَد: چگونه زیستن
چام: ناز و عشوه
چکاو: نام پرنده ای خوش آواز
چکاوک: آهنگی از موسیقی ایرانی
چیترا: از نام های برگزیده
چاوه: عزیز (کردی)
چیا: کوهستان، کوه (کردی)
چیاکو: کوه کوچک (کردی)
چینود: چگونه زیستن
چیدا: مانند مادر یا از لحاظ مهر و عاطفه شبیه مهر مادرانه (لری)
چوبینه: به مانند چوب، پرنده ای شبیه مرغابی
چنور: گیاهی خوشبو (کردی)
چیکا: نوعی پرنده (گیلکی)
چیچیک: گل (ترکی)
خ
خدیو: بلند جایگاه، سرور
خردمند: نام یکی از پیروان دستور آذرکیوان
خرم: شادمان، خوش
خسرو: نیک آواز. نام پادشاه ساسانی
خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب
خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب
خورسند: راضی
خوشنام: درستکار، نیکنام
خاوین: پاک سرشت (کردی)
خوشه: چند دانه که در کنار هم آویزان باشند
د
دادار: دادگر، عادل
دادبان: نگهبان قانون
دادفر: از نام های برگزیده
دادمهر: از نام های برگزیده
دامینه: زیبا، جاری و روان، دانش و دانایی
دارا: دارنده، نام نهمین پادشاه کیانی
داژو: سوخته، داغ
دَریز: نام داماد داریوش بزرگ
دَسَم: فرمانده ده تن سرباز
دماوند: نام سرداری درزمان ساسانیان
دهناد: از نام های برگزیده
دیهیم: کلاه پادشاهی
دامون: دشت و صحرا (لری)
داته: دادگری، قانون
داژو: سوخته، داغ، گرم
دیاکو: سرزمین و نام
دایان: سرافرازی، تکیه گاه (ترکی)
داورین: سرافرازی، تکیه گاه (کردی)
درخشا: نورانی، تابنده، درخشان
دانژه: غنچه گل نیمه باز (کردی)
دلوین: رباینده دل و عشق (کردی)
دلوان: دختر مهربان، بانوی با محبت
دیارا: شاخص و نامدار (لری)
دالیا: نوعی از گلِ کوکب (لری)
دادلی: شیرین و نمکین (ترکی)
دنیز: به معنای دریا (ترکی)
دوریس: دریا (یونانی)
دینه: نام دختر یعقوب و خواهر یوسف (عبری)
ر
راتین: بخشنده. یکی از سرداران اردشیر دوم
رایکا: پسندیده و دوست داشتنی
رخشانه: رخشان و درخشنده
روژین: سرخ فام
راد: بخشنده
رادمان: سخاوتمند . نام سپهدار خسرو پرویز
رادمهر: مهربخش. نام سردار داریوش سوم
رادین: بخشندگی
رازقی: گل سپید، گونهای انگور
رامتین: نام چنگ نواز نامی خسروپرویز
رامیار: کسی که ایزدرام(شادمانی) یاور اوست
رپیتون: گاه نیمروزی
رَخشان: تابان، از سرداران داریوش
رَزین: واژه پهلوی به چم زورمند
رَسام: نام پیکار نگار بهرام گور
رشن: نام یکی از مفسران اوستا
رَشنُو: ایزد دادگری و آزمایش
رُهام: نام یکی از پهلوانان ایرانی. پسر گودرز
رهی: آزاد، رها
روزبِه: نام وزیر بهرام گور
روشاک: نام یکی از سرداران ایرانی در جنگ اسکندر
روشن: تابان ، درخشان
روجا: زیباروی و آفتاب چهره (کردی)
روژین: تابناک و درخشنده، (به مجاز) زیبا (کردی)
روژیا: روز و روشنایی (کردی)
روژا: روزها، آفتاب (کردی)
روبیک: نام یکی از هنرمندان ارمنی (ارمنی)
ریرا: در گویش مازندرانی به گوش باش، به هوش باش
راگا: نغمه، سرود (هندی)
ریتا: مروارید (یونانی)
رسپینا: فصل پاییز
ربکا: راستی، مصلح (عبری)
ز
زادان: نام پدر شهریار از زرتشتیان کازرون
زامیاد: نگهبان زمین
زروان: نام خوانسالار انوشیروان ساسانی
زَریر: دارنده جوشن زرین
زَم: نام یکی از پسران غباد ساسانی
زَهیر: نام یکی از سرداران شاه کیخسرو کیانی
زوپیر: یکی از همدستان داریوش بزرگ در جنگ بابل
زیار: نام پدر مردآویچ
زیگ: راه ستاره شناسی
ژ
ژاماسب: نام شوهر پورچیستا جوانترین دختر اشوزرتشت
ژوپین: نام پسر کیکاووس
ژیان: از نام های برگزیده
س
سام: بهدینی از خاندان گرشاسب
سامان: نام بزرگ زاده بلخ
سَپْرَنگ: نام پسر سام
ساویس: با ارزش، گرانمایه
سپیتا: سفیدترین و پاکترین
سِپنتا: مقدس، ورجاوند
سپند: ورجاوند و مقدس. اسفند
سِپِهر: آسمان
سپیدار: درخت بلند و راست
ستایش: خوب گفتن
ستُرگ: قوی هیکل، نیرومند
سرافراز: سربلند، با افتخار
سُرایش: سرودن
سُرخاب: نام پنجمین پادشاه باوندی
سزاوار: شایسته
سورن: دلیر و پهلوان ، توانا
سوشیانت: برگزیده دینی
سیاوخش: سیاوش، پسر کیکاووس
ش
شادان: شادمان و خشنود. نام پسر برزین. از کارمندان نگارش شاهنامه
شادفر: از نام های دوران هخامنشی
شادنوش: از نام های برگزیده
شاهروز: نام پسر شاه بهرام پادشاه کشمیر
شاهین: نام یکی از بزرگترین سرداران لشکر ایران در زمان خسرو پرویز
شایگان: گرانمایه، لایق
شباهنگ: مرغ سحر، ستاره بامدادی
شباویز: پرنده شب پرواز
شتاب: چالاکی و سرعت
شکیبا: بردبار
شهداد: از نام های برگزیده
شهران: از نام های برگزیده
شهرَوان: از نام های برگزیده
شهریار: فرمانروای شهر ، نام پسر خسروپرویز
شهزاد: از نام های برگزیده
شهسوار: دلاور، ماهر
شهیار: از نام های برگزیده
شیان: درختی بلند ، خون سیاووشان
شیده: نام پسر افراسیاب
شیردل: شجاع، دلیر
شیرزاد: زاده شیر، بچه شیر ، نامی از روزگار انوشیروان
شیروَش: همانند شیر
ف
فاتک: نام پدر مانی نقاش دوران ساسانی
فراز: بالا، بلندی
فرازمان: از نام های برگزیده
فربود: راست و درست
فرخ: بزرگی و شوکت. از مفسران اوستا در زمان ساسانی
فرداد: از نام های برگزیده
فرنام: نام یکی از سرداران شاپور
فرنوش: از نام های برگزیده
فَرََهمند: از نام های برگزیده
فَرهود: از نام های برگزیده
فرهومند: باشکوه و بزرگ
فُرود: نام پسر سیاوش
فریان: خاندانی از دوستان اشو زرتشت
فوکا: نوعی درخت بید
فوگان: نوشیدنی از دانه جو
فیروز: نام هجدهمین پادشاه ساسانی
ک
کاچار: سر و سامان
کارن: از نام های برگزیده
کامبوزیا: کمبوجیه
کامدین: از نام های برگزیده
کاموس: نام یکی از سرداران افراسیاب
کاوه: نام آهنگر نامی که پادشاهی ذهاک را برانداخت
کاووس: از نام های برگزیده
کاویان: از نام های برگزیده
کورنگ: نام پادشاه زابلستان و پدر زن جمشید پیشدادی
کوروش: بنیانگزار شاهنشاهی هخامنشی
کوسان: نام رامشگری است
کوشا: کوشیدن
کیا: بزرگ، صاحب، پادشاه
کیان: جمع کی، پادشاه
کیهان: جهان، گیتی
گ
گالوس: نام پسر فارناک پادشاه کپاد و کیه و هوتیس
گَرشاسب: در اوستا به چم پهلوان نامی ، همانند رستم شاهنامه
گرگین: نام پهلوان نامی ایران
گژگین: از نام های برگزیده
گوارا: خوشآیند، با مزه
گیل: گرد و پهلوان
گیو: پهلوان ایرانی
ل
لهراسب: دارنده اسب تیزرو . پدر گشتاسب
لیام: محافظ و حامی
لاوین: نام منطقهای مرزی در مغرب ایران
لوییز: بار دادن، قشنگ، زیبا (فرانسوی)
لاوان: لین، سفید، نام پدر همسر یعقوب (عبری)
لاچین: شاهین شکاری (ترکی)
م
مازار: یکی از سرداران مادی کورش
ماکان: نام پسر کاکی یکی از فرمانروایان ایرانی
ماندگار: پایدار، ماندنی
مانوش: نام پسر کی پشین و پدربزرگ لهراسب
مانی: نام پیکر نگار نامی در دوران شاپور
مزدا: دانای بزرگ، پروردگار
مزدک: نام پسر بامداد در دوران ساسانی
مهرگان: جشن ملی ایران
مهرمَس: مهر بزرگ یا بزرگ مهر. نام نیای ششم اردشیر بابکان
مهرنوش: نام یکی از چهار پسران اسفندیار
مهریار: از نام های برگزیده
مِهرین: از نام های برگزیده
مارلین: برج، پناهگاه (عبری)
ماهلین: هاله ماه، خرمن ماه، روشنایی (ترکی)
میچکا: گنجشک (کردی)
ماگریت: نوعی گل ریز قرمز، مروارید، گل مینا (انگلیسی)
مرسده: ملکه (انگلیسی)
ملودی: توالی تعدادی از اصوات در موسیقی
ملنو: صدا، آوازه، شهرت (هندی)
موریس: مصر، مبرم، اصرار کننده (لاتین)
میشل: میکائیل، مثل خدا (فرانسوی)
ماسیس: نام کوه آرارات (ارمنی)
ماگنولیا: درختی همیشه سبز با گلهای زیبا (فرانسوی)
مُوژان: غنچه نرگس
ن
نارون: نام درختی تنومند
ناشا: دادگر
نریمان: دلیر و پهلوان. دارای اندیشه بلند و مردانه
نَستور: نام پسر زریر، برادر شاه گشتاسب
نوتریکا: نام سومین برادر اشوزرتشت
نیو: پهلوان و دلیر
نیوتیش: نام کوچکترین برادر اشوزرتش
نویان: شاهزاده، لقب سلاطین و بزرگان ترک (ترکی)
ناهیرا: روشنایی، نور (آشوری)
نوریک: مرد نوین، تازه، جوان (ارمنی)
نادین: در جریان، پویا و پرتحرک، الهه رودخانه، جاری (سانسکریت)
و
ویستا: دانش و فرهنگ
واته: ایزد آب در اوستا
ورساز: جوان آراسته و زیبا
وَسپار: بخشنده
ویشکا: نام روستایی نزدیک رشت
وینا: رنگارنگ، همچنین روشن و آشکار
ویان: دلربا، علاقه، محبت، عشق (ارمنی)
وندا: زن و دختر باسواد (ارمنی)
ویانا: فرزانگی، بخردی، دانایی
ویولا: نام نوعی ساز زهی از خانواده ویولن (ایتالیایی)
ویوان: نام حاکم رُخّج در زمان داریوش پادشاه هخامنشی
ویهان: نیکان، نام یکی از سرداران دیلمی
واتیار: سخنگو (کردی)
واروژ: آغاز یک زندگی (ارمنی)
ویوات: گل بنفشه (فرانسوی)
ویرو: نامپهلوان و سپهداری در منظومه ویس و رامین
ه
هامون: از نام های ایرانی
هامین: تابستان در اوستا
هاون: گاه بامدادی
هاونی: ایزد نگهبان بامداد
هَخامنش: دوست منش. نام سردودمان هخامنشیان
هَژیر: خوو پسندیده، از پهلوانان دوره کیانی پسر گودرز
همتا: مانند، شریک
هنگام: زمان، گاه
هوبَر: دربردارنده نیکی
هودین: نام سومین نیای آدرباد مهر اسپنتمان
هور: خورشید
هومان: از نام های برگزیده
هومَت: اندیشه نیک
هیمه: نام داماد داریوش و از سرداران بزرگ پارسی
هاله: خرمن ماه
هما: مرغ خوش پرواز
هوپاد: خوب نگهداری شده
هورچهر: از نام های برگزیده
هوردخت: دختر خورشید
هورزاد: زاده خورشید
هوفر: نام خواهر یوئشتا
هایکا: آرام، مرموز، از اسطورههای کردستان
هیدی: آرام، آهسته، بردبار (کردی)
هیرو: نام گلی به زبان کردی (گل ختمی)
هلیوس: خورشید (عبری)
ب
باتیس: نام دژبان غزه در هنگام داریوش سوم
بادرام: کشاورز
بامداد: نام پدر مزدک
بامگاه: هنگام بامداد
بایگان: نگهدارنده
بَخشا: از نام های روزگار هخامنشیان
بَدخشان: لعل
بَرسام: نام یکی از سرداران یزدگرد ساسانی
بَرِشنوم: پاک و تمیز
بَرمک: نام وزیر شیروی ساسانی
بُنشاد: شاد بنیاد
بَهاوند: در اوستا به چم وهوونت دارنده نیکی
بوبار: دارنده زمین. نام کشاورزی در زمان خشایار
بوجه: رهایی یافته. نام یکی از بزرگان هخامنشی
بوخشا: رستگار
پ
پاساک: نام برادر زاده داریوش بزرگ
پالیز: کشتزار
پَرنگ: نام پسر سام
پولین: طاووس (فرانسوی)
پاتیرا: فراوانی (آشوری)
پژدو: نام نیای اشوزرتشت، بهرام پژدو از چکامه سرایان نامی زرتشتی
پشوتَن: پیشکش کننده تن یا فداکار
پولاد: نام پسر آزادمرد پسر رستم
پِژال: جوانه نازک، شاخه های تازه روییده و ریز درختان (کردی)
پیشداد: نخستین قانون گذار، بنیانگذار عدل و دادگری
پیلتَن: پهلوانی بوده از فرزندان رستم زال
پاپریک: نام گیاهی خوشبو
ت
تاژ: برادر هوشنگ پیشدادی
تخشا: کوشنده
تَنسِر: نام موبد موبدان روزگار اردشیر بابکان
تَهمتَن: بزرگ پیکر
تور: نام پسر شاه فریدون
تورج: دلیر و پهلوان
توس: نام پسر نوذر یکی از پهلوانان نامی ایران
تیس: نام درختی است
تیگران: نام یکی از سرداران خشایار شاه
تورال: جاوید، همیشه زنده
تاشین: همچون صخره، محکم (لری)
تیدا: دختر خورشید، زاییده خورشید، دختر زیبارو (لری)
ترمه: نوعی پارچه
ترنج: طرحی مرکّب از طرحهای اسلیمی و گل و بوتهای
توماج: چرم دباغی شده
تَکین: پهلوان، دلاور، یگانه، خوش ترکیب
ج
جانان: دلیرو زیبا
جاوید: نام پدر اردشیر یکی از بهدینان خراسان
جام جم: جام جمشید
جمشید: از پادشاهان پیشدادی
جالیز: کشتزار
جُمانه: یک دانه مروارید، یک دانه لؤلؤ (عربی)
جوانه: جوان، جوانی،رویش
چ
چالیک: از بازیهای کودکان
چلیپا: گردونه مهر
چینوَد: چگونه زیستن
چام: ناز و عشوه
چکاو: نام پرنده ای خوش آواز
چکاوک: آهنگی از موسیقی ایرانی
چیترا: از نام های برگزیده
چاوه: عزیز (کردی)
چیا: کوهستان، کوه (کردی)
چیاکو: کوه کوچک (کردی)
چینود: چگونه زیستن
چیدا: مانند مادر یا از لحاظ مهر و عاطفه شبیه مهر مادرانه (لری)
چوبینه: به مانند چوب، پرنده ای شبیه مرغابی
چنور: گیاهی خوشبو (کردی)
چیکا: نوعی پرنده (گیلکی)
چیچیک: گل (ترکی)
خ
خدیو: بلند جایگاه، سرور
خردمند: نام یکی از پیروان دستور آذرکیوان
خرم: شادمان، خوش
خسرو: نیک آواز. نام پادشاه ساسانی
خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب
خشاشه: از سرداران ایرانی در دوره پادشاهی شاه گشتاسب
خورسند: راضی
خوشنام: درستکار، نیکنام
خاوین: پاک سرشت (کردی)
خوشه: چند دانه که در کنار هم آویزان باشند
د
دادار: دادگر، عادل
دادبان: نگهبان قانون
دادفر: از نام های برگزیده
دادمهر: از نام های برگزیده
دامینه: زیبا، جاری و روان، دانش و دانایی
دارا: دارنده، نام نهمین پادشاه کیانی
داژو: سوخته، داغ
دَریز: نام داماد داریوش بزرگ
دَسَم: فرمانده ده تن سرباز
دماوند: نام سرداری درزمان ساسانیان
دهناد: از نام های برگزیده
دیهیم: کلاه پادشاهی
دامون: دشت و صحرا (لری)
داته: دادگری، قانون
داژو: سوخته، داغ، گرم
دیاکو: سرزمین و نام
دایان: سرافرازی، تکیه گاه (ترکی)
داورین: سرافرازی، تکیه گاه (کردی)
درخشا: نورانی، تابنده، درخشان
دانژه: غنچه گل نیمه باز (کردی)
دلوین: رباینده دل و عشق (کردی)
دلوان: دختر مهربان، بانوی با محبت
دیارا: شاخص و نامدار (لری)
دالیا: نوعی از گلِ کوکب (لری)
دادلی: شیرین و نمکین (ترکی)
دنیز: به معنای دریا (ترکی)
دوریس: دریا (یونانی)
دینه: نام دختر یعقوب و خواهر یوسف (عبری)
ر
راتین: بخشنده. یکی از سرداران اردشیر دوم
رایکا: پسندیده و دوست داشتنی
رخشانه: رخشان و درخشنده
روژین: سرخ فام
راد: بخشنده
رادمان: سخاوتمند . نام سپهدار خسرو پرویز
رادمهر: مهربخش. نام سردار داریوش سوم
رادین: بخشندگی
رازقی: گل سپید، گونهای انگور
رامتین: نام چنگ نواز نامی خسروپرویز
رامیار: کسی که ایزدرام(شادمانی) یاور اوست
رپیتون: گاه نیمروزی
رَخشان: تابان، از سرداران داریوش
رَزین: واژه پهلوی به چم زورمند
رَسام: نام پیکار نگار بهرام گور
رشن: نام یکی از مفسران اوستا
رَشنُو: ایزد دادگری و آزمایش
رُهام: نام یکی از پهلوانان ایرانی. پسر گودرز
رهی: آزاد، رها
روزبِه: نام وزیر بهرام گور
روشاک: نام یکی از سرداران ایرانی در جنگ اسکندر
روشن: تابان ، درخشان
روجا: زیباروی و آفتاب چهره (کردی)
روژین: تابناک و درخشنده، (به مجاز) زیبا (کردی)
روژیا: روز و روشنایی (کردی)
روژا: روزها، آفتاب (کردی)
روبیک: نام یکی از هنرمندان ارمنی (ارمنی)
ریرا: در گویش مازندرانی به گوش باش، به هوش باش
راگا: نغمه، سرود (هندی)
ریتا: مروارید (یونانی)
رسپینا: فصل پاییز
ربکا: راستی، مصلح (عبری)
ز
زادان: نام پدر شهریار از زرتشتیان کازرون
زامیاد: نگهبان زمین
زروان: نام خوانسالار انوشیروان ساسانی
زَریر: دارنده جوشن زرین
زَم: نام یکی از پسران غباد ساسانی
زَهیر: نام یکی از سرداران شاه کیخسرو کیانی
زوپیر: یکی از همدستان داریوش بزرگ در جنگ بابل
زیار: نام پدر مردآویچ
زیگ: راه ستاره شناسی
ژ
ژاماسب: نام شوهر پورچیستا جوانترین دختر اشوزرتشت
ژوپین: نام پسر کیکاووس
ژیان: از نام های برگزیده
س
سام: بهدینی از خاندان گرشاسب
سامان: نام بزرگ زاده بلخ
سَپْرَنگ: نام پسر سام
ساویس: با ارزش، گرانمایه
سپیتا: سفیدترین و پاکترین
سپنتا: مقدس، ورجاوند
سپند: ورجاوند و مقدس. اسفند
سِپِهر: آسمان
سپیدار: درخت بلند و راست
ستایش: خوب گفتن
ستُرگ: قوی هیکل، نیرومند
سرافراز: سربلند، با افتخار
سُرایش: سرودن
سُرخاب: نام پنجمین پادشاه باوندی
سزاوار: شایسته
سورن: دلیر و پهلوان ، توانا
سوشیانت: برگزیده دینی
سیاوخش: سیاوش، پسر کیکاووس
ش
شادان: شادمان و خشنود. نام پسر برزین. از کارمندان نگارش شاهنامه
شادفر: از نام های دوران هخامنشی
شادنوش: از نام های برگزیده
شاهروز: نام پسر شاه بهرام پادشاه کشمیر
شاهین: نام یکی از بزرگترین سرداران لشکر ایران در زمان خسرو پرویز
شایگان: گرانمایه، لایق
شباهنگ: مرغ سحر، ستاره بامدادی
شباویز: پرنده شب پرواز
شتاب: چالاکی و سرعت
شکیبا: بردبار
شهداد: از نام های برگزیده
شهران: از نام های برگزیده
شهرَوان: از نام های برگزیده
شهریار: فرمانروای شهر ، نام پسر خسروپرویز
شهزاد: از نام های برگزیده
شهسوار: دلاور، ماهر
شهیار: از نام های برگزیده
شیان: درختی بلند ، خون سیاووشان
شیده: نام پسر افراسیاب
شیردل: شجاع، دلیر
شیرزاد: زاده شیر، بچه شیر ، نامی از روزگار انوشیروان
شیروَش: همانند شیر
ف
فاتک: نام پدر مانی نقاش دوران ساسانی
فراز: بالا، بلندی
فرازمان: از نام های برگزیده
فربود: راست و درست
فرخ: بزرگی و شوکت. از مفسران اوستا در زمان ساسانی
فرداد: از نام های برگزیده
فرنام: نام یکی از سرداران شاپور
فرنوش: از نام های برگزیده
فَرََهمند: از نام های برگزیده
فَرهود: از نام های برگزیده
فرهومند: باشکوه و بزرگ
فُرود: نام پسر سیاوش
فریان: خاندانی از دوستان اشو زرتشت
فوکا: نوعی درخت بید
فوگان: نوشیدنی از دانه جو
فیروز: نام هجدهمین پادشاه ساسانی
ک
کاچار: سر و سامان
کارن: از نام های برگزیده
کامبوزیا: کمبوجیه
کامدین: از نام های برگزیده
کاموس: نام یکی از سرداران افراسیاب
کاوه: نام آهنگر نامی که پادشاهی ذهاک را برانداخت
کاووس: از نام های برگزیده
کاویان: از نام های برگزیده
کورنگ: نام پادشاه زابلستان و پدر زن جمشید پیشدادی
کوروش: بنیانگزار شاهنشاهی هخامنشی
کوسان: نام رامشگری است
کوشا: کوشیدن
کیا: بزرگ، صاحب، پادشاه
کیان: جمع کی، پادشاه
کیهان: جهان، گیتی
گ
گالوس: نام پسر فارناک پادشاه کپاد و کیه و هوتیس
گَرشاسب: در اوستا به چم پهلوان نامی ، همانند رستم شاهنامه
گرگین: نام پهلوان نامی ایران
گژگین: از نام های برگزیده
گوارا: خوشآیند، با مزه
گیل: گرد و پهلوان
گیو: پهلوان ایرانی
ل
لهراسب: دارنده اسب تیزرو . پدر گشتاسب
لیام: محافظ و حامی
لاوین: نام منطقهای مرزی در مغرب ایران
لوییز: بار دادن، قشنگ، زیبا (فرانسوی)
لاوان: لین، سفید، نام پدر همسر یعقوب (عبری)
لاچین: شاهین شکاری (ترکی)
م
مازار: یکی از سرداران مادی کورش
ماکان: نام پسر کاکی یکی از فرمانروایان ایرانی
ماندگار: پایدار، ماندنی
مانوش: نام پسر کی پشین و پدربزرگ لهراسب
مانی: نام پیکر نگار نامی در دوران شاپور
مزدا: دانای بزرگ، پروردگار
مزدک: نام پسر بامداد در دوران ساسانی
مهرگان: جشن ملی ایران
مهرمَس: مهر بزرگ یا بزرگ مهر. نام نیای ششم اردشیر بابکان
مهرنوش: نام یکی از چهار پسران اسفندیار
مهریار: از نام های برگزیده
مِهرین: از نام های برگزیده
مُوژان: غنچه نرگس
ن
نارون: نام درختی تنومند
ناشا: دادگر
نریمان: دلیر و پهلوان. دارای اندیشه بلند و مردانه
نَستور: نام پسر زریر، برادر شاه گشتاسب
نکیسا: نام نوازنده نامی دوران خسرو پرویز
نوتریکا: نام سومین برادر اشوزرتشت
نیو: پهلوان و دلیر
نیوتیش: نام کوچکترین برادر اشوزرتش
و
واته: ایزد آب در اوستا
ورزم: شعله آتش، گرمی آتش
ورساز: جوان آراسته و زیبا
وَسپار: بخشنده
ه
هامون: از نام های ایرانی
هامین: تابستان در اوستا
هاون: گاه بامدادی
هاونی: ایزد نگهبان بامداد
هَخامنش: دوست منش. نام سردودمان هخامنشیان
هَژیر: خوو پسندیده، از پهلوانان دوره کیانی پسر گودرز
همتا: مانند، شریک
هنگام: زمان، گاه
هوبَر: دربردارنده نیکی
هوداد: نیک آفرید
هودین: نام سومین نیای آدرباد مهر اسپنتمان
هور: خورشید
هومان: از نام های برگزیده
هومَت: اندیشه نیک
هیمه: نام داماد داریوش و از سرداران بزرگ پارسی
هاله: خرمن ماه
هما: مرغ خوش پرواز
هوپاد: خوب نگهداری شده
هورچهر: از نام های برگزیده
هوردخت: دختر خورشید
هورزاد: زاده خورشید
هوفر: نام خواهر یوئشتا
در نهایت...
در نهایت انتخاب اسم برند اولین قدم در راه برای ساختن یک برند قدرتمند است اما یکی از اساسیترین قدمها محسوب میشود. برای این کار سعی و حوصله به خرج بدهید و مطمئن باشید ارزشش را دارد. همین الآن اسم بعضی از برندها در ایران بیش از 300 میلیارد تومان ارزش دارد! (باورتان میشود؟!)
اگر به تازگی کسبوکار خودتان را شروع کردید؛ اسم برند جدیدتان را کامنت کنید و برایمان بگویید چرا و چگونه این اسم را انتخاب کردهاید. مطمئناً راه را برای کسانی که به دنبال اسم برند هستند، روشنتر میکنید.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
فرانک
سلام، روزتون بخیر
به صراحت میتونم بگم اولین بار تو عمرم یه مقاله رو بدون اینکه زوربالا سرم باشه، تا اخر خوندمش
خیلی مفید بود
خسته نباشید میگم به تیمتون
حسین بابائی
کلاً مقالههای ما همینطوری هستن. مرسی
مهدی هادوی
خوبی مقاله های نوین اینه که میتونی تا خط آخر رو بخونی بدون اینکه حوصله ت سر بره. کارتون درسته
مینا شهانی
سلام مهدی عزیز
خوشحالیم که مقاله رو دوست داشتید.
شما هم کارتون درسته
محسن
لایک ودیس لایک سایتتون باگ داره درستش کنین 🙂
سمیرا سرباز
چشم
نازنین
با سلام و تشکر از زحمات تیم نویسنده این مقاله عالی… بسیار مقاله جامع، کامل، جذاب و آموزنده ای بود….
Sana banihashem
واقعا عالی بود و مفید ممنون از شما…مقالتون بی نقص و کامل بود.
مینا شهانی
سلام ثنا عزیز
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
ما هم از شما ممنونیم
مینا شهانی
سلام
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
موفق باشید
فایزه
این مقاله فدق العاده بود واقعا استفاده کردم….من دنباله یه اسم برا کسب و کارم که مربوط به خیاطی و لباسه میگردم
منیره
منم سخت دنبال این موضوعم
علیرضا پژومند
ممنون از مقاله کاملتون
واقعا کاربردیه
منتها اگه بتونید در هر حوزه شغلی چند اسم معرفی کنید
به خواننده ی مقاله جهت فکری میدین برای فکر کردن و پیدا کردن اسم
حسین بابائی
سلام علیرضا
سعی میکنیم در بهروزرسانی مقاله این مورد هم در نظر بگیریم.
خوشحالیم که برای شما مفید بود
حامد محمدزاده
وقتتون بخیر….
خسته نباشید به تیم نوین که یه همچین مقاله کابردی و مفید رو اینقدر حرفه ای و خوشمزه ارائه دادند.
اینجا جا داره از سعید رهبری عزیز هم برای مدیریت حرفه ای این تیم بزرگ تشکر ویژه ای بکنم.
یه روز جمعه رو کامل نشستم پای مقاله ها یکی از یکی بهتر و بهتر و بود.
ساعت ها مقاله بدون خستگی فقط از یه ” تیم کار20 “
مرضیه اقبالی
سلام وقتتون بخیر
ممنون از اینهمه انرژی مثبت و لطفی که به ما دارید
خوشحالیم مقالهها رو دوست داشتید و براتون مفید بوده
و سپاس که همراه ما هستید ❤
علی شایگان
سلام وقت بخیر
برای رستری قهوه (برشته کاری)و پخش قهوه و انواع پودر قهوه اسمی رو میتونید پیشنهاد بدید
سبا حیدری
سلام علی عزیز!
با نکاتی که داخل مقاله گفتیم، حالا دیگه نوبت خودته که دست به کار بشی و یه اسم خاص و منحصر به فرد برای خودت انتخاب کنی. میدونم که میتونی یه اسم خفن پیدا کنی!
امیر
برای خدمات و تعمیرگاه گیربکس اتومات، چه اسم و برندی پیشنهاد میدید؟
سبا حیدری
سلام امیر عزیز
یه بار دیگه نکاتی که در مقاله گفتیم رو بخون، مطمئنم خودت یه اسم خیلی خفن پیدا میکنی!
عابد فروزش
من برای اسم برندم نیاز به مشاوره دارم ممکنه بامن تماس بگیرید
09166609058
سبا حیدری
مرسی از پیامت! ولی ما مشاوره نداریم. امیدوارم بهترین اسم رو برای برندت پیدا کنی!
پیام حسرتی
سلام
خداقوت. مقاله خوبی بود .خوندم کامل
میخواستم ی راهنمایی کنید
اسم واس فروشگاه زیتون و سوغات میتونید بگید . هم فروشگاه حضوری. هم اینترنتی هست
لطفاً راهنمایی کنید
سبا حیدری
سلام پیام عزیز! خیلی خوشحالم که مقاله برات مفید بوده. با توجه به نکاتی که تو مقاله گفتیم، مطمئنم خودت میتونی یه اسم خیلی خوب و خاص برای کسب و کارت پیدا کنی. موفق باشی!
نیما
ما داریم با چند تا از دوستان گیمر و برنامه نویس یه شرکت بازی سازی راه بندازیم ولی رو انتخاب اسم به مشکل خوردیم خوشحال میشم اسم های پیشنهادیتون برام ارسال کنید با تشکر ممنون
سبا حیدری
سلام نیمای عزیز! چقدر عالی که داری یه کسب و کار جدید راه میندازی. مطمئنم اگه به نکاتی که تو مقاله گفتیم دقت کنی، میتونی خودت یه اسم خیلی خفن و جذاب واسه کارت پیدا کنی. موفق باشی!
مینا پورحیدر
سلام خیلی مطالب تون مفید و عالی
فقط من یه اسم برا پیج هنری میخام که به اسم خودم(پریسا) بخوره؟
سبا حیدری
سلام پریسای عزیز! خیلی خوشحالم که از مقاله خوشت اومده. مطمئنم که با توجه به نکاتی که گفتیم، خودت میتونی یه اسم عالی برای کارت پیدا کنی. تازه میتونی از هوش مصنوعی هم کمک بگیری (راهشو تو ماله یاد دادیم!) تا یه اسم خاص و خفن پیدا کنی!
امیر عباس
سلام
خیلی خوب راهنمایی کردید ممنونم
خوب حالا یک مشورت و همفکری میخوام
من کارخانه تولیدو فرآوری و بسته بندی مواد غذایی دارم تا حالا محصولات من برای برند های دیگه تولید میشده یک نام برند میخوام لطفاً کمک کنید تا بتونم انتخاب خوبی داشته باشم
سبا حیدری
سلام امیرعباس عزیز! خیلی خوشحالم که مقاله به دلت نشسته. راستش خودت از هر کسی بهتر میتونی یه اسم خوب برای کسب و کارت انتخاب کنی. فقط زیاد سخت نگیر، با همون نکاتی که تو مقاله گفتیم پیش برو و یه اسم خفن پیدا کن. موفق باشی!
فاطمه
سلام ،میخواستم برای طب سنتی ،اسم انتخاب کنم Tabibfatemeh دوست داشتم بنظرتون چطوره
سبا حیدری
سلام فاطمه عزیز! اگه دنبال همفکری هستی، میتونی از هوش مصنوعی کمک بگیری. تو مقاله راهش رو کامل توضیح دادیم، پس حتما یه نگاهی بنداز!
علی رهبری
سلام وقت بخیر
بابت مقاله خوبتون بسیار ازتون متشکرم
من از این مقاله ایده های زیادی برای انتخاب برند گرفتم و تونستم به خیلی از افراد کمک کنم برای انتخاب برند
مثلا سایت مه پوش و سایت ایران باما و همینطور سلام بی بی رو با استفاده از همین مورد انتخاب کردیم..البته فقط خودمونم نبودیم؛ جدیدا خیلی از افرادی که باهاشون صحبت می کنیم، دیدیم از این محتوا خیلی استفاده کردن؛ آخریشم face converter بوده که انتخاب شده
خلاصه که دمتون گرم، پرچمتون بالاست
AIDA به امید روزی بهترین یوتوبر فارسی گیمینگ شدن
با تشکر فراواااااان از شما
واقعا من خیلی دوست دارم یه چنل یوتیوب داشته باشم و روزی بهترین یوتوبر دنیا مثل میاپلیز بشم با این که من قصد راه اندازی برند را نداشتم اما اسم کانالم خیلی برام مهمه
چند راهنمایی کار را بنداز
۱. اسم ساده و جذاب و براساس ویژگی های اون برند یا خودتونم می تونه باشه مثلا
مثال برای ویژگی برند یا چنل همین میا پلیز که یعنی بازی های میا ، ماجرا از قرار بوده که میا گیم های مختلف توی چنلش می ذاشتم به همین دلیل این اسمو گذاشته
مثال برای ویژگی خودتون مثلا فرشاد سایلنت، چون آدم آروم بود و ساکت بوده – ساکتم یعنی خاموش پس خاموش و بی صدا هم به انگلیسی سایلنت میشه این شد که اسم چنلشو فرشاد سایلنت گذاشت
اشتباهی که من مرتکب شدم هنوز چنل یوتوب نزده بودم و دنبال ایده می گشتم که ۸ ماهی طول کشید تصمیم گرفتم اول چنل یوتوب بزنم ایدشم خدا کریمه
علی دبیری
سلام
مقاله های سایت نوین عالی هستن
راستش من میخوام سایت و پیج اسباب بازی فروشی بزنم .امکانش هست برای اسم برند مناسب بهم پیشنهاد بدید؟
مرضیه اقبالی
سلام وقتتون بخیر باشه
ممنون از نظرتون و خوشحالیم که مقالهها رو دوست داشتید
براتون آرزوی موفقیت میکنیم جناب دبیری؛ متاسفانه خدمات انتخاب اسم برند در حال حاضر نداریم.
حسین
سلام و خدا قوت
مقاله بسیار مفیدی بود و باعث شد شفاف تر به مرحله انتخاب نام برای کانالم که الان درگیرش هستم بپردازم.
متشکرم
نرگس
باوی بزار اسباب بازی باوی
مرضیه اقبالی
سلام وقتتون بخیر باشه
خوشحالیم که مقاله تونست بهتون کمک کنه
مازیار یکتای
سلام بنده برای سایتم دنبال برند خفن میگردم و کارم تو طلا و جواهرات ااینترنتیه واقعن موندم خیلی سخنه از بین سایت هایی رغیب با یه اسم بری بالا الان من اسم نمیدونم چی بزارم که واقعن بزرگ و پر معنا باشه
شقایق مومنی
عالی بود، واقعا ممنونم. بسیار سردرگم بودم و این بهترین مقاله ای بود که بهم کمک کرد
مرضیه اقبالی
خوشحالیم براتون مفید بوده 🙂
شایسته
سلام ، ببخشید برای فروش لوازم التحریر فانتزی، اسم برایکا رو پیشنهاد می دین یا آروکو؟
پریسا
سلام من میخام برای یه پیج یه ترکیب از اسم های هیوندا کیا و تویوتا پیدا کنم
رقیه رنجبری
عالی عالی عالی
متن مقاله بسیار عالی نوشته شده بود
مثال ها عالی تر
خیلی لذت بردم
موفق باشید
حامد رضوی
خیلی ممنونیم از لطف شما، سلامت باشید 🙂
توتونچی
سلام، مقاله جامع و در عین حال روان و جذاب نوشته شده بود. خیلی استفاده کردم. برای شما آرزوی موفقیت دارم
مینا شهانی
سلام جناب توتونچی
خوشحالیم که مقاله براتون جذاب و مفید بوده
ما هم برای شما آرزوی موفقیت داریم
حسین زارعی
سلام بنده میخام یه فروشگاه لباس و کتونی اورجینال بزنم اسمهایی که مدنظرمه گالری اورجینال اورجینال کده ایتالیا گالری اورجینال ایتالیا یا گالری ایتالیا هستش ممنون میشم راهنماییم کنید
مینا شهانی
سلام آقای زارعی
به نظر من، به فکر اسمهایی باید که تکراری نباشن.
پیشنهاد میکنم این کتاب رو بخونید حتماً. https://www.novin.com/academy/start-your-online-business/
جون در مرحله شروع یک کسب و کار، مسائل بسیار مهمتری از اسم برند وجود داره.
امیدواریم که خیلی خیلی موفق باشید
علی شهبازپور
سلام مقاله رو خوندم می خوام یک اسم من درآوردی بسازم پیدا نمی کنم کمک کنید :/
مژده پهلوانی
سلام وقت بخیر ممنون از مقاله خوبتون من سوسیس و کالباس خونگی درست میکنم نمیدونم چه اسمی براش انتخاب کنم برای لوگو محصولاتم میشه کمکم کنید
A30,bha
سلام ادمین جان
مقالتون عالی بود، چند اسم انتخاب کردم ولی باز هم دوست دارم کسی باشه اسم های بیشتر پیشهاد بده و کمک کنه، تازه میخایم کارمون رو شروع کنیم برای همین، میخوایم همه چیز رو بر اساس اسم انتخابی شروع کنیم و وسط کار نخوایم اسم رو عوض کنیم
از کی میتونم کمک بگیرم
مریم
سلام ممنونم ازمقاله ی عالیتون من هم دنبال اسم برای وبسایتم هستم چجوری میتونم کمک بگیرم
مینا شهانی
سلام مریم عزیز
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده!
احتمالاً مقاله زیر بتونه کممکتون کنه:
https://www.novin.com/blog/how-to-build-a-website/
عاطفه عطایی
سلام خسته نباشید. من میخوام برند لباس تأسیس کنم و دنبال اسم میگردم. اصلا نمیدونم کجا دنبال کلمات خاص با معنیه قشنگ باشم. کلی هم گیج شدم. ممکنه با اعضای سایتتون صحبت کنم تا بهم کمک کنید؟
مینا شهانی
سلام عاطفه عزیز
ممنون شما هم خسته نباشی. چقدر عالی! بهت پیشنهاد میکنم اینستاگرام مارو دنبال کنی، حتماً تو شروع کار بهت کمک میکنه.
اینم شماره پشتیبانی سایت ما:
021-58438
تماس بگیر تا بچهها حسابی راهنماییت کنن
علی
سلام.
ببخشید من هر چقدر که از شیوه های مختلف استفاده می کنم برای اسم ….یا اسمم به ذهنم نمیرسه یا بعد از کلی وقت میبینم که اون اسم رو گرفتن به نظرتون چه کار کنم ..
می تونید یه اسم بهم پیشنهاد بدین ؟ لطفا
کسب و کارم بنده : فروش لوازم سلامتی و زیبایی است مثل: قرص های لاغری یا صابون های ضد جوش
لطفا کمک کنید.
با تشکر , وقت بخیر
حسین بابائی
نظر شما رو تایید میکنم تا اگر کسی نظری داشت به شما کمک کنه.
محبوبه نوروزی
سلام ممنون از مقاله ی عالی تون
من یه پیج تو اینستا زدم در حوزه لباس کودک البته فقط بک برند خاص هیتش ، قصد دارم در آینده سابت رو هم راه اندازی کنم ، حتی شعاری که باید روی بگ ها و کارتن ها و برچسب ها باشه رو هم انتخاب کردم ولی در حوزه ی اسم ذهنم یاری نمیکنه ، میشه کمکم کنین لطفا
توکلیان
سلام
ممنون از مقاله عالیه شما
من میخواستم در اینستاگرام یک پیج اسلایم فروشی راه اندازی کنم و میخواستم بدونم اسم slime copoli خوبه ؟
سید مهدی معصومی
سلام برای انتخاب اسم برند میتونید به من کمک کنید؟
سه تا سوال کرده بودید…
تمام صفتهایی که میتوانند بیانگر خدمات شرکت شما باشند را روی کاغذ بنویسید
هر آنچه که دوست دارید مشتریان هنگام استفاده از خدمات/محصولات شرکت شما حس کنند را شرح دهید؟
مجموعهای از تمام کلماتی که به کسبوکار شما مرتبط هستند را بنویسید؟
من برای هر سه تاش پاسخ مجزا دارم
هستی
من می خوام یه مزون آنلاین تو اینستاگرام بزنم و بعد که توی اینستاگرام معروف شد دیده شد بتونم را به صورت یک مغازه یا کسب کار بزرگ تر انجام بدم و توی اسمش به مشکل برخوردم نمیدونم چی بزن که خاص باشه و تک و تا حالا وجود نداشته باشه و کمک میخواستم ازتون اگه راهنمایی کنین ممنون میشم
شهبازی
خیلی عالی بود واقعا توضیحات کامل و جامع بود خیییلی خیییلی ممنونم
مریم فولادگر
درود برشما ممنون از سایت و مطالب خوبتون
حرفه ی اصلی بنده گوهرتراشی (تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی) هست و دید گسترده ای نصبت به شغلم دارم و هدفای بزرگی براش در نظر دارم من برندهایی که مرتبط با حرفه ی من هست رو بررسی کردم برندهای جواهراتی مثل کارتیه، تیفانی اند کو، بولگاری ، رز سیمونز، هری وینستون و امثال این برند های معروف و جهانی و متوجه شدم که اکثر این برندها از نام و نام خانوادگی بنیانگذاران اونها گرفته شده و ریشه در هویت کارآفرینان اون برند داره! به خاطر همین داشتم به این فکر می کردم که شاید منم باید از نام و نام خانوادگی شخصی خودم برای برندم استفاده کنم ولی خب با خواندن مقاله ی شما شک کردم که این کار میتونه درست باشه یانه! مطالبتون خیلی مفید بود ولی انتخاب اسم و برند به تنهایی خیلی سخته برای انتخاب اسم و برند مراکزی هست که بتونه با توجه به معیار ها و ارزش های حرفه ایمون کمک کنه تا برند خودمون رو انتخاب کنیم؟؟؟ لطفا کمک کنید برای رسیدن به اهدافم به یک برند قدرتمند نیاز دارم و واقعا هیچ ایده ای برای برند سازی ندارم…
ممنون میشم کمک کنید
حمیدرضا رنجبر
با سلام خدمت شما
من قصد دارم یه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنم و قراره در این فروشگاه تنوع محصولیمون زیاد باشه اما نمیدونم اسم فروشگاه رو چی بذارم ، یه اسم خاص میخوام که تک باشه ، میشه به من کمک کنید تا اسم خاصی رو ثبت کنم
ممنونم از کمک تون
s.a.zolfaghari23
به نظرم تنوع زیادی توی محصولاتتون نداشته باشد و اگر در شروع کارید فقط روی یک موضوع مجزا تمکز کنید ( nich marketing )
سلمان
سلام. خدا قوت و خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید و مقاله بسیار خوبی که نوشتید. اسم برند حداقل باید چند کلمه یا حرف باشه؟؟
جعفری نیا
سلام وقتتون بخیر من چندین روزِ دنبال یه نام خاص برای شرکتم میگردم،شرکتم محصولاتِ شیمیایی و شوینده ست کیمیا تجارت رو خیلی دوست دارم ولی باقیشو نمیدونم میشه کمکم کنید
سلمان
خواهشاً فقط تأیید نکنید، جواب هم بدید. ممنون.
حسین بابائی
درباره «قوانین ثبت علائم تجاری» جستجو کنید و در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک این قوانین رو مطالعه بفرمایید. ما اینجا درباره انتخاب نام توضیح دادیم و اطلاعی از جزئیات قوانین نداریم.
موفق باشید
ایلار مقدم
من میخوام تولیدی ماسک و مانتو بزنم تو انتخاب اسم ب مشکل خوردم میشه کمکم کنید لطفا؟!
حسین بابائی
سلام
ما نظر شما رو تایید میکنیم تا اگر کسی پیشنهادی داشت به شما کمک کنه. موفق باشید.
دلشاد
ممنون بابت مقاله ی خوبتون
محمد حیدری
سلام
ممنونم
محمد احمدی
مطلب بسیار خوبی بود
...IMAN...
سلام
وقت بخیر
ببخشید من میخوام یک اسم برند با موضوع دستبند نخی و آلفا بافی انتخاب کنم
ممنون میشم راهنمایی کنید و چند مورد پیشنهاد بدید
و اینکه من خودم اسم 《D.N》را در نظر دارم که مخفف دستبند نخی است.
ولی اگه میشه یک اسم خوب پیشنهاد بدید خواهشا.
محمد جواد شریعتی
با سلام، من صاحب یک وبسایت آموزش زبان هستم که علاوه بر منابع و مطالب رایگان پکیج های خودم را در آن به فروش میرسانم. در حال حاضر سایت به نام خودم هست. اما مایل به تغییر نام برند هستم به یک کلمه مفهومی. به نظر شما آیا بهتر است با همین نام خودم ادامه بدم یا عبارتی مفهمومی (مثلا آلمانی آسان) انتخاب کنم ؟ ضمنا از ریدایرکت استفاده خواهم کرد تا باعث اقت سئو نشود.
با تشکر.
نگار قنبری
سلام وقت بخیر
یک اسم برای سایت در حوزه فروش آنلاین محصولات دیجیتال میخوایم راه اندازی کنیم
ممنون میشم اگر پیشنهاد و یا نظری در این زمینه دارین اعلام کنید .
Ahmad
سلام وقت بخیر
ممنونم از تمامی دوستان که تجمیعی از اطلاعات قشنگ دادن
منم میخوام یک اسم برای شرکتم انتخاب کنم اما زمینه فعالیتش فرق داره بیشتر آمار گرفتن و نظارتی بازرسی اجناس یا کالاهایه مربوط به شرکت یا فروشگاه هست یا به نوعی تخصص و کارم انبارگردانی هست
Yasin Kazemi
سلام خیلی مقاله مفیدی بود
ببخشید ثبت نام تجاری مثل ثبت شرکت سر اسم خیلی اذیت داره؟؟مثلا میشه برای برند تجاری نام انگلیسی یا قومی مثل ترکی ثبت کرد؟
حسین بابائی
سلام
این مقاله فقط یک راهنما برای انتخاب اسم هست. برای اطلاع از قوانین و مقررات حقوقی با کارشناسها یا مشاوران ثبت حقوقی مشورت کنید.
علیرضا
واقعا ممنونم از این مقاله فوق العاده خوبتون. خیلی راهنمایی کرد و خیلی راحت تر میتونم اسم برندم رو انتخاب کنم. همیشه درگیر انتخاب اسم بودم اما روش هایی که گفتید خیلی بدرد بخور هستن
سوري
سلام وقتتان بخير .من در ضمينه طراحي و نقشه كشي صنعتي مشغول هستم و ميخوام فعاليت اينترنتي شروع كنم شما ايده اي براي انتخاب اسم توي اين زميته داريد؟
امید
سلام دوستان
من در حوزه ملک و املاک یه استارتاپ دارم راه اندازی میکنم
میخوام یه اسم نادر و جذاب که مشخص باشه مربوط به این حوزه هست پیدا کنم خیلی اسم پیدا کردم ولی اکثرا در دامنه سایت ها ثبت شده
باید دامنه اش آزاد باشه و بعدم بتونم ثبت برندش کنم
کسی پیشنهادی داره؟
منصوره
سلام وقت بخیر. ممنون از توضیحات بسیار عالی و مفیدتون..
من کارشناس طراحی و چاپ پارچه هستم و قصد دارم در اینستا و.. فعالیت داشته باشم. اما هرچقدر برند هم باشه بیشتر در زمینه طراحی لباسه نه پارچه.. میخواستم اگه امکانش هست بفرمایین بین این چند اسن کدوم بهتره و اصلا مناسب هستند یا نه..
1. چاپ من
2. چاپاما یعنی چاپ پارچه منصوره ادیب
3.تارپوما تاروپود منصوره ادیب
4.تارپودمن
5.طرپاما طراحی پارچه منصوره
Sz
سلام برند من در حوضه ی طراحی و تولید پوشاک هست، لطفا اگه کار طراحی و چاپ پارچتون رو شروع کردید به من ایمیل بزنید مایلم نمونه کارهاتون رو برای همکاری ببینم
sahar.Zaboli@gmail.com
حسین بابائی
سلام
به نظر من دومی چاپاما جالب هست.
منصوره
خیلی ممنونم از راهنمایی شما.. به نظرتون اسم عالی هست یا میشه اسمی بهتر از این پیدا کرد و عجله نکنم؟!
حسین بابائی
روی اسم زیاد حساس نباشید. همین که قبلاً کسی از این اسم استفاده نکرده باشه و از نظر قانونی منعی نداشته باشه کافیه. مهم این هست که کار رو شروع کنید. موفق باشید 🙂
سعید
درسته اشتباه من این بود که حداقل از 10 نفر نپرسیدم که تلفظش کنن ببینم چی میگن
البته مشکل اصلی این بود که سواد انگلیسی ایرانی ها فوق العاده پایینه و فارسی هم مینویسی چیز دیگه ای تلفظ میکنن وگرنه برند تلفظ خیلی سختی نداره و از اینکه باید کنار بزارمش خیلی ناراحتم.
و اینکه من خیلی حساس نیستم، چند تا طراح سایت و سئو کار فرصت طلب تا دیدن بازار خرید و فروش دامنه داغه نزاشتن یکیش به بقیه برسه میشینی چند روز فکر میکنی به نتیجه میرسی میزنی میبینی دامنه بستس.
در مورد انتخاب اسم برند باید بگم من هم دنبال یه ادم خبره هستم تا ازش کمک بگیرم که به یه نتیجه خوب برای اسم برندم برسم ولی دریغ از یه ادم درست و حسابی که فقط به فکر جیب خودش نباشه
مشاوره اسم برند سرچ کردم تو نتایج اول طرف میگه با تیمت بیا اینجا چند تا اسم بگو چکش کاریش کنم بهت بگم چی بزاری ساعتی 850 هزار تومان!!!! من چند ساعت باید وقت بزارم اقا چکش کاریش کنه تحویلم بده!!!!
اگه شما ادم خبره و با وجدان سراغ دارید معرفی کنید که من و امثال من به نتیجه برسن
مینا شهانی
سلام سعید عزیز
امیدوارم به زودی مشکلتون حل بشه.
من کامنت شما رو تایید میکنم تا دوستان اگر جایی رو میشناسن بهتون معرفی کنند.
سعید
من با نظر شما کاملا مخالفم
این مقاله داره میگه رو اسم حساس باشید اونوقت شما میگید نباشید؟؟؟؟ عجب تناقضی!!!!!
انتخاب اسم از شروعش مهمتره
من پوشاک کار میکنم اسم ساختگی پیدا کردم که فوق العاده قشنگه و بی نظیره
ولی بعد از اینکه پر قدرت کار رو شروع کردم دیدم کسی نمیتونه درست تلفظش کنه و خیلی ها اشتباه تلفط میکننش
الان مجبورم اسم جدید پیدا کنم که همه بتونن درست تلفظش کنن
حسین بابائی
سلام
حساس بودن با «زیاد حساس بودن» فرق داره و بنده هم گفتم زیاد حساس نباشید. شما میتونید ۴ ماه روی انتخاب اسم زمان بذارید این یعنی زیاد حساس بودن یا با گذاشتن یک هفته زمان، مشورت با چند نفر خبره، تحقیق و … هم میشه اسم انتخاب کرد، کار رو شروع کرد و فرضا بعد از چند هفته متوجه شد اسم خوبی نبوده چون بازخورد اطرافیان و مخاطب نشون داد اسم خوبی نیست. انتخاب اسم فقط بخشی از راهاندازی کسب و کار هست که اهمیتش هیچ وقت به اندازه بقیه مراحل و بخشهای یک کسب وکار نیست.
حساس بودن یعنی این که اسمی که انتخاب کردید رو همون اول در گروههای کوچکی از افراد مختلف تست میکردید مشخص میشد تلفظش سخته. زیاد حساس بودن یعنی هیچ وقت تست نکنید، ۴ ماه بگذره، بر فرض اسم عالی هم انتخاب کنید بعدش متوجه بشید که محصولتون مشکل اساسی داره در صورتی که بدون زیاد حساس بودن روی اسم زودتر هم میشد از این مرحله رد شد.
چه بسیار کسب و کارهایی که اسم عالی داشتن و شکست خوردن و چه بسیار برندهای موفقی در دنیا که هنوز هم اسم خوبی ندارند. اصولش در مقاله گفته شد اما اولویت اول چیزهای دیگریست که منافاتی هم با «انتخاب اسم خوب» نداره.
این حرف هیچ تناقضی نداره.
موفق باشید.
علی
سلام دوستان بزرگوار
ایده ای برای انتخاب اسم برند فروشگاهی لوازم خودرو دارید؟
فروشگاه اینترنتی هستیم. فارسی نوشتن و انگلیسی نوشتنش راحت باشد. به علاوه ویژگی هایی که در مقاله مطالعه کردید
Saeed
درود خداوند متعال برشما
برای سایت و مطالب بسیار مفیدتون که خیلی استفاده کردیم
حسین بابائی
درود بر شما 🙂
لطف دارید
ساجده
ممنونم از توجهی که دارین و برای بار دوم بازم میگم خیلی فوق العاده اید و سایتتون عالی
بله حق باشماس در مورد عدم انتخاب اسم ماندلا برای یک خیریه
لطفا من را راهنمایی کنید چه اسمی میتونم برای خیریه انتخاب کنم که همون طور توی مقالتون گفتن از ایران هم خارج شد بازم اعتبار داشته باشه و اینک دلم میخواد یه اسمی باشد با معنی ممنونم
ساجده
خدا قوت و واقعا عالی بود من واقعا لذت بردم از خوندن این مقاله و خیلی تونست کمک کنه فقط بهم یکم راهنمایی کنید لطفا
من میخوام یه بنیاد خیریه بزنم و قصد دارم اسمش را آلما یا ماندلا بزارم بنظرتون بین این دوتا خوبه انتخاب کنم یا بهتر بیشتر فکر کنم؟!
سمیرا سرباز
سلام، ممنون از توجهتون
راستش ماندلا یک چهره سیاسیه بیشتر که فعالیتهای ضد آپارتاید انجام میداده. برای همین برای یک خیریه فکر نمیکنم اسم مناسبی باشه.
محمد
عالی بود پستتون ممنون
مریم تاج ابادی
با سلام
وقتتون بخیر
به نظرتون یک اسم برای فروشگاه اینترنتی که لوازم التحریر می فروشد، البته اجناس دیگر هم شامل می شود. ولی کالای اولیه اش برای فروش لوازم التحریر، چی میتونه باشه؟
با تشکر
سمیرا کاظم زاده
سلام عزیزم ببخشید من میخوام برند لوازم آرایشی خودم رو تولید کنم که صدرصد گیاهیه و میخوام به درجه حتی صادرات برسم.۱دونه اسم nc که بالا و س و میم نمیشه شما یکم راهنمایی کنید و اینکه من رژ لب هام و زدم کم کف پا هم زدم .و سرمه قلم گاو مدادی هم زدم .خیلی دیگه محصول دارم ولی اینها رو من میخوام برند کنم الان تو خونه انجام میدم و دستی می فروشم ولی میخوام توی فروشگاهها بره میشه خواهش کنم مراحل اول تا آخر برند شدن رو برام بگید .شرمنده. شما عالی هستید من میخوام توی همین هفته این کارا رو بکنم .مرسی
حسین بابائی
سلام
پیشنهاد میکنم کتاب راهاندازی کسبوکار رو بخونید. انتخاب اسم فقط یک قدم از راهاندازی کسب و کار هست اما مهمترین نیست. کتاب -> novin.com/academy/start-your-online-business
mohsen
دوستان من تو حوضه ورزش (پارکور)و توریسم بلاگر شروع به فعالیت کرده ام میخام یه برند خوب انتخاب کنم
به نظرتون notmarz چتوریه؟(معنیش همون بدون مرز میشه )
لطفا همگی بگین ؟
هرچی به نظرتون خوبع پیشنهاد بدین ؟(:
و این که آیا به نظرتون خوبع از آندرلاین(_) تو اول برند استفاده کنیم ؟
سمیرا سرباز
سلام
تو اسم برند آندرلاین نمیذارن، اون یوزرنیم اینستاگرامه
سپیده
سلام وقت بخیر، بنظر شما برای یه فروشگاه اینترنتی عطر و ادکلن چه اسمی میتونه شیک و کوتاه باشه که هم تو ذهن مخاطب بمونه و هم جذاب و خاص باشه؟؟
مثلا perfume.original رو خیلی از پیجا تو آیدیشون دارن و نمیدونم چی بذارم که تکراری نباشه
مثلا sepidar.perfume یا همچین چیزی میتونه مناسب باشه؟؟
اگر پیشنهادی دارین واقعا لطف میکنید بگید
حسین بابائی
سلام
اسم sepidar.perfume نسبتاً بهتره 🙂
هاشم ابراهیمی
سلام من خدمات کامپیوتری دارم واقعا نمیدونم برای اسم و برندنیگ چیکار کنم!!
الان نام کارگاه بایوس هستbiosنام قطعه ای در کامپیوتر نمیدونم خوبه یانه نظرتون چیه راهنمایی کنین؟؟؟!!!
الان برای لوگو هم سر در گمم کمک
سمیرا سرباز
سلام آقای ابراهیم؛ من فکر میکنم اسمای بهتری هم هست که همه مخاطبا بتونن باهاش ارتباط برقرار کنن و نوشتنش هم ساده باشه. به نظرم بیشتر فکر کنید.
پریسا کلان
سلام ممنون از مقاله ی مفیدتون. من میخوام برای برند گوشواره و زیور آلات دست ساز خمیری اسم انتخاب کنم فعلا به اسم دات dot رسیدیم. ممنون میشم نظرتونو بگین
حامد سلیمی
سلام من با یه اسمی دارم چند ساله کسب و کارم رو پیش میبرم . دامنه اش رو دارم و نام کاربری تمام شبکه های اجتماعی هم همینطور.
اما الان موقع ثبت برند متوجه شدم بخشی از اسم برندم قابل ثبت نیست. پیشنهادتون چیه..!
توی تمام ویدیوها و محصولات و اموزشهام اون کلمه آورده شده.
حسین بابائی
سلام
اگر مشکل از نظر قانونی وجود داره کمکی از دست ما برنمیاد. تنها پیشنهاد ما به شما ریبرندینگ هست. میتونید این مقاله رو مطالعه کنید. https://www.novin.com/blog/rebranding/
فریبافریادی
عالی بود
ضیاء
خیلی توضیحات خوب بود به خصوص قسمت دوم که سوالات بود.
آفرین
میثم علیخانی
سلام، خداقوت
بچه های ما تو کار میوه خشکن
دنبال یه اسم خوب میگردیم که هم سایتشو طراحی کنیم هم پیج اینستاگرام.
به نظرتون ویتامین خشک به تنهایی کفایت میکنه یا باید یه اسمی به عنوان پسوند پشتش قرار بگیره. مثلا ویتامین خشک میثم یا ویتامین خشک نفس
یا میوه خشک میثم
خواهش میکنم زودتر کمک کنید.
اگر اسمی پیشنهاد بدید عالی میشه.
میوه
روشنک
ویتامین خشک به نظرم خیلی بار منفی داره. آدم اصن خوبی ازش نمیگیره
سمیرا سرباز
میثم که نه ولی پسوند خوب حتماً بذارید. میوه خشک ویتا مثلاً که مخفف ویتامینه. یه چیزی که خواص و ماهیت کارتون رو برسونه.
فاطمه محمدی
خیلی جامع و مفید بود
ممنون از زحمات تیم حرفه ای شما
محمد درستی
سلام خسته نباشید میشه یه اسم برای شرکت من معرفی کنید شرکت من ، یه شرکت تبلیغاتی هست که در اینستاگرام فعالیت میکنه
محمد درستی
اینکه میشه بگید چجوری یه اسم انتخاب کنم آیا این شرکت میتونه برای من یه اسم انتخاب بکنه با این مشخصات بالا؟؟
محمد درستی
سلام خسته نباشید من میخوام تو اینستاگرام یه شرکت تبلیغاتی بزنم ( یعنی مجری تبلیغات گسترده ) میشه دقیق توزیح بدین چه اسمی براش بزارم ، میخوام که هر روز وقتمو بزارم و به یه شرکت بزرگ تبدیل کنم
نیما مهرافسر
سلام ، من قصد دارم یک بوتیک کیک و شیرینی راه اندازی کنم و اسم “آرته” به من پیشنهاد شد، میخواستم ببینم نظر شما چیه؟
سمیرا سرباز
اسم قشنگی هست، فقط نکاتی که تو مقاله گفته شد رو چک کنید براش.
علایی
سلام سپاس بابت مطالب خوبتون
خانمم توی کار شیرینی خونگی الان میخواد که شکلات واقعی با بسته بندی شیک تهیه کنه به نظر شما چه اسمی به این کار میاد ؟ واینکه چند اسم پیشنهادی دارم ممنون میشم نظر بدید
1- بندار یعنی اصیل و بنیاد
2- اشهن یعنی سپیده دم و آغاز روشنایی
3- کارو یعنی نوید دهنده
4- گیلدا یعنی طلا
سپاس
حسین
سلام یه سوال داشتم لطفا اگه واقعا میدونید جوابمو بدید . . سوالم اینه که نسبت به محدودیت هایی که برای انتخاب نام برند در ایران وجود داره یه سایت یا مدیر کسب و کار از داخل خود ایران نمیتونه نام برند یا شرکت خودشو در سازمان یه کشور دیگه مثلا مثلا آلمان یا ایالات متحده یا هر کشور دیگه ای ثبت کنه؟؟؟ چون من یه تحقیق کوچیکی کردم فهمیدم یه همچین کاری میشه انگار از داخل خود ایران انجام داد . . و اینکه انتخاب نام در اونجا این محدودیت ها رو داره که مثلا میگن نام حتما فقط باید ایرانی باشه؟؟؟ ممنون میشم یه نفر جوابمو کامل بده (:
سمیرا سرباز
سلام، راستش من درباره این موضوع اطلاعی ندارم؛ ولی کامنت شمارو تائید یکنم که بقیه دوستانی که میدونن راهنمایی کنن.
محمد مهدی شاهرخ
با تشکر از توضیحات جامع و مفیدتون.
شاهرخ هستم. به نظرتون اسم شاهرخ برای آتلیه طراحی مبلمان مناسب هست؟
با تشکر
سید
سلام بنده یک کسبکارکوچک دارم یعنی لحافدوز هستم سرکارخانم یک اسم برای کارم انتخاب کرده بودم یک دوست اقتصاد دان دارم پیشنهادکردم برای ترویج کارم اول اسم راعوض کنم وبعددرفضای مجازی تبلیغ کنم اسم قبلی گلبهاربود.حالاچنداسم راپیداکردم ۱خوش دوخت۲مارگون.نام روستایی درسپیدان۳سوگانام روستایی درقزوین که هردوروستادارای مناظرطبیعی هستندمحبت فرمائیدنظرتان رابفرمائیدیانامی رابفرمائید متشکرم
معصومه کریمی
گلبهار که قشنگه آدم یاد لحاف تشکای گل گلی خونه مادربزرگ میوفته
سهیل رهبری
سلام، کار خوبی کردید، به نظر من خوش دوخت بد نیست. اما باز هم به اسامی که حس و حال سنتی و اصیل بودن رو میرسونه فکر کنید تا موارد بهتری پیدا کنید
الهام سلطانی
بسیار عالی بود. ممنون از تیم نوین که همیشه محتوای عالی تحویل کاربر میدن
سمیرا سرباز
سلام خانم سلطانی عزیز،
نظر لطفتونه 🙂
خوشحال میشیم باز هم بهمون سر بزنید.
مازیار مرتضوی
من ۱۳ ساله هست که بوتیک دارم در دو شعبه والان باز میخوام گسترش بدم.اسم بوتیک من number 1 هست که حسابی این اسم رو را جا انداختم.حالا به نظرتون میتونم همین اسم رو برند کنم
سمیرا سرباز
سلام آقای مرتضوی
چرا که نه، اگر جا افتاده به همون اسم شعب دیگه رو هم افتتاح کنید. برای برند شدنش هم از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید.
Aylar hz
سلام
فامیلمون یه فروشگاه تولیدی و فروش سوغات و شیرینی دارن برا اون یه اسم مرکب میخوان که دو کلمه ای باشه مثل کام شیرین
لطفا کمک کنید
سمیرا سرباز
سلام ما تو این مقاله راهنمایی کردیم درباره انتخاب اسم. بهتره بخونید و ازش کمک بگیرید.
اما یک نکته بگم، اسمای مرکب مثل گل بانو و ماه بانو و گل قند و … خیلی زیاده. سعی کنید یک اسم خاص که تو ذهن میمونه پیدا کنید. اینجا هم میتونید کلی اسم خارجی ببینید:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_confectionery_brands
محمدرضا عنقا
سلام
من در حوزه محصولات چوبی و ام دی اف فعالیت میکنم و اسم برندمون بلوط هست. که وقتی نکات این مقاله رو خوندم و بررسی کردم دیدم که قبلا ثبت شده و دامنه های اشغال زیادی هم داره و خیلی ها این اسم رو انتخاب کردن و در حال حاضر تصمیم دارم این نام رو تغییر بدم راهنمای انتخاب نام برندتون رو با چند نفر از دوستانم انجام دادیم، یکی از پیشنهادهاشون نام عمر omr شد که البته خودم کمی شک دارم بهش که واقعا مناسبه یا نه، میخاستم نظر شما رو بدونم.
ممنونم
سمیرا سرباز
سلام، اگر نظر من رو بخواید خیلی مناسب نیست. چون یک مقدار تلفظش سخته؛ ازون کلمهها که بشنون هی میگن چی؟
به نظرم باز هم وقت بذارید و یک اسم کوتاه و بامعنی با تلفظ راحتتر که خوب هم تو ذهن میمونه پیدا کنید 🙂
دادا
سلام مقاله مفیدی بود ممنون از همه شما من دنبال یک اسم واسه تولیدی شیرینی خانگی وتنوری در شهر قزوین هستم ممنون میشم در پیدا کردن اسم یاریم کنید
سهیل رضایی
دادا کوکی
سمیرا سرباز
سلام.
کامنت شما رو تایید میکنم تا دوستان اگر نظری دارن بگن 🙂
حسین سراج
سلام مهندس عزیز.وقت بخیر
سلام.وارد عرصه تولید انشالا میخوام وارد بشمدر بحثتولید میوه های خشک و پیرامونش درواقع میشه تو صنعت غذایی.
با توجه ب ایده پردازی های خوب شما
اگر ب دنبال یه اسمکوتاه و زیبا و ک توانایی برند شدن داشته باشه ک حالا میتونه ایتالیایی و هر اسم زیبایی ک خودت دوسش داری بهم پیشنهاد بدی برای برند در این زمینه
چیزی بنظر شما میرسه ک بتونه در ایران و حتی جهانی گل کنه….
اگر تونستی کمکی کنی ممنون میشم پیشنهاد بدی شما
البته خودم ب انزو و یا لورنزو فکرکردم ولی ب میوه خشک میخوره یا نه البته نمیخواماز آریزنتو خودم استفاده کنم
seyed amin taheri
سلام وقت بخیر من مس فروشی دارم می خوام برندش کنم اما برای اسم مشکل دارم چون کار دور برد دارم راهنمایی می خوام ازتون
سمیرا سرباز
سلام وقت شما هم بخیر
اتفاقاً با مس میشه اسمهای جذابی ساخت، سعی کنید با کلمات دیگه ترکیبش کنید و یه اسم باحال بسازید
امیر
خیلی ممنون ازشما.مطالعه مقالتون خیلی بهم کمک کرد.من قصددارم کارگاه گلاب گیری به نام تسنیم ثبت کنم حدودیکسالی هست درخواست دادم ولی هربار اسمی که انتخاب کردم راقبول نکردن ورد زدن.درصورتی که این نام مشابه ندارد وازهمه لحاظ مناسب است ازشمادرخواست کمک ومشورت دارم چکارکنم
احسان علی نژاد
سلام
تولیدتامین وواردکننده
کلیه تجهیزات آشپزخانه
فست فود
کافی شاپ
کافه
قنادی
رستوران
ارسال به کل نقاط کشور
در اینستاگرام و تلگرام مارادنبال کنید
@fastfoodtajhiz
ارزان وبا کیفیت تجهیزشوید
09123343161
من شغلم این است و مشکلم اینجاست اسم برندم فقط مربوط به فست فوده و کافی شاپ و رستوانی مشتری کم دارم
سمیرا سرباز
خب به نظر میرسه که باید تغییری تو اسم برندتون بدید
شبرم
سلام من هنر جوی رشته طراحی لباس هستم عاشق افسانه ها و موجودات اسانه ای،خلاقیتم خوبه ,دلم میخواد برندی که مزنم جهانی باشه ،اما اسم خاصی پیدا نمیکنم،دوست دارم مشتری وقتی لباسو میپوشه احساس کنه خاص و جادویی شده،همون احساسی که من وقتی فیلمای علمی تخیلی میبینم در باره اژده ها و الف ها و…دارم.خلاصه دنبال یه اسم خوب و جادویی هستم لطفا کمکم کنید
بهزاد اسفنگری
با سلام
من برای یه محصولات شکلات یا غذایی یه برند انتخاب کنم میتونین راهنمایی کنین یه برند لاتین…
سپاسگزارم
معین اکبری
تشکر از زحمتتون. خیلی عالی بود.
اون قسمت اسم های من درآوردی ایرانی هم جالب بود 🙂 دیجیاتو، روزیاتو D:
محمد حسین عراقی
ممنون از نظرت معین جان.
اسم مندرآوردی که زیاد میشه گفت:)
Mitra.kn
سلام وقت بخیر.
ببخشید من یک اسم بزند برای مزون لباس میخوام ممکنه چند اسم بهم معرفی کنید؟
ممنون
میترا
سلام وقت بخیر.
ببخشید من یک اسم برند برای مزون لباس میخوام ممکنه چند اسم بهم معرفی کنید البته شریک هم دارم دنبال یه اسم خوب هستیم.
ممنون
هانیه فیروزه
سلام و ممنون بابت سایت بسیار جامعتون
من فامیل خانوادگیم فیروزه هست و میخوام در حوزه سفال و سرامیک فعالیت داشته باشم آیا انتخاب فیروزه برای این حوزه مناسبه یا نه ؟
سپاس از محبتتون
معصومه کریمی
سلام من رشتم صنایع دستیه و به نظرم اسم فیروزه تو حوزه صنایع دستی خصوصا برای جواهر و سفال به خاطر یه سری از لعابای طرح فیروزه میتونه تکراری باشه
سمیرا سرباز
خیلی ممنونیم از مشارکتتون خانم کریمی
میثم
سلام واقعا ممنونم بابت این متن عالی بود من یه اسم انتخاب کردم برای برندم بنظرتون چطوره؟ L. S. M اینه اسمش مخفف لباس خاص و مدرن چطوره ؟؟
حسین بابائی
سلام
اسم خوبی هست. فقط اگر قصد ثبت برند به صورت رسمی دارید به قوانین نامهای لاتین توجه کنید.
موفق باشید
محمد حسین عراقی
سلام خانم فیروزه عزیز
اسم قشنگی دارید. با توجه به اینکه «فیروزه» شبیه نامهای خانوادگی رایج (مثل رضایی، احمدی و … ) نیست اگر دوست داشته باشید میتونید از این اسم به عنوان نام برند استفاده کنید.
هانيه خدادادي
سلام روز همگي به خير
من ميخوام براي كارم كه پخت كيك و شيريني هستش و شايد در آينده محصولات بيشتري رو هم بتونم درست كنم ،يك نام انتخاب كنم،خيلي وقته درگيرشم اما نتيجه اي نداشته ،از تركيب اسم خودم hani شروع كردم و الان به اسم هاي ايراني رسيدملطفا كمكم كنيد
محمد حسین عراقی
سلام خانم خدادادی عزیز.
روز شما هم بخیر.
لطفاً اول مراحلی رو که توی مقاله گفتیم انجام بدید اینکار شاید اولش یک کمی سخت به نظر برسه ولی بهتون قول میدم اسمهای خیلی بهتری پیدا میکنید.
اسم کوچک شما هم هر چند خوبه ولی از اونجایی که برند رستوران «هانی» در صنایع غذایی معروفه بهتره یک اسم دیگه پیدا کنید.
سورمه
سلام، ممنون از مقاله خوبتون
اومدم تا با کمک شما عزیزان یه اسم برند خاص برای کسب و کار نو پام انتخاب کنیم
سمیرا سرباز
سلام سورمه جان، من کامنت شما رو تائید میکنم، لطفاً یه توضیحی راجعبه کسبوکارتون بدید تا دوستانی که این مطلب رو میخونن کمکتون کنن 🙂
سورمه
سلام عزیزم، ممنونم
فعلا تولید و فروش سوسیس و کالباس در منزل منتهی تو قدم بعدی فینگر فود و غذاهای خونگی هم اضافه میشه
محمد حسین عراقی
سلام
خیلی خوشحالیم که مقاله رو دوست داشتید!
برای شروع، مراحل انتخاب اسم برند رو همونطوری که توی مقاله گفتیم انجام بدید.
سورمه
سلام جناب عراقی، راستش خیلی دلم میخواد مراحل رو خودم با اطرافیانم انجام بدم منتهی نه اونا وقت دارن و نه خودم، چون کارم رو تازه راه اندازی کردم و هنوز درگیرشم
بسیار عالی واقعا مقاله رو به موقع مطالعه کردم مدتی درگیر انتخاب اسم برای کسب و کار جدیدم هستم، مرسی تیم نوین که همیشه کامل مقاله را ارائه میدین.
محمد حسین عراقی
خواهش میکنم.
انشاا… توی کسبوکار جدیدتون ازش بهره ببرید
شيما نعيمي
بسيار عالي و جمع بود
ممنونم استفاده كردم
محمد حسین عراقی
ممنون خانم نعیمی.
خوشحالم که مقاله براتون کاربردی بوده.
امیر اخروی
سلام و خسته نباشید به تیم خوب نوین
یک سوال داشتم که خارج از این بحث مقاله هستش امیدوارم پاسخ دهید
اینکه من سایتم رو تو سایت moz چک کردم و دیدم سه تا بک لینک گرفته ولی تو سرچ کنسول قسمت بک لینک ها چیزی نبود این چطوری میشه ؟
یعنی سایت moz بک لینک هام رو ثبت کرده ولی سرچ کنسول نه؟
ممنون میشم پاسخ بدین
مهدی قلی پور
سلام و درود بر شما.میدونم نوشتن هم چین مقاله ای کار زمانبری بوده …
اول یه خداقوت میگم بعدش هم میگم دمتون گرم.
محمد حسین عراقی
سلام مهدی عزیز!
خوشحالم که مقاله مورد توجهتون قرار گرفته، امیدوارم توی کارتون ازش استفاده کنید.
نظرت خستگی رو از تن من بیرون کرد:) زنده باشی
آرش نقدی
خیلی ممنون بابت مقاله خوبی که نوشتید. کمک زیادی به من کرد.
یک سوال در مورد ثبت نام برند دارم. فرض کنیم من یک سایت دارم که میخوام ی کسب و کاری رو توش راه بندازم. حالا سوالم اینه که بعد از خرید دامنه و این داستان ها باید حتماً این برند رو به صورت قانونی ثبت کنم؟
با تشکر
محمد حسین عراقی
سلام آرش جان.
از لطفت ممنونم:) خوشحالم که مقاله ما براتون کاربردی بوده.
در مورد سوالت هم باید بگم نه لزوما همان ابتدای کار اما بهتره بعد از مدتی این کار را انجام بدید.
چون اگر برندتان را ثبت نکرده باشید از نظر قانونی هیچ حقی نسبت به آن اسم ندارید.
مخصوصا وقتی یک برند موفق میشود افراد بسیاری شروع به کلون سازی از اسم و رسم آن میکنند پس ریسک این موضوع را هم بهتره درنظر بگیری.
البته شما چون به دنبال یک کسبوکار آنلاین هستید اگر به عنوان یک شخصیت حقوقی به دنبال گرفتن نماد الکترونیکی باشید حتما باید یک شرکت ثبت شده باشید.
بازم از اینکه در این بحث مشارکت کردی ممنونم!
معين
ديمتون گرررررم عشقي
ستاره جعفری
مقاله کاملی بود تقربیا هر نکته ای به ذهنم میرسید رو اشاره کرده بودید. مخصوصا مثال های ایرانی که زدید خیلی خوب بود! ممنونم نوین
سمیرا سرباز
سلام خانم جعفری عزیز
خوشحالیم که راضی بودید از مقاله 🙂
باز هم سر بزنید بهمون