امروز میخواهیم درباره افرادی صحبت کنیم که به اصطلاح، «خودشان، آقای خودشان هستند». این قشر از نیروی کار، فریلنسر (Freelancer) یا آزادکار نام دارند. فریلنسرها معمولاً هر زمان که بخواهند کار میکنند که خب، این خودش نوعی مزیت به حساب میآید. با این حال، در فریلنسینگ یا آزادکاری هم همیشه وضع گلوبلبل نیست و مشکلات مربوط به خودش را دارد.
ما میدانیم که بسیاری از شما با عبارت فریلنسینگ آشنایی دارید و در حال حاضر میدانید که از چه صحبت میکنیم. با این حال، هنوز عدهای وجود دارند که با سیستم کاری فریلنسرها آشنایی ندارند و حتی بعضی از آنها نمیدانند قرار است راجع به چه چیزی در این مقاله صحبت کنیم.
به همین دلیل، سعی داریم در همینجا سخن کوتاه کنیم و جوانب مختلف فریلنسینگ را بررسی کنیم تا بتوانیم به تعریفی جامعه از عبارات فریلنسینگ و فریلنسر برسیم. پیشنهاد میکنم خواندن این مقاله را از دست ندهید.
تاریخچهی لغت فریلنسر (Freelancer)
بد نیست در ابتدا نگاهی به پیشینهی تاریخی این کلمات داشته باشیم.
اصطلاح فریلنسر (Freelancer) بارها و بارها توسط والتر اسکات (Walter Scott) در رمان مشهور آیوانهو (Ivanhoe) به کار برده شده است. این لغت به جنگجویان مزدور قرون وسطایی اشاره دارد که هیچگونه تعهدی به خاندان سلطنتی یا اشرافزادگان نداشتند.
توماس.آن براون (Thomas N. Brown) نیز پیشتر در کتاب دوران زندگی هیو میلر (The Life And Times Of Hugh Miller) از این اصطلاح استفاده کرد. بعدها لغتنامهی انگلیسی آکسفورد این واژه را جزو افعال دستهبندی نمود (Freelance). با این حال، امروزه لغت فریلنس به شکل فعل، اسم، صفت و حتی قید در زبان انگلیسی کاربرد دارد.
حال که با تاریخچه این کلمات آشنا شدیم، سرنخهایی از تغییرات زبانی و معنی فعلی این کلمات در اختیار داریم.
فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟
فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای آزادکاری است و فریلنسر (Freelancer) به شخصی گفته میشود که خود اشتغال بوده و لزوماً تعهد بلندمدتی به شرکت یا مجموعهای خاص ندارد.
بعضی از فریلنسرها توسط شرکتها و موسسات به دیگران معرفی میشوند. اما بعضی دیگر بهصورت کاملاً مستقل، از طریق انجمنها و وبسایتهای معتبر به فعالیت مشغول هستند. بنابراین نحوهی همکاری فریلنسرها بسته به شرایط بسیار متفاوت است؛ مثلاً برخی خواهان عقد قرارداد کاری و رسمی هستند؛ در حالی که عدهی دیگر به صورت رایگان و به امید کسب شهرت کار میکنند.
دستمزد فریلنسرها چگونه پرداخت میشود؟
دستمزد فریلنسرها نیز بسته به مهارت، تجربه و زمینهی کاری به روشهای مختلفی پرداخت میگردد؛ مثلاً برخی مبلغ مورد نظر را بهصورت روزانه، ساعتی یا پس از انجام پروژه دریافت مینمایند. عدهای هم هزینهی کل را برآورد کرده و مبلغی را پیشاپیش بهعنوان بیعانه از مشتری میگیرند. برای پروژههای مهم و پیچیدهتر نیز قراردادهایی تنظیم میشود که دستمزد فریلنسر را پس از انجام هر مرحله و بر حسب کیفیت کار واریز میکنند.
اصطلاح فریلنسینگ بیشتر در حوزههای ادبی و علمی مورد استفاده قرار میگیرد و به عقیدهی برخی نظریهشناسان، اصطلاحی وابسته به دانش و فرهنگ است. نویسندگی، ویراستاری، هنرپیشگی، موسیقی، برنامهنویسی کامپیوتر، طراحی وب، مترجمی، تصویرگری، بازاریابی، تولید فیلم و محتوا، همه و همه از زمینههای مربوط به فریلنسینگ به شمار میروند که در این میان نویسندگی، تبلیغات، طراحی و مترجمی طرفداران بیشتری را به خود اختصاص دادهاند.
فریلنسر و مشتقات آن در حوزههای هنر و نویسندگی به کسانی گفته میشود که برای چاپ و توزیع آثار خلقشدهی خود به یک یا چندین ناشر احتیاج دارند. این افراد، عمدتاً با دریافت وجه نقد، حق نشر آثار خود را در یک بازهی زمانی محدود به ناشران واگذار مینمایند.
شاید فکر کنید که فریلنسر همان پیمانکار است ولی خیلی فرق دارد؛ برخلاف فریلنسر، پیمانکار از قبل، تحت نظر ناشر یا سازمان قرار دارد و پس از اتمام همکاری، دیگر اجازهی خلق یا توزیع آثار را نداشته و در صورت تخلف طبق قانون با وی رفتار خواهد شد.
چگونه فریلنسر شویم؟
همانطور که قبلاً گفتیم فریلنسینگ یا آزادکاری یکی از بهترین راهها برای کسانیست که میخواهند برای خودشان کار کنند. فریلنسرها میتوانند در آنِ واحد برای چند کارفرما کار کنند و از مهارتهای مختلفشان برای پول درآوردن استفاده کنند. حتی تایم کاریشان دست خودشان است و در هر موقع از روز که دوست دارند میتوانند کار کنند.
به نظر ایدهآل میآید، نه؟ به خصوص اگر دوست ندارید زیاد با افراد سر و کله بزنید، با فریلنسری میتوانید از کار کردن در محیط دلخواه خود لذت ببرید و از اینکه ابتکار عمل دست خودتان است، خرسند باشید؛ چون این بهترین کار برای شماست.
حتما بخوانید: بازار کار دیجیتال مارکتینگ: آیندهای پر از فرصتها | زمینههای شغلی + درآمدما در نوین، یک دوره داریم به اسم «ایکیگای». این دوره برای افرادی ساخته شده است که هنوز نمیدانند باید وارد کدام حوزه کاری بشوند و یا نمیدانند که چه کاری آنها را خوشحال میکند. از آنجایی که خیلیها با این موضوع دست و پنجه نرم میکنند، تصمیم گرفتیم که این آموزش 40 دقیقهای را به صورت رایگان، در اختیارتان قرار دهیم. برای دانلود این دوره به صفحه «ایکیگای:تو برای چه کاری ساخته شدی؟» بروید. در ویدیو زیر، میتوانید چکیدهای از مطالب را از زبان مدرس دوره بشنوید.
در کل برای فریلنسینگ بهتر است مهارتهای نرم شخصی و شغلی خود را افزایش دهید تا یک فریلنسر حرفهایتر باشید، مثل مدیریت زمان، کنترل تفکر، قدرت مذاکره و کلی مهارت دیگر! ما در ۳۶۵ بوک خلاصه صوتی برترین کتابهای دنیا که در این زمینه نوشته شدهاند را گردآوری کردهایم و گوش دادن به آنها را به شما توصیه میکنیم.
در ادامه این مقاله به شما خواهیم گفت که برای آنکه به یک فریلنسر حرفهای تبدیل شوید چه ویژگیهایی باید داشته باشید.
چگونه خودمان را برای ورود به دنیای فریلنسینگ آماده کنیم؟
در مورد کارهایی که میتوانید انجام بدهید، فکر کنید. شاید شما یک نویسنده باشید یا یک عکاس، ریاضیدان، طراح وب، بازاریاب، تصویرساز، دانشمند یا حتی بافنده سبد! حتماً برای شما کار پیدا خواهد شد. کافی است بدانید از چه چیزی واقعاً لذت میبرید؟ نقاط قوت شما کجاست؟ از کلیه کارهایی که تصور میکنید میتوانید به وسیلهشان کسب درآمد کنید، یک فهرست تهیه کنید.
تنها علایق و مهارتهای خودتان را ننویسید. هر چیزی را که فکر میکنید از پسش برمیآیید، یادداشت کنید. هر آنچه تا به حال درباره ویژگیهای فریلنسرها شنیدهاید را به کلی فراموش کنید. پیش از شروع کار، به هیچ وجه، خودتان را محدود نکنید.
کمی بازار را ارزیابی کنید. جدای از اینکه هر مهارتی جایگاه خاص خود را دارد، شما باید دنبال مهارتی باشید که بیشتر از همه، بازار خواهانش هست. اگر قصد دارید به عنوان یک فریلنسر فعالیت کنید، توصیه ما به شما این است که دنبال مهارتی باشید که مردم، بیشتر بابت آن پول میدهند یا حداقل قابلیت توسعه دادن در حوزه موردعلاقهتان را در آینده داشته باشد. حتماً پیرامون بازار کار حوزهای که قرار است در آن فعالیت داشته باشید، تحقیق کنید.
برای مثال یک نویسنده چیره دست در مقایسه با فردی که متخصص کفشهای قرن 15 آلمان است، راحتتر شغل مورد نظرش را پیدا میکند. حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که چه تعدادی از مردم حاضرند برای تخصصتان هزینه کنند. همچنین، این نکته را هم در نظر داشته باشید که آیا میتوانید در آینده کار خود را گسترش دهید.
هر آنچه که برای شروع کار نیاز دارید را آماده کنید و قدم اول را محکم بردارید. اگر میخواهید به عنوان کارشناس تولید محتوا فعالیت کنید، مطمئن شوید که کامپیوتری صحیح و سالم و یک اینترنت پرسرعت در اختیار دارید. یا اگر میخواهید عکاسی کنید، دوربینتان را بررسی کنید. اگر میخواهید کار آماری انجام دهید، نرمافزارهای تخصصی موجود در این زمینه را یاد بگیرید. همچنین، اگر هنوز نمیتوانید کارهای فورس ماژور را انجام دهید، بهتر است درخواستتان را قبول نکنید.
شما باید به عنوان یک فریلنسر در کارتان سرمایهگذاری کنید. هرگز ضربالمثل "پول، پول میآورد" را فراموش نکنید.
برای خودتان برنامه داشته باشید. یک نرخ منطقی برای هر ساعت کار خودتان در نظر بگیرید، و البته از قیمت رقبا نیز خبر داشته باشید. به خاطر داشته باشید که هر چه تجربیات بیشتری داشته باشید، خواهید توانست به مراتب نرخ بیشتری برای ساعات کاری خود تعیین کنید.
مشخص کنید که به چه مقدار کار کردن احتیاج دارید، البته برای کسی که تازه فریلنسینگ را آغاز کرده است، بهتر است برنامهای برای پیش بردن سریعتر کارها داشته باشید. مثلاً یک پروژه به خصوص چندساعته تمام میشود و همچنین، چند پروژه را میتوانید به طور همزمان و سروقت به اتمام برساند. در هر صورت وقتی پروژههای جدید را با برنامه برمیدارید، خیالتان راحت میشود که چه از لحاظی مالی و چه از لحاظ زمانی، خستهکننده نخواهند بود.
یک معلم داشته باشید. بهترین راه برای یادگرفتنِ صنعت جدید، کمک گرفتن و صحبت کردن با شخصی است که خود در این کار متخصص باشد. شما میتوانید به طرق مختلف چنین افرادی را پیدا کنید. از خانواده، دوستان، معلمان، همکاران و ... بخواهید که اگر کسی را میشناسند که فریلنسر است به شما معرفی کنند.
همچنین، بهصورت آنلاین هم میتوانید افراد خبرهای که در این صنعت مشغول هستند را پیدا کنید. به علاوه، میتوانید اتفاقات حوزه کاریتان را به صورت آنلاین دنبال کنید. جدای از تمام علایقتان، تنها چیزی که به آن احتیاج دارید، دیده شدن است.
یک معلم به شما کمک خواهد کرد که ارزشهای خود را بشناسید. او به شما سرنخ و ایده خواهد داد و شاید هم شما را با برخی از مخاطبانش آشنا کند تا کار را شروع کنید. شما باید به معلم یا منتور خود نشان دهید که سرسختانه در حال تلاش هستید. مطمئن شوید که پیش از اینکه با کسی رسماً قرارداد ببندید، به اندازه کافی تحقیق کنید و منابع لازم را گردآوری کنید.
یادتان باشد او به شما کمک میکند تا به خواستههایتان برسید. پس قدردانشان باشید. سخت تلاش کنید و به آنها نشان دهید که شایسته زحماتشان هستید.
چگونه خودمان را معروف کنیم؟
به اسم خودتان مانند یک برند، اعتبار ببخشید. هرگز فراموش نکنید که به عنوان یک فریلنسر برای خودتان کسبوکار دارید. در واقع، با شناساندن خود، محصولتان را معرفی میکنید. به این فکر کنید که چه چیزی باعث میشود شما از رقبا متفاوتتر به نظر برسید. آیا شما شوخطبع هستید؟ آیا شما واقعاً کارآمد هستید؟ آیا شما سابقه آموزشی قوی دارید؟ از هرکدام از ویژگیهای مطلوبتان، به نفع خود استفاده کنید.
حتما بخوانید: نکات مهم برای بهینه سازی URL سایتاسم و اعتباری که برای خود ساختهاید، به تنهایی بیانگر رزومه شما نخواهد بود. فعالیتهای شما در فضای مجازی، کارت ویزیت شما و در نهایت، هر چیزی که از طریق آن با مشتریانتان ارتباط برقرار میکنید وسیلهای برای شناساندن شما خواهند بود.
فرصتها را غنیمت بشمارید. وقتی میخواهید کاری را شروع کنید، قاعدتاً نمونه کار زیادی برای نشان دادن به مشتریانتان نخواهید داشت. پس، بهتر است به جای اینکه به دنبال ساختن رزومه باشید، از هر فرصتی برای نمایش تواناییهایتان استفاده کنید. حتی حاضر باشید کارها را به قیمت ارزانتر انجام بدهید یا حتی مجانی! تجربهای که از این کار کسب میکنید به شما کمک خواهد کرد در آینده قدرت مانور بیشتری داشته باشید. افراد ضعیف، شانسی برای انتخاب شدن ندارند، اما به یاد داشته باشید اغلب فریلنسرها از هیچی شروع کردهاند.
کسبوکارتان را در فضای مجازی گسترش بدهید. برای خودتان یک وبسایت راهاندازی کنید و در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام، لینکدین و ... فعال باشید. هرچه مردم سریعتر به شما دسترسی داشته باشند، مطمئناً برای شما بهتر خواهد بود. وقتی برای کاری درخواست یا رزومه ارسال میکنید، میتوانید از لینکها با پلتفرمهای مختلف برای معرفی خود استفاده کنید. این کار به کارفرمایان این امکان را میدهد که به راحتی سابقه شما را چک کنند.
اهمیت انجام این امور در این است که تمامی فرصتهای شغلی را در مسیر شما قرار خواهد داد. حتی اگر در اول کار، درآمد بالا نداشته باشید، حداقل به خاطر تجربهای که از انجام دادن آن کار کسب میکنید، ارزشش را خواهد داشت.
برای کار بجنگید. در دنیای فریلنسرها، به کسی پول میدهند که زرنگ، مصمم و رقابتطلب باشد (این را یک فریلنسر به شما میگوید!). تنها به خاطر اینکه وبسایت یا اسم و برند شخصی دارید، منجر به این نمیشود که کارفرمایان سراغ شما را بگیرند. پیشنهاد بدهید و باز پیشنهاد بدهید. هر چه بیشتر برای انجام دادن کارها پیشنهاد بدهید، احتمال قبولیتان بیشتر است. شما بایدبرای گرفتن کارهای موردعلاقهتان تلاش کنید.
به دنبال برنامه ای جامع برای معرفی دیجیتال خود هستید؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
چگونه خودمان را بیشتر درگیر کار کنیم؟
پروژههای خود را به صورت حضوری یا آنلاین بپذیرید. وقتی همکاری با اولین مشتریتان را شروع کردید ، هرگز او را دلسرد نکنید. تا میتوانید تلاش کنید! در انجام کارها خلاق باشید و با خوشرویی، تمامِ جوانب کار را پذیرا باشی زیرا شما کار میکنید تا خودتان را بسازید، تجربه کسب کنید، تا درنهایت بتوانید کارهایی با دستمزدهای بالاتر بگیرید.
از کسبوکار خود دفاع کنید و به مشتریان توضیح دهید که چرا سرویسهایی که ارائه میدهید برای آنها مفیدتر است. نامۀ کتبی و رزومه خود را برای وبسایتهایی که مکرراً با آنها کار میکنید یا خواهان استخدام شما هستند، بفرستید. از گوگل برای پیدا کردن نیازمندیهای شغلی که درخواست خدمات خاصی دارند، استفاده کنید.
از وبسایتهایی مانند پونیشا و انجام میدم برای یافتن پروژههای مورد علاقه خود استفاده کنید. این وبسایتها روزانه پروژههای زیادی را به اشتراک میگذارند. به هیچ وجه قدرت اینترنت را دست کم نگیرید! اگر میتوانید با شرکتهای خارجی همکاری کنید از سایتهای Upwork، Toptal، Elance، iFreelanc، Craigslist، Project4hire، Demand و Media قافل نشوید. هرروز این وبسایتها را چک کنید تا از جدیدترین نیازمندیهای کاری مطلع باشید.
ارزش کارهای کوچک را بدانید. زمانیکه هنوز در عرصه فریلنسینگ تازهکار هستید، کارها و دستمزدهای اندک میتواند برای شما بهترین باشد. ممکن است بسیاری از فریلنسرهای باتجربه نسبت به پروژههای کوچک بیتوجه باشند، پس باید شما سفت به آن پروژهها بچسبید.
به کارفرما یک پیام شخصی ارسال کنید و علاقه واقعیتان را به کار ابراز کنید، مهم نیست که چقدر کوچک باشد. وقتی اولین پروژه خود را تکمیل کردید، میتوانید سابقه مثبتی برای خودتان ایجاد کنید و به این ترتیب، نمونه کار هم خواهید داشت.
خودتان را مجبور به کار کنید، حتی اگر پروژهای دم دست نداشته باشید! ممکن است در چنین مواقعی (یا حتی در اواسط کار) خسته و دلسرد شوید، اما در چنین زمانی باید به خودتان ثابت کنید که شما میتوانید.
دنبال چیزهایی که منجر به بهتر شدن وبسایتتان میشوند بگردید، در رویدادها شرکت کنید، کارهای مثبت در جامعه انجام دهید، خلاصه بیکار نمانید! تولید محتوا کنید، دنبال مشتری بگردید و برای خودتان بازاریابی کنید. وقتی سرجایِ خود استراحت میکنید، درواقع در حال از دست دادن بسیاری از مشتریان بالقوه خود هستید و در عین حال، در حال هدر دادن مهارتهای خود هستید.
برنامهریزی دقیقی داشته باشید. کار کردن بهعنوان فریلنسر به شما این امکان را میدهد که در خانه بمانید. در عین حال، این خطر هم وجود دارد که الکی وقت تلف کنید. برای خودتان برنامه تنظیم کنید و به آن پایبند باشید!
مهمترین مزیتی که نوشتن برنامه به قلم خودتان دارد، این است که میتوانید سلایق شخصیتان را در آن دخالت بدهید. ممکن است، بهترین عملکرد شما زمانی باشد که هر یک ساعت استراحت داشته باشید، یا ممکن است بهترین عملکرد شما زمانی باشد که ده ساعت مداوم پشت میز پای یک پروژه به خصوص بنشینید. همهچیز به شما بستگی دارد. مهم این است که با برنامه باشید.
اطمینان حاصل کنید که زمان کافی ببرای بررسی کار، گرفتن بازخورد از کارفرما و انجام اصلاحات لازم را در اختیار دارید. پایبند بودن به برنامهای مشخص، زمانی که خودتان رئیس خودتان هستید کمی دشوار است، اما دشوارتر زمانی است که پروژه را سر وقت تمام نکرده باشید. وقتی زمانتان را به خوبی مدیریت کرده باشید، خواهید توانست خروجی باکیفیتتری ارائه دهید، که همین موضوع، شما را به سُمتِ انجام کارهای بیشتر سوق خواهد داد.
انتقادها را با گشادهرویی بپذیرید. فریلنسرها معمولاً برای کارفرمایان زیادی کار میکنند، این یعنی آنها باید سبککار خود را متناسب با شرایط جدید تطبیق دهند. اما در طی روند کار ممکن است گاهی اختلاف نظرهایی پیش بیاید. زمانیکه کارفرمایی به شما بازخورد میدهد، خوشحال باشید و از بازخورد او استقبال کنید. آنها شما را استخدام کردهاند که کارشان را راه بیندازید، بنابراین هرچه میگویند را انجام دهید.
پلهای پشت سرتان را خراب نکنید. وقتی شما برای خودتان کار میکنید، بسیار مهم است که ارتباطات قوی و سابقهی درخشان داشته باشید. هرچه که پیش بیاید، هرگز نباید پلهای پشت سرتان را از بین برید! چون شما به عنوان فریلنسر، رئیس خودتان هستید. بنابراین شما سیمای کلی کسبوکار خود هستید.
وقتی نمیتوانید خودتان را به مردم بشناسانید خیلی سخت است که بتوانید از آنها پروژه بگیرید و برعکس، وقتی سابقه کاری ضعیفی داشته باشید، بازهم نخواهید توانست خودتان را به دیگران بشناسانید. وقتی کارفرمایان و مشتریان خود را راضی نگه دارید، خواهید دید که پیشنهادات کاری چگونه مانند سیل بر سر شما سرازیر خواهند شد.
یک فریلنسر موفق، کسی است که حسابی روی خودش سرمایهگذاری میکند تا مهارتهایش را در تمام زمینهها ارتقاء دهد. در همین راستا، شما هم میتوانید به صفحه «آموزش توسعه فردی» ما بروید و از مقالات رایگان، آموزشها و ویدیوهای مفیدی که آنجاست، استفاده کنید.
مزایا و معایب فریلنسینگ
خب، میرسیم به قسمتی از مقاله که منتظرش بودید. یعنی مزایا و معایب فریلنسینگ!
حتما بخوانید: موتورهای جستجو چگونه عمل می کنند؟در ادامه هفت مورد از مزایا و معایب فریلنسینگ را به تفکیک آوردهایم، هدف از نوشتن این موارد کمک کردن به افرادی است که آرزوی دستیابی به استقلال مالی را در سر دارند. ما به شما مزایا و معایب فریلنسر شدن را شرح خواهم داد تا به کمک آن بتوانید، تصمیمات بهتری در زندگی کاری خود بگیرید.
اگر قصد دارید به صورت فریلنسینگ کسب درآمد کنید، بهتر است ابتدا با معایب و مزایای آن آشنا شده و جوانب را به دقت بسنجید زیرا این تصمیم تأثیر بسزایی (مثبت یا منفی) بر زندگیتان خواهد داشت. تصمیمگیری درباره اینکه فریلنسر شوید را اصلاً دست کم نگیرید زیرا بدون شک تأثیرات وسیعی در زندگی شخصی و خانوادگیتان خواهد داشت.
چنانچه فریلنسر موفقی باشید قطعاً خودتان و خانوادهتان تأثیر مثبت آن را خواهند دید، اما معمولاً موفقیت یکشبه اتفاق نمیافتد. پس، از همین حالا خودتان را برای اتفاقات چالش برانگیز آماده کنید. فریلنسینگ به عنوان شغل دوم نیز طرفداران زیای دارد. دانشجویان و دانش آموزان در تابستان از این طریق به کسب تجربه و مهارتهای لازم میپردازند.
با این حال، ورود به دنیای آزادکاری، سختیها و معایب خود را دارد که مهمترین آن، عدم ثبات کاری و فقدان امنیت مالی است! برخلاف سایر مشاغل، شما هیچگاه از دریافت دستمزد توسط مشتری مطمئن نیستید؛ هیچکدام از مزایای شغل ثابت مانند بیمه، پاداش، حقوق بازنشستگی و ... به شما تعلق نمیگیرد و به محض اینکه دست از کار بکشید، هیچ گونه پشتوانهی مالی نخواهید داشت.
حتی ممکن است صرف نظر از تجربه، مهارت و مدرک تحصیلیِ بالاتر نسبت به همتایان رسمی خود، مبلغِ کمتری دریافت کنید. از طرفی، چون خودتان همه کاره هستید، تمام مسئولیتها بر عهدهی خودتان است و باید بهتنهایی به دنبال مشتری، ناشر و پروژه بگردید.
هشدارها و تذکراتِ کسانی که اطلاعات چندانی در این خصوص ندارند را کنار بگذارید. با دیدنِ مزایا و معایب فریلنسری و سنجیدن آنها، تصمیم بگیرید که آیا واقعاً حاضرید وقت خودتان را صرف این کار بکنید یا خیر!
جوانب مثبت و منفی در میان حرفههای گوناگون متفاوت است؛ اما اصول همگیشان یکسان است.
مزایای فریلنسر شدن
1. آزادی در انتخاب کارفرما
در طول مدت فریلنسینگ، شاهد پروژههایی خواهید بود که به راحتی از پسشان برمیآیید. با این حال، اگر چیزی وجود دارد که موجب آزارتان میشود، پس مطمئناً آن پروژه برای شما ایدهآل نخواهد بود.
با هر فریلنسری که صحبت کنید به شما خواهد گفت که دیگر حاضر نیست مانند پروژه اول، با قیمت پایین کار کند. وقتی برای اولین بار فریلنسینگ مطرح شد، قرار بر این بود که فریلنسرها خودشان تصمیم بگیرند که در پروژههایی که علاقهمند به انجام دادنش بودند شرکت کنند، اما اگر فریلنسری مایل به انجام کاری که فریلنسر از او تقاضا میکند نبود، چطور؟
در چنین شرایطی، به راحتی به کارفرما بگویید که مایل به انجام این کار نیستید. تنها در این صورت است که دِینِ فریلنسر بودن خود را ادا کردهاید چون شما رئیس خودتان هستید! (شماره ۳ را بخوانید)
2. انعطافپذیری در کار
از بزرگترین مزایای فریلنسینگ میتوان به منعطف بودن زمان و محل کار اشاره کرد. در دنیای فریلنسینگ، دیگر خبری از زود بیدار شدن یا دیر خوابیدن نیست؛ بلکه میتوانید هر زمان که بازده بیشتری دارید به فعالیت پرداخته و از زمان خود بهترین استفاده را ببرید.
البته یادتان باشد طوری برنامهریزی کنید که در زمان مقرر کار را تحویل دهید. به استثنای برخی پیمانکاریها، فریلنسرها برای کار کردن در کنار خانواده یا هر کار شخصی که دارند، دستشان باز است. هرچه قدر که پروژه طولانی باشد وقتی خبر اتمام آن را به کارفرمایتان میدهید، او را از صمیم قلب خوشحال میکنید.
همچنین، میتوانید بهترین محل ممکن را برای انجام امور انتخاب کنید. کافیشاپ، رستوران، پارک، کتابخانه و ... ازجمله مکانهای ایده آل برای انجام کار فریلنسینگ به شمار میآیند. حتی هنگام مسافرت نیز از کارها عقب نمیافتید. اما دوستداشتنیترین و راحتترین مکان همان منزل است؛ زیرا میتوانید با آرامش و ظاهری دلخواه فعالیت خود را ادامه دهید.
3. شما رئیس هستید
بله، درست شنیدید، شما رئیس هستید! شاید بپرسید اگر من رئیس هستم، پس کارفرما کیست؟
حتما بخوانید: استراتژی STP چیست؟ شاه کلید موفقیت در بازاریابی!!!آنها طرف دیگر یک معامله محترمانه و سودمند هستند. دیگر هیچکسی بالا سرتان نمیایستد تا مراقب کار کردن شما باشد. شما برای خودتان کار میکنید! دیگر نیازی به سرمایهی آنچنانی و همینطور، داشتن کارفرما و همکار نیست.
درواقع، خودتان رئیس خودتان هستید، دستمزدِ کار تماماً به شما تعلق خواهد گرفت و بدین ترتیب، مسیر پیشرفت همیشه به رویتان باز است. کنترل امور را کاملاً در اختیار داشته و اگر از مشتری و شرایط راضی نبودید، به سادگی همکاری در پروژه را رد میکنید. دیگر امسال، آزاد هستید که خودتان در مورد زمان مسافرت تصمیم بگیرید.
4. دیگر خبری از کاغذبازیهای اداری نیست
این مورد نعمتی بزرگ است. تصور کنید که دیگر لازم نیست برای زیردستانتان نامه ارزیابی بنویسید یا برایشان تعیین تکلیف کنید؛ دنیایی عاری از کارمندان! آزاد هستید تا در هر زمان که خواستید قرار ملاقاتهایتان را تنظیم کنید؛ دیگر هیچ کمیته ارزیابی وجود ندارد. به دنیای فریلنسینگ خوش آمدید!
۵. کنترل سرنوشتت دست خودتان است
آیا چیز بزرگتر از این مورد هم داریم؟ به عنوان یک فریلنسر، تصمیمگیری اینکه چی، کِی، کجا و چقدر کار کنید بر عهدۀ خودتان است. شما کنترل کاملِ مسیر و سرعت رشدِ حرفهتان را در اختیار دارید که به هیچکس، جز خودتان بستگی ندارد.
6. موقعیت مالیتان را ارتقا میدهید
مقدار درآمدی که از کار کردن به عنوان فریلنسر به دست میآورید، به مراتب بالاتر از حقوقی است که بهصورت ثابت دریافت میکنید. هر چند این موضوع برای کارفرمایان نیز بهصرفهتر است؛ زیرا آنها دیگر مجبور نیستند مبالغ بیشتری را برای بیمه، بازنشستگی یا هر چیزی که مربوط مراقبتهای پزشکی بهداشتی میشود، پرداخت کنند.
البته این تمام ماجرا نیست. با توجه به قوانین فعلی شرکتها، شما قادر خواهید بود مقدار قابل توجهی از مالیاتها را کاهش دهید که این به نوبه خود، لذتبخش است. همیشه با یک حسابدار برای گرفتن بهترین مشاورههای مالی در تماس باشید. آنان به شما این اطمینان را میدهند که در ارائه شکایتهای خود، مطابق مقررات و ضوابط قانونی عمل کنید. همچنین، درباره شرایط مالیاتی فعلیتان اطمینان حاصل میکنید.
7. کنترل مقدار پیشرفت در کار دست خودتان است
به عنوان فریلنسر میتوانید تنها در پروژههای حرفهای شراکت داشته باشید. ممکن است بخواهید خود را به عنوان یک اینفلوئنسر در کسبوکار خود مطرح کنید یا اینکه بخواهید کار را آرام پیش ببرید تا بتوانید به کارهای دیگر خود برسید. این موضوع کاملاً به خود شما بستگی دارد. پس منتظر چی هستید؟ شروع کنید!
همانطور که میدانید در طبیعت هر کنشی واکنشی دارد و فریلنسینگ هم از این قانون مستثنا نیست. در ادامه معایب فریلنسینگ را به شما معرفی میکنیم:
معایب فریلنسر شدن
۱. از مزایای کارمندی خبری نیست
دیگر از مزایای کارمندی خبری نیست. اگر کاری نباشد، پولی هم در کار نخواهد بود، به همین سادگی!
فریلنسرها از هیچ بیمه درمانی، حقوق بازنشستگی، حقوق تعطیلاتی بهرهمند نیستند. من هیچ شرکت بیمهای نمیشناسم که در زمان بیماریِ فریلنسرها آنها را بیمه کند. ممکن است در طول زندگی برای شما هم حوادث غیر منظره پیش بیاید که منجر به ناتوانی شما بشود.
پس، شما هم به یک صندوق سرمایهگذاری نیاز دارید، چیزی که بیشتر فریلنسرها از زمان شروع کارشان از آن غافل هستند.
حتما بخوانید: نگاهی کوتاه به 101 روش و استراتژی بازاریابی که حتماً باید بشناسید۲. هیچ تضمینی برای درآمد ثابت وجود ندارد
به زبان ساده بگویم. اگر کارفرمایی نباشد، شما هم کاری نخواهید داشت. درنتیجه، درآمدی هم نخواهد بود. هیچ تضمینی برای داشتن درآمد سالیانه مشخص وجود ندارد. همین امر است که اغلب، مانع از پیوستن افراد به اقتصاد فریلنسینگ میشود. پس شما اول از همه باید مطمئن شوید که کار بالقوه و پایداری در زمینه تخصصتان وجود دارد.
۳. ممکن است منزوی شوید
معمولاً کارفرمایان از بیشتر پیمانکاران مدام تقاضا دارند که در محل کار کارفرما حضور داشته باشند، اما بسیاری از فریلنسرها به تنهایی در خانه یا در دفترشان کار میکنند. البته استراتژیهای مقرونبهصرفهای برای مقابله با این مشکل وجود دارد. یکی از این استراتژیها به "میز داغ" شهرت دارد، اما باید مطمئن باشید که میتوانید با تمایلات و خواستههای درونیتان کنار بیایید.
۴. باید بیش از حد سختکوش باشید
رشد و پیشرفت شما به عنوان یک برند، نیازمند صرف زمان فراوان است و این خود به توجه و پشتکار نیاز دارد. شما باید در زمینۀ ارتقای روابط اجتماعی، بازاریابی و مهارتهای شخصیتان کوشا باشید. از همه مهمتر، همه اینها را باید درست سر وقت انجام بدهید.
۵. باید از همه چیز سر در بیاورید
شما باید متخصص بسیاری از حوزههای کسبوکاری باشید، حسابداری، فروش، بانکداری، خردهفروشی، مخارج و هزینهها، امور مالیاتی و ... . شاید شما به خاطرِ داشتنِ سابقه در برخی از این زمینهها خوششانس باشید. با این حال اگر سابقهای در این زمینهها ندارید، مجبور هستید که مراقب همه چی باشید (اگرچه حسابدار شما بسیاری از این امور را حل خواهد کرد).
۶. امنیت شغلی پایینی دارید
حتی اگر شما مشتریان و پروژههای پشت سر هم داشته باشید، ممکن است مدام نگران باشید که چه پیش خواهد آمد؟
مهمتر از همه، شما باید بتوانید با این ناامنیها روبهرو شوید، چه از لحاظ ذهنی و چه از لحاظ مالی! برای اینکه بتوانید برای خودتان کار کنید، تمرکزتان را روی پروژههای بعدی جمع کنید. شما بیشتر از هر چیزی باید به خودتان و بازاری که در آن فعالیت میکنید اعتقاد داشته باشید.
کارهای ناامن، معمولاً با نوسان درآمد همراه هستند. بنابراین، نیاز به تصمیمگیری درست مالی دارید. برای مثال شما خودتان حاضرید چه دستمزدی را بابت فعالیت در شرکت خودتان بپردازید.
7. رقابت با دیگران
با داشتن تنها یک تخصص نخواهید توانست قراردادها و کمسیونهای اضافی از مشتریان بگیرید، پس تا میتوانید دامنه کاریتان را از آنچه ابتدا تصورش را میکردید، گستردهتر و جامعتر کنید. تجربه، شهرت میآورد (پس مطمئن باشید که این بهترین راه است). تجربه از لحاظ رقابتی، مزایای فراوانی برای شما خواهد داشت. با این حال، در هنگام شروع فریلنسینگ ممکن است دستان خالی باشد.
خب، کدام یک با شرایط شما تطابق بیشتری دارد؟ کنش یا واکنش؟ نکات منفی بسیاری وجود دارد و در مقابل مزایای بسیاری هم روی میز است. تصمیمگیری بر عهده شماست. آیا سبک زندگی فریلنسینگ برای شما مناسب است یا نه؟
دنبال یه کار پر درآمد از اینترنتی؟
برای مشاوره رایگان، همین الان با ما تماس بگیرید.
تأثیر اینترنت و شبکههای مجازی بر فریلنسینگ
اینترنت و شبکههای اجتماعی، موقعیتهای بسیاری را برای فریلنسرها به وجود آوردهاند. به طور کلی، نقش قابل توجهی در گسترشِ بازارها و خدمات اقتصادی ایفا میکنند. پیدا کردن مشتری یا کارفرما از راه دور، به سادگی از طریق اینترنت میسر خواهد بود و حتی به ملاقات طرفین پروژه (برای مصاحبه، استخدام و...) هم نیازی نیست.
به این ترتیب، گاهی خدمات مطلقاً غیرحضوری و از راه دور انجام میگیرد. سایتهای بسیاری مختص فریلنسینگ نیز وجود دارند که فریلنسرها و متقاضیان، پروژه یا هزینهی پیشنهادی خود را در آن قرار میدهند و افراد با توجه به شرایط، بهترین گزینه را جهت همکاری انتخاب مینمایند.
استخدام فریلنسر در حوزههای نویسندگی، ویراستاری، مترجمی، توسعهی نرمافزار، طراحی وبسایت، تبلیغات، فناوری اطلاعات و ... رواج بیشتری دارد. برای فریلنسرهای فعال در حوزهی اخبار و روزنامهنگاری، انتشار خبر در وبلاگها کار سادهای است که میتواند به مرور به رقابت با سایتهای پربازدید پرداخته و به کسبوکار بزرگی تبدیل شود. همچنین تغییراتی که در حدود چهل سال پیش در صنعت چاپ اتفاق افتاد، نیاز به فریلنسرها را در حوزهی ویراستاری و اصلاحات افزایش داد.
حتما بخوانید: بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست؟به کسانی که به صورت آنلاین در زمینههای سیاسی و اجتماعی فعالیت دارند، اصطلاحاً فریلنسرهای سیاسی یا سیاستمداران آزاد میگوییم.
یکی دیگر از حوزههایی که فرلنسرها دارند درآن خودنمایی میکنند، ادمینی اینستاگرام است. این افراد میتوانند بعد از آنکه به طور کامل آموزش دیدند و نمونه کارهای با کیفیت خود را آماده کردند، به راحتی و به صورت فریلنسری، به کار کردن در این شغل مشغول شوند.
جنبههای قانونی
بسیاری از نشریات و روزنامهها گزینهای به نام "امضای نامرئی" را به نویسندههای فریلنسر پیشنهاد میدهند. به این شکل که نویسنده با ویراستارِ مجله قرارداد میبندد، اما نام او در پایین مقالهها ذکر نخواهد شد. در نتیجه، فرد هم به عنوان نویسنده مشغول به کار است و هم از تعهدات سازمانی در امان خواهد بود. این موضوع در برخی کشورها با مشکلات مالیاتی مواجه شده است (بهعنوان مثال نقض در انگلستان).
آزادکاران باید به تنهایی از عهدهی قراردادهای کاری، مسائل حقوقی، حسابداری، بازاریابی و ... برآیند و اگر انجام این امور را به سرویسهای خدماتی متخصص واگذار کنند، باید هزینهی زیادی بپردازند.
کمیسیون اروپا تاکنون در هیچ یک از متون قانونی، توضیحی دربارهی فریلنسر نداده است، اما فرد خود اشتغال را چنین تعریف میکند:
کسی که تحت شرایط تعیین شده توسط قانون ملی، به دنبال فعالیت سودآور برای خودش است.
برخی معایب مربوط به فریلنسینگ، باعث شده اتحادیهی اروپا به فکر وضع قوانین و مصوبات جدید باشد که طبق آن شرکتها و سازمانها، حق استخدام فریلنسر را به طور مستقیم ندارند، مگر آنکه مزایایی از قبیل حقوق بازنشستگی و پاداش به آنها پرداخت گردد. این اصلاحات در انگلستان به شدت مورد بحث قرار گرفته و ممکن است تأثیر عمدهای روی چگونگی عملکرد فریلنسرها و صنعت بگذارد.
طبق این اصلاحات، کارفرمایان باید همانند کارکنان رسمی با آزادکاران رفتار کنند یا آنهایی را استخدام کنند که از قبل، تحت استخدام سایر سازمانها و شرکتها باشند.
سال ۱۳۹۰ در ایالات متحدهی امریکا، سازمانهای دولتی و ایالتی نظارت خود را بر فریلنسرها و پیمانکاران مستقل افزایش داده و آییننامههایی مبنی بر تساوی حقوق کارگران تنظیم کردند. به این ترتیب، شرکتها نمیتوانند برای اجتناب از پرداخت مالیات و جبران خسارت ناشی از بیکاری، افراد را طبقهبندی کنند.
در ایران نیز بعضاً قراردادهایی بین طرفین تنظیم میگردد که افراد، مطابق با قوانین کار موجود عمل خواهند کرد. شرایط کارمزدی در قرارداد تنظیم شده و تشخیص هرگونه تخلف با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
نتیجه گیری
در پایان باید بگوییم فریلنسینگ هم جنبههای مثبت دارد و هم جنبههای منفی. متأسفانه پذیرفتن ریسک و توانایی خطرپذیری، از بخشهای جدانشدنی و اجتنابناپذیر این حرفه به حساب میآید و شما باید مدام با آنها دست و پنجه نرم کنید.
ترس از شکست و عدم ثبات مالی است که باید در قبال آزادی خود بپردازید. با وجود همهی اینها، فریلنسینگ موقعیتی است بی نظیر برای رسیدن به موفقیت و شناساندن خود به دنیای پیرامونتان! شما باید ببینید که آیا روحیه شما به آن شرایط میسازد یا نه، اگر روحیه ماجراجو و ریسکپذیر دارید، آزادکاری یا فریلنسینگ میتواند گزینه خوبی برای شما باشد.
اگر خوب دقت کنیم در هر شغلی مشکلات وجود دارد و اگر بخواهیم تعریفی از خوشبختی شغلی داشته باشیم باید بگوییم:
خوشبخت به کسی میگویند که با مشکلاتش، مشکلی نداشته باشد.
در صورتی که در حال حاضر فریلنسر هستید، به نظرتان باید چه مواردی را به این فهرست اضافه کنیم؟ خوشحال میشویم تجربه خود را از فریلنسینگ با ما و خوانندگان وبلاگ نوین در میان بگذارید.
دنبال متخصص دیجیتال مارکتینگی؟
بهترین متخصصها رو در تمام زمینهها از بین دانشجوهای نوین استخدام کن.
همراه با رزومه، اطلاعات
تماس و نمونهکار
اسمعیل
سلام من این مطلب رو به طور کامل خوندم و بسیار برای من مفید بود واقعا متشکر و سپاسگذارم با قدرت ادامه بدین
رامین محمودی
سلام
بسیار خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده
سعید عطایی
سلام کامل خوندم عالی بود
امیر محمودی
با سلام ، برای اولین مرتبه با یک مقاله مواجهه شدم که هم بسیار روان نگاشته شده بود و هم خیلی طبقه بندی شده مطالب معنایی و مفهومی را انتقال می داد. بنابراین مقاله ای بسیار مفید و جالب بود.
ممنون و سپاسگزارم
حامد رضوی
سلام امیر جان؛
خیلی خوشحالیم که برات مفید بوده و امیدواریم در ادامه هم همراهمون بمونی.
سعید سرافرازپور
مطالب تون فوق العاده بود…ایول…فقط فریلنسر بودن شخصیت خاص خودش رو میخواد مخصوصا اینکه شخص برای گرفتن نتایج خوب باید بی نهایت صبور باشه تا بتونه در برابر چالش ها مقاومت کنه درنهایت شخصی که بتونه یه فریلنسر خوب بشه اونقدر میتونه درآمد کسب کنه که تا 7نسل بعد خودش رو حمایت کنه چه برسه ایام بازنشستگی و پیری و کوری خودش.
محمد مهدی اناری
سلام وقت بخیر
ببخشید ویدئو 40 دقیقه ایکیگای کجاست؟ شما که فقط درمورش توضیح دادید ، خود ویدئو کجاست!!!!!
حامد رضوی
سلام وقت شما هم بخیر؛
لینک ویدیو خدمت شما:
https://youtu.be/TpDkOYTXM6c?si=63NdycoKuWigESdf
ثریا مخدومی
درود برشما بسیار ممنونم از اینهمه مطلب مفید خیلی به کار من اومد و اطلاعاتم در مورد این شغل زیاد شد خداقوت به همه ی شما عزیزان
زهرا اقایی
سلام بر تیم نوین
مقاله را به زبان شیوا و راحت نوشته اید از خواندنش لذت بردم من کلمه ی فریلنسری رو سرچ کرده بودم تا با این کلمه انشا بشم که به مقاله ی خوب شما راهنمایی شدم. خیلی دوست دارم من هم یک فریلنسر بشم و فعالیت خودم رو داشته باشم. از تیم خوبتون و نویسنده ی مقاله خانم مرضیه بقایی تشکر می کنم که تجربیات خوب خودش رو نوشته. فقط یه سوال برای لینکدین، ایا باید ویژگی خاصی داشت تا در انجا خود را معرفی کرد یا هر کسی می تونه اطلاعات خودش را در لینکدین بزاره؟ چجوری میتونم وارد لینکدین بشم و خود را انجا معرفی کنم، ایا برای حرفه و مشاغل خاص است؟
حامد رضوی
زهرا جان سلام، خیلی خوشحالیم که مقاله برات مفید بوده و عالیه که تصمیمت رو برای شروع گرفتی.
مطمئن هستیم موفق میشی.
خیر برای شروع کار در لینکدین ویژگی خاصی لازم نیست و همین الان میتونی بری تو سایت لینکدین: https://www.linkedin.com
ثبت نام کنی و خودت رو معرفی کنی. برای همه مشاغل و مهارتها هم امکانش هست.
محمد خالدی
والا بنظرم تو ایران تا کار عملی انجام ندی، نمیتونی خیلی راحت پول در بیاری
فرهاد
بسیار عالی متشکرم
نسرين اسماعيلي
سلام ،
تلفن من چون مال داما ايران نيست نتونستم عضو بشم و فايل ikigai را دريافت كنم . امكانش هست در اين خصوص كمك كنيد چه جوري مي تونم در سايت ثبت نام كنم و اين فايل را دانلود كنم؟
با تشكر
حامد رضوی
سلام نسرین جان وقت بخیر؛
از طریق لینک زیر میتونی در یوتیوب نوین ایکیگای رو مشاهده کنی:
https://www.youtube.com/watch?v=TpDkOYTXM6c&t=1054s
لرشاه
سلام لطفا چندتا سایت معتبر معرفی کنید
ممنون
حامد رضوی
سلام، چشم توی آپدیت قرار میدیم،
سایتهایی مثل ponisha و karlancer رو میتونید چک کنید.
دانیال
خیلی عالی توضیح دادین.ولی اگر دستمزد رو پرداخت نکردن یا پروژه انجام شد و نخواستن چی؟؟؟؟؟
مرضیه اقبالی
ممنون از توجهتون
اگه با جایی کار میکنید که خیلی مطمئن نیستید، میتونین قرارداد امضا کنین.
ناشناس
سلام مطلب خوبی بود مخصوصا اونجایی که میگین موقع بیماری کارو به موقع تحویل داد برای منم همینجوری پیش اومده بود و خیلی سخت بود اون موقع ولی خب سختی هاشو داره منم که فعلا فتوشاپ کار میکنم….. به امید روزی که همه موفق بشن.
مرضیه اقبالی
سلام
ممنون از همراهیتون و خوشحالیم که مقاله رو دوست داشتید
همدمی
سلام مطالب خیلی مفید بود سپاس از شما
نفیسی
عالی و کامل بود ممنون از راهنمایی و مطالب مفیدتون
مرضیه اقبالی
ممنون از شما
حدیث
سلام ، مطلب خیلی جامع و مفیدی بود.
من به تازگی یادگیری ادیت رو شروع کردم و میخواستم راجع به این اصطلاح بدونم که شما کامل توضیح دادین
محمود ناصری
با سلام ممنون از اطلاعات مفید و کاربردی شما.
امید
سلام سایت فریلنسری کارینت رو هم به دوستان پیشنهاد میدم (:
رویا
سلام خدمت تیم سخاوتمند نوین
ممنونم از شما عزیزان که به صورت رایگان مطالب مفید و سودمند رو در اختیار مخاطب میزارید
مطالب شما باعث شد دغدغه های ذهنی من برطرف بشه
مرضیه اقبالی
سلام رویا جان
ممنون از همراهیت
خوشحالیم که مقالاتمون برات مفید بوده
نسیم
سلام وقتتون بخیر؛
مقاله کامل و خوبی بود ممنون از تیم خوبتون.
من یه سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید ایکیگایی که در موردش اشاره شده داخل متن رو کجا میتونم مشاهده کنم سرچ زدم چیزی برام نیاورد. توی فیلمم گفته نشد از کجا میشه مشاهده کرد؟
مرضیه اقبالی
سلام روز بخیر
لینک ایکیگای خدمت شما:
https://www.novin.com/academy/ikigai/
نسیم
متشکرم از لطفتون
پدرام
مرسی. من 6 ماه میشه که تو دوتا از این سایتها ثبت نام کردم. از قیمتها و محدودیت سایتها بگذریم من چند تا کار بیشتر انجام ندادم با اینکه سابقه خوبی دارم و رزومم قویه . فقط نمونه کار نشون میدم و چند خط صحبت و تمام. حس میکنم اکثر اکانت ها فیک هستش. و وقتی بدونی کجا زندگی میکنی مطمئن میشی که این سایتها بیشتر از طریق ثبت نام اولیه درآمد دارن و یکسری هم که کم هستن پروژه میگیرن بیشتر چون وقت خیلی زیادی گذاشتن یا خیلی کم پول میگیرن. مثل تاکسی اینترنتی
آقا پدرام
خیلی عالی بود واقعا کمکم کرد امیدوارم همیشه موفق باشین
مینا شهانی
سلام آقا پدرام 🙂
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
شما هم موفق باشید
عسل رحیمی
سلام داخل سایت خارجی چطوره خوبه میشع پول رو داخل کارت ایرانی واریز کرد؟
حامد رضوی
سلام عسل جان،
لازمه از یکی از شرکتهای واسط که کار انتقال پول رو انجام میدن و البته درصدی هم به عنوان کارمزد دریافت میکنن استفاده کنید.
مهدی رضایی
خیلی ممنون عالی و بسیار مفید بود
مینا شهانی
سلام آقای رضایی
خوشحالیم که مقاله براتون مفید بوده
شما هم عالی هستید 🙂
Mohsen
من بیشتر فروش و بازاریابی کار میکنم
ملک، خودرو و ارزهای دیجیتال بخشی از کارمه؛
آیا من فریلنسر هستم؟!
راهکاری هست که باید انجام بدم!؟تا بهتر دیده بشم و پیشرفت چشمگیری داشته باشم
مینا شهانی
سلام محسن عزیز
تعریف فریلنسر همون اول مقاله با رنگ سبز هایلایت شده، شما خودتون باتوجه به شرایط کاریتون باید تعیین کنید که فریلنسر هستید یا نه.
ولی راهکار برای بهتر دیده شدنتون هست، زیادم هست…کافی یه سر به وبلاگ نوین و صفحه آموزشهای ما بزنید. پر از ایدهاس!
بازم اگر سوالی داشتید، ما در خدمتیم.
ساناز
سلام ممنون از مطلب خوبتون . من یه فریلنسرم و چند سالی هست که این کارو انجام میدم . با وب سایت های زیادی توی ایران همکاری کردم که مهمترین مشکلشون ارائه ندادن قیمت منصفانه برای انجام یه پروژه و واگذار نکردن یه پروژه کامل به فریلنسرهاست(این مورد خیلی روی رزومه کاری تاثیر داره). اما اخیرا با یه پلتفرم به نام بومران آشنا شدم که ادعا می کنه این مشکل ها را حل کرده و بیمه هم می کنه . می خواستم بدونم شما در مورد این پلتفرم اطلاعاتی دارید؟
مینا شهانی
سلام
ممنون از اطلاعاتی که دادید
نه ما در مورد صحت این موضوع اطلاعاتی نداریم، بهتره با خودشون در تماس باشید.
مجتبی گلستانی
آیا میتونی با ماستر کارت بانک های افغانستان با سایت freelancer.com کار کنیم؟ چطور میتونیم اینو به فهمیم
حسین بابائی
سلام
بله امکانش هست. باید تست کنید.
ژینا
یکی از دوستان اصرار دارن که من با کد پستی و شماره تلفن کانادا براشون حساب باز کنم اما واقعیت از عواقب این کار خبر ندارم ممنون میشم راهنمایی کنید
حسین بابائی
سلام
دوستتون به دلیل این که انتقال مبلغ برای فریلنسرهای داخل ایران امکانپذیر نیست از شما این درخواست رو داشته. حالا خودتون بررسی کنید اگر مشکلی ایجاد نمیکنه حسابتون رو در اختیار ایشون قرار بدین یا نه.
فروزان
سلام در کشورهای اروپایی واریز درآمد به پی پال و یا بقیه کیف پول های مجازی شامل مالبات نمیشن؟
سبا حیدری
سلام!
تو بیشتر کشورهای اروپایی، درآمدی که به پیپال یا کیف پولهای مجازی دیگه واریز میشه، مشمول مالیاته. مهم نیست پول کجا نگهداری میشه، بلکه اینکه از چه راهی به دست اومده مهمه. معمولاً باید این درآمدها رو اعلام کنی و مالیاتش رو پرداخت کنی. البته قوانین مالیاتی تو هر کشور فرق میکنه، پس بهتره قوانین کشور مورد نظرت رو دقیق چک کنی
نعیمی
سلام خیلی ممنون از مطلبتون
من تجربه شخصی سایت های دوری جاب ، پونیشا ، کار لنسر و… تونستم موارد خوبی پیدا کنم اگر ممکن سایت های بیشتری معرفی کنید که بشه باهاشون کار کرد
حسین بابائی
سلام
تعداد این سایتها زیاد نیست. مثلاً پارسکدرز اسم نبردید معرفی میکنم.
ارتا
سلام یه سوال داشتم چجوری توی زمینه برنامه نویسی موفق بشم؟از کجا یاد بگیرم 16 سالمه دانشگاه نمیرم شرایط رفتن به کلاسم ندارم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
حسین بابائی
سلام
اول یک برنامه ۵ ساله برای یادگیری در نظر بگیر. بهترین راه دیدن ویدیوهای آموزشی رایگان زیادی هست که توی اینترنت به راحتی پیدا میکنید. زبان انگلیسی خودت رو تقویت کن و از کلی منابع رایگان استفاده کن.
ارتا
سلام من 16 سالمه و دنبال بهترین راه برای پول دراوردنم تو خونه از این روش خیلی خوشم اومد و حتما این کارو انجام میدم ولی یه سوال شما سایتایی رو میشناسین که معتبر باشه و بشه به عنوان کلیکر توش فعالیت کرد؟
حسین بابائی
سلام
کلیک کردن که راه خوبی برای کسب درآمد از اینترنت نیست. پیشنهاد میکنم کتاب رایگان ما درباره مشاغل اینترنتی رو بخونی.
آزاده نجفی
سلام
وقت بخیر
ممنون از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید.
یه سوال در سایت های freelancer چطوری میتونیم پروژه بگیریم ؟
نحوه کار به چه صورت هست ؟
حسین بابائی
سلام
اگر تجربه انجام کار به این شکل رو ندارید پیشنهاد میکنم عضو سایت پونیشا بشین و نحوه گرفتن پروژه رو یاد بگیرید. کارفرماها پروژه رو در سایت ایجاد میکنند و شما به عنوان فریلنسر درخواست برای انجام دادن پروژه میدین. کارفرما هم از بین درخواستها یکی یا چندتا رو انتخاب میکنه. بقیه سایتها هم به همین شکل کار میکنن.
فاطمه سراج
من ۲ ساله وسط ایده های کسب و کار خودم رو گم کرده بودم، اطلاعی در این زمینه تا حالا نداشتم، ولی موقعیت آرمانیم همین بود و فکر میکردم همچین شرایطی وجود خارجی نداره.الهی مسیرتون پر از انرژی مثبت و کسب خیر باشه… شما خیلی خوبییین
احسان غفورزاده
سلام ممنون بابت اطلاعاته دقیقتون
من برنامهنویس جاوا هستم و خودم بشخصه فکر نمیکنم اطلاعاتم اون حدی باشه ک بتونم پروژه بردارم و خب باید اول یک سری آموزش ها ببینم ولی یه مشکلی ک هست اینه ک من نمیدونم دقیقا کدوم حوضه از جاوا هستش ک نیاز بیشتری بهش هست و در عین حال افراد کمتری اونو بلدن از کجا میتونم این اطلاعاتو بدست بیارم و بعدش آجوزش خودمو در اون حوضه شروع کنم ؟
حسین بابائی
سلام خانم سراج
امیدوارم شما هم به آرزوهاتون برسید.
mohamad
سلام من طراح صنعتی هستم . خواستم بدونم چطور میتونم توی سایت های خارجی (freelancer,upworks) ثبت نام و کار کنم ؟
حسین بابائی
سلام
برای ثبتنام در این سایتها که مشکلی وجود نداره. مثل هر سایت فریلنسری دیگهای میتونید ثبتنام کنید اما به دلیل این که پرداخت دستمزد در این سایتها با ارزهای خارجی انجام میشه، انتقالش به داخل ایران ممکن نیست مگر این که از حسابهای واسطه استفاده کنید. افرادی هستند که تونستن این مشکل رو حل کنن و پروژه بگیرن. مقالات و ویدیوهای آموزشی زیادی برای پیدا کردن پروژههای دلاری و نحوه کار منتشر شده میتونید استفاده کنید.
موفق باشید
MAHDI
مفید بود فقط بعد از راه اندازی وب سایت کجا میتونم سایت و مهارت هامو تبلیغ کنم؟
من برنامه نویسم
حسین بابائی
سلام
ببینید سایت، پیج اینستاگرام و خلاصه هرجایی که شما خودتون، مهارتها و نمونه کارهای خودتون رو معرفی میکنید روشهای بازاریابی ربایشی هستند. یعنی شما مشتریها رو به سمت خودتون جذب میکنید. اما این کار در ابتدای راه کافی نیست. پیشنهاد میکنم تا وقتی که هنوز پروژههای موفقی به اندازه کافی ندارید و ارتباطات شما در حوزه کاریتون قوی نشده، خودتون به دنبال پروژهها باشید. سایتهای زیادی هستند که پروژههای برنامهنویسی دارند و در شبکههای اجتماعی مثل توییتر هم میتونید از بقیه کمک بگیرید تا زودتر پروژه پیدا کنید و کسب درآمد کنید.
برای تبلیغ سایت و مهارتها هم، شبکههای اجتماعی برای «افراد» بهتر هست. چون با کمترین هزینه میتونید خودتون رو به افراد زیادی معرفی کنید. و اگر نه راههای تبلیغ پر هزینه زیاد هست.
موفق باشید
پشمک
فریلنسری بدبختیه
حسین بابائی
سلام
این دیدگاه درست نیست. مثل این هست که شما بگید موتور وسیله نقلیه خوبی نیست! به چه دلیل؟ شاید یک نفر نتونسته از این وسیله درست استفاده کنه و تجربه بدی داشته. اما میلیونها نفر در دنیا در حال حاضر فریلنسر هستند و خیلی از این فریلنسرها هم از کار و درآمدشون رضایت دارند. در کشور خودمون هم افراد زیادی دیدیم که به دلیل درآمد بالا و زندگی آزادتر حاضر نیستند کارمندی رو به جای فریلنسری انتخاب کنند.
البته که به دلایل مختلفی شروع کار به صورت فریلنسری سخت هست. درست مثل حفظ تعادل روی دوچرخه و موتور اما بعدش که بتونید پروژههای خوبی بگیرید، حرفهای کار کنید و نمونه کارهای خوبی داشته باشید، سختیها کمتر میشه.
موفق باشید
مبینا اسماعیل نژاد
سلام ،من میخوام فریلنسر بشم و ۱۳ ساله هستم.اگه بخوام مهارتی یاد بگیرم مثل ساخت لوگو ک یک پروژه محسوب میشه ، خب من از کجا و چجوری میتونم اون رو یاد بگیرم ؟میشه توضیح بدین
و اینکه من به گرافیک علاقه دارم ولی مدرکی ندارم ، خب میتونم کاری بکنم و ی سری پروژه ها ک ب گرافیک مربوط هستن رو بردارم؟
و اینکه سایت پونیشا پایین ۱۸ سال هم قبول میکنه؟اگه قبول نمیکنه، میشه سایتی رو معرفی کنید ک زیر ۱۸ سال هم قبول کنه
خیلی خیلی ممنون میشم اگه به سوالاتم جواب بدید
واقعا لطف بزرگی میکنید
فاطمه سراج
سلام مبینا!
بهت تبریگ میگم که انقدر قوی و شجاع هستی. پیامت رو که دیدم واقعا عشق کردم.
مطمئنا یکی از موفق ترین افراد میشی و خیلی زودتر از خیلی ها به خودت افتخار میکنی.
من به وجود همچین دختری توی کشورمون افتخار میکنم .
همینطوری با انرژی برو جلو و یادت باشه که حتما از جانب اطرافیانت با مخالفت و انتقاد روبرو خواهی شد، که بخاطر آگاهی و اطلاعات پایین شون هست و نباید اجازه بدی که دلسردت کنه این حرفا…
راهت درسته دختر خوب، شک نکن…
حسین بابائی
سلام مبینا
اول این که خوشحالیم در این سن دنبال یادگیری هستی.
برای یادگیری هر مهارت کل منابع یادگیری مثل ویدیوهای یوتیوب، کتاب، دورههای آموزشی و … هست. اگر به گرافیک علاقه داری، پیشنهاد میکنم سراغ تصویرسازی دیجیتال برو و از دورههایی که در اینترنت میتونی راحت پیدا کنی استفاده کن. اول برای خودت و در موضوعاتی که علاقه داری کار کن. نمونه کارهای خودت رو در اینستاگرام، سایت dribble یا وبلاگ خودت نمایش بده. هر وقت حرفی برای گفتن داشتی برو دنبال گرفتن پروژه. نگران پونیشا هم نباش. مشکلی پیش نمیاد. کلی کارفرمای دیگه هم بیرون از پونیشا هستند که دنبال کارهای گرافیکی با کیفیت هستن.
در آخر هم میتونی یه نگاهی به صفحه طراحی یو آی ما در آکادمی نوین بندازی شاید از طراحی UI خوشت اومد. چندتا مقاله و یه دوره باحال هم داریم که همه چیز رو آموزش میده.
موفق باشی
مجید نزاکتی
سلام . خیلی خوب جوانب فریلنسرینگ رو توضیح دادین. برای من که خیلی جذاب بود. ممنون از اطلاعاتتون
نگین
سلام دوست دارم یه فریلنسر بشم اما چجوری؟☹
حسین بابائی
سلام
بستگی داره شما چه مهارت یا تخصصی داشته باشید. میتونید از کارآموزی یا قبول کردن پروژههای ساده و سبک شروع کنید و به مرور زمان مطالعه و تجربه کنید تا یک فریلنسر حرفهای بشید.
سایه
خیلی خیلی ممنون ازینکه منو با این واژه اشنا کردید، چند وقتی بود میخواستم اطلاعاتی راجبش بخونم که سابت شما رو دیدم و این مقاله رو خوندم، بسیار عالی بود. سپاس گزارم و ارزوی موفقیت برای تیم محترم نوین
اعظم اسماعیلی
با سلام.من ارشد زبان دارم. میتونم کاری در ارتباط با رشتم پیدا کنم؟ و اینکه آیا داشتن وب سایت ضروریه؟ و اگر خواستیم با شرکت خارجی قرارداد ببندیم چطور میتونیم در ایران دلار دریافت کنیم در صورتیکه تحریمیم.
حسین بابائی
سلام
بله حتما میتونید کار مرتبط پیدا کنید. کارهایی مثل ترجمه، تدریس آنلاین، تولید محتوا و … از شغلهای پر طرفدار هستند. فریلنسرها در ابتدای کار نیازی به داشتن سایت ندارند. کلی سایت و پلتفرم واسطه هستند که فریلنسرها رو به کارفرما وصل میکنند. در ایران هم پلتفرمهایی مثل پارسکدرز هست.
در پروژههای خارجی هم به همین شکل میتونید پروژه بگیرید. برای انتقال پول هم شرکتهای واسطهای مثل ایرانیکارت هست.
موفق باشید
ابراهیم روحی
سلام،
مطالب کامل و مفید بود ممنون
فقط دو نکته که باید دقت کنن کسانی که ابتدای این کار هستن و این که شما تا زمانی که فریلنسر هستین اصلی ترین موردی رو که در حال از دست دادنش هستین زمانیه که کارمند مزایا داره بیمه داره از کار افتادگی داره و فریلنسر نه. پس تا زمانی که به عنوان شغل ثابت بهش نگاه کنین، دور یه محور گرد چرخیدین مثلا کلی کار میکنین پول در میارین و زمانی که کار نمیکنین باید از دستش بدین این تازه در شرایط خوب ماجراست وقتی که سلامت جسمانی کاملی دارین یادتون نره شما الان نسبتا نصف عمر خودتون رو گذروندین. کار کردن فریلنسر فصلیه مثل کشاورز و….
پس خیلی دقت کنین که فریلنسر بودن یعنی موقت زندگی کردنه نه همیشه زندگی کردن.
فردا روز وقتتون از بین نره بدون سرمایه بشین مقصر ماجرارو نویسنده این مطالب بدونین
مبینا نظری
سلام
آیا برای این کار مدرک لازم است؟
حسین بابائی
سلام
خیر هیچ مدرکی نیاز نیست. در هر حوزه کاری فقط باید تخصص و مهارت لازم رو داشته باشید تا بتونید پروژه بگیرید و کار کنید.
و البته موسسات یا آموزشگاههایی هستند که برای این تخصصها مدرک میدن. داشتن مدرک میتونه کمک کننده باشه اما الزامی نیست.
حسن راعی
سلام
چه قلم معرکه ای … ممنون از نویسنده این مقاله بابت همچین متن کامل و برازنده ای .
من بار ها اراده کردم وارد دنیای فریلنسر ها بشم … ولی عملا شکست هاش و ترس از معایبی که ذکر شد مانع حرکتم میشه … ولی این مقاله روح تازه ای بر پیکره امیدم دمید … به امید موفیقت
حسین بابائی
سلام
با نظر فاخرت خوشحالمون کردی حسن 🙂
امیدواریم انگیزهای که گرفتی جرقهای باشه برای موفقیتت
Babak Sorkhpour
با سلام
بسیار لذت بردم از این مقاله با جازه لینک این مقاله را در کانال تلگرامی خود منتشر خواهم کرد.
دکتر بابک سرخپور
آلمان
سمیرا سرباز
سلام و عرض ادب
خیلی ممنونیم ازتون 🙂
لیلا
سلام مطالب جالبی بود سایت های زیادی هستن که در حوزه فریلنسری فعال هستن ولی بهترین هاشو اگه بخام بگم 1- پونیشا 2- نوین قلم 3- انجام میدم 4- یک دو سه پروژه هستش
بقیشون در این لول نیستن پونیشا و انجام میدم پروژه دادن توش پولیه ولی نوین قلم و 123پروژه رایگانه و اینا سهم خودشون رو از پول مجری برمیدارن
سهیل رهبری
مرسی لیلا جان بابت اشتراکگذاری اطلاعات
علی موحد
سلام
من یه فریلنسرم… مطلب تقریبا کامل بود. نکته ای به ذهنم نمیرسه که به موارد بیافزایم.
الینا الله بیگی
ممنون از اینکه نظرتون را با ما به اشتراک گذاشتید.